Serie A 13/14 (14): JUVENTUS 1-0 Udinese
- kacopys
- Juventino
Mecz okropnie się oglądało. Zero rytmu + kontuzja Pirlo ;/ , ale ważne 3 punkty... Aha tragedią jest też to że nasi chcą wejść z piłką do bramki! tyle sytuacji podbramkowych a taka mała liczba strzałów woła o pomstę do nieba
PS. Jorginho musi być nasz ma chłopak talent mam wrażenie że z lepszymi zawodnikami w pomocy by szalał
PS. Jorginho musi być nasz ma chłopak talent mam wrażenie że z lepszymi zawodnikami w pomocy by szalał

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ciężki mecz ale jaka radość po tej bramce! Jeszcze jak napoli straci pkt. to będzie idealna kolejka. Niestety kontuzja Pirlo bardzo tonuje moją radość
Czekam też na opinię obrońców De Ceglie i Padoina, w szczególności człowieka cyfry (czyt.alina). Wymiatali nie?

Czekam też na opinię obrońców De Ceglie i Padoina, w szczególności człowieka cyfry (czyt.alina). Wymiatali nie?

- Castiel
- Juventino
Różne typy napastników to raz, ale Conte wystawiając któregokolwiek ma jakiś swój kosmiczny kalkulator, którym oblicza przydatność danego zawodnika dla zespołu i tak się ostatnio składa, że wystawiając Llorente zespół najwięcej zyskuje. Ja jestem bardzo zadowolony z jego gry. Na pewno nie jest tak irytujący jak Vucinic i taki trochę bezpłciowy jak Quag.Fabrizio Ravanelli pisze:Czytam samych forumowych napinaczy, którzy na siłę chcą zrobić z Llorente nie wiadomo jak świetnego napastnika ( którym wg mnie nie jest. fajnie że strzela, ale mamy na ławie nie gorszych od niego lub lepszego jak fabio) . ok strzelił ważne bramki ale fabio czy mirko tez by je strzelili gdby dostali szanse od początku meczu a nie grając ogony (choć mirko był kontuzjowany ale i tak ława będzie)
- Kruczenzo
- Juventino
Dragon pisze:Ciężki mecz ale jaka radość po tej bramce! Jeszcze jak napoli straci pkt. to będzie idealna kolejka. Niestety kontuzja Pirlo bardzo tonuje moją radość![]()
Padoina nie bede bronił bo właczyl tryb ninja o jakim nigdy nawet Marchisio nie pomyślał, ale Paolo zagral niezly mecz.
- zahor
- Juventino
Padoin nie zawalił bramki, nie był nawet tego bliski. Tylko tyle i aż tyle. Czy Marco Motta mógłby się pochwalić podobnym osiągnięciem, nie jestem przekonany. Di Natale to taki szczwany lis, że potrafi się przyczaić na najsłabsze ogniwo w defensywie i wykorzystać jeden, jedyny błąd. Prawie udało mu się to z Bonuccim. De Ceglie też nic nie zepsuł, aczkolwiek ja to traktuje na takiej zasadzie, że sprawdziliśmy zapałką czy jest w kanistrze benzyna i na nasze szczęście okazało się, że nie.Dragon pisze: Czekam też na opinię obrońców De Ceglie i Padoina, w szczególności człowieka cyfry (czyt.alina). Wymiatali nie?
Warto dodać, że Quagliarella przewyższa w tych elementach również Filippo Inzaghiego za najlepszych czasów. Mam rozumieć że od niego także jest lepszym piłkarzem?Fabrizio Ravanelli pisze:fabio jest lepszy ponieważ posiada lepsza technikę, potrafi rozegrać piłkę oraz strzał z dystansu
- Brutalo
- Juventino
zoff pisze:Pierwsze spotkanie ligowe w tym sezonie, które mnie ominęło. Macie jakiś dobry skrót?
Lepszego nie znalazłem

A w drugim linku masz cały mecz online.
Co do meczu, prawdziwy thriller. Coraz bardziej przekonuje się do Llorente. Nie tylko dzięki bramkom, ale wielkiej pracy przy zgrywaniu i rozgrywaniu piłek. Przy kontuzji Pirlo liczę w końcu na przebudzenie Marchisio.
- MVP
- Juventino
Cóż, spodziewałem się takiego spotkania, aczkolwiek myślałem, że pacniemy bude jakoś w 70-80 minucie, a nie po regulaminowym. Tak czy siak są 3. pkt.
Na plus oczywiście Il, który zaczyna działać w Juve. Ja już od dawna mówiłem, że tego typu napadzior jest nam potrzebny - dobrze w powietrzu, ma nosa i instynkt strzelecki no i potrafi grać tyłem do bramki. Moim marzeniem był Lewy, ale Fernando dużo gorszy nie jest. Jeżeli poprawi skuteczność to może nawet powalczyć o króla strzelców ( choć raczej nie w tym sezonie). W każdym razie ma predyspozycje aby zostać jednym z najlepszych snajperów na włoskim podwórku. Szacunek dla zezola
Super mecz naszego De Suporexe, nie spodziewałem się. Jest w niezłej formie w tym sezonie
Zastanawiam się czy to szczyt jego możliwości czy potrafi jeszcze lepiej. Pamiętam jak dobrze się zapowiadał, ale nie chce rozbudzać swoich nadziei względem tego piłkarza. W każdym razie, skoro już po nim jadymy jak cos skopie to warto i pochwalić po takim spotkaniu.
Markiz tez imo na +. Sporo go było w tym meczu. Widać, że nie ma super hiper formy, ale ten chłop nie schodzi poniżej pewnego poziomu i to właśnie dlatego jest taki dobry. Może do przodu troszkę gra mu nie idzie, ale zawsze coś tam zagrożenia robi, a tyły zabezpiecza b. dobrze. Dlatego zupełnie nie rozumiem waszych hejtów na tego piłkarza. To nie jest kurde wirtuoz i nigdy nim nie miał być. To je przecie "żniwiarz", równie dobry jak niegdysiejszy Gatusso, przy czym nie popełnia aż tyle fauli i potrafi dużo lepiej zagrać do przodu.
Na minusy : Pogbana regiście, gra defensywna Bonnuciego ( to jak gubił krycie i podawał do rywali to był poziom naszej ekstraklasy )i kontuzja Pirlo.
@Co do dyskusji z panem Ravanellim :
Po części się zgodzę, że Quag jest lepszy. Bo gdyby Fabio grał w każdym meczu na szczycie swoich możliwości to byłby pewnie jednym z najlepszych napadziorów świata ( to samo tyczy się Vucinicia). Jednak problem z Quagiem , jak i czarnogórcem (czy czarnogórzaninem? XD ) jest taki, że Ci panowie potrafią zrobić coś z niczego albo zagrać spotkanie marzenie, żeby później przez 5 spotkań potykać się o własne giry. Chyba każdy zgodzi się że lepszy jest powtarzalny napastnik, zawodnik który nawet w złej formie po prostu w pewnych aspektach gry zawsze się odnajdzie niż piłkarz, który walnie w jednym meczu dwie budy z 30 metrów, a potem będzie przez następne kilka spotkań statystował.
Na plus oczywiście Il, który zaczyna działać w Juve. Ja już od dawna mówiłem, że tego typu napadzior jest nam potrzebny - dobrze w powietrzu, ma nosa i instynkt strzelecki no i potrafi grać tyłem do bramki. Moim marzeniem był Lewy, ale Fernando dużo gorszy nie jest. Jeżeli poprawi skuteczność to może nawet powalczyć o króla strzelców ( choć raczej nie w tym sezonie). W każdym razie ma predyspozycje aby zostać jednym z najlepszych snajperów na włoskim podwórku. Szacunek dla zezola

Super mecz naszego De Suporexe, nie spodziewałem się. Jest w niezłej formie w tym sezonie

Markiz tez imo na +. Sporo go było w tym meczu. Widać, że nie ma super hiper formy, ale ten chłop nie schodzi poniżej pewnego poziomu i to właśnie dlatego jest taki dobry. Może do przodu troszkę gra mu nie idzie, ale zawsze coś tam zagrożenia robi, a tyły zabezpiecza b. dobrze. Dlatego zupełnie nie rozumiem waszych hejtów na tego piłkarza. To nie jest kurde wirtuoz i nigdy nim nie miał być. To je przecie "żniwiarz", równie dobry jak niegdysiejszy Gatusso, przy czym nie popełnia aż tyle fauli i potrafi dużo lepiej zagrać do przodu.
Na minusy : Pogbana regiście, gra defensywna Bonnuciego ( to jak gubił krycie i podawał do rywali to był poziom naszej ekstraklasy )i kontuzja Pirlo.
@Co do dyskusji z panem Ravanellim :
Po części się zgodzę, że Quag jest lepszy. Bo gdyby Fabio grał w każdym meczu na szczycie swoich możliwości to byłby pewnie jednym z najlepszych napadziorów świata ( to samo tyczy się Vucinicia). Jednak problem z Quagiem , jak i czarnogórcem (czy czarnogórzaninem? XD ) jest taki, że Ci panowie potrafią zrobić coś z niczego albo zagrać spotkanie marzenie, żeby później przez 5 spotkań potykać się o własne giry. Chyba każdy zgodzi się że lepszy jest powtarzalny napastnik, zawodnik który nawet w złej formie po prostu w pewnych aspektach gry zawsze się odnajdzie niż piłkarz, który walnie w jednym meczu dwie budy z 30 metrów, a potem będzie przez następne kilka spotkań statystował.
- @D@$
- Juventino
W sumie nieźle to Udinese grało. Mądrze się bronili, ale nie były to takie totalne zasieki jak przeważnie u drużyn które trafiają na Juventus Stadium. A ich kontry były groźne i dzielnie walczyli. Nie był to wielki mecz, ale na pewno ciekawszy niż z Kopenhagą, gdzie to karne ustaliły sytuację.
Llorente mecz miał w kratkę, ale jak trzeba było to błysnął, ogólnie robi coraz lepsze wrażenie. Na plus powrót Lichego, na minus kontuzja Pirlo. Teraz nie dość, że braknie Andrei, to jeszcze nie będzie pola do rotacji. Wystarczy, że Vidal będzie pauzował za kartki (a chyba ma już 3) i mamy klops. Albo kombinowanie z Asą, albo Padoin do środka
Tak czy siak, wszystko się stabilizuje, mamy lidera z 3 pkt przewagi. Od Napoli nie uciekliśmy, bo popis dał wczoraj Igła - udział przy 3 bramkach, z czego 2 strzelił.
Llorente mecz miał w kratkę, ale jak trzeba było to błysnął, ogólnie robi coraz lepsze wrażenie. Na plus powrót Lichego, na minus kontuzja Pirlo. Teraz nie dość, że braknie Andrei, to jeszcze nie będzie pola do rotacji. Wystarczy, że Vidal będzie pauzował za kartki (a chyba ma już 3) i mamy klops. Albo kombinowanie z Asą, albo Padoin do środka

Tak czy siak, wszystko się stabilizuje, mamy lidera z 3 pkt przewagi. Od Napoli nie uciekliśmy, bo popis dał wczoraj Igła - udział przy 3 bramkach, z czego 2 strzelił.
Szkoda, że jak akurat liczby okazały się miażdżące dla Twoich wypowiedzi [przypomnę: Dragon twierdził, że 90% podań Padoina jest do tyłu, ja udowodniłem, że 40% i to Asa częściej podaje do tyłu], to stchórzyłeś i się nie odniosłeś. De Ceglie zagrał spoko mecz, wielu ludzi z forum chwali. Padoin jak zwykle - mało wnosił, ale też nie popełniał błędów.Dragon pisze:Czekam też na opinię obrońców De Ceglie i Padoina, w szczególności człowieka cyfry (czyt.alina). Wymiatali nie?
Strasznie się ludzie rozleniwili. Bardzo niedawno w tym klubie flanki osłaniał Motta i niejaki Traore. Padoin to byłby wtedy najlepszy boczny obrońca. No ale cóż, zgodnie z prawem hejtera, zawsze musi być ktoś do gnojenia. Jak już w tym klubie nie będzie tych dwóch to znajdą się następni.
- Skibil
- Redaktor
No chyba można mieć prawo wymagać czegoś innego od drużyny która zajmowała 7 miejsce, a czegoś innego od dwukrotnego mistrza.alina pisze:Strasznie się ludzie rozleniwili. Bardzo niedawno w tym klubie flanki osłaniał Motta i niejaki Traore. Padoin to byłby wtedy najlepszy boczny obrońca. No ale cóż, zgodnie z prawem hejtera, zawsze musi być ktoś do gnojenia. Jak już w tym klubie nie będzie tych dwóch to znajdą się następni.

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Spoko alina, ja Cię podpuszczam a Ty się dajesz, niezłą bękę z Ciebie mam
Nie rozumiesz zupełnie mojego kryterium oceny, ale na forum to ja nie gadam, Ty żyjesz w wirtualnym świecie, wszystko masz pod ręką, każde liczby
W dyskusji live byś się skompromitował bo Ty nawet nie kumasz o co mi chodzi w moich, krótkich, wyraźnych postach. Żyj w swoim Świecie i wyjdź czasem z domu
Myślę, że porównaniem Juventusu z dwukrotnych 7 miejsc a dwukrotnych mistrzów i zdobywców SPW odnośnie porównywania wymagań od zawodników najlepiej się podsumowałeś. Nie mów mi o tchórzostwie, przyjedź na zlot to pogadamy, żal mi na takie dyskusje na forum czasu, jest zbyt cenny.
Dobry mecz Buffona chciałem przypomnieć. Kara za dzieci? Idzie nowa moda we Włoszech.

Myślę, że porównaniem Juventusu z dwukrotnych 7 miejsc a dwukrotnych mistrzów i zdobywców SPW odnośnie porównywania wymagań od zawodników najlepiej się podsumowałeś. Nie mów mi o tchórzostwie, przyjedź na zlot to pogadamy, żal mi na takie dyskusje na forum czasu, jest zbyt cenny.
Dobry mecz Buffona chciałem przypomnieć. Kara za dzieci? Idzie nowa moda we Włoszech.

- Łukasz
- Juventino
Powiedział Dragon, wcześniej sam sprowokowawszy ową dyskusjęDragon pisze:żal mi na takie dyskusje na forum czasu, jest zbyt cenny.

W połączeniu z całym postem o tym, że na forum to Ty się nie wypowiadasz - trochę śmiesznie wyszło.
Kara głupia, ale akcja z dzieciakami wywołuje ambiwalentne uczucia... Przyśpiewki, doping - ok, ale bramkarska "merda" to nie jest dobry wzorzec.Dragon pisze: Dobry mecz Buffona chciałem przypomnieć. Kara za dzieci? Idzie nowa moda we Włoszech.
- Kucharius1
- Juventino
alina nie potrzebnie podejmujesz dyskusje z takim typem. Tak jakoś zawsze wychodzi, że dane statystyczne najczęściej wyśmiewają Ci, którzy sami nie mają nic do powiedzenia , a gdy ich prosisz o argumenty piszą, że jesteś głupi a w realu nie byłbyś taki mocnyalina pisze:I ja uważam, że powyższy post jest dobrą pointą. Najlepszy jest chyba fragment, w którym facet z ponad 5600 postami na koncie mówi, że mu szkoda czasu na forum.Dragon pisze:Spoko alina, ja Cię podpuszczam a Ty się dajesz, niezłą bękę z Ciebie mamNie rozumiesz zupełnie mojego kryterium oceny, ale na forum to ja nie gadam, Ty żyjesz w wirtualnym świecie, wszystko masz pod ręką, każde liczby
W dyskusji live byś się skompromitował bo Ty nawet nie kumasz o co mi chodzi w moich, krótkich, wyraźnych postach. Żyj w swoim Świecie i wyjdź czasem z domu
![]()
Llorente zagrał dobry mecz.

Padoin jak zwykle nic nie zawalił i nic ciekawego nie pokazał. Taka nasza szara myszka, dawać w zimę Lahma i Alabe oneone1111!