Serie A 12/13 (12): Pescara 1-6 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 11 listopada 2012, 00:31

zahor pisze:Podłączam się pod pytanie "po co Pirlo przez 90 minut?". Warto dodać że już w pierwszej połowie złapał żółtą kartkę. A w drugiej była ta sytuacja, w której wyciął rywala. Na drugą żółtą to się raczej nie kwalifikowało, aczkolwiek myślę że niektórzy sędziowie mogliby po kartkę sięgnąć. Zwłaszcza wobec tych ostatnich oskarżeń o faworyzowaniu Juve. A wyłapanie czerwa w takich okolicznościach, przed meczem z Lazio... Wolę o tym nie myśleć.
Podłącz to Ty się lepiej do gniazdka, może złapiesz fazę. Pirlo zarobił 4 żółtą kartkę i z Lazio nie wystąpi, właśnie dlatego grał do samego końca.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 listopada 2012, 00:33

szczypek pisze: Podłącz to Ty się lepiej do gniazdka, może złapiesz fazę. Pirlo zarobił 4 żółtą kartkę i z Lazio nie wystąpi, właśnie dlatego grał do samego końca. Zacznij więc myśleć.
Aha, to teraz wszystko jasne. Jeżeli ktoś zapomniał/nie wiedział, że kartka Pirlo była czwarta, to znaczy że nie myśli. Muszę gdzieś zacząć spisywać złote myśli szczypka.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2012, 00:35

zahor pisze:Aha, to teraz wszystko jasne. Jeżeli ktoś zapomniał/nie wiedział, że kartka Pirlo była czwarta, to znaczy że nie myśli. Muszę gdzieś zacząć spisywać złote myśli szczypka.
Olaboga, napisałeś, że wolisz nie myśleć co by było gdyby go zabrakło z Lazio, no to Ci napisałem, żebyś zaczął myśleć...

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2012, 00:36

zahor pisze:Aha, to teraz wszystko jasne. Jeżeli ktoś zapomniał/nie wiedział, że kartka Pirlo była czwarta, to znaczy że nie myśli. Muszę gdzieś zacząć spisywać złote myśli szczypka.
Wystarczyło czytać poprzednie posty...

Wesoł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2012, 00:36

zahor pisze:Podłączam się pod pytanie "po co Pirlo przez 90 minut?". Warto dodać że już w pierwszej połowie złapał żółtą kartkę. A w drugiej była ta sytuacja, w której wyciął rywala. Na drugą żółtą to się raczej nie kwalifikowało, aczkolwiek myślę że niektórzy sędziowie mogliby po kartkę sięgnąć. Zwłaszcza wobec tych ostatnich oskarżeń o faworyzowaniu Juve. A wyłapanie czerwa w takich okolicznościach, przed meczem z Lazio... Wolę o tym nie myśleć.
Lepiej żebyś zaczął jednak o tym myśleć już teraz, oszczędzisz sobie rozczarowania widząc nasz skład za tydzień.

Robaku, oceniasz Pogbe po stereotypie wielkiego murzyna - albo blefujesz że oglądałeś mecze z jego udziałem, albo kompletnie nie potrafisz ocenić gry zawodnika. Jasne, że w 100% procentach nam Andrei nie zastąpi, ale to tylko dlatego, że Pirlo w tym co robi jest ~najlepszy na świecie. Pogba ma jeszcze dużo do nadrobienia, ale i tak jest w tym aspekcie znacznie, znacznie lepszy od przywoływanych przez ciebie Vieiry, Sissoko czy Giacha. Tak więc ten tego, wiesz... przestań pieprzyć.

Deyvid marudzi, że za nisko wygraliśmy - kocham Juvepoland :ok: :prochno:

"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 listopada 2012, 00:41

szczypek pisze:
Olaboga, napisałeś, że wolisz nie myśleć co by było gdyby go zabrakło z Lazio, no to Ci napisałem, żebyś zaczął myśleć...
Nie, napisałem że wolę nie myśleć o tym jakie to by bluzgi poleciały na forum gdyby Pirlo wyłapał czerwoną kartkę w takich okolicznościach, w wygranym meczu. Swoją drogą, skoro był zagrożony to dziwi mnie że Conte wystawił go w tym meczu. No trudno, można się co najwyżej pocieszać że wyzerował konto i z Milanem na bank już zagra.
Robaku pisze:i widzisz dochodzimy do Marrone. Dla mnie to jest obecnie naturalny zastepca Pirlo. Nie wiem czy pamietasz zeszly sezon jak on potrafil rozegrac. I wg mnie marnuje sie na srodkowym obrońcy. Conte wystawia go tam dlatego, ze luca jest jeszcze mlody i wazne zeby gral i czy dlatego ze cos w nimwidzi.
A ja to widzę nieco inaczej. Zwróć uwagę że u nas środkowy obrońca (czyli w chwili obecnej Bonucci) też ma dość ambitne zadania związane z rozgrywaniem piłki. Marrone jakieś tam predyspozycje do kreowania gry rzecz jasna ma, ale mi to wygląda jakby Conte uznał że do roli "nowego Pirlo" to za mało, natomiast można z tego zrobić użytek przy rozgrywaniu piłki od bramki. Inna sprawa że akurat dzisiaj wszedł za Chielliniego.
Wesoł pisze: Lepiej żebyś zaczął jednak o tym myśleć już teraz, oszczędzisz sobie rozczarowania widząc nasz skład za tydzień.
Ok, już wiem, jestem rozczarowany że Pirlo nie zagra, niemniej jednak byłbym jeszcze bardziej zawiedziony gdyby stało się to za sprawą czerwonej kartki przy stanie 6:1 dla nas.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2012, 00:43

Wesoł pisze: Deyvid marudzi, że za nisko wygraliśmy - kocham Juvepoland :ok: :prochno:
1) Siema Wesoł ;)
2) Oglądałem mecz z kumplem, też narzekał, że powinno być 8:1 :whistle: :)
Mecz ekstra, wynik super, Quqg reaktywacja. FORZA JUVE !!!

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2012, 00:44

zahor pisze:Nie, napisałem że wolę nie myśleć o tym jakie to by bluzgi poleciały na forum gdyby Pirlo wyłapał czerwoną kartkę w takich okolicznościach, w wygranym meczu.
Gdzie tak napisałeś? Z kontekstu trudno takie coś wyczytać. Komuś się udało?

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 listopada 2012, 00:47

szczypek pisze:
zahor pisze:Nie, napisałem że wolę nie myśleć o tym jakie to by bluzgi poleciały na forum gdyby Pirlo wyłapał czerwoną kartkę w takich okolicznościach, w wygranym meczu.
Gdzie tak napisałeś? Z kontekstu trudno takie coś wyczytać. Komuś się udało?
Napisałem:
A wyłapanie czerwa w takich okolicznościach, przed meczem z Lazio... Wolę o tym nie myśleć.
Czyli tym, o czym wolałem nie myśleć było wyłapanie czerwa w najgłupszy możliwy sposób, a nie absencja jako taka.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2012, 00:49

SKAr7 pisze:Ja tylko powiem, że po dzisiejszym meczu żałuję, że Bendtner nie strzelił gola. Dziś Duńczyk słabo, ale kilka takich występów miał, że zasłużył.
O czym Ty mówisz? Duńczyk od chwili gdy pojawił się w Turynie niczym się nie wykazał. Oddał może dwa celne strzały na bramkę rywala i to by było na tyle. Ktoś chwalił piłkarza Arsenalu, że ten potrafi cofnąć się po piłkę, A ja mówię, że Matri również stara się rozciągnąć obronę rywali, a mimo to stosuje się wobec niego inny przelicznik. To nie jest sprawiedliwe. W mojej ocenie, jedynym plusem z pobytu Bendtnera jest to, iż okazuje się, że nawet dwumetrowy kloc w ataku miałby zapewnione miejsce w koncepcji Conte. I tutaj modlę się o to, aby w styczniu Llorente zasilił Juventus. Mam też nadzieje, że ten cały Quintero został już dodany do listy potencjalnych zakupów (tzn. skauci będą obserwować jego poczynania w Seria A). Nie wiem jak na Was, ale na mnie wywarł duże wrażenie

Deyvid

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2012, 00:55

Jak napisałem wcześniej: Nie narzekam, ale odczuwam pewien niedosyt. Trudno żeby mnie nie cieszył tak dobry wynik.. zwłaszcza na wyjeździe. Chodzi mi tylko o to, że spokojnie mogliśmy wygrać więcej, gdybyśmy tylko bardziej się zaangażowali po przerwie, bo nie da się ukryć że spuściliśmy z tonu, jak byśmy chcieli zaoszczędzić jak najwięcej sil.
Co do wcześniejszych komentarzy.
Zahor, nie chodzi mi o drugie tyle, być może ja się źle wyraziłem (wybacz, troche sobię dziś dziabnąłem) chodzi mi bardziej o styl gry, gdybyśmy grali tak jak w pierwszej połowie, to spokojnie byśmy im jeszcze wsadzili z te 3-4 bramki :) Ale odpuściliśmy, graliśmy typowo kontrolując spotkanie. Ja nie narzekam, bo to dobry wynik, tylko no na prawdę oczekiwałem po naszych że w 2 połowie dalej będą grać swoje :wink:

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 listopada 2012, 00:59

prowadzimy 6:1, czeka nas przerwa reprezentacyjna, potem maraton Lazio, Chelsea, Milan i derby, ale zamiast oszczędzać siły powinniśmy jeszcze wbić kilka bramek? ludzie, zejdźcie na ziemię. Pirlo odpocznie na mecz z Chelsea, który jest dla nas meczem o wszystko. mecz z Lazio o niczym nie przesądza. myślę że Pogba sobie poradzi. najważniejsze żeby ze zgrupowań wszyscy wrócili zdrowi i żeby nasi napastnicy nie zapomnieli jak się strzela. Quag od początku z Lazio, Chelsea i Milanem! musi utrzymać pewność siebie!

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2012, 01:12

annihilator1988 pisze: a mimo to stosuje się wobec niego inny przelicznik
Sam odpowiedziałeś sobie na pytanie. Nicky i Ale mają inne zadania na boisku i kompletnie inaczej trzeba ich rozliczać. I o ile przyznam Ci rację, że Matri ze swoich zadań "dużego ruchu", absorbowania uwagi rywali, i pracowania na pozycję swoją i kolegów - robi to dobrze. Tak samo Bendtner miał mecze, gdzie ze swoich zadań wygrywania pojedynków główkowych, przytrzymywania piłki wywiązywał się wzorowo i miał spory udział choćby w zwycięstwie z Catanią.
Tylko tak, jak KAŻDA piłka do Matriego to strata, a każda szansa zmarnowana, tak Duńczyk gra możne znacznie mniej porywczo, ale wie co zrobić z piłką i nie szarżuje niepotrzebnie. Lepsza wersja Borriello, idealna zapchajdziura. Gdybyśmy mieli TOPa, obok niego najlepszą wersję Vucinicia, Fabio na Jokera, a Bendtnera na czwartego, to mielibyśmy skład ze wszech miar taktycznych i jakościowych kompletny.

Dlatego chciałbym bramkę dla Duńczyka, bo o ile gra w kratkę, to mimo wszystko zdążył dla nas zrobić więcej niż Marco w zeszłym roku. A dodałaby mu ona pewności siebie ( :smile: ), może też jakości w grze.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2012, 01:44

Hmm, jakby teraz pomyśleć to ciekawi mnie kiedy ostatnio nasz napastnik strzelił hat-tricka? :think: Quag man of the match bez dwóch zdań, hat-trick i 2 asysty robią wrażenie, mam nadzieje że nie zatrzyma się i bedzie nadal sadził bramy. Asysta do Asy cud,miód i malinka.

Mecz lajtowy, tylko nadal szkoda Pogby bo mógł pograć z 45 min, ale to jego wina. Teraz bedzie chodził jak w szwajcarskim zegraku.

FORZA JUVE!!

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2012, 03:04

Dobra moze i delfiny to leszcze, chociaz raczej ssaki, ale..

kto zapoda kiedy ostatnio Juventino urwal 5 w kanadyjskiej w jednym meczu?

Ode mnie chapeau bas, + 8 do lubienia i od razu, z miejsca fantasy rozkmina: kim moze jeszcze zostac Fabio Quagliarella. 29 lat - 12 lat kariery za nim, wielkiego szalu dotychczas nie zrobil, nie ma takiej laleczki jak chociazby Alessandro M. no ale kilka lat przed nim prawda. Pozne wystrzaly hmm Toni, Di Natale? Sprawdzilem Antonio i w wieku 29 lat mial nastrzelane 99 goli, Fabio ma 108. Po 29tych urodzinach Antonio dolozyl kolejne 142, czyli mozna :D
Taka ot luzna rozkmina, Alexem nie zostanie, Trezeguetem tez nie, ani Vierim, ale juz Srebrnego Lisa lub jednego ( albo obu) z bramkowych braci blizniakow moze polknac.
Oczywiscie moze tez nic nie strzelic do nastepnego meczu z delfinami, ale..
jaram sie Quagiem i meczem - moze jestem minimalista ale 6-1 dla mnie w pytke - nie rozpieszczal mnie za czesto Juventus takimi wynikami - moze ci od 9-1 maja inne doswiadczenia :think: wszak w FMie all-out attak zalacza sie latwo.. ot pstryk

Quagliarella vs. Oscar. Juventus Stadium 20.11 20:45. go Fabio go!

Zablokowany