Serie A 12/13 (8): JUVENTUS 2-0 Napoli

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 00:29

Przy zadaniach zawodnika odgrywającego (a dzisiaj takie zadania otrzymał) Matri spisuje się znacznie lepiej niż Fabio. Tylko to nie jest to czego na obecną chwilę potrzebujemy.

Tak jak napisał @Robaku, musimy sukcesywnie wyczyścić nasz atak, pozyskać graczy na odpowiednio wysokim poziomie i dołożyć 1-2 młodych zdolnych jak Immobile.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
attyla7

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 01:53

Matri w porównaniu do FQ przynajmniej potrafi znaleźć się w dogodnej sytuacji (żeby potem ją spartolić).

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 01:58

zahor pisze: Brawa dla sędziego, mało który arbiter w Serie A potrafił by to spotkanie tak ogarnąć.
Właśnie nie wiem czy to dobrze ogarnął. Przy dosyć ostrej grze - mała liczba kartek. Być może przy szybszym utemperowaniu takiego Inlera - który kartkę zobaczył pod koniec spotkania - mecz wyglądał by inaczej, masę walki co chwile gwizdek. To miało prawo się nie podobać.

Wynik o którym marzyłem osobiście cały długi tydzień. Nie narzekałbym specjalnie na któregoś z zawodników. Mówię, to był trudny mecz. Bardzo dużo walki. Wielkiego polotu tutaj nie było, tylko prawdziwa męska walka. Lubię takie spotkania, ciężko wybrać zawodnika meczu nawet. Macie jakieś propozycję?

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 02:39

O meczu szerzej rozpiszę się jutro, za to pierwsze co mi się przypomniało po golu Pogby to:

No jak w mordę strzelił :prochno:

stf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 04:32

Witam, w związku z obraźliwymi komentarzami na temat naszego klubu w studiu nSport podczas sobotniego meczu Juventus - Napoli postanowiłem wysłać list do nSport, adresowany do Redaktora Naczelnego Dariusza Tuzimka. Jeżeli ktoś oglądał relację będzie wiedział o czym mówię. Uważam, że nie należy obok takiej sprawy przejść obojętnie. Tekst listu wklejam poniżej:
Witam serdecznie Panie Dariuszu,

Jestem abonentem nSport oraz wielkim fanem Serie A. Jestem wdzięczny, że Wasza stacja wykupiła prawa do najlepszej piłki prosto z Półwyspu Apenińskiego, dziękuje. Dziś jednak muszę wyrazić swoje wielkie rozczarowanie odnośnie komentarza w studiu. O ile nie mam problemu z wypowiedziami i profesjonalizmem polskich dziennikarzy, którzy pracują przy relacjach Calcio to już Włoch, Pan Erico Buscema poważnie minął się z powołaniem. Przyznam, że jego amatorstwo, brak przygotowania merytorycznego czy chociażby kulejący język jeszcze byłby dla mnie do przejścia to już kompletna ignorancja i wypowiedzi podszyte nienawiścią w żadnym wypadku.

Podczas sobotniej relacji hitowego meczu Juventus - Napoli Pan Buscema notorycznie obrażał kibiców Starej Damy, a tych jak wiemy nie tylko w Polsce ale i na świecie jest wielu. Niewybredne żarty na temat żony bramkarza Juve Gianluigiego Buffona, zupełnie niepotrzebne prezentowanie barw Torino FC, który to klub według tego Pana jest jedynym znaczącym klubem w Turynie, bo przecież Juventus ma kibiców tylko na południu Italii i może gdzieś w Hong-Kongu... Zresztą wedle słów tego "eksperta" to przecież Torino jest takim prawdziwym klubem z sercem i wolą walki... brakowało dosłownie stwierdzenia, że Juventus zdobył te swoje 28 tytułów (już nie wspomnę o 2 niesłusznie odebranych - temat na inną dyskusję) przy zielonym stoliku. W dodatku żenujące błędy merytoryczne (np. na ławce Juve dziś był nie Carrera, a powracający z zawieszenia Alessio), naprawdę było tego mnóstwo, inni dziennikarze próbowali ratować sytuację ale prawdę mówiąc średnio to wychodziło. Dosłownie każda wypowiedź tego Pana była albo nietrafna, albo nie miała nic wspólnego z dyskusją albo była wbiciem szpileczki w lokalnego rywala. Żenujące, naprawdę.

Bardzo cenię Pana jako dziennikarza (świetne teksty na marginesie) i wierzę, że nie dopuści Pan, żeby w szanowanej sportowej stacji zasiadali stronniczy pseudo-eksperci, mający pod niewinną maską ukrytą nienawiść. Czy naprawdę nie ma już w Polsce dobrych, solidnych speców od włoskiej piłki? Nie chce mi się w to wierzyć i mam nadzieję, że Pan również jest świadom, że nSport zasługuje na dużo lepszy panel komentatorski.

Pozdrawiam i mam nadzieję, żę będzie Pan miał kilka chwil na przeczytanie powyższych słów.

Z poważaniem,
Posta proszę przenieść jeśli jest w nieodpowiednim miejscu. Jak otrzymam odpowiedź od Pana Dariusza wkleję ją na forum.

FORZA BIANCONERI!

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 04:39

stf pisze:Witam, w związku z obraźliwymi komentarzami na temat naszego klubu w studiu nSport podczas sobotniego meczu Juventus - Napoli postanowiłem wysłać list do nSport, adresowany do Redaktora Naczelnego Dariusza Tuzimka. Jeżeli ktoś oglądał relację będzie wiedział o czym mówię. Uważam, że nie należy obok takiej sprawy przejść obojętnie. Tekst listu wklejam poniżej:
(...)
Posta proszę przenieść jeśli jest w nieodpowiednim miejscu. Jak otrzymam odpowiedź od Pana Dariusza wkleję ją na forum.

FORZA BIANCONERI!
Jeśli dobrze zrozumiałem to kibic (odchody), obrażał w przerwie Juve oraz kibiców klubu (leczył kompleksy)? Na szczęście tego nie oglądałem, bo w przerwie wylazłem przed knajpę. Oczywiście popieram inicjatywę.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
stf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 04:43

Push3k pisze:
stf pisze:Witam, w związku z obraźliwymi komentarzami na temat naszego klubu w studiu nSport podczas sobotniego meczu Juventus - Napoli postanowiłem wysłać list do nSport, adresowany do Redaktora Naczelnego Dariusza Tuzimka. Jeżeli ktoś oglądał relację będzie wiedział o czym mówię. Uważam, że nie należy obok takiej sprawy przejść obojętnie. Tekst listu wklejam poniżej:
(...)

FORZA BIANCONERI!
Jeśli dobrze zrozumiałem to kibic (odchody), obrażał w przerwie Juve oraz kibiców klubu (leczył kompleksy)? Na szczęście tego nie oglądałem, bo w przerwie wylazłem przed knajpę. Oczywiście popieram inicjatywę.
Przed meczem, w przerwie i po... do tego stopnia, że było to już nudne. W dodatku, czego zapomniałem już napisać w mailu sugerował, że zwycięstwo nie było do końca czyste, bo przecież zmiany przez telefon zarządził Conte...

sylvin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 08:40

dobrze prawicie! bardzo dobrze ze ktos napisal list, fakt fajnie ze n wykupila Serie A, ale zeby juz takich kretynow brac jako ekspertow i komentatorow to zenada

By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba.
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 09:24

mrozzi pisze:Pokazaliśmy śmieciarzom miejsce w szeregu. Naszej bramce zagrozili zaledwie raz (po tym, jak piłka uderzyła w spojenie słupka z poprzeczką) - Storari bezrobotny przez całe spotkanie.
Akcja na końcu gdzie było dwóch na jednego. Od razu jak poszła piłka pomyślałem sobie. "A jeśli sfauluje ? Czerwona kartka nie mamy już zmian, 5 minut do końca ?" ale na szczęście zachował spokój i szybko zareagował na złe podanie :) Brawo Marco.

A bramkę Pogby to ja już minimum z 20 razy obejrzałem !
Chłopak 19, gra z taką swobodą, jest prawonożny a oddał świetny, czyściutki strzał lewą nogą :shock:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 09:43

mrozzi pisze:Ciekawostka - kibice śmieciarzy zniszczyli nowiutkie kible na naszym stadionie. Zwierzęta się w zoo trzyma. :angry:

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=114347
Widać cywilizacja w postaci spłukiwanej toalety jeszcze do Neapolu nie dotarła. Zatem nie ma się do dziwić, że kiedy kibice Napoli pierwszy raz w życiu taką zobaczyli to wpadli w konfuzję nie wiedząc jak z niej skorzystać. Trzeba się nad tym pochylić ze zrozumieniem i następnym razem powiesić w toaletach odpowiedni instruktaż, bo czytać już chyba potrafią. A jeżeli nie to w ostateczności można zrobić wersję z obrazkami.

Mazzarri zmiast pierniczyć farmazony mógłby złożyć grzecznościowe gratulacje. Jednak czego się spodziewać po drużynie, która nie potrafi przegrywać z honorem.

Obrazek
Micassa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 10:03

Witam serdecznie Panie Dariuszu,

Jestem abonentem nSport oraz wielkim fanem Serie A. Jestem wdzięczny, że Wasza stacja wykupiła prawa do najlepszej piłki prosto z Półwyspu Apenińskiego, dziękuje. Dziś jednak muszę wyrazić swoje wielkie rozczarowanie odnośnie komentarza w studiu. O ile nie mam problemu z wypowiedziami i profesjonalizmem polskich dziennikarzy, którzy pracują przy relacjach Calcio to już Włoch, Pan Erico Buscema poważnie minął się z powołaniem. Przyznam, że jego amatorstwo, brak przygotowania merytorycznego czy chociażby kulejący język jeszcze byłby dla mnie do przejścia to już kompletna ignorancja i wypowiedzi podszyte nienawiścią w żadnym wypadku.

Podczas sobotniej relacji hitowego meczu Juventus - Napoli Pan Buscema notorycznie obrażał kibiców Starej Damy, a tych jak wiemy nie tylko w Polsce ale i na świecie jest wielu. Niewybredne żarty na temat żony bramkarza Juve Gianluigiego Buffona, zupełnie niepotrzebne prezentowanie barw Torino FC, który to klub według tego Pana jest jedynym znaczącym klubem w Turynie, bo przecież Juventus ma kibiców tylko na południu Italii i może gdzieś w Hong-Kongu... Zresztą wedle słów tego "eksperta" to przecież Torino jest takim prawdziwym klubem z sercem i wolą walki... brakowało dosłownie stwierdzenia, że Juventus zdobył te swoje 28 tytułów (już nie wspomnę o 2 niesłusznie odebranych - temat na inną dyskusję) przy zielonym stoliku. W dodatku żenujące błędy merytoryczne (np. na ławce Juve dziś był nie Carrera, a powracający z zawieszenia Alessio), naprawdę było tego mnóstwo, inni dziennikarze próbowali ratować sytuację ale prawdę mówiąc średnio to wychodziło. Dosłownie każda wypowiedź tego Pana była albo nietrafna, albo nie miała nic wspólnego z dyskusją albo była wbiciem szpileczki w lokalnego rywala. Żenujące, naprawdę.

Bardzo cenię Pana jako dziennikarza (świetne teksty na marginesie) i wierzę, że nie dopuści Pan, żeby w szanowanej sportowej stacji zasiadali stronniczy pseudo-eksperci, mający pod niewinną maską ukrytą nienawiść. Czy naprawdę nie ma już w Polsce dobrych, solidnych speców od włoskiej piłki? Nie chce mi się w to wierzyć i mam nadzieję, że Pan również jest świadom, że nSport zasługuje na dużo lepszy panel komentatorski.

Pozdrawiam i mam nadzieję, żę będzie Pan miał kilka chwil na przeczytanie powyższych słów.

Z poważaniem,

FORZA BIANCONERI!
No dla mnie to kretyński pomysł żeby na mecz Juventus - Napoli zapraszać kibica torino. Jaki jest w tym cel i gdzie może znaleźć się obiektywizm podczas komentarza. Pozatym reszta komentatorów też nie grzeszyła wiedzą i normalnym spojrzeniem na mecz - gdzie np. jeden z nich mówił że przyczyną dużej ilości faulów w meczu było przeszkadzanie Juventusu a to Napoli chciało "grać w piłkę" z polotem jak to zawsze grają (oba zespoły faulowały prawie po równo gdzie to Napoli wydawało się grać brutalniej). Każdy co chwile wspominał o meczach z Violą i Sieną gdzie Juventus nie powinien ich wygrać, a to już 8 kolejka się skończyła i troche więcej meczy było rozegranych (pozatym uważam że w meczu ze Sieną akurat Juve zasługiwało jak najbardziej na wygraną). Można by wymieniać więcej takich opcji, ale nie ma sensu kto widział ten wie.. stf dobra inicjatywa miejmy nadzieje że to się zmieni. Pozdrawiam

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 10:35

Oni mają głęboko takie listy. Ekspertami dalej będą Matusiaki i jacyś Włosi, którzy ledwo potrafią mówić po polsku.

Nawet spece z telegazety wiedzą, że Caceres często wbiega w pole karne, zwłaszcza przy rogach - trenerzy Napoli za to uczulili swoich obrońców na Barzagliego, gościa który przez całą karierę strzelił ze cztery bramki (w tym trzy z karnego).
PS. Coś dla hipokrytów - oczywiście, że Carrera/Alessio kontaktują się z Conte. Nie wpadliście jeszcze na to, dlaczego w meczach domowych Conte jest gdzieś schowany poza widokiem a na wyjazdach siedzi w boxie telewizyjnym i cały czas jest kamerowany? Zresztą w meczu z Chelsea było widać jak Paratici dzwonił do mamy i powtarzał jej co mówi Conte.
Ostatnio zmieniony 21 października 2012, 11:12 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 2 razy.

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 10:48

Świetny pomysł z tym listem. Ja osobiście po usłyszeniu na początku meczu nazwiska naszego prawego wing-back'a przełączyłem się na rusków, ale na przerwę i koniec meczów z ciekawości włączałem Nkę. To co tam usłyszałem...żenada. Ten koleś nie wie chyba nic o piłce, a żeby zrozumieć co on mówi musiałem się solidnie skupić. A fakt, że Carrera nadal siedzi na ławce i kontaktuje się z Conte już mnie dobił :doh: Jedna wielka masakra. Na kilometr wali amatorszczyzną.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 11:09

Bardzo dobra inicjatywa z listem. Popieram w 100%

pitrek

Juventino
Juventino
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 21 października 2012, 11:18

stf - też nie mogłem słuchać tego pseudo włocha kibica ac torino, po co takiego gościa który wiadomo że będzie hejtował Juve zapraszać do studia ? Ten Pan jak dla mnie jest strasznym pajacem, teksty typu jedyna prawdziwa drużyna z Turynu to ac torino lub jedyna drużyna która ma serce to również ac torino, juventus jest bez serca...i te jego forza napoli po pierwszej połowie, jak dla mnie pajac straszny, popieram list i wyślę również swój, bo wczoraj ten typek to był jakiś żart

" Vincere non è importante è l'unica cosa che conta " :juveflag:
Zablokowany