Serie A 12/13 (2): Udinese 1-4 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Pabloz9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 20:06

Bazyliszek pisze:ktoś tutaj chciał Giovinco sprzedawać po 2 kolejkach, beka.
Misha pisze:To jak to bylo z tym Giovinco?? Szkoda kasy? Nie gra w defensywie? Mysle ze chociaz do nasteppnego meczu zamkknal usta wszystkim krytykom, bo po naastepnym zamknie usta zniow! Szkoda tylko tej bramki zupelnie niepotrzebnie stracona, nie mozemy sobie na takie cos pozwalac...
Teraz zacznie się festiwal znawców, którzy ani przez chwilę nie wątpili w Gio. Jak Gio zagra słabiej, znajdą się ludzie, którzy twierdzą całkiem coś innego.
Dzisiaj można powiedzieć, że Seba zagrał dobry mecz, ale ciężko teraz mówić o przydatności tego transferu w dłuższej perspektywie.
Ostatnio zmieniony 02 września 2012, 20:06 przez Pabloz9, łącznie zmieniany 1 raz.

"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
Marchisio87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

brawo Juve brawo Seba:) Atomowa Mrówka mam nadzieje że zaparcuje na nr I0`

----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--

FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 4 razy

W sumie mecz wygrany na stojąco.
Cieszy Giovinco, bo pewnie zacznie grać zespołowo. Parcie na pierwszego gola mu odeszło.
Matri i Quagliarella? Dobrze, że jest Bendtner... Nieciężko będzie mu przebić tę zacną dwójkę...
Oby Vucinic-Giovinco strzelali w najlepsze.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nie oglądałem pierwszych 45 minut, stąd moje pytanie: Jak wyglądała gra "Starej Damy" do czerwonej kartki ?

Max_LP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Czarek_88 pisze:Ludzie...........Co oni grali w 2 połowie?
Całą 2 połowe Udine stoi a my podajemy sobie piłki między linia obrony a pomocą
Weszło 2 świeżych napastników zamiast grać do nich piłki chłopaki głodni gry to pomoc wycofuje piłki do tyłu.....Ja tego nie rozumiem zamiast do końca grać i ładować bramki to oni sobie chodzą po boisku
Bramka dla Udine to jakieś nieporozumienie naszej obrony

Ale dobrze się skończyło przynajmniej
PZDR
:doh: Gramy spokojnie, mamy pewne 3 pkt a ty byś chciał żeby walczyli jakbyśmy grali w finale CL. Jeszcze najlepiej jakby gryźli trawe i połowa kadry kontuzje złapała bo 4-1 to za mało.

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 20:07

deszczowy pisze:
MishaAveJuve pisze:To jak to bylo z tym Giovinco?? Szkoda kasy? Nie gra w defensywie?
A widziałeś go pod naszą bramką?
Mishy raczej chodziło o to, że Giovinco parę razy piłkę odebrał i w momencie, gdy nie mieliśmy piłki naciskał na graczy Udine :wink:
Nie można mówić, że nie pracuje w obronie.

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 20:07

jakku1 pisze:Chcialem zauwazyc jeszcze jedna rzecz - Asamaoh mimo jego wszystkich zalet, jesli ma byc na powaznie przymierzany na lewego wing backa, powinien popracowac nad prawa noga. Lewa potrafi dograc swietnie, natomiast prawej bardzo unika - zwlaszcza przy probach dosrodkowania.
Też mi się to rzuciło w oczy. Nawet przy podaniach na dwa metry potrafi się nieźle nagimnastykować, żeby przypadkiem prawą nie kopnąć... niby nic takiego, bez dośrodkowań prawą nogą przeżyje, ale jeśli nie popracuje nad tym to stanie się dość przewidywalny i będzie z niego mniejszy pożytek.

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 20:08

"Giovinco to fenomen. Godny następca Del Piero i jedyny, który może przejąć po nim dyszkę" - wykrzyczeli z przytupem forumowi eksperci.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 20:09

Pierwsza propozycja dla Conte - Vidal na ławę na jeden/dwa mecze. Facet ani za dużo nie odbiera ani nie konstruuje, nawet specjalnie mu się biegać nie chce, ciągle tylko pada i czeka na gwizdek. To świetny piłkarz ale trochę odpoczynku mu się chyba przyda.

Oprócz tego bardzo mi się podoba łatwość z jaką klepiemy piłkę.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 20:10

Kubba pisze:Jak dla mnie tam faulu na Gio nie było. Wg mnie beznadziejna decyzja sędziego.
Bardzo ciekawe, a bramkarz dotknął piłkę przynajmniej palcem?
Czerwona słuszna, Giovinco faulowany przy wyjściu na czystą pozycję

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 20:10

Zwycięstwo jak najbardziej zasłużone. Szkoda tej straconej bramki, bo wynika z rozluźnienia w zespole... Z drugiej strony - nie ma się co dziwić chłopakom - przy posiadaniu piłki bliskim 70% ciężko zachować koncentrację. :smile:

Wreszcie zaskoczył Giovinco. Znakomicie pokazał się w sytuacji, w której w polu karnym przedryblował z łatwością kilku rywali, ale potem nie udało się mu umieścić piłki w siatce. Wielokrotnie zaprezentował świetne przyspieszenie.

Karny zasłużony - nie ma tematu, ale czerwoną sędzia mógł sobie darować.

Wygraliśmy bez większego zaangażowania 4-1. :bravo: Są rzeczy, nad którymi niewątpliwie trzeba popracować, ale widać progres. Podoba mi się, jak nasi operują piłką na małej przestrzeni.

Asamoah - kogoś takiego potrzebowaliśmy, bravo :ok:

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 20:11

Bukol87 pisze:"Giovinco to fenomen. Godny następca Del Piero i jedyny, który może przejąć po nim dyszkę" - wykrzyczeli z przytupem forumowi eksperci.
Troszkę inna wersja niż ta tydzień temu,
"Giovinco to nie piłkarz na skale Juventusu, niech sobie gwiazdorzy w tej swojej Parmie" Ja zawsze lubiłem tego piłkarza i ani razu w niego nie zwątpiłem, więc mam nadzieję, że on pokaże w tym sezonie na co go stać :) !

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 20:11

Ouh_yeah pisze:Pierwsza propozycja dla Conte - Vidal na ławę na jeden/dwa mecze. Facet ani za dużo nie odbiera ani nie konstruuje, nawet specjalnie mu się biegać nie chce, ciągle tylko pada i czeka na gwizdek. To świetny piłkarz ale trochę odpoczynku mu się chyba przyda.
Nie zgodze sie. Jeżeli zawsze będzie odbieral 6 pilek w meczu to statystycznie będzie najlepszym DM-em w Europie :prochno: Poza tym zauważyłem, że ostatnio często zamienia sie pozycjami z Pirlo tj on przejmuje środek i rozgrywanie, a Pirlo schodzi na jego pozycje na bok.
Jedyne co mu zarzuce to zbyt dużą nonszalancje=sporo niecelnych podań.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 20:13

Kubba pisze: Szkoda straconej bramki. Obrona zaspała... Raczej błąd na konto Barzagliego.
Błąd w pierwszej kolejności na konto stojącego, wyczekującego na końcowy gwizdek stylu gry i braku agresywności całej drużyny, z Marrone w końcowej fazie na czele. Do Barzy może i mógł wyczyścić lepiej, ale nie zagrał źle. Licht też mógł zagrać agresywniej, ale lepiej walić babole teraz, niż w meczu z Chelsea, czy na wiosnę.

A mnie się podobały nasze "asy" z przodu. Matri nie tak dobrze jak Quagli, ale pokazywał się do piłek, też od czasu do czasu zagrał z klepki. Za to Fabio rozegrał całkiem w pytkę 20 minut (chyba najlepsze po kontuzji O.o), rozdawał piki przed polem karnym jak rasowy obrotowy, a to minięcie 3 zawodników przeciwnika w ostatniej minucie to już w ogóle klasa.
Po tym meczu rozumiem, że to tych dwóch piłkarzy widzi na treningach Conte, a nie te parodyjki zawodników, których mieliśmy niewątpliwą nieprzyjemność oglądać przez ostatnie 3 kwartały.

Reszty nie oceniam, bo wpadłem do domu jedynie na ostatnie 30 minut.

Panowie! Mam konflikt tragiczny! Roma-Inter, czy Napoli-Fiorentina?! Bo jestem zdecydowany niczym szesnastolatka z pełnym portfelem w galerii handlowej.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 20:14

Lypsky pisze:
Kubba pisze:Jak dla mnie tam faulu na Gio nie było. Wg mnie beznadziejna decyzja sędziego.
Bardzo ciekawe, a bramkarz dotknął piłkę przynajmniej palcem?
Czerwona słuszna, Giovinco faulowany przy wyjściu na czystą pozycję
Ano faktycznie... Oglądając mecz wydawało mi się, że bramkarz złapał piłkę.

W takim razie cofam to co napisałem. Beznadziejną to miałem jednak jakość transmisji :prochno:
Karny prawidłowy

Zablokowany