Sezon 2012/2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2012, 19:11

De Rossi pisze:Najgorzej, że moi gracze z Sebastianków b2bów Giovinców (Basta i DN), siedzą na ławce.
Znam ten ból. Guidolin mnie również zrobił na szaro. Jeszcze mogę zrozumieć, że oszczędza dziadka Di Natale, żeby się nie rozleciał, ale waj Basta?

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2012, 20:03

Ależ mi się podoba system Fiorentiny. Praktycznie kopia naszego. Z tym, że z takim składem pomocy (sami kumaci zawodnicy, no może Romulo to taki b2b) można kombinować. W pierwszej połowie (świetny) Borja Valero robił za Pirlo, w 2. połowie już wyżej, jakby ofensywny pomocnik.

1. Piekna Asysta Aquy. Bedzie jak zawsze - jesień ok, wiosną kupa.
2. Hmm, może 28 mln+Q za Joveticia?
3. Praktycznie wszyscy nowi w Serie A pokazali się z dobrej strony (Romulo, BV, El Hamdaoui, Maicosuel)

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2012, 20:08

Swietne zmiany Montella przeprowadzil. I Aquilani i Cuadrado i EH cos wniesli. Udinese strasznie slabo, oni chyba dzisiaj grali zreszta drugim garniturem (bez Basty, Benatii, Di Natale, Armero, etc), wiec nie dziwie sie, ze tak to wygladalo.

W drugiej polowie to nawet dobrze prezentowala sie ta obrona Fiorentiny, a Roncaglia, ktorego skrytykowalem, zaczal grac na poziomie (kilka swietnych podan). Wydaje mi sie, ze to glownie dlatego, ze Udinese pozostawilo bardzo duzo miejsca w srodku pola graczom Fiorentiny.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 20:15

Niebawem kolejny mecz. Szkoda, że nie rozłożyli tego na cały dzień, bo chciałem obejrzeć Romę z Catanią i Napoli z Palermo, a i na Inter bym popatrzył, a tak trzeba będzie 2 pozostałe mecze ściągnąć i jutro wieczorem oglądać. Ja decyduję się dzisiaj na Romę, chociaż kusi mnie też zobaczyć od razu jak spisze się Insigne.

Skład Romy na mecz z Catanią:

Roma (4-3-3): Stekelenburg; Piris, Burdisso, Castan, Balzaretti; Bradley, De Rossi, Pjanic; Lamela, Osvaldo, Totti

W zasadzie bez niespodzianek, takiego się właśnie spodziewałem. Bardzo ciekawi mnie ta Roma Zemana i kto wie czy nam nie zagrożą. Chcę też zobaczyć ile osób przyciągną na stadion, bo Zdenek to ponoć ulubieniec kibiców.

ObrazekObrazek
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 20:26

Na co by się tu zdecydować? Pescara-Inter, Roma-Catania czy Palermo-Napoli? :think:

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 20:30

mazi12 pisze:Na co by się tu zdecydować? Pescara-Inter, Roma-Catania czy Palermo-Napoli? :think:
Palermo - Napoli brzmi najbardziej smacznie !

Pescara - Inter. No ciekawe co pokaze Strama i nowi zawodnicy, ale Pescara to zapewne dostarczyciel punktow, wiec nie wiem czy to bedzie futbolowy spektakl. Roma - Catania. Good shit, zwlaszcza ze Rome przejal Zeman, i bedzie gral ofensywnie, ale mimo wszystko Roma gra u siebie, wiec powinni sobie poradzic. Palermo Napoli? Na dwoje babka wrozyla, mozna zobaczyc Insigne, a takze kilku nowych graczy Palermo. Wybor oczywisty :D

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 20:32

Dobry Mudżyn pisze:
mazi12 pisze:Na co by się tu zdecydować? Pescara-Inter, Roma-Catania czy Palermo-Napoli? :think:
Palermo - Napoli brzmi najbardziej smacznie !

Pescara - Inter. No ciekawe co pokaze Strama i nowi zawodnicy, ale Pescara to zapewne dostarczyciel punktow, wiec nie wiem czy to bedzie futbolowy spektakl. Roma - Catania. Good shit, zwlaszcza ze Rome przejal Zeman, i bedzie gral ofensywnie, ale mimo wszystko Roma gra u siebie, wiec powinni sobie poradzic. Palermo Napoli? Na dwoje babka wrozyla, mozna zobaczyc Insigne, a takze kilku nowych graczy Palermo. Wybor oczywisty :D
O to mi chodzilo :D o 20:40 odpalam Palermo-Napoli. Może być ciekawie. Ah te nasze Calcio :dance:

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 20:59

Nie bardzo rozumiem tego całego jarania się Fiorentiną. :doh: Przeprowadziła jakieś interesujące transfery i ma dobrego trenera - ok, ale ta machina będzie potrzebowała czasu by wypalić. Zresztą, nowo sprowadzeni zawodnicy to tak naprawdę jedna wielka niewiadoma. Wszyscy pamiętamy jak 2 lata temu mnóstwo znaffców typowało Genoe do miejsca na podium po transferach Rafinhii czy Veloso. Dzisiaj niewiele już z tej drużyny zostało.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 21:04

ewerthon pisze:Nie bardzo rozumiem tego całego jarania się Fiorentiną. :doh: Przeprowadziła jakieś interesujące transfery i ma dobrego trenera - ok, ale ta machina będzie potrzebowała czasu by wypalić. Zresztą, nowo sprowadzeni zawodnicy to tak naprawdę jedna wielka niewiadoma. Wszyscy pamiętamy jak 2 lata temu mnóstwo znaffców typowało Genoe do miejsca na podium po transferach Rafinhii czy Veloso. Dzisiaj niewiele już z tej drużyny zostało.
Z Genoi to przy tych władzach w klubie to nigdy nic nie będzie. Tam jest taki przerób i takie sito co rok, że aż ciężko w to uwierzyć. Przez klub co mercato przewija się kilkanaście do kilkudziesięciu piłkarzy. To, że się utrzymali to cud. Fiorentina zrobiła ciekawe transfery, ale prędzej czy później dostanie zadyszki. Moim zdaniem prędzej. Wystarczy, że Jovetic znów wypadnie i wszystko się wali.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 21:39

Obrazek

No kibice w Rzymie dopisali. Ale wynik w plecy, Catania strzeliła ze spalonego. Poza tym Stek wybronił jeszcze jedną sam na sam. Roma jest ciągle przy piłce, jakieś tam strzały oddaje, ale jeszcze nie to, jeszcze nie to. A jak Insigne? Cassano już asysta.

ObrazekObrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 21:42

No właśnie ja początkowo nie wiedząc jaki mecz wybrać, skusiłem się na Romę i od razu zaskoczyły mnie prawie pełne trybuny. W owym meczu najlepszym na boisku jest według mnie Alejandro Gomez, ładnie hasa. Pewnie Fiora zagęści ruchy wobec jego osoby. A Roma? Praktycznie ich gra niczym się nie różni od tej za panowania L. Enrique. Klepią, klepią i doklepać nie mogą

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 22:03

De Rossi świetna asysta, Osvaldo gol kolejki.

ObrazekObrazek
Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 22:28

Immobile bramka dla Genoi, wie ktoś coś więcej o jego postawie ?

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 22:45

Nico Lopez dał wyrównanie Romie. Pisałem o nim przed sezonem, że może się pokazać. Był też jednym z głównych powodów, dla których puścili Boriniego bez żalu. Przerzucił piłkę nad obrońcą i walnął z powietrza. Wszystko to wyglądało, jakby jechał na farcie, no ale zrobił to. Catania jeszcze zdążyła odpowiedzieć poprzeczką.

Osvaldo gol z przewroki, De Rossi fajna asysta - jak już pisałem. A jak Insigne? Słyszałem, ze kontuzja.

ObrazekObrazek
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 22:49

Ja obejrzałem pół godziny Romy i mi transmisja padła, a szukałem jej kwadrans, także tylko tyle obejrzałem.

Straaaasznie wysoko gra Roma. Jak to u Zemana. Aż do przesady. Osvaldo piękny gol.

Druga bramka dla Catanii to też typowa zemanówka - spóźnieni obrońcy i Gomez wyszedł praktycznie sam na sam.

Zablokowany