Serie A (15): Roma 1-1 JUVENTUS [DPL na meczu!]
- mazi12
- Juventino
Jak czytałem przed meczem te wasze komentarze "aaaaa... gładkie zwycięstwo" to miałem ochote was rozstrzelać, ale czekałem. jak może być łatwe zwycięstwo z Romą? nawet sama nazwa nie wskazuje ze pojdzie łatwo. wiedziałęm, żeby nie zapeszać. NIGDY PRZED MECZEM NIE MÓWCIE O ŁATWYM ZWYCIĘSTWIE!!!
jestem zawiedziony, dobranoc
jestem zawiedziony, dobranoc
- mp1897
- Juventino
Jestem tego samego zdania. Słaba postawa tego zawodnika miała duży wpływ na przebieg meczu. Nie dość, że tracił piłki to jeszcze nie chciało mu sie o nie walczyć... Gościu jest coraz słabszy w tym, w czym był najlepszy:P Jeszcze chwila i poza obecnością na boisku nie bedzie miał nic innego do zaoferowania.klama 10 pisze:Pirlo prze.ebał na mecz a Buffon uratował 1 pkt. Dobranoc.
!!! Juventus Per Sempre !!!
- kosciu88
- Juventino
Jest niedosyt ale dobry i remis, jestesmy dalej niepokonani. Szkoda niewykorzystanej szansy Fabio ale rownie dobrze 2x Totti mial setke.
@pumex Buffon obronil karnego specjalnie dla Ciebie
@pumex Buffon obronil karnego specjalnie dla Ciebie

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- pezet1988
- Juventino
Słabszy mecz Pirlo i Markiza... Elia niezłe wejście. Esti nie powinien grać w wyjściowej 11, w jego miejsce widziałbym raczej Giaccheriniego.
Nadal jesteśmy niepokonani co cieszy, ale gramy zawsze o 3 pkty. Gdyby inaczej Conte przeprowadził zmiany to kto wie... A ten kadr z miną Marchisio nie wiedzącego co się dzieje... powinien wtedy zostać zmieniony.
W niedzielę poprawimy bilans punktowy i bramkowy.
FORZA JUVE!
Nadal jesteśmy niepokonani co cieszy, ale gramy zawsze o 3 pkty. Gdyby inaczej Conte przeprowadził zmiany to kto wie... A ten kadr z miną Marchisio nie wiedzącego co się dzieje... powinien wtedy zostać zmieniony.
W niedzielę poprawimy bilans punktowy i bramkowy.
FORZA JUVE!

- wojczech7
- Juventino
Ze względu na masakryczne problemy z netem mecz widziałem w urywkach. W zupełności mi to wystarczyło, żeby zobaczyć, iż sędzia leciał mocno w kule. Lamela na dobrą sprawę powinien wylecieć z boiska, bo fauli na żółtą kartkę popełnił przynajmniej 4. Cholernie szkoda tych dwóch punktów. Totti gorzej karnego strzelić nie mógł, acz Buffonowi należy się pochwała. Tyle ode mnie.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- 4d1k
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Zagrał 10 minut, miał podanie po którym powinna być bramka, a Ty mówisz że zagrał źle? Co prawda w ostatniej akcji piłka mu odskoczyła... Ale nie można powiedzieć, że zagrał źle. Miał zbyt mało czasu żeby pokazać coś więcej, więc bez oceny.prezes3c pisze:Elia jedno dobre podanie, ogólnie źle i super zepsuta ostatnia akcja..
Co do meczu... Szkoda, że remis, ale gdyby nie Buffon mogłoby być gorzej.
- Deyvid
- Juventino
Podziękować to powinniśmy Tottiemu. Tak, dobrze widzicie, właśnie to jemu powinniśmy dziękować. Nie wykorzystał karnego, zmarnował bodajże z dwie akcje sam na sam, z czego tą ostatnią gdyby tylko uderzył z pierwszej piłki to było by pozamiatane.
Najgorszy mecz Pirlo w barwach Juve. Grał totalną padakę(zresztą jak i reszta zespołu). Ja rozumiem, że remis na wyjeździe w Rzymie to może i dobry wynik, ale Panowie nie oszukujmy się.. Roma aktualnie jest w fatalnej dyspozycji, byli totalnie zdziesiątkowani, a momentami to oni prowadzili grę.
Bogu dzięki, że nie graliśmy dziś z Napoli czy Milanem, bo z taką postawą jak dziś, to by nas zmasakrowali.
Najgorszy mecz Pirlo w barwach Juve. Grał totalną padakę(zresztą jak i reszta zespołu). Ja rozumiem, że remis na wyjeździe w Rzymie to może i dobry wynik, ale Panowie nie oszukujmy się.. Roma aktualnie jest w fatalnej dyspozycji, byli totalnie zdziesiątkowani, a momentami to oni prowadzili grę.
Bogu dzięki, że nie graliśmy dziś z Napoli czy Milanem, bo z taką postawą jak dziś, to by nas zmasakrowali.
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2011, 22:46 przez Deyvid, łącznie zmieniany 1 raz.
- marek.siedlce
- Juventino
No troszkę jestem zawiedziony wynikiem... Można było to wygrać.
Ogólnie nie jest źle. Mamy pozycję lidera i myślę, że do końca rundy ją utrzymamy. W meczach z Novarą, Udinese, Lecce i Cagliari liczę na minimum 10 punktów. FORZA JUVE
Ogólnie nie jest źle. Mamy pozycję lidera i myślę, że do końca rundy ją utrzymamy. W meczach z Novarą, Udinese, Lecce i Cagliari liczę na minimum 10 punktów. FORZA JUVE
FORZA JUVE !!!
- gucio_juve
- Juventino
Nie wiem, mnie jakoś w tym meczu brakowało dokładności. Od 70 minuty graliśmy słabo z przodu, brakowało prędkości i dokładności. Mimo wszystko bardzo kiepskie występy Pirlo i Vidala, Marchisio też niewidoczny dziś. Wchodziliśmy z akcjami 4 na 4 czy 4 na 5, ale kończyło się to albo stratą, albo niecelnym strzałem. Dżiakerini trochę brakuje cwaniactwa i chyba jest troszkę za mały na walkę z takimi obrońcami jak są w Serie A.
- jakku1
- Juventino
Marchisio, Pirlo i Vidal to dzisiaj nic nie grali kompletnie. I o ile Marchisio przynajmniej niczego nie odwalil, to Vidal w zasadzie jest autorem dwoch najlepszych sytuacji dla Romy - karnego i bramki, a Pirlo kompletnie nie ogarnial. Conte tez popelnil blad, powinien cofnac jednego z pomocnikow do gry dwojka z tylu i jednym z przodu. No ale i tak moglismy to wygrac i w zasadzie powinnismy.
Mielismy z 4, 5 wybornych sytuacji do zdobycia gola a i tak nic nie wpadlo. Naprawde masakra. Gdyby nie bardzo dobry mecz (mimo drobnych bledow) calej Naszej formacji defensywnej, to jeszcze bysmy dostali w tylek.
W nastepnym meczu chce zobaczyc z przodu Pepe, Quagliarelle i Elie. Matri niech sobie odpocznie, a dzisiejszej drugiej polowy Estiego nie zapomne do konca zycia.
Edit: A wlasnie, zapomnialem. SEDZIA! Lamela na dobra sprawe to powinien wyleciec z boiska, a nawet zoltej kartki nie dostal. Mial z 3, 4 ostre wejscia w pierwszej polowie i powinien dostac zolta kartke! W drugiej bylo to samo. A o De Rossim to juz nie wspominam. Giaccherini go pieknie wyminal na biegu (widzisz Zahor, Tevez do tego nie jest wcale potrzebny
), a on bezczelnie zlapal za gardlo Naszego pilkarz i go przewrocil. Dla mnie czerwo bez dwoch zdan.
Mielismy z 4, 5 wybornych sytuacji do zdobycia gola a i tak nic nie wpadlo. Naprawde masakra. Gdyby nie bardzo dobry mecz (mimo drobnych bledow) calej Naszej formacji defensywnej, to jeszcze bysmy dostali w tylek.
W nastepnym meczu chce zobaczyc z przodu Pepe, Quagliarelle i Elie. Matri niech sobie odpocznie, a dzisiejszej drugiej polowy Estiego nie zapomne do konca zycia.
Edit: A wlasnie, zapomnialem. SEDZIA! Lamela na dobra sprawe to powinien wyleciec z boiska, a nawet zoltej kartki nie dostal. Mial z 3, 4 ostre wejscia w pierwszej polowie i powinien dostac zolta kartke! W drugiej bylo to samo. A o De Rossim to juz nie wspominam. Giaccherini go pieknie wyminal na biegu (widzisz Zahor, Tevez do tego nie jest wcale potrzebny

Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2011, 22:49 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
- KondzioJuveFans
- Juventino
Mecz powinniśmy wygrać i koniec kropka. Giaccherini dzisiaj nic nie wniósł do gry ... za to Elia bardzo mi się podobał przez te 10 min. Quag ładnie zastawiał i rozrzucał do boku , szkoda , że zepsuł setkę ... ale mimo wszystko spisał się lepiej niż Matri. Dobrze zagrał Bonucci , który dobrze interweniował w obronie , Barzagli profesor. Pirlo dzisiaj słabo zresztą Marchisio też , Vidal zepsuł gola , ale zapierdzielał po boisku jak szalony i za to brawa. a i wielkie brawa dla Gigiego za obronę karnego
. Cóż lider jest dalej w Turynie , jesteśmy niepokonani , oby tak do końca rundy ![/url]

Fino Alla Fine Forza Juventus!
- taggert
- Juventino
Cóż napisać. Zacznie od plusów
-Buffon, wg mnie przy bramce nie zawinił a karny bardzo ładnie obroniony
-2 zmiany (Elja, Quagliarella)
-linia defensywy, mimo ze pod koniec brakło sił
-Vidal v.1. W ofensywie bardzo przydatny. Przy pierwszej bramce w zasadzie jemu można przypisać asyste(gdyby piłka nie "odbiła się" od Matriego). Zdecydowanie najlepszy z pomocników jeśli chodzi o ofensywe
Minusy:
-Pepe, kompletnie bezproduktywny
-Giaccherini. Gość jest po prostu zbyt filigranowy na gre w takiej lidze
-linia pomocy. Chyba pierwszy mecz w tym sezonie, gdzie nie potrafilismy przytrzymać piłki, zdominować gry. Owszem mielismy sporo posiadania w pierwszej połowie, ale widać było że Roma tylko i wyłącznie sie broni. Po bramce Kielona Roma była lepsza w środku pola
-Matri. Zdarza się, w każdym meczu strzelał nie będzie
-Vidal v.2. Oczywiście zawinił przy bramce, chcąc nie chcąc musi w piłke trafić w takiej sytuacji. Troche zbyt agrsywny obrębie lub w polu karnym
Mecz znakomity, ale jakby nie było stracilismy 2 pkt
-Buffon, wg mnie przy bramce nie zawinił a karny bardzo ładnie obroniony
-2 zmiany (Elja, Quagliarella)
-linia defensywy, mimo ze pod koniec brakło sił
-Vidal v.1. W ofensywie bardzo przydatny. Przy pierwszej bramce w zasadzie jemu można przypisać asyste(gdyby piłka nie "odbiła się" od Matriego). Zdecydowanie najlepszy z pomocników jeśli chodzi o ofensywe
Minusy:
-Pepe, kompletnie bezproduktywny
-Giaccherini. Gość jest po prostu zbyt filigranowy na gre w takiej lidze
-linia pomocy. Chyba pierwszy mecz w tym sezonie, gdzie nie potrafilismy przytrzymać piłki, zdominować gry. Owszem mielismy sporo posiadania w pierwszej połowie, ale widać było że Roma tylko i wyłącznie sie broni. Po bramce Kielona Roma była lepsza w środku pola
-Matri. Zdarza się, w każdym meczu strzelał nie będzie
-Vidal v.2. Oczywiście zawinił przy bramce, chcąc nie chcąc musi w piłke trafić w takiej sytuacji. Troche zbyt agrsywny obrębie lub w polu karnym
Mecz znakomity, ale jakby nie było stracilismy 2 pkt
- Dante93
- Juventino
Ue żałosny sędzia, ale i słabiutki Juventus. Cóż Roma zasługiwała na wygraną. ZMiany Conte też z tyłka. Elia i Giakierini niech sie pakują bo obaj są siebie warci, Cesena wita. Marchisio bawil sie w ducha, a lamela nie powinien dotrwać do 60 bo już wczesniej powinien za czerwo wylecieć.
I ogółem dzis wieczór wszystko było do dupy. Na plus Chiellini i Barza. Vidal spieprzył z tego co słysze (1 bramki nie widziałem) gola i zrobił karnego więc też nie ma sie czym chwalić. Pirlo za dużo strat.
Matri bez podań nic nie zrobi. To samo Quag który mial ze 3 razy piłke z czego 2 razy zagrał genialnie
O dziwo BOnucciego sie nie można czepiać.
Winy za wynik upatrywałbym w zbyt defensywnym ustawieniu Conte. Zamiast Pepe bądź Estiego powinien grać typowy napastnik.
A apropo Pepe, gdyby nie pare momentów pomyślałbym, że gramy w 10.
Ogólnie, te przekonania (tzn Pepe to nie zawodnik zapewniający jakość, Giak to nieporozumienie, Elia powinien grzać krzesełka na stadionie) których sie od początku trzymam, sprawdzają sie, z tego jestem zadowolony
tzn z tego, że sie nie myle i nie musze gryźć sie w język.
A i na koniec, gdzie jest Kuźwa Alex? Conte ma chyba uraz do niego, że traktuje go jak traktuje, a uważam, że jakby wszedł zamiast Giaka była szansa wygrać ten mecz... no ale pupilek musiał pobiegać bezproduktywnie. Jakiś kompleks naszego treneiro (tzn co do Alexa)?
Na prawdziwy koniec pragne dodać, że wynik na szczęście był lepszy niż gra
(oczywiśćie i momenty przebłysków były...)
I ogółem dzis wieczór wszystko było do dupy. Na plus Chiellini i Barza. Vidal spieprzył z tego co słysze (1 bramki nie widziałem) gola i zrobił karnego więc też nie ma sie czym chwalić. Pirlo za dużo strat.
Matri bez podań nic nie zrobi. To samo Quag który mial ze 3 razy piłke z czego 2 razy zagrał genialnie

O dziwo BOnucciego sie nie można czepiać.
Winy za wynik upatrywałbym w zbyt defensywnym ustawieniu Conte. Zamiast Pepe bądź Estiego powinien grać typowy napastnik.
A apropo Pepe, gdyby nie pare momentów pomyślałbym, że gramy w 10.
Ogólnie, te przekonania (tzn Pepe to nie zawodnik zapewniający jakość, Giak to nieporozumienie, Elia powinien grzać krzesełka na stadionie) których sie od początku trzymam, sprawdzają sie, z tego jestem zadowolony
A i na koniec, gdzie jest Kuźwa Alex? Conte ma chyba uraz do niego, że traktuje go jak traktuje, a uważam, że jakby wszedł zamiast Giaka była szansa wygrać ten mecz... no ale pupilek musiał pobiegać bezproduktywnie. Jakiś kompleks naszego treneiro (tzn co do Alexa)?
Na prawdziwy koniec pragne dodać, że wynik na szczęście był lepszy niż gra

- prezes3c
- Juventino
Dokładnie o tym samym pomyślałem... był z nami Alex, napadzior światowej klasy przez tyle lat a teraz mamy tylko dobrych napastników, owszem strzelają, ale rażą nieskutecznością... to samo niestety tyczy się Matriego... rozumiem że nie ma graczy doskonałych ale Juve potrzebuje prawdziwego snajpera... mówcie co chcecie...rupieć pisze:Po tak zmarnowanej szansie Quaga widać, że potrzebny jest klasowy snajper.