Serie A (10): JUVENTUS 3-1 Cesena
- Majos
- Juventino
Udało się. Juventus zwycięża po dość średnim spotkaniu, ale ważne, że są trzy punkty, po dwa oczka stracił też Inter. Wiele kontuzji, powrót Grosso i Salihamidzicia, gra zawodnika z Primavery (Sorensen)i trzy punkty. Nie był to może jakoś bardzo porywający mecz w wykonaniu Juve, ale dobrze, że bramki strzelili w końcu sami napastnicy. Szkoda kontuzji Melo, bo teraz czekają nas mecze co 3 dni (po za tydzień reprezentacje grają) i zawodnicy będą bardzo przemęczeni. Przydałaby się rotacja, ale niestety nie ma wyboru. Trzeba grać tym, kto został.
- francois
- Juventino
Cieszę się, że nie tracimy w tym sezonie punktów z ligowymi średniakami - nie licząc Bari w pierwszej kolejce oczywiście.
Dobrze, że piłkarze umieli zareagować na straconą wcześnie bramkę i falę kontuzji.
Powrót Grosso i Hasana oceniam jako zaskakujący dobry biorąc pod uwagę okoliczności, jednak ciągle uważam, że powinni odejść w styczniu.
Z tego Duńczyka to możemy mieć jeszcze pociechę w przyszłości, chyba że zaczniemy go ciułać po wypożyczeniach...
Dobrze, że piłkarze umieli zareagować na straconą wcześnie bramkę i falę kontuzji.
Powrót Grosso i Hasana oceniam jako zaskakujący dobry biorąc pod uwagę okoliczności, jednak ciągle uważam, że powinni odejść w styczniu.
Z tego Duńczyka to możemy mieć jeszcze pociechę w przyszłości, chyba że zaczniemy go ciułać po wypożyczeniach...
- Michael900
- Juventino
Trzecia bramka była po akcji synów marnotrawnych - Grosso i Salihamidzicia. To cieszy i z drugiej strony zastanawia czy w ogóle był sens ich zawieszania.
Mina bramkarza przy ostatniej bramce.. bezcenna
Mina bramkarza przy ostatniej bramce.. bezcenna

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Pan Mietek
- Juventino
Oczywiście, że był. Goście nie chcieli odejść z drużyny na wyraźne życzenie władz i nie zaakceptowali ofert przychodzących z innych klubów. Wówczas zdawało się, że nie będziemy musieli w ogóle po nich sięgać (nawet jak Cegła złapał pierwszą kontuzję to jednak Delneri postawił na GrygeręTo cieszy i z drugiej strony zastanawia czy w ogóle był sens ich zawieszania.

- Brutalo
- Juventino
A moim zdaniem Marotta postąpił zbyt pochopnie. Zawodnicy to już nie są niewolnicy, co ich sprzedaż gdzie chcesz. Poulsenowi, Tiago czy Camorowi też przedstawiali oferty, a po ich odrzuceniu raczej od składu nie odsuwali. O ile Grosso był słaby piłkarsko, o tyle Brazzo to moim zdaniem bardzo przydatny zawodnik. Od początku nie zgadzałem się z decyzją o jego odsunięciu, a jego powrót (mimo pierwszego... drugiego zrobienia z gęby cholewy przez Marottę) uważam za pozytywny.Mietson pisze:Oczywiście, że był. Goście nie chcieli odejść z drużyny na wyraźne życzenie władz i nie zaakceptowali ofert przychodzących z innych klubów. Wówczas zdawało się, że nie będziemy musieli w ogóle po nich sięgać (nawet jak Cegła złapał pierwszą kontuzję to jednak Delneri postawił na GrygeręTo cieszy i z drugiej strony zastanawia czy w ogóle był sens ich zawieszania.) ale teraz wygląda na to, że nam się przydadzą.
W meczu z Cesseną kolejny raz pozytywnie pokazał się Quaglia. Chyba będę musiał się do niego przekonać 8)
- juventusprzemek
- Juventino
Obstawiałem ,że bramki zdobędą ADP FQ i VI.
Świetnie bo przynajmniej w tym meczu atak nie zawiódł.
Obrona przyzwoicie, Storari dobrze i pomoc na plus.
Salihamidzić jest nam potrzebny, Grosso zbytnio panoszył się po boisku.
Forma rośnie to dobrze!
Forza Juve!
A tak nawiasem to czemu Melo zszedł kilka minut po swoim wejściu?
Świetnie bo przynajmniej w tym meczu atak nie zawiódł.
Obrona przyzwoicie, Storari dobrze i pomoc na plus.
Salihamidzić jest nam potrzebny, Grosso zbytnio panoszył się po boisku.
Forma rośnie to dobrze!
Forza Juve!
A tak nawiasem to czemu Melo zszedł kilka minut po swoim wejściu?
- rafal-1897
- Juventino
Mecz jak mecz... Niby zwycięstwo, ale kilka błędów nadal jest. Za łatwo obrońcy dopuścili do bramki, ale ważne, że potrafili odrobić straty. Sorensen trochę nerwowo, ale może coś z niego wyrosnąć
Wynik może być, styl jeszcze do poprawy...

- mati888
- Juventino
no spoko, ale w naszej obronie z tych obrońców, którzy grali, powinien grać tylko Bonucci-nie wymagajmy od nich zbyt wielerafal-1897 pisze:Mecz jak mecz... Niby zwycięstwo, ale kilka błędów nadal jest. Za łatwo obrońcy dopuścili do bramki, ale ważne, że potrafili odrobić straty. Sorensen trochę nerwowo, ale może coś z niego wyrosnąćWynik może być, styl jeszcze do poprawy...
Brutalo, napisałeś o dobrej postawie Quagliarelli. No nie można się nie zgodzić - widać, ze wie o co chodzi w piłce, ale czymś mnie do siebie uprzedza

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- Pan Mietek
- Juventino
Interesujące.....może wydaje mi się zbytnim cwaniaczkiem...nie wiem co to jest, ale coś mi w nim nie pasuje
Ja przyznam, że jakoś niespecjalnie go lubiłem przed Juve ale naprawdę podoba mi się jego gra. Ma ten instynkt snajpera, wie gdzie się ustawić i często strzela trudne bramki. Obok Aquilaniego to kolejny zdrajca którego musimy wykupić

- Brutalo
- Juventino
Ja od początku jestem uprzedzony do Quagli. Od początku widzę w nim "gracza który przyszedł za Diego". Tak, Diego, jeszcze pamiętacie ? Nie mniej jednak swoją postawą na boisku, a przede wszystkim bramkami wymiernie mnie do siebie przekonuje. Oby tak dalej
Ps. On przy tej bramce naprawdę chyba chciał strzelić tak od murawy

Ps. On przy tej bramce naprawdę chyba chciał strzelić tak od murawy

- Pan Mietek
- Juventino
A ja wręcz przeciwnie - nie ma dla mnie znaczenia, że "przyszedł za Diego". Tak samo nie jeździłem po Poulsenie dlatego, że zarabiał 3,5 mln i przyszedł zamiast Alonso i nie mam uprzedzeń do Martineza, bo kosztował 12 mln (to przecież nie jego wina!)Ja od początku jestem uprzedzony do Quagli. Od początku widzę w nim "gracza który przyszedł za Diego". Tak, Diego, jeszcze pamiętacie ? Nie mniej jednak swoją postawą na boisku, a przede wszystkim bramkami wymiernie mnie do siebie przekonuje. Oby tak dalej OK
Ps. On przy tej bramce naprawdę chyba chciał strzelić tak od murawy Whistle Bravo
A Diego? Mój ulubiony non-Juventino. Średnio idzie temu Wolfsburgowi, szkoda trochę. Ale rozważania z serii "jakby to było gdyby był z Nami" są bezsensowne. To nie ma żadnego znaczenia.