Ekstraklasa 2010/2011

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto bedzie mistrzem Polski

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2010, 18:23

Wg mnie jednym z najciekawszych transferów w zimie może być zakup Jurijsa Zigajevsa przez Widzew. Na Łotwie jest on podobno wyróżniającym się piłkarzem i wielką nadzieją.

http://www.90minut.pl/news/143/news1431 ... skiej.html

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2010, 19:16

francois pisze:
Wg mnie jednym z najciekawszych transferów w zimie może być zakup Jurijsa Zigajevsa przez Widzew. Na Łotwie jest on podobno wyróżniającym się piłkarzem i wielką nadzieją.

Akurat Ślusarski będzie idealnym ławkogrzejem. Przyzwyczaił się w Craxie.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2010, 07:56

Mam pytanie do kibiców bardziej ogarniętych w temacie relacji kibicowskich, bo nie mogę znaleźć nigdzie konkretnych odpowiedzi. Jak wyglądają stosunki Legii i Lecha z innymi konkretnymi klubami? Tzn. z kim mają zgodę, a z kim "kosę". Nie znalazłem odpowiedniego tematu, więc pytam tutaj.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2010, 08:50

Legia Warszawa.

Zgody:
-Zagłebie Sosnowiec
-Pogon Szczecin
-Olimpia Elblag
-Den Haag
-Juventus

Kosy:
-Wisla Kraków
-Cracovia
-Lech Poznan
-Arka Gdynia
-Górnik Zabrze
-Ruch Chorzów
-Widzew Łódź
-Lechia Gdansk

Choc z kosami jest tak, ze nikt Legii nie lubi oprocz zgod, wiec mozna by rzec ze kosą jest cała Polska, ja wymienilem te najwazniejsze, do ktorych "miłość" jest odwazajemniona. :prochno:

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2010, 11:38

Choc z kosami jest tak, ze nikt Legii nie lubi oprocz zgod, wiec mozna by rzec ze kosą jest cała Polska, ja wymienilem te najwazniejsze, do ktorych "miłość" jest odwazajemniona :prochno:
Juve ma podobnie - też prawie nikt nas nie lubi poza zgodami ale (chyba) mamy we Włoszech najwięcej kibiców (tak jak w Polsce Legia).

A kosę z Legią to chyba jeszcze ma Polonia?

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2010, 12:51

Dobra dzięki, to poprosiłbym jakby się jeszcze ktoś wypowiedział z drugiej strony mocy ;)

Klasyczna 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2010, 13:19

Gdzieś słyszałem, że zgoda Juve i Legii to fikcja, imaginacja kibiców Legii. Może się do tego odnieść jakiś znawca tematu?

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2010, 13:31

to zle słyszałeś.
Ostatnio zmieniony 25 grudnia 2010, 13:33 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2010, 22:59

deszczowy pisze:
francois pisze:

Akurat Ślusarski będzie idealnym ławkogrzejem. Przyzwyczaił się w Craxie.
Zgadzam się z deszczowym, na ławę i ostatnie minuty będzie OK. No chyba, że Zarząd Lecha postanowi jednak sprzedać Rudnevsa i zastąpić go Ślusarskim, będzie ciekawie :doh:

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2010, 19:25

francois pisze:Nieudany początek Janasa 8) Ile wytrzyma jeszcze Wojciechowski :smile:
No i koniec trenera Janasa w Polonii:

http://www.90minut.pl/news/143/news1435 ... szawa.html

Ciekawe kto będzie jego następcą i ile wytrzyma?

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2010, 00:34

francois pisze:
francois pisze:Nieudany początek Janasa 8) Ile wytrzyma jeszcze Wojciechowski :smile:
No i koniec trenera Janasa w Polonii:

http://www.90minut.pl/news/143/news1435 ... szawa.html

Ciekawe kto będzie jego następcą i ile wytrzyma?
Akurat Ulatowski jest wolny :smile:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2010, 10:31

Kto by nie był następcą Janasa to długo nie wytrzyma. Z resztą każdy który chce się podjąć pracy na Poloni musi mieć nieówno pod sufitem wiedząc, że jego pracodawcą będzie Wojciechowski. Nie wierzę również, że kasa to rekompensuje.

Niby podaje się Okuke jako najpoważniejszego kandydata na następce Janasa. Była też mowa o jakimś Niemcu. Tak naprawdę jednak chyba sam Wojciechowski jeszcze nie wie kogo zatrudni. Szansę ma każdy, wystarczy że nawciska kitu prezesowi i przedstawi swoją ofensywną piękną dla oka wizję gry zespołu.

Przy okazji ekstraklasy. Lech transferowo ostatnio "szaleje". Ślusaski do Lecha, Peszko do Koln, murzyn do Larissy. Póki co transfery na minus. Niby ma jeszcze dojść Wołąkiewicz ale czy to aż tak dobry zawodnik?

Grosicki znów łączony z turasami. Ciekawe czy tym razem odejdzie. W moim przekonaniu lepiej wyjdzie na pozostaniu jeszcze przez rundę w Białymstoku.

W kontekście Wisły mówi się, że Brożkowie mogą odejść również do Turcji. Co na to paku?

Na koniec "wisienka na torcie". Jak się okazuje Legia była zainteresowana Chrisem Wondolowskim. Się stał chłopak królem strzelców MLS, gdzieś tam jego nazwisko wypłynęło i nagle wychodzi na to, że mógłby dla naszej kadry grać i chciała go Legia :bravo: :lol:

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2010, 10:54

steru pisze:Grosicki znów łączony z turasami. Ciekawe czy tym razem odejdzie. W moim przekonaniu lepiej wyjdzie na pozostaniu jeszcze przez rundę w Białymstoku.
Podobno obydwie strony są już niemalże dogadane, brakuje kilku szczegółów, aby dopiąć umowę i wytransferować Grosika z Podlasia. Co mnie niezmiernie martwi :/

Ale czy aby Peszko na pewno do Koeln?

Ja bym nie był pewny, czy dobrze robi opuszczając Lecha dla Koeln. Trochę nisko są w Bundeslidze.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2010, 10:59

No niby była mowa, że jeszcze Leverkusen w ostatniej chwili zainteresowało się Peszką, ale coś mi się wierzyć nie chce. Najbardziej prawdopodobne wydaje się jednak być Koln. Ogólnie przy całym tym transferze dużo zamieszania i niejasności. Niby jakiś biznesmen niemiecki wpłacił na konto Lecha kwotę odstępnego za Peszkę i powiedział, że od 1 stycznia ten zacznie treningi w Koln. Z drugiej strony jakieś głosy pojawiły się o zapisie w kontrakcie Peszki zgodnie z którym to Peszko sam musi wpłacić kwotę odstępnego. Kto to wie...

Czy dobrze, że do Koln? No można się zastanawiać. Koln grozi spadek. Ale póki co kasa większa, mecze na lepszych stadionach, z naprawdę silnymi zespołami. Dopiero na koniec sezonu się okaże czy był to dobry wybór. Może nawet wcześniej, bo kto powiedział że Peszko wywalczy sobie miejsce w podstawowym składzie.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2010, 14:49

steru pisze:Na koniec "wisienka na torcie". Jak się okazuje Legia była zainteresowana Chrisem Wondolowskim. Się stał chłopak królem strzelców MLS, gdzieś tam jego nazwisko wypłynęło i nagle wychodzi na to, że mógłby dla naszej kadry grać i chciała go Legia :bravo: :lol:
Myślę, że w polskiej Ekstraklasie zrobiłby furorę, ale raczej nie w polskiej kadrze, a to z prostego powodu:

http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Wondo ... omosc.html

ODPOWIEDZ