Serie A (31): Genoa 3-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 12:05

JuveFilip_8_ pisze: W calym meczu najbardziej irytuje mnie postawa naszego ZALOSNEGO trenera, ktory w momencie gdy przegrywamy wprowadza OBRONCE i MARCHIONNIEGO
Tu akurat się nie zgodzę. Ranieri musiał zrobił jakieś zmiany jeśli chodzi o naszą prawą stronę. Bo wcześniej wyleciał Camoranesi, a Zebina coraz bardziej opadał z sił. Mimo wszystko sam się dziwię, czemu trzymał słabego Del Piero cały mecz, przecież w obwodzie miał jeszcze Giovinco :think: , a poza tym Trezeguet też raczej zagrałby lepiej od naszego kapitana.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 12:10

No ja bym zrobił troche inne zmiany:
1. Giovinco ---> Del Piero 45'
2. ok, Grygera---> Zebina 70'
3. Poulsen/Marchisio/Legrottaglie--> Trezeguet 75'

Tam nie było czego bronic, bo 2-2 też było dla nas porażka i wynikiem zaprzepaszczającym scudetto.

jakby Siwy zrobił takie rotacje to by mozna ostatnie minuty grac w składzie:

--------------------Buffon------------------
Grygera---------Chiellini----------Molinaro
-----------Marchisio-------Poulsen----------
----------Nedved---------Giovinco----------
---------Trezeguet-------Iaquinta----------

Podkreślam- tam nie było czego bronic...

Fidelito

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 12:10

Prawda jest taka, że piłkarze już dawno przestali wierzyć w szanse na dogonienie interu, albo inaczej wierzyli tylko podczas udzielania wywiadów :angry:
Jak inaczej wytłumaczyć taki mecz z Genua, skoro w mocno rezerwowym składzie odprawili dwa razy Real i toczyli wyrównany bój z Chelsea!
Wyszli z założenia, że i tak już po zawodach to poco się męczyć, a trener - miękka faja i tak po meczu powie, że walczyli :prochno:

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 12:15

Zawodnicy są zdekoncentrowani i nieprzygotowani to gry. Tak wnioskuję po tym meczu. Kompletny brak organizacji i i jakiegoś impulsu.
To co zrobiła obrona przy wszystkich straconych bramkach to żal, jak dzieci, może nie jedli od tygodnia no nie wiem. Pierwsza bramka Motty wydaje mi się prawidłowa. Gość kopną w momencie gwizdka albo nawet przed nim. Ja bym tego gola zaliczył.
Karnego dla Juve nie było za nic w świecie. Książkowe wybicie piłki.
Czerwieni Mauro bym nie pokazał, wydaje mi się ze to było na żółtą, ale dziwne ze Camor nie protestował.

Ostatni dni to jakby takie podsumowanie sezonu. Nie ma kim grać to nie będziemy grać na odpowiednim dla Juve poziomie. Proste
.
Moim zdaniem powinniśmy się teraz mocno skoncentrować na obronie II miejsca bo Inter jest poza naszym zasięgiem, a nad Milanem mamy cieniutkie 2 pkt.

FORZA JUVENTUS

PS Secco jeszcze nie mówił że Juventus składa się z samych mistrzów i nie potrzebuje wzmocnień. Jeszcze. :think:
Ale się doczekamy.

aha, wiecie co będzie z tego wszystkiego najśmieszniejsze?
Za tydzień wygramy z Interem, jestem prawie pewny.

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Tom A Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 12:26

stahoo pisze:
Molek big fun juve pisze:Może forma upada ale nie mów , że jego czas mija , już wiele razy go skreślali ludzie a on wracał w wielkim stylu.
Ale wcześniej grał 2-3 miesiące padaki. Potem wracał w wielkim stylu (jak w meczu z Real np.) i kilku innych spotkaniach a potem znowu źle. W ostatnich 2-3 miesiącach zagrał może 1-2 dobre mecze. Reszta poniżej poziomu prezentowanego przez Juve...
Del Piero bronię , (...), bo każdy oczekuje od niego , że nam będzie wygrywać mecz ,
Nie, to takie (bez obrazy) głupie gadanie, że on bedzie nam wygrywac mecze. Ja oczekuje, że będzie walczyc, biegac jak reszta i grac zespołowo. Nie spełnia narazie tych kryteriów.
Jakby nie było to Del Piero został piłkarzem sezonu :whistle:
Zeszłego.

nie no człowieku...teraz już wiem że nie oglądasz meczów tylko kopiujesz z worda te same texty po każdym meczu :rotfl:
Alex cofał się po piłkę non stop - w drugiej połowie właściwie często grał na pozycji defensywnego pomocnika a jak akcja szła do przodu - on już tam był !
Wywalczył samodzielnie karnego ! Bardzo dobrze rozprowadzał piłkę - ja nie widziałem jego samolubstwa w tym meczu...ale tobie relacja live chyba się myli z youtube :whistle: Żeby ciut więcej szczęścia to oprócz bramki miałby też asystę gdy próbował podawać po przejściu dwóch obrońców
Co więc tak naprawdę masz do jego gry ? Ze nie gra jak Messi ? Cóż, Messi jest tylko jeden - Alex przynajmniej próbuje coś wykonać, a że większość piłek przechodzi przez niego to wiadomo że musi tez mieć sporo strat. Może powinien grać tak jak np. Marchionni czyli całkowicie być niewidocznym - wtedy może mniej byś go krytykował ... albo jak Camor, który cały czas tracił piłki a w końcu zdecydował opuścić boisko (ale co tam - Camor rules) :/

Najgorsze jest to że antyfani Alexa to tak naprawdę antyfani Juve , którzy tylko czekają na porażkę , żeby wyładować własne problemy na forach :smile: [/b]

jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 12:29

Pilekww pisze:Pierwsza bramka Motty wydaje mi się prawidłowa. Gość kopną w momencie gwizdka albo nawet przed nim. Ja bym tego gola zaliczył.
Nie - zawodnik strzelił już po gwizdku. Było wyraźnie widać, że gracze Juve się zatrzymali, nawet Buffon nie starał się już interweniować... Poziom sędziowania we Włoszech stoi w chwili obecnej chyba na najniższym poziomie w Europie...

Swoją drogą zarząd w ogóle nie widzi większego problemu. Po przegranym w fatalnym stylu pojedynku Secco naskakuje na sędziego, choć tak naprawdę w pierwszej kolejności powinien zwrócić uwagę na postawę całego zespołu... Najgorsze jest to, że kierownictwo klubu odbiera to wszystko jako wypadek przy pracy i uważa, że wystarczy nam sprowadzenie następcy Nedveda :angry: Czy to jest normalne :?: Jest nas na tym forum naprawdę wielu i każdy z nas dostrzega konieczność wzmocnienia przede wszystkim formacji defensywnej :!: Zdaniem Gigliego i spółki Juventus ma jednak w składzie samych mistrzów :think:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 12:53

Tom A Juve pisze:
nie no człowieku...teraz już wiem że nie oglądasz meczów tylko kopiujesz z worda te same texty po każdym meczu :rotfl:
A ty kto, bóg jakiś, że wiesz wszystko? Mecze które są na C+ ogladam zawsze, te które nie transmitują jak się da to na necie. Większość oglądałem. O co kaman?
Alex cofał się po piłkę non stop - w drugiej połowie właściwie często grał na pozycji defensywnego pomocnika a jak akcja szła do przodu - on już tam był !
Były momenty, że faktycznie trochę biegał, można by powiedzieć, że ciut więcej niż w ostatnich meczach (ale o to nie trudno, skoro w poprzednich prawie wciąż stał w miejscu). Grał na defensywnym pomocniku? A to ciekawe…
Bardzo dobrze rozprowadzał piłkę - ja nie widziałem jego samolubstwa w tym meczu...
Były 2 albo 3 akcje, że szliśmy 3 na 3 i Del Piero za długo trzymał się piłki, tak, że wracali rywale. Raz zamiast podawać chciał koniecznie sam strzelać z 16 metrów, obrońcy go zapędzili w róg pola karnego i skończyło się na rzucie rożnym.
ale tobie relacja live chyba się myli z youtube :whistle:
A zając był?
Co więc tak naprawdę masz do jego gry ? Ze nie gra jak Messi ?
Żeby grał jak powinien grac cofnięty napastnik- dużo biegał, robił wiatr, podawał i co najważniejsze- miał dobro zespołu ponad własnymi akcjami i golami. To co robił przez 10 lat, a czego ostatnio nie można znaleźć w jego grze. Nie mowie tylko o spotkaniu z Genoa, bo wczoraj faktycznie tragedii nie było.
antyfani Alexa to tak naprawdę antyfani Juve
?

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 12:54

Tom A Juve pisze: Najgorsze jest to że antyfani Alexa to tak naprawdę antyfani Juve , którzy tylko czekają na porażkę , żeby wyładować własne problemy na forach :smile: [/b]
za to Ty jesteś zaślepionym fanem Alexa i w sondzie na najlepszego gracza miesiąca i tak na Niego zagłosujesz... wszystko

gramy piach nie ma co oszukiwać... takim składem co możemy więcej zdziałać ? Jeżeli utrzymamy 2'gie miejsce to będzie dobrze... w zeszłym sezonie było 3 czyli podskoczyliśmy o jedno oczko wyżej... musimy się postarać (a raczej zarząd transferami) żeby tą regułę podtrzymać i w przyszłym wskoczyć tam gdzie Nasze miejsce.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 12:55

Tom A Juve pisze:Najgorsze jest to że antyfani Alexa to tak naprawdę antyfani Juve
Czyli twoim zdaniem Alex to Juve, Juve to Alex? Dobre... :/

goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 13:15

Nie wiem jak wy ale ja wymiotuje już wczorajszym meczem. Dawno nie widziałem tak żenującej gry w wykonaniu naszych. Genua była od nas wyraźnie lepsza. Drużyna złożoną z ochłapów naszej drużyny zrobiła z nas pośmiewisko. Palladinho van der Messi wkręcał naszych w glebę, aż przykro było się przyglądać. Nasi w ogóle nie mieli pomysłu, nasi w tym meczu nie mieli niczego... Idiotyczna czerwona kartka Camora jest wizytówką naszej bezradności. Zdecydowanie najgorszy mecz Juventusu w tym sezonie.
Widzę, że jest sprzeczka co do Del Piero. Ja też napiszę co o tym sądzę:
Wielu z was uważa, że Del Piero jest przyczyną słabej gry Juve, że w tym meczu był beznadziejny. Marco,Grygera, Zebina, Molinaro, Poulsen, nawet Camor, w czym oni byli lepsi od naszego kapitana? Del Piero wracał się, próbował wziąć ciężar gry na swoje barki, wywalczył rzut karny. Nie uważam aby był przyczyną naszej porażki. Formy nie prezentuje w rudzie wiosennej prawie wcale, ale nie to jest problemem. Alex jest nadal bardzo dobrym zawodnikiem, ale to nie jest typ gracza który może grać cały sezon. On musi ulegać rotacji. Ma prawie 35 lat. Nie jego wina, ze Ranieri nie ma po kolei w głowie i w ogóle nie stosuje rotacji. Na ławce był Giovinco i Trezeguet którzy spokojnie mogli by zagrać za niego, a Alex w sam raz byłby wypoczęty na mecz z Interem, gdzie jeden rzut wolny, strzał z dystansu czy indywidualna akcja mogą zadecydować o losach meczu... Ale nie! Ranieri uparcie przez cały sezon obciąża Del Piero. Teraz wszyscy robią z niego kozła ofiarnego i jest niby przyczyną naszej słabej gry, zarzuca mu się egoizm i status świętej krowy. Pamiętajcie mamy czterech napastników(z Sebą pięciu) a i tak mamy żelazny duet napastników. Na początku Alex- Amauri, teraz Del Piero - Iaquinta. Gdzie Trezeguet? Gdzie Giovinco? Nie ma rotacji. Wcale. Nie zwalajcie wszystkiego na Del Piero bo gdy był wypoczęty i ulegał jeszcze jakiej kolwiek rotacji, wygrywał nam mecze w pojedynkę(Madryt, 2-0 dla nas. Nigdy tego nie zapomnę).
Zastanówcie się a więc czy winimy za słabe wyniki Del Piero czy też trenera i naszych słabych wykonawców.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 13:16

Kiedyś nie wyobrażałem sobie Juve bez Buffona, teraz uważam, że jeśli pojawi się dobra oferta, trzeba z niej skorzystać.
Kto krytykuje Alexa, bo gra piach jest bardzo niegrzeczny, nie wiecie, że tak nie wolno?
goly pisze:Alex w sam raz byłby wypoczęty na mecz z Interem
O tym samym myślałem przed spotkaniem, wypoczęty DP mógłby być bezcenny w spotkaniu z interem, tymczasem wczorajszy występ wzmógł niezadowolenie i zapewne frustracje Alexa.
Spoko ja rozumiem, że to wina Ranieriego, ale jeśli już Del Piero gra to my tylko oceniamy jego występny, a są one żenujące.
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2009, 13:25 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 13:21

Po raz kolejny nasz trenerinho pokazuje kunszt... Źle zestawiony pierwszy skład, słabe zmian, drużyna kompletnie bez woli walki i wiary w zwycięstwo. Brak słów.

Po tym meczu nie tylko tracimy szanse na Scudetto, ale być może także ucieka nam drugie miejsce. :/ Z interem nie ma co liczyć na 3 punkty, więc za tydzień prawdopodobnie zrównamy się w tabeli z Milanem. Jesli w bezpośrednim starciu nie wygramy, czekają nas eliminacje do CL...

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 13:24

Jakie eliminacje do CL? :angry: :angry: 3 druzyna w Serie A ma zagwarantowany udzial w CL. Ileż razy mozna to walkować :roll:

Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 13:55

o meczu powiedziane wszystko, no ale życzenie DP kontuzji, czy wyzywanie go to dno (do ciebie to - Enzo_Maresca). Z takim zachowaniem to poprosze pana do Interu czy Chelsea, było by ci w sam raz, wśród innych ****** - w gwiazdki możecie wstawić sobie dowolne obraźliwe słowo.

KINIEK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2009, 14:13

Płakać się chce widząc taką grę Juventusu, tak słabego meczu naszej drużyny jeszcze w tym sezonie nie widziałem, dno totalne :roll:
Jako że zawsze broniłem Ranieriego to już nawet mnie zaczyna on wkurzać, ja wiem że to nie jego wina że większość naszych piłkarzy nie potrafi dobrze przyjąć piłki czy też podać, ale chyba wszyscy oprócz niego widzą że:
-Alex gra bardzo słabo więc nie powinien grać teraz
-Marchionni jest nieporozumieniem więc też nie powinnyśmy go oglądać
-Giovinco jest w stanie ruszyć grę więc powinien grać
co do boków obrony to już się nawet nie czepiam bo wiem kim dysponujemy, kogo by tam nie wstawić to raczej bez większej różnicy, chyba że zamierzamy grać primaverą. Przykro mi też patrzeć na Aleksa bo wiem ile zrobił dla klubu i teraz kibice jadą po nim ostro, a szacunek mu się należy, chyba że ktoś stosuję zasadę "jak grasz dobrze to cie kochamy, a jak słabo to spi***" Ranieri powinien go posadzić na ławce, może wtedy by zrozumiał że musi się wziąć jeszcze ciężej do pracy.

Zablokowany