"Prison Break"

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2007, 10:29

mnowomiejsky pisze: Obyś miał dar przewidywania w tym jakże trudnym momencie :pray:
Teoretycznie zawsze mozna puscic w tym samym momencie PB na kompie albo na DVD :D

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2007, 18:15

Martin pisze:
mnowomiejsky pisze:Nie chcę nic mówić, ale ten lektor czyta w "Modzie na sukces".
Nie to żebym oglądał, ale mało kto chyba nie natknął się na ten kultowy kilkutysięcznoodcinkowy serial :whistle:
Tym samym więc myślę, że aż uderza od niego entuzjazm... :|

B-E-Z-N-A-D-Z-I-E-J-A!
Po cichu licze ze on zostal zatrudniony tylko na potrzeby trailera
A w samym serialu lektorem bedzie ktos inny.
chyba sam w to nie wierzysz...jesli dali tralier z takim lektorem to w 99.9% taki bedzie... :angry:
Martin pisze: Teoretycznie zawsze mozna puscic w tym samym momencie PB na kompie albo na DVD :D
No chyba tylko tyle pozostaje...jesli nikt nie bedzie chciał by mu uszy zwiędły..to tak zrobi...
szczerze mowiac to nie przypominam sobie na jakim kanale najczesciej leci najlepszy lektor...chyba na TVN...no ale oni tego serialu nie wykupili...wiec(...)

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2007, 22:22

Nie przepadam osobiście za serialami , starałem się nie oglądać lost mimo że sporo osób mi go polecało. Ten cały szum , ta ogólna podnieta , denerwowało mnie to :). Do przedwczoraj oglądałem regularnie tylko jeden serial , czyli ,,Rome" ( obecnie sezon 2 ) ale to nie o niego tu chodzi przecież.
Skusiłem się w końcu na prison break , przede wszysktim bardziej mnie interesowała fabuła i może nie byłem jeszcze ,,splamiony" oglądnięciem któregokolwiek odcinka ( co było w przypadku lost - zniechęciłem się ). W piątek zacząłem oglądać i oglądać i nie mogłem przestać. Niestety , okazało się że 7 odcinek mam zrypany i musze go dociągnąc jeszcze raz , czekanie do soboty. Ależ byłem zły :). Jak tylko ściągnąłem to błyskawicznie poleciały odcinki do 15 , ech gdzie ten czas uciekł.
Cóż więc mogę powiedzieć o serialu po tych ,,sesjach".
Prison break jest niesamowicie wciągający to nie ulega wątpliwości , został bardzo dobrze nakręcony i spełnił swoją rolę , czyli przyciagnął miliony w stanach i na całym świecie . Podoba mi się ( PB ), bardzo podoba , ale jak to bywa w serialach , za dużo naciągania , za duzo przypadku ,za dużo szczęscia, za dużo wszystkiego :). Czasami odnosze wrażenie że twórcy przedobrzyli sprawę , przez co historia mimo że teoretycznie mozliwa , praktycznie wydaje się kompletnie nieprawdopodobna i zahacza wręcz o fantastyke czy s-f choć nie w dosłownym znaczeniu tych słów. Mimo to i tak z olbrzymią przyjemnością bedę oglądał następne odcinki , jak tylko znowu je ,,dociągne" :D .

J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2007, 18:22

no więc obejrzałem [2x14]:
Spojler pisze:akcja z Kellermanem potoczyła się narazie na wpół standardowo, czyli pomógł im uciec i narazie chce im pomóc wrobić panią Prezydent. choć po tym odcinku możnaby sądzić, że to już na stałe, to jednak scenarzyści potrafią namieszać i jeszcze nie wszystko może być przesądzone. T-Bag próbował wrócić do "rodziny" po dobroci, ale się nie dało :wink: co za pech... teraz już wszyscy wiedzą jaki naprawdę jest wujek Teddy :P Mahone sięwkurzył straszliwie na Kima i chyba mamy zemstę numer 2, tylko tym razem troszkę poważniejszą. agent będzie bronił rodziny, więc szykuje się jadka. nie ma wieści o doktorowej i "rowerzyście" :P natomiast wyjaśniła się kwestia tytułu. no i jak się okazał, nikt nie zgadł :wink: a więc mamy tylko jakiegoś John'a Doe

Obrazek
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2007, 08:44

mnowomiejsky pisze: Obyś miał dar przewidywania w tym jakże trudnym momencie :pray:
Chyba wyszło co? :smile:
Lektor był OK i z wielką przyjemnością na nowo obejrzalem pierwsze dwa odcinki PB. Zupełnie inaczej się ogląda jak wiadomo o co chodzi.

MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2007, 10:18

Ja nie pooglądałem do końca tych dwóch odcinków bo w połowie drugiego rodzice wyrzucil mnie z pokoju bo nie dawałem im spokojnie pooglądać, chcąc im wszystko wytłumaczyć :-D

Lektor nie był zły ale zupełnie inaczej ogląda sie PB na kompie, gdy jeden odcinek się skończy siadasz do następnego, a w TV to czekanie wykańcza...

Obrazek
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2007, 11:42

Martin pisze:
Chyba wyszło co? :smile:
Lektor był OK i z wielką przyjemnością na nowo obejrzalem pierwsze dwa odcinki PB. Zupełnie inaczej się ogląda jak wiadomo o co chodzi.
He he. Powiem szczerze, że w tym trailerze gorzej to wyglądało. Było jako tako, w porządku, szkoda, że na Scofielda wołają "Nowy", bo "Świeżak" mi się lepiej podoba. Ale szczerze mówiąc, myślałem, że pan Stasiu Olejniczak wypadnie gorzej. Jakoś podołał.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2007, 12:09

Nie zamierzam oglądać kolejnych seriali. Nic nie wnoszą w nasze życie, zabierają nam po kilka godzin tygodniowo z naszej egzystencji. Przez nie popadamy w nałóg. Serialom mówię stanowcze nie!

.... oczywiście oglądałem Prison Break. I ściągam 3 kolejne odcinki. To, co mi się w serialu podoba to ciekawa fabuła i akcja, która nie trzyma nas cały czas w napięciu. I o to chodzi. Jak ma być non-stop dreszczowiec, to albo człowiek się szybko nudzi, albo wyłącza telewizor bo ma słabe serce. O ile w Lostach każdy zna w przybliżeniu, jak się zakończy serial, to Prison Break jak na razie dla mnie jest owiany sporą tajemniczością. Bo przecież "ucieczka to tylko początek".
Serial "24" w ogóle do mnie nie trafił. Sądziłem, ze PB jest takie samo, dlatego nawet nie próbowałem do niego podchodzić. A tu miłe zaskoczenie. Wniosek jest jeden: trzeba oglądać każdy serial ! :) .

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2007, 13:23

Gdy czytałem tutaj wasze posty o świetności tego serialu wydawało mi się, że grubo przesadzacie. Wczoraj zdecydowałem się jednak obejrzeć dwa pierwsze odcinki. O ile pierwszy odcinek był dosyć senny, to w drugim akcja zaczęła się rozkręcać. Serial fantastyczny i wydaje mi się, że LOST jest jednak słabszy :think:

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2007, 14:05

wojteceek pisze:Gdy czytałem tutaj wasze posty o świetności tego serialu wydawało mi się, że grubo przesadzacie. Wczoraj zdecydowałem się jednak obejrzeć dwa pierwsze odcinki. O ile pierwszy odcinek był dosyć senny, to w drugim akcja zaczęła się rozkręcać. Serial fantastyczny i wydaje mi się, że LOST jest jednak słabszy :think:
Wg mnie PB rozkręca się dopiero po trzecim odcinku :) Zatem poczekaj tydzien, dwa a olejesz polsat i zaczniesz szukac kontynuacji w sieci :D

Alizee18

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2007, 15:22

Szczerze mówiac ogladałem wczoraj te dwa odcinki na polsacie i strasznie mi sie spodoboało czekam juz na kolejna niedziele by moc obejrzec nastepne odcinki serial naprawde fajny a ogladałam go dopiero 1 raz :-D

karol_1991

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2007, 15:49

według mnie Polsat zepsuł troche ten serial. Tłumacznie powiedzmy szczerze nienajlepsze, wole ogladac oryginal z napisami niz na polsacie z lektorem. Serial zacząłem oglądać nie dawno (2 tyg. temu) dzisiaj dopiero sciagam 1 odcinek 2 sezonu:) pozdrao dla wszystkich fanow tego serialu :)

Górny Śląsk! Górny Śląsk! Górny Śląsk!
---WODZISŁAW ŚLĄSKI---
ODRA&JUVENTUS
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2007, 16:16

Jako, ze już od jakiegoś czasu widziałem w tym temacie jak bardzo zachwycacie się serialem postanowiłem sprawdzić co w nim takiego wspaniałego i włączyłem wczoraj Polsat o 20. Zawiedziony nie jestem. Tak jak ktoś wyżej wspominał drugi odcinek był bardzo dobry i żałowałem, że tak szybko się skończył. Wygląda na to, że będę częstszym gościem tego tematu. O ile oczywiście starzy wyjadacze nie będą relacjonować tego co będzie można zobaczyć w następnych odc. :whistle:

wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2007, 17:06

Martin pisze: Wg mnie PB rozkręca się dopiero po trzecim odcinku :) Zatem poczekaj tydzien, dwa a olejesz polsat i zaczniesz szukac kontynuacji w sieci :D
Tak się składa, że kolega ma cały 1 sezon na CD i nie muszę już czekać do następnej niedzieli. Chyba zostanę fanem tego serialu :lol:

pajzano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2007, 20:16

Spojler 2x14 pisze:
Spojler pisze:no i jak się okazał, nikt nie zgadł :wink: a więc mamy tylko jakiegoś John'a Doe

1. Ja zgadłem, gdyż parę postów wcześniej przewidziałem, że chodzi o Steadmana.
2. John Doe to określenie stosowane dla niezidentyfikowanego trupa. Steadman popełnia na końcu samobójstwo i jak stwierdza Michael, mają tylko "Johna Doe", a więc trupa, którego władze nie zidentyfikują. Nie ma dowodu na to, że jest to Steadman, gdyż swego czasu wszystkimi dowodami zajęły sie służby Secret Service. I taki był też sens tytułu tego odcinka.

You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
ODPOWIEDZ