Emirates Cup: JUVENTUS 1-0 Arsenal || JUVENTUS 0-3 Hamburger

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 17:48

Teraz już wiem jak czuli się kibice Arsenalu :cry: .Graliśmy dobrze, stwarzaliśmy okazje, ale i tak przegraliśmy :/ . Pierwsza połowa beznadziejna. Straciliśmy bramkę po błędzie Chimenti'ego :doh:. W następnej połowie było już lepiej, ale i tak nie potrafiliśmy strzelić gola, a jak juz strzeliliśmy to sędzie nie uznał :evil: .W dodatku jeśli się okaże, ze Knezević i Molinaro odnieśli poważne kontuzje to zakupienie obrońcy będzie konieczne :doh: .

Ogólnie mecz nie był taki zły, według mnie lepszy niż z Arsenalem.

na +
Iaquinta - zaraz po wejściu miał więcej okazji do strzelenia gola niż Amauri w całym meczu.
Del Piero, ale ten Alex z drugiej połowy.
Poulsen - moim zdaniem grał całkiem nieźle, z Sissoko może stworzyć świetny duet.
Komentatorzy - naprawdę podobało mi się komentowanie. Gadali ciekawie i sensownie w dodatku dużo ciekawostek i informacji o piłkarzach
na -
Chimenti - w sumie to bronił całkiem nieźle, bardzo pewnie chwytał strzały, ale jak wychodził z bramki to sprawia wrażenie osoby, która nie wie co robi.
Chiellini - w obronie najlepszy obrońca, ale jeśli chodzi o wślizgi to nie wiele różni się od Materaca. Mam nadzieje, ze popracuję nad tym bo w serie A będzie pauzował za kartki co drugi mecz. W dodatku skosił nam Molinaro.

Po meczu nie którzy piłkarze mogą otrzymać nowe ksywy :lol:

Chiellini - rzeźnik
Camor - Maradona
Chimneti - mr. wyjście z bramki
Salihamidzić - Universal.

:smile:

Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 17:48

Juve zagrało dziś fatalnie,dobrze,że to sparing,bo jakby to było w LM.....
Juve potrzebuje playmakera i niestety dodatkowego obrońcę.Tak,więc niech sięgną do sakiewki po ka$ę i kupią kogoś.Np.Grosso/Taiwo i Aquillani'ego,albo Diego.Już widzę Ranieriego po meczu:"Zagraliśmy dobrze,ale troszkę koncentracji pod koniec nam zabrakło"(...)"Kontuzja Molinaro i Knezevica?Mamy De Ceglie,któy zagra.Pomoc grała dobrze"
Potrzeba nam wzmocnień:

Składy:
Gigi
Zdenek,Chiellini,Mellberg,De Ceglie
Camor,Momo,Poulsen,Pavel
Alex,Treze

Drugi skład:
Chimenti
Zebina,Legro,Knezevic(+),Hasan/Molinaro(+)
Ekdal/Rossi,Zanetti,Tiago/Marchisio,Seba
Amauri,Iaquinta

Dajmy na to,że odchodzi Tiago,Molinaro kontuzja się przedłuża i co wtedy????Wzmocnień,wzmocnień i jeszcze raz wzmocnień!!!!!
Pozdro

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 17:50

Jeszcze jedno takie powiedzenie fenomenalne przez naszych świetnych komentatorów

" Ranieri zapowiedział trio Del Piero, Amuri, Trezeguet z Trezeguet i Alexem na bokach "

zagroo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 17:52

^FAZZI^ pisze:ogolnie plakac mi sie chce... jak sobie przypomne Juve z czasów Lippiego ehhhh.... mam wrazenie ze takie czasy nigdy nie wroca juz....
to samo sobie myslalem w dzisiejszm meczu...wtedy to była prawdziwa drużyna mistrzów ,mam nadzieje że nas zarząd powoli chce taka budować ale patrząc na transfery coraz bardziej mnie to zaczyna irytować

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 17:52

Bobek1991 pisze:Dobra, tylko sparing. W takim razie kiedy mamy odzyskać tą formę, kiedy Alex odzyska formę? Martwi mnie jedynie to, że było nieźle, graliśmy dobre i bardzo dobre mecze i teraz nagle takie słabe
Kiedy mamy odzyskac forme? Na inauguracje ligi.. Masz racje wczesniej czeka nas III faza eliminacji LM. Artmedia to wymagajacy przeciwnik, po obejrzeniu dzisiejszego meczu obawiam sie o nasz awans :prochno: .
Bobek1991 pisze:B Nie wiem czy nie widzisz różnicy, ale Alex nie jest już takim symbolem dla Juve jak kiedyś.
Nie widzialem wiekszego znawcy :prochno: .
Zgadzam sie z toba powinnismy posadzic Del Piero na lawce i odebrac mu opaske kapitana po slabych meczach towarzyskich :smile: .
Bobek1991 pisze: Amuri"
:shock:

O dzisiaj moim ulubiencem zostanie Bobek1991
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2008, 17:55 przez Nevermind, łącznie zmieniany 1 raz.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 17:54

zagroo pisze:
^FAZZI^ pisze:ogolnie plakac mi sie chce... jak sobie przypomne Juve z czasów Lippiego ehhhh.... mam wrazenie ze takie czasy nigdy nie wroca juz....
to samo sobie myslalem w dzisiejszm meczu...wtedy to była prawdziwa drużyna mistrzów ,mam nadzieje że nas zarząd powoli chce taka budować ale patrząc na transfery coraz bardziej mnie to zaczyna irytować
zarzad zarzadem ale chodzi tez o trenera... Lippi by niesamowity... niepowtarzalny

xam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 17:55

Link do bramek: http://game5.pl/?p=16

Co do meczu to żenada.

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 17:55

Juventino90 pisze:
Bobek1991 pisze:B Nie wiem czy nie widzisz różnicy, ale Alex nie jest już takim symbolem dla Juve jak kiedyś.
Nie widzialem wiekszego znawcy :prochno: .
Zgadzam sie z toba powinnismy posadzic Del Piero na lawce i odebrac mu opaske kapitana po slabych meczach towarzyskich :smile: .
Oszalałeś? Ty byś go jeszcze na ławkę dał? On na to nie zasłużył. Powinien odejść na emeryturę czym prędzej, no chyba, że jakieś Bari będzie go chciało kupić. Zawsze to pare groszy wpadnie.

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 17:58

darek pisze: Oszalałeś? Ty byś go jeszcze na ławkę dał? On na to nie zasłużył. Powinien odejść na emeryturę czym prędzej, no chyba, że jakieś Bari będzie go chciało kupić. Zawsze to pare groszy wpadnie.
Zupelnie sie z toba zgadzam. W Serie B prezentowal sie przyzwoicie.. W Bari bedzie swietnie uzupelnial sie z Volpato :wink: .

Jak ja uwielbiam placzkow :lol: . Powinni dostac swoj wlasny kacik w gazecie o charakterystyce podobnej do Bravo Sport.

Pawcio Nedved

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 18:02

Bardzo dobry mecz z naszej strony. Zagraliśmy ofensywną i otwartą piłkę. HSV powinno się cieszyć, że przegrało "tylko" 3-0. Świetny mecz Trezegola (no w końcu Hattricki często się nie zdarzają). Buffon? Wszystko w normie, błędów nie popełnił, ale zbyt wiele pracy też nie miał. Ładnie Alex, sporo mieszał. Szkoda tylko tej kontuzji Legro, ale Knezevic pokazał, że też jest dobrym zmiennikiem. Kolejny wygrany sparing, forma rośnie, czekam na Manchester, a potem Lige Mistrzów!

LOL

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 18:04

Juventino90 pisze: Jak ja uwielbiam placzkow :lol: . Powinni dostac swoj wlasny kacik w gazecie o charakterystyce podobnej do Bravo Sport.
Nie! Nie! Nie! Kiedyś Del Piero utrzymywał się w czołówce TOP ileś tam w BravoSport na najfajniejszego sportowca, chcesz zeby w BravoSport nastąpił rozłam?:P Tak jak na JP...są fanatycy Alexa i trzeźwo myślący, wierni, prawdziwi kibice Starej Damy...

Cube - fan Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Wołam do niektórych o opamiętanie. Mecz był rzeczywiście żenujący w naszym wykonaniu, ale lepiej, że zdarza się to przed sezonem, niż w jego trakcie. Jestem pewien, że Ranieri wyciągnie wnioski, a odpowiedzią będzie nasza gra w środowym meczu z Manchesterem. Z Hamburgiem przegraliśmy przede wszystkim fizycznie, bo choć było miejscami widać entuzjazm do gry, to jednak forma fizyczna jeszcze nie pozwala z niektórymi zespołami na walkę jak równy z równym.

dominik10dziki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Moze to i tylko sparing, ale nasza gra byla fatalna! W obecnej chwili nasza gra wyglada tak: 4/5/6 podan miedzy obroncami, wyjazd na napadziorow strata/ chyba ze pilke przejmie Sissoko i rozegra ja do boku i potem wrzuta/ chyba ze pilke przejmie Camor (ktorego bardzo cenie, ale ostatnio gra tragicznie) i probuje minac paru rywali i strata/ chyba ze pilke przejmie Nedved albo Marchionni i cos moze z tego wyniknac! Moze to jest smieszne to co napisalem ale tak to wyglada! Od 1-6 zawodnikow co zagrali na Emirates cup:
Buffon (5)-Tradycyjnie)
Chimenti (+2)-o ile nienizej
Grygera (3/+3)-Stac go na troche wiecej
Zebina (3)-Cos tam probowal.......................................
Chiellini (+4)-Wczoraj gral super dzisiaj, niewiem co napisac..
Mellberg (+4)-Przyzwoicie
Legrottaglie (3)-Ale nim ten napadzior Hsv mieszal :doh:
Knezevic (3)-Jako 5/6 obronca moze byc.. Moim zdaniem jest za wolny! Na plus to jego wslizgi niczym Moma :)
Molinaro (4)-Pierwszy raz mi go szkoda, jeszcze pare tygodni temu niezbyt dazylem go sympatia, ale powoli to sie zmienia, wracaj do zdrowia :roll: HeH A slyszeliscie to slowko Koltonia jak Molinaro kontuzji doznal "Noi kontuzji doznal yyy ten swietny lewy obronca" jakos tak to powiedzial :D
Marchionni (4)-Na plus, wczoraj ladnie dzisiaj tez zle niebylo!
Camoranesi (3/+3)-Jedynym plusem sa te siatki ktore wczoraj zakladal, mysle ze jak narazie to on lekcewazy te sparingi..........
Sissoko (-4/4)-Forza Momo!!!!!
Tiago (3)-Wczoraj zagral najlepszy mecz w barwach Juve, zal! Odejdz!
Poulsen (3)-Niewiem co napisac, moim zdaniem to dobry zawodnik na lawke, ale u nas to jest przeciez ten "Mistrz ktory mialbyc na kazda formacje" skoro tak ma byc :angry: to kiedy wkoncu zagra z Momo co najmniej 1 polowe??
Ekdal (3)-Mlody niedoswiadczony :angry: Chyba najlepsze wypozyczenie dla niego!
Nedved (3/+3)-Troche wiecej wczoraj po nim oczekiwalem..
Rossi (3/+3)-Nie jest zly...
Salihamidzic (3/i maly plusik)-Dzieki ci za bramki z Milanem Siena itp... Gleboka rezerwa to jego powolanie takie jest moje zdanie, nie daza go sympatia za to jak kopnal Giovinco w meczu z Empoli i podobnie probowal zrobic z Walcottem!!!
Trezeguet (3/+3)-Ile razy juz to pisalem!
Amauri (3)-Niewiem co napisac.........
Iaquinta (3)-Wczoraj zal... dzisiaj lepiej!
Del piero (3/maly plusik)-Jeden z lepszych, ale troche strat tez mial..
Slaba gra Juventusu w tym turnieju, to chyba wszyscy wiedza :( Dobrze ze to tylko sparing!!!! Wszyscy mowimy o rozgrywajacym bo jest ktos taki potrzebny... Mamy takiego jednego a zwie sie Sebastian Giovinco, tylko ze nominalnie jest ofensywnym pomocnikiem! Ale gdzie on bedzie u nas gral???????????????? W napadzie??? Skoro praktycznie co dwie akcje to wejscia bocznych obroncow bokami i wrzutki, a Giovinco glowa gra jak Rasiak nogami :lol: Na boku tez moze tam grac??? Ale tam tez trzeba umiec odebrac pilke :wink: Chyba Ranieri nieustawi go na defensywnego pomocnika :whistle: Wnioskujac niestety niema u nas miejsca na tak wielki talent! De Ceglie bedzie mial ciezko o wywalczenie miejsca w pierwszym, jesli Molinaro utrzyma forme.. I chyba tylko Marchisio ma szanse na gre w pierwszej 11! Bo chyba tylko on z naszych srodkowych pomocnikow umie zagrac do przodu... Wierze ze Ranieri wyciagnie wnioski!
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2008, 18:16 przez dominik10dziki, łącznie zmieniany 2 razy.

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 18:05

xam pisze:Co do meczu to żenada.
żenada to była trzecie bramka, kiedy dwóch graczy HSV pojechało ośmiu Włochów...

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 18:15

Juventino90 pisze:
Bobek1991 pisze:Amuri"
:shock:
O dzisiaj moim ulubieńcem zostanie Bobek1991

Tak, czepiaj się literówki, widziałeś jeszcze jakiś bład? Tak to pewnie wynika z mojej nieznajomości. Pośmiej się, bo się pomyliłem, może nawet bana dostane. A wy tylko czekacie aż ktoś się pomyli i błąd zrobi a wtedy was to bawi.

Nie widziałem większego znawcy Prochno .
Zgadzam sie z tobą powinniśmy posadzić Del Piero na ławce i odebrać mu opaskę kapitana po słabych meczach towarzyskich
Chodzi mi bardziej o jego zachowanie na boisku nie o umiejetnosci techniczne, sparing, ale nie można się tak poddawać i olewać sobie jak Alex zrobił po drugiej bramce, wiem każdemu się może zdarzyć, ale po Alexie się tego nie spodziewałem. Mogę wiedzieć, gdzie napisałem, żeby go posadzić

darek pisze:Oszalałeś? Ty byś go jeszcze na ławkę dał? On na to nie zasłużył. Powinien odejść na emeryturę czym prędzej, no chyba, że jakieś Bari będzie go chciało kupić. Zawsze to parę groszy wpadnie.

Mogę wiedzieć, gdzie ja napisałem, że powinniśmy go posadzić??
Swoją drogą jesteś bardzo zabawny

Ogólnie, gratuluje wam, nie wiem, nabijacie posty czy chcecie zabłysnąc, być zabawnym. Nie udaje wam się. Kolega "Juventino90" cytuje literówki w temacie poświęconym meczowi, a kolega "darek" stara sie być zabawny i wymyśla sobie coś, czego nie napisałem, jeżeli chodzi o to pierwsze..nie wychodzi mu.

Zablokowany