Co nowego w kinie?

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2008, 12:25

Dzięki wielkie ! :D

Właśnie wczoraj po obejrzeniu Scarface oraz któryś już raz Godfathera stwierdziłem, że trzeba zagłębić się w podobne gatunkowo filmy :)

Jeszcze raz, wielkie dzięki !

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2008, 01:07

Polecam Generation Kill - Czas Wojny (czasami też pada nazwa "czas zabijania").
Serial HBO opowiadający o wojnie w Iraku. Jeśli komuś podobała się Kompania Braci, to ten film jest też dla niego. Utrzymanie podobnych wątków , świetnie nakręcone sceny walk. GK różni się od BoB większą dawka humoru - teksty Brada i Raya rozbrajają :lol:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2008, 12:50

Polecam film "Felon" - "Wade Porter przyszły mąż i ojciec zostaje uznany za winnego zabicia włamywacza i trafia do więzienia, gdzie musi radzić sobie z codziennym życiem w ciężkim zakładzie karnym..."

Pomysł stary jak świat, ale tym razem wyszedł <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> film, trzymający w napięciu od początku do końca. W obsadzie Val Kilmer, Stephen Dorff oraz Harold Perrineau (Michael z Lostów)

I kolejny "Outlaw" po polsku Eliminator :prochno: - "Na ulicach Londynu panuje bezprawie, a przestępcy bez przeszkód robią swoje nielegalne interesy. Wracający z misji w Iraku, były spadochroniarz Bryant jest przerażony tym co zastaje w mieście, którego zupełnie nie poznaje. Postanawia zrobić coś z tą sytuacją i zbiera grupę równie zdeterminowanych co on osób aby przywrócić miastu porządek. Używając brutalnych metod swoich przeciwników, egzekwuje sprawiedliwość od bezkarnych i niczego nie spodziewających się złoczyńców. Jednak czy odpowiadanie przemocą na przemoc jest aby najlepszym rozwiązaniem? "

Ciekawy film o przemocy w Londynie, zagrali m.in. Sean Bean, Danny Dyer (Football Factory) oraz Bob Hoskins.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2009, 18:04

No co jest z Wami? Nie ma Madagaskaru 2 w sieci, więc nikt nie oglądał?

Obrazek
Madagaskar 2
Strona na Filmweb.pl

Trailer na YouTube (Jak słychać, teksty w trailerze różnią się od finalnej wersji kinowej)

Powiem tak - idźcie na to z dziewczynami! Na pewno będą wam wdzięczne. To nie jest kolejna bajka twórców Shreka, tu jest romantycznie :D naprawdę, w dobie spapranych filmów romantycznych, miłość opowiedziana na przykładzie animowanych zwierzaczków lepiej do mnie trafia.
Film świetny, zapewnił mi świetną rozrywkę. Przede wszystkim pingwiny, dla mnie główne postaci tego filmu ;] Akcja nie pozwoli się nudzić, do tego moc świetnych tekstów.
Z dubbingu też jestem zadowolony. Najbardziej podobal mi się Adamczyk i - tradycyjnie zresztą - Boberek.
Film na pewno warty polecenia, a jedynym dla mnie minusem jest to, że mogło być ciut więcej pingwinów w filmie. Ale na szczęście powstaje serial o nich, więc wszystko zostanie wynagrodzone :)

ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2009, 21:12

Nowy Madagascar jest na prawde dobry! Zwroce uwage na to, ze ani przez chwile sie nie nudzilem. Akcja byla na prawde dobra, a i humor rowniez swietnie wpasowany w film. Choć jak dla mnie zbyt slabo wykorzystany zostal potencjal pingwinow. Mimo tego "dwojka" chyba lepsza od "jedynki". 8/10

Polecę jeszcze film "Jestem na tak" z Jimim Carrey'em. Kupa śmiechu, dobre tempo i powrot dobrego, starego Jim'a. Chociaz osobiscie rozwalil mnie szef Carrey'a w filmie :D. 8/10

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2009, 22:24

Ein pisze:Nie chciałem zakładać nowego tematu, więc napiszę tutaj.

Prosiłbym Was o podanie pięciu najlepszych filmów gangsterskich/kryminalnych, waszym zdaniem :)

Ostatnio mam na nie duże chęci, ale niestety, moja wiedzie w tematach filmów jest znikoma :oops:
Może ja jeszcze raz stworzę listę ;) Jestem wielkim fanem "mafijnego kina".

Godfather (Ojciec Chrzestny) -Trylogia
Scarface (Człowiek z blizną)
Once Upon Time in America (Dawno temu w Ameryce)
Goodfellas (Chłopcy z ferajny)

Filmy które podał Michal17 do tego zbioru dodałbym

American Gangster
John Gotti
Doni Brasco

Są to 3 filmy na faktach.
No i obowiązkowo oglądnij serial "Rodzina Soprano" ;)

Michał`fcj
Trzeba przyznac Felon bardzo dobry film.

Jutro idę na film Australia czy ktoś może był na tym?

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2009, 22:33

FalsoVero pisze:Jutro idę na film Australia czy ktoś może był na tym?
Nie byłem, ale jestem bardzo ciekawy tego filmu. Więc zdaj relację z filmu jak wrocisz ;] jeśli akcja filmu to 90% romansidło i 10% pobocznych akcji, to nie pójdę do kina.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2009, 23:07

ArtHur pisze:Polecę jeszcze film "Jestem na tak" z Jimim Carrey'em. Kupa śmiechu, dobre tempo i powrot dobrego, starego Jim'a. Chociaz osobiscie rozwalil mnie szef Carrey'a w filmie :D. 8/10
również to mogę polecić. Dobra komedia na niedzielny wypad do kina.

Ostatnio z przymusu poszedłem na "Lustra". Niby horror, ale latające po szkle stworki mnie nigdy nie bawiły. Do obejrzenia tylko w krytycznych przypadkach.

I jeszcze "Zawodowcy". W rolach głównych Robert De Niro oraz Al Pacino. Film można od początku przewidzieć. Wszystko niby od razu się wyjaśnia, by pod koniec kompletnie zaskoczyć widza. Dobra gra aktorska tych dwóch panów, szczególnie mojego ulubionego Pacino. Niezłe, chociaż po hucznych zapowiedział można było spodziewać się czegoś lepszego.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2009, 22:31

Nabiję sobie. A co! :D bo warto...

Madagaskar 2 - jestem zachwycony. Króla Juliana i pingwiny mogę oglądać w nieskończoność. Reszta to z grubsza romansidło dla dziewczyny obok. Ale te postacie rozbrajają mnie na łopatki jednym ruchem. Zdaję sobie sprawę, że nie wszystkich to tak bawi. Na mnie działa okropnie :-D Chyba odwiedzę kino jeszcze raz...

Reaper

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2009, 13:29

Takie pytanie był ktoś może na Spirit - Duch Miasta. Chciałem się wybrać, a podobno słabe i teraz nie wiem.

kamilu_87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2009, 13:41

Reaper pisze:Takie pytanie był ktoś może na Spirit - Duch Miasta. Chciałem się wybrać, a podobno słabe i teraz nie wiem.
Można powiedzieć ze "byłem na tym" :smile: ogólnie stary daj sobie spokój z tym filmem..złote malinki gwarantowane.
Słaby film, zła realizacja, żenująca fabuła, zła obsada. Wszystko na temat.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2009, 19:39

steru pisze:. Wiele osób zachwyca się Jokerem a dla mnie nic specjalnego ta postać na ekranie nie pokazała. Dla mnie ten zachwyt musi być spowodowany śmiercią aktora odgrywającego jego role, bo chyba niczym więcej.
steru pisze: a z Jokera zrobiono kultową postać tylko dlatego że aktor go grający się zabił. Nic więcej...
Nie mogłem. Bardzo krzywdząca i niesprawiedliwa ocena. może obejrzyj film jeszcze raz? Za każdym razem kiedy oglądam TDK (a było już trzy razy) nie mogę wyjść z podziwu. Przerażający, a momentami zabawny Joker i o to właśnie chodziło. Wydaje mi się, że nie łatwo zagrać pajaca psychopate, który morduje z uśmiechem na ustach, ale oczywiście możesz się nie zgodzić i stwierdzić, iż Maciek Zakościelny poradziłby sobie lepiej.
Złoty Glob przyznany również za to, że zmarł?
Moim zdaniem Ledger zagrał na poziomie Nicolsona, który wcielił się w rolę Jokera u Burtona. Równie 'dobrego' psychopate widziałem chyba tylko w 'Lśnieniu'.
Najlepszy z dotychczasowych Batmanów (nie wspominajmy o Batman Forever oraz Batman i Robin - to raczej słabe żarty). Dużo poważniejszy, poza praniem się po mordach zgłębiający psychikę bohaterów.
Przypominam, że jest to adaptacja komiksu, jeśli spodziewaliście się realistycznego filmu to rozumiem rozgoryczenie. Rozumiem rozgoryczenie również wtedy kiedy ktoś wybiera się na film z nastawieniem 'gówno o facecie w pelerynie'.
Juventino90 pisze:Z wyjatkiem gry Bale ktory gral Bruce/Batmana. Slaby aktor.
to ogarnij jego grę w 'American psycho', solidnie. za dużo tych psychopatów.

btw. The.Curious.Case.of.Benjamin.Button całkiem przyzwoity film, choć rola BP średnio przypadła mi do gustu.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2009, 20:45

kamilu_87 pisze:
Reaper pisze:Takie pytanie był ktoś może na Spirit - Duch Miasta. Chciałem się wybrać, a podobno słabe i teraz nie wiem.
Można powiedzieć ze "byłem na tym" :smile: ogólnie stary daj sobie spokój z tym filmem..złote malinki gwarantowane.
Słaby film, zła realizacja, żenująca fabuła, zła obsada. Wszystko na temat.

Potwierdzam, byłem na tym i nie specjalnie mi się podobało. Może nie jestem jakimś tam kinomanem, ale fuszerę tez umiem rozpoznać. Choć każda potwora znajdzie swojego amatora...

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2009, 21:19

btw. The.Curious.Case.of.Benjamin.Button całkiem przyzwoity film, choć rola BP średnio przypadła mi do gustu.
Zanim do polskich kin trafił "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona", już znalazł się w sieci.
Ktoś już słusznie na filmwebie zauważył - to przykre, że jakieś Batmany czy inne Piły którymi podniecają się masy zarobią miliony, a najnowszy film Finchera może popaść w przeciętność.
Czy rynek polski jest traktowany jako kraj trzeciego świata? nie sądzę. Oto przykładowe pozycje z tamtego roku:
Jumper - data premiery: 2008-02-15 (Polska) , 2008-02-06 (Świat)
Incredibile Hulk - data premiery: 2008-06-13 (Polska) , 2008-06-06 (Świat)
Piła V - data premiery: 2008-10-24 (Polska) , 2008-10-23 (Świat)

Jak widać, potrafimy szybko ściągać budżetowe szmatławce.

A teraz filmy z drugiego bieguna:
To nie jest kraj dla starych ludzi - data premiery: 2008-02-15 (Polska) , 2007-05-19 (Świat) 9 miesięcy czekania
Aż poleje się krew - data premiery: 2008-02-29 (Polska) , 2007-09-27 (Świat) 5 miesięcy czekania...
Choć goni nas czas - data premiery: 2008-03-28 (Polska) , 2007-12-16 (Świat) 3 miesiące czekania

Osobiście nie mam wyrzutów sumienia, że ściągnąłem "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona". Kino, które ma nas w dupie chyba nie jest warte płacenia pieniędzy. jednak za miesiac wybiorę sie do kina obejrzeć drugi raz. Nie tylko dlatego, by pokazać komuś jakiś ambitniejszy film, ale też dać hajs na produkcję podobnych tytułów.

A film genialny, tak przy okazji ;) jak już pisałem, dzieło Finchera ("Podziemny krąg"), więc mocno ryje beret. Szczególnie rozbroiła mnie końcówka filmu. Wszyscy aktorzy na plus, łącznie z Blanchett i Swinton. Film utrzymany w koncepcji podobnym do Forresta Gumpa,opowiedziany dwa razy lepiej. Film dość długi, lecz ani razu mnie nie nużył. 'Curious Case of Benjamin Button' to film, który mogę polecić z całego serca, po 'No country for old men' wreszcie kino przez duże "K".

PS. Spirit? nie warto. Ubogi krewny "Sin City". No i Samuel L. "zagram w każdym filmie" Jackson...

ktoś oglądał tę 'Australię' ?
mesju pisze:Zdaję sobie sprawę, że nie wszystkich to tak bawi.
A kogo nie bawi Madagaskar ? :O :P

J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2009, 00:42

Lypsky pisze:
Juventino90 pisze:Z wyjatkiem gry Bale ktory gral Bruce/Batmana. Slaby aktor.
to ogarnij jego grę w 'American psycho', solidnie. za dużo tych psychopatów.
albo jego rola w Mechaniku! również świetna wg mnie!

dzisiaj oglądałem W cieniu chwały (Pride and Glory)! Norton, Farrell i Voight w rolach głównych. kolejny film o skorumpowanym świecie amerykańskiej policji. nic nowego i żadna rewelacja niestety. mówię to, mimo, iż na film czekałem ładnych kilka miesięcy po obejrzeniu zwiastunu na filmwebie. rozczarowałem się niestety.

osobiście teraz czekam na RocknRolla! nowe dzieło Guy'a Ritchie. Gerard Butler w roli głównej. ciekawi mnie nowy film, bo Revolver jakoś nie przypadł mi do gustu!

Obrazek
ODPOWIEDZ