Reprezentacja Polski w El.ME2008 | Serbia - Polska

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
marcin312

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 października 2006, 20:32

wow dobre :) dzięki :)

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 marca 2007, 13:14

Dziwne, że nie ma na forum dyskusji na temat meczu z Azerbejdżanem, czy z Armenią. Tak więc postanowiłem zmienić ten stan rzeczy :wink:
Co do pierwszego pojedynku Polski po przerwie, to bez wątpienia można zaliczyć go do bardzo udanego. Rozgromiliśmy Azerbejdżan 5:0 i w zasadzie nic więcej tu nie trzeba dodawać. To był istny spacerek, w którym nasi zawodnicy mogli pokazać i pokazali na co ich stać :)
Ale w dzisiejszym meczu z Armenią myślę, że już nie pójdzie nam tak gładko. Choć i tak obstawiam zwycięstwo, tak z 2:0. Musimy zdobyć kolejne 3 pkt i jestem przekonany, że tak właśnie będzie :P
Moim zdaniem bardzo dobrze się stało, iż w końcu reprezentacja zagra na stadionie Korony, ponieważ należy wykorzystywać takie obiekty, których w Polsce oczywiście jak na lekarstwo :!:
Ogólnie, rep. pod wodzą Leo gra coraz lepiej i nasz historyczny awans do ME jest naprawdę realny...

Dominik10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 marca 2007, 13:38

Jak zagramy tak jak w sobote z Azerbejdzanem to napewno wygramy i
bedziemy miec coraz wieksze szanse na awans :smile: :smile: :smile: .

Paweł Sz.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2007, 13:45

Mam nadzieje, że Polacy pokonają zespół Armenii :wink: .
Myślę, że Leo powinien wyjść z taką 11:
------------------------Boruc----------------------------
--Wasyl--------Bąk-------------Dudka---------Żewłakow
---------------------Lewandowski----------------------
----Błaszczykowski--Garguła--Krzynówek----------
--------------Żurawski-----Jeleń--------------------

Boruc- doświadczony reprezentant, myślę, że w zupełności wystarczy mając przed sobą dwóch stoperów w formie jakimi są Dudka i Bąk.
Wasilewski- trochę chaotycznie grał z Azerbejdżanem, dzisiaj będzie lepiej ;).
Bąk- świetny występ w poprzednim meczu daje mu moim zdaniem pewną pozycje w dzisiejszym meczu.
Dudka- jak wyżej.
Żewłakow- -||-.
Lewandowski- no i nadszedł czas na zawodnika, który moim zdaniem zagrał najlepiej w meczu z Azerami. Pewny punkt drużyny, sądzę, że dzisiaj huknie wspaniałą bramę ;).
Błaszczykowski- myślę, że gra tego zawodnika mówi sama za siebie, będzie co oglądać :smile: .
Garguła- 3 asysty i kilka podań kluczowych w poprzednim spotkaniu gwarantuje mu miejsce w dzisiejszym meczu :).
Krzynówek- ładnie nam ciągnie tą lewą flankę ;), myślę, że się na nim nie zawiodę ;).
Żurawski- mimo, że zmarnował dwie doskonałe sytuację w poprzednim meczu, to bym go dzisiaj wystawił, po pierwsze posiada on świetny przegląd pola co wspomaga naszą grę w ofensywie, a po drugie sądzę, że wreszcie się przełamie i strzeli bramkę z Armenią, bo jak nie z nimi to z kim?
Jeleń- wszedł na końcówkę poprzedniego meczu i przez ten krótki okres czasu zrobił więcej niż Matusiak przez cały mecz... Dałbym mu szanse od 1 minuty.

Ciro85

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2007, 13:52

Reprezentacja Armenii, jest napewno mocniejszą drużyną od Azerbrjdzanu...
Co nie zmienia faktu, że wszyscy spodziewają się tylko i wyłącznie zwycięstwa, choć trzeba pamietać że tacy zawodnicy jak Ara Akobjan, Aram Akobjan, Robert Zebeljanczy wreszcie zawodnik jaxu Amsterdam Edgar Manuczarjan, grają w ligach mocniejszych od naszej Orange Ekstraklasy.
Zapowiada się ciekawy mecz.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2007, 14:15

hmmm... mam ciężki orzech do zgryzienia bo przez cały dzień zastanawiam się jaki mecz oglądać: Polska-Armenia czy Włochy-Szkocja. Niestety oba spotkania są mniej więcej w jednym czasie :angry:

Tak sobie myślę, że ciekawszym spotkaniem będzie to z udziałem Mistrzów Świata. Mam nadzieję, że mecz biało-czerwonych będzie nudny i jednostronny :)

Max_LP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2007, 14:25

Nie można powiedzieć żebyśmy grali z jakimś wielkim zespołem ale jak wiadomo takie "spacerki" często okazują się ciężką walką o punkty. Mam jednak nadzieje że zagramy agresywnie i szybko strzelimy bramke. Bardzo ciekawi mnie czy Jeleń zagra od pierwszej minuty. Chciałbym obejrzeć przez pełne 90 min bo to co pokazał w paru minutach z azerami nic mi o jego formie nie mówi.

Mój typ: 2:0
:ball: Żurawski
:ball: Jeleń

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 marca 2007, 14:25

mJaUcViEej pisze:hmmm... mam ciężki orzech do zgryzienia bo przez cały dzień zastanawiam się jaki mecz oglądać: Polska-Armenia czy Włochy-Szkocja. Niestety oba spotkania są mniej więcej w jednym czasie :angry:

Tak sobie myślę, że ciekawszym spotkaniem będzie to z udziałem Mistrzów Świata. Mam nadzieję, że mecz biało-czerwonych będzie nudny i jednostronny :)
Mam identyczny problem jak Ty i do teraz nie potrafię się zdecydować. Choć czy na Rai nie będzie zakodowane :think:

Jeszcze co do meczu z Armenią, to miałem na niego jechać, tylko że jak wystawili bilety do internetu, to po kilku godzinach były już tylko najdroższe wejściówki. Spóźniłem się :roll:
Ostatnio zmieniony 28 marca 2007, 14:51 przez DamKam, łącznie zmieniany 1 raz.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2007, 14:43

Mecz z Azerami był bez większej historii, plan minimum którym były trzy punkty został wykonany, a bagaż bramkowy to już inna bajka. Napastnicy muszą poprawić celowniki, reszta działa bez zastrzeżeń. Mecz z Ormianami będzie już trudniejszą przeprawą, byleby nas pewnośc siebie nie zjadła to będzie dobrze i zobaczymy czy arena w Kielcach przyniesie nam szczęście :P.

DO BOJU POLSKO!

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2007, 15:08

Mecz z Azerami nie był najgorszy,ale (bo zawsze jest jakiewś "ale"):
a) Należy zwrócić uwagę, że jeśli bardzo dobry Golański jest kontuzjowany - nie mamy prawego obrońcy. Wasilewski to jakaś kosmiczna pomyłka. Technicznie jest beznadziejny a przy tym jest kompletnie bezmyślny. Denerwował mnie przez jakieś 90min+2 [następne] dni. Kiedy wjechał jednemu Azerowi korkiem w szyję myslałem, że nie wytrzymam. Przez jego głupotę mogliśmy z tak słabym przeciwnikiem męczyć się w 10-tkę. Jest naprawdę żenująco słaby (ciekawe kiedy zorientują się w tej sytuacji trenerzy Anderlechtu :lol: ).
b) Druga sprawa - Łobodziński. Ktoś mu kiedyś zrobił sporą krzywdę i wycofał z ataku do pomocy. Ze swoimi 188 centymetrami Wojtek na skrzydło się nie nadaje, jest za słaby motorycznie. Widać to było szczególnie gdy dryblował na skrzydle. Na szczęście na Armenię wraca Błaszczykowski.
c) Strzelec gola - pan Kaźmierczak z Boavisty jest z kolei wg. mnie ustawiany zbyt ofensywnie. Widziałbym go, a i owszem, ale w defensywnej pomocy, bo na ofensywnego pomocnika jest zdecydowanie za mało kreatywny. Strzał z dystansu to za mało. Wg dzisiejszego "Przeglądu Sportowego" Kaźmierczak z Gargułą mają operować za wysunietym osamotnionym Żurawiem, czego trochę się obawiam...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2007, 15:12

DamKam pisze:Choć czy na Rai nie będzie zakodowane :think:
Nie wydaje mi się :P A jakby co, z tego co mi wiadomo, meczyk leci także na Polsacie Sport :wink:

wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2007, 15:32

Tak mecz będzie na Polsacie Sport i to właśnie ten mecz będę oglądał a na TVP2 będę przerzucał co jakiś czas, aby zobaczyć wynik :D

Ciekawy jestem czy Szkoci będą w stanie przynajmniej zremisować z Włochami :lol: Bo Ci wyspiarze tak się jarają tym meczem, że hoho :smile:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2007, 15:40

wojteceek pisze:Ciekawy jestem czy Szkoci będą w stanie przynajmniej zremisować z Włochami :lol: Bo Ci wyspiarze tak się jarają tym meczem, że hoho :smile:
Jeśli wyjdą (Szkoci) takim skaładem, jak na tej stronce:
http://szkocja.goal.pl/index.php?strona=news&id=82787
to wątpię. Nie ma żadnego z ich najlepszych piłkarzy: Maloney'a ani McFaddena.

Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 marca 2007, 16:45

Ja z kolei nie mam żadnego problemu który mecz wygrać bo życie w Kielcach zobowiązuje :twisted: zaszachowałem już sobie najlepszą miejscówkę VIP z piwkiem, chipsami i innymi atrakcjami - na domowej kanapie :P
Szaliki znalazły nabywców równie szybko, jak bilety. - Dla sympatyków futbolu i reprezentacji z Kielc przygotowaliśmy dwa tysiące biletów. Rozeszły się w niecałą godzinę - powiedział dyrektor Kolportera Korony Kielce Sławomir Sijer.
Od razu widać, że w Kielcach jest atmosfera dla wielkiego futbolu :) Polecam przed meczem artykuły z www.sport.pl ( http://www.sport.pl/sport/1,65025,4019045.html skład reprezentacji ) oraz www.korona-kielce.pl .

Podobno są zastrzeżenia ze strony piłkarzy na stan murawy w Kielcach co mnie strasznie dziwi jako, iż niedawno została położona zupełnie nowa :think:
Co do samego meczu to nie pozostaje nic innego jak wygrać - Armenia nie może nas pokonać w Polsce jeśli chcemy awansować. Jeśli chodzi o nasz skład to wydaje się być optymalny, zastanawiam się tylko dlaczego niby Żurawski miałby grać za Matusiakiem ale takie niuanse to już sprawa trenera :wink:

Mam nadzieję, że Arena Kielce będzie dziś świadkiem świetnego meczu biało-czerwonych i obędzie się bez wpadek organizacyjnych :prochno:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2007, 21:21

No, pierwsza połowa meczu z Ormianami dobiegła końca. 1-0. Żurawski zachował się w polu karnym bardzo dobrze, zrobił co trzeba. Nie denerwuje mnie jeszcze Wasilewski, a to juz w przypadku tego zawodnika bardzo dużo.

ODPOWIEDZ