Apelacja. Dziś poznamy decyzje.

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2006, 17:17

Wkurza mnie lekko mówiąc pisanie: Juve oszuści, Juve kupiło mecz, Juve ustawiło mecz, Juve to Juve tamto... Pieprzą to przede wszystkim osoby które nie znają faktów i zasłyszały na onecie że Juventus to oszuści.
m-a-t-t-e-o pisze:Co z tego że nieustawiliśmy żadnego meczu skoro sama nasza obecność w Serie A wprowadzała niezdrową atmosferę, która uniemożliwiała normalną rywalizacje. Co to za zabawa jak ponad 90% sezonu jedna drużyna jest liderem.
:shock: :shock: :shock: Co to za zabawa? Niezdrowa rywalizacja? Czy ty przypadkiem nie jesteś jakimś ukrytym kibicem Milanu? Udowodniliśmy na boisku że jestesmy najlepsi, piłkarze wywalczyli dwa mistrzostwa cięzko na to pracując a teraz zostało nam to bezczelnie odebrane a innym klubom wszystko uszło na sucho.
Tito81 pisze:Dokładnie m-a-t-t-e-o!!! Nuda, nuda i jeszcze raz nuda....
O drugi... to moze Juventus ma przegrywać dla odmiany i wtedy bedziecie zadowoleni. Nie wierze że jak w końcu Juventus po 18 wygranych przegrał z Milanem to się cieszyliście że już nie ma nudy i ze zaczyna robić się ciekawie....
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2006, 17:20 przez leniup, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2006, 17:18

Waldini a ja sie dziwie ze Inter przyjoł te Scudetto, ktore nam została zabrane i jeszcze fani Interu na ulicach cieszyli sie z tego... te trofeum było juz swietowane przez nas i jezeli juz nam je zabrali to nie powinni przyznac go nikomu. Wy kibice Interu cieszycie sie bardzo ze macie wkońcu 14 Scudetto :rotfl: ale zobacz ile ma Juve 29 !! (ostatnie 2 nie powinny zostac nam odebrane i dlamnie Juve ma 29 tytułów) a Wy 14... to jest polowa tego co my mamy takze nie macie sie czym chwialic jestescie (Inter) w polowie taka druzyna jak Juve i nigdy nam nie dorównacie. Powiedz mi czy 2 mecze w ostatnim sezonie Juve-Inter i Inter-Juve byly "kupione"? wygralismy zasłuzenie dwa razy i zdobylismy tutuł zasłuzenie, a Inter teraz sie cieszy ze ma Scudetto a JESZCZE RAZ PRZYPOMNE ZE PRZEGRALISCIE Z NAMI 2 RAZY!! Czy to o czyms nie świadczy? czy mecz z Interem tez (według ciebie) byl ustalony? wygralismy u was na podworku zwyciezylismy tez u siebie i nie powiesz mi ze inter jest lepszy niz Juve takze nie macie sie co cieszyc z tego mistrzostwa bo i tak kazdy wie ze Inter nie jest najlepszy we Włoszech, bo jak to sie stalo ze mistrz Włoch przegrał z druzyna 2 ligowa? :shock: i to dwa razy i to na wlasnych śmieciach an oczach 80tys. ludzi. TAKZE NIE MOW I NAWET NIE MYSL ZE INTER ZALUZYL NA TO SCUDETTO DOSTALISCIE JE W PREZECIE, KTOREGO NIE POWINNISCIE DOSTAC... i nawet powiem ze Milan bardziej zasluzyn na Scudetto niz wy, poniewaz inter juz od wielu lat sie nie liczy w zadnych rogrywkach i nie mow ze tak nie jest. Scudetto powinno zsotac w Turynie a jezeli juz nam je zabrali nie powinni dawac go nikomu!!

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2006, 18:02

leniup pisze:
m-a-t-t-e-o pisze:Co z tego że nieustawiliśmy żadnego meczu skoro sama nasza obecność w Serie A wprowadzała niezdrową atmosferę, która uniemożliwiała normalną rywalizacje. Co to za zabawa jak ponad 90% sezonu jedna drużyna jest liderem.
:shock: :shock: :shock: Co to za zabawa? Niezdrowa rywalizacja? Czy ty przypadkiem nie jesteś jakimś ukrytym kibicem Milanu?
To była IRONIA
:angry:

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2006, 18:56

m-a-t-t-e-o pisze:
leniup pisze:
:shock: :shock: :shock: Co to za zabawa? Niezdrowa rywalizacja? Czy ty przypadkiem nie jesteś jakimś ukrytym kibicem Milanu?
To była IRONIA
To była odpowiedź na ten kretyński tekst o byciu liderem przez 90% sezonu i niezdrowej atmosferze.

Obrazek
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2006, 19:05

Matteo mówi że jego słowa:
"Co z tego że nieustawiliśmy żadnego meczu skoro sama nasza obecność w Serie A wprowadzała niezdrową atmosferę, która uniemożliwiała normalną rywalizacje. Co to za zabawa jak ponad 90% sezonu jedna drużyna jest liderem."

Były ironią.
Ja też nienawidze jak ktoś wypowiada się w tej sprawie nie majac o niej zielonego pojęcia.Gdyby chociaż podawał jakieś argumenty ...
I ja również uważam że świętowanie Scudetto przez kibiców Interu pokazuje ich poziom a przyjęcie Scudetta - poziom władz tego klubu ...

m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2006, 19:07

leniup pisze:
m-a-t-t-e-o pisze:
leniup pisze:
To była IRONIA
To była odpowiedź na ten kretyński tekst o byciu liderem przez 90% sezonu i niezdrowej atmosferze.
:angry: :angry: :angry: BOŻE, WIDZISZ I NIE GRZMISZ !!!!!
Niewiem czy ja tak zawile piszę, czy ty masz aż takie problemy z czytaniem ze zrozumieniem, ale postaram ci się to wytłumaczyć
"ten kretyński tekst o byciu liderem przez 90% sezonu i niezdrowej atmosferze" był I-R-O-N-I-Ą (zresztą widzę, że dość górnolotną bo niektórzy userzy mają ogromne problemy ze zrozumieniem jej)

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2006, 19:10

To była świetna ironia, Naprawdę... :roll: Beż zadnej emotki, tak jakbyś pisał na serio. Jeszcze te słowa: Leniup mataczyliśmy i już. Może jestem przewrażliwiony ale na pewno nie tylko ja odebrałem to tak jak odebrałem. Ironizować też trzeba umieć. eot dla mnie.

Obrazek
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2006, 19:18

To wszystko ma dwie strony....najbardziej, przynajmniej z mojego punktu widzenia, szkoda tytułów...a podobno lex retro non agit....degradacja oprocz oczywistych minusow pociaga za soba rowniez bardzo wazna w moim odczuciu konsekwencje...otoz sprawdzimy wiernosc poszczegolnych zawodnikow....ba....nawet samych fanow...kto jest scierwem a komu naprawde zalezy...do zobaczenia w serie a chlopaki! zawsze wierni!

Make friends for life or make hardcore enemies!
m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2006, 19:25

Sorry że kontynuuje temat, ale chciałbym się obronić
leniup pisze:To była świetna ironia, Naprawdę... :roll: Beż zadnej emotki, tak jakbyś pisał na serio.
Ironia - zamaskowana kpina; drwina zawarta w pozornej aprobacie; lekki sarkazm, ujęty w wypowiedź, której zamierzony sens jest odwrotnością dosłownego znaczenia słów.
leniup pisze:Ironizować też trzeba umieć.
Ironie trzeba też umieć odczytywać :wink:

przestalibyscie z ta ironia wreszcie :p bo offtopicujecie /juventinha

sorry, sorry, już koniec, tylko nie bij :P

zastanowie sie :p /juventinha
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2006, 20:11 przez m-a-t-t-e-o, łącznie zmieniany 1 raz.

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2006, 19:57

Waldini pisze: Zostalo udowodnione ze mataczyliscie w sezonie 2004/2005 i za ten sezon poniesliscie kare. W zwiazku z tym was w ogole nie powinno byc w serie A w sezonie 2005/2006, wiec nie mogliscie zdobyc w tym sezonie mistrzostwa bo w serie A byliscie nielegalnie.
Jestes smieszny w swoich tłumaczeniach podobnie jak smieszny i nieudolny jest inter, który po pokazowym kapturowym procesie i obradach przy zielonym stoliku otrzymał scudetto po 17 latach.

Człowieku, jak mozna odbierać coś co sie wywałczyło, czy jest choc 1 dowod ze sezon 2005/06 był nieuczciwy i są jakies dowody? Odp Ci nie ma!!! I nie badz smieszny i nie kompromituj sie!!!

Ale do tematu, który chciałem przedsawic ale ten internista :angry:

Rozmawiałem o naszym procesie z kumplami, którzy prowadzą swoja kacelarie.

Prezes odwołuje sie do skutku i ma racje - mozemy bardzo duzo zyskać. Jezeli jest, tak jak przedstawiaja niektórzy z sedziów tego procesu , brak dowdów, jedynie tylko domniemania. To oddajemy sprawę do sądu cywilnego który rozptruje naszą sprawę i nas uniewinniają - bo jak mowia sami sedziowie brak dowodów.
Następnie kierujemy pozew odszkodowawczy przeciw zarzadowi ligi i zadamy odszkodowania za starty, które spowodowane były tym procesem i żadamy odszkodowania ktory pojedzie w setki milonów. Ale taki prces bedzie toczył sie 2-3 lata juz bedzie my w Serie A - bedziemy juz bardzo mocni i wsparci tym odszkodowaniem. To jest bardzo mozliwy scenariusz!!!

To jest bardzo mozliwa wersja wypadków na najbliższe 3-5 lat, powiem jedno JUVE FOREVER!!!

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 28 lipca 2006, 20:48

Tombalu pisze:Człowieku, jak mozna odbierać coś co sie wywałczyło, czy jest choc 1 dowod ze sezon 2005/06 był nieuczciwy i są jakies dowody? Odp Ci nie ma!!! I nie badz smieszny i nie kompromituj sie!!!
To Ty sie nie kompromituj. Przekrecony byl sezon 2004/05. Gdyby wyszlo to na jaw w maju 2005 roku, to w sezonie 2005/06 w ogole nie zagralibyscie w Serie A. Proste jak 2+2, jak widac, nie dla wszystkich.
Tombalu pisze:Ale do tematu, który chciałem przedsawic ale ten internista
CZY CIEBIE NIE NAUCZONO PISAC W SZKOLE? I-N-T-E-R-I-S-T-A! Interniste znajdziesz TU. Jezeli uzywasz tego slowa w odniesieniu do kibicow Interu, to albo masz wyrazne braki w wiedzy, albo, robiac to specjalnie, pokazujesz dosc marny poziom dowcipu.

Niedobrze mi sie robi, jak widze taka bute i arogancje w niektorych postach.

Pozdrowienia dla normalnych kibicow Juventusu.

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2006, 20:59

klsmkr pisze: Gdyby wyszlo to na jaw w maju 2005 roku, to w sezonie 2005/06 w ogole nie zagralibyscie w Serie A.
Ale zagraliśmy i na tym polega różnica. Prokuratura kontrolowała przebieg rozmów przez dwa lata i na ich podstawie stwierdziła , że sezon 05/06 nie był ustawiony. Dlatego bawią mnie stwierdzenia działaczy , piłkarzy i kibiców Interu , ze zasłużyli na to scudetto. Mistrzostwo zdobywa się na boisku a nie przy zielonym stoliku i do tego po trupach. Nie kłóciłbym się gdyby chodziło o sezon 04/05 , ale w tym przypadku jestem zniesmacozny i zły.

klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 28 lipca 2006, 21:23

Yari pisze:Dlatego bawią mnie stwierdzenia działaczy , piłkarzy i kibiców Interu , ze zasłużyli na to scudetto. Mistrzostwo zdobywa się na boisku a nie przy zielonym stoliku i do tego po trupach.
Przy jakim stoliku? Pilkarze Interu grali w brydza? W bierki? Nie. Ganiali po boisku tak samo jak pilkarze Juventusu. I rozgrywki ukonczyli na miejscu 3, ale skoro Juventus i Milan w sezonie 2005/06 powinny pokutowac za machloje z poprzedniego sezonu, mistrzostwo przypadlo nam. I nie rozumiem slow typu: "nie powiini go przyznawac nikomu". Dlaczego? Kilka klubow gralo nie fair, ale dlaczego inne maja za to cierpiec? Tak jak juz pisalem: pilkarze Interu (ale tez Parmy, Romy czy Treviso) harowali na boisku nie po to, aby na koncu powiedziano im "no, kilka klubow robilo przekrety, ale w osiagnieciach za ten sezon utrzymujemy status quo". Zupelnie nie pasuje to do idei sportu, w ktorej zwyciezca musi byc nie tylko najlepszy, ale tez przestrzegac pewnych zasad.

Pozdrawiam.

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2006, 21:44

klsmkr pisze:
Tombalu pisze:Człowieku, jak mozna odbierać coś co sie wywałczyło, czy jest choc 1 dowod ze sezon 2005/06 był nieuczciwy i są jakies dowody? Odp Ci nie ma!!! I nie badz smieszny i nie kompromituj sie!!!
To Ty sie nie kompromituj. Przekrecony byl sezon 2004/05. Gdyby wyszlo to na jaw w maju 2005 roku, to w sezonie 2005/06 w ogole nie zagralibyscie w Serie A. Proste jak 2+2, jak widac, nie dla wszystkich.
Tombalu pisze:Ale do tematu, który chciałem przedsawic ale ten internista
CZY CIEBIE NIE NAUCZONO PISAC W SZKOLE? I-N-T-E-R-I-S-T-A! Interniste znajdziesz TU. Jezeli uzywasz tego slowa w odniesieniu do kibicow Interu, to albo masz wyrazne braki w wiedzy, albo, robiac to specjalnie, pokazujesz dosc marny poziom dowcipu.

Niedobrze mi sie robi, jak widze taka bute i arogancje w niektorych postach.

Pozdrowienia dla normalnych kibicow Juventusu.
Zwykla literówka ale jak Ty robisz z tego kolejną pokazówke jak ten cały proces :)

Pociesz sie niedowartosciowany kibicu malego interu, pociesz sie moze moze 2-3 lata tym tytułem po procesie cywilnym tytuł powroci tam gdzie jego miejsce. Pociesz sie tez ze nie dostaniece batow w tym sezonie i moze zdobedziecie na boisku 2 na nie 3 miejsce, pociesz sie z nieobecnosci JUVE w Serie B. Ale ta twoja radosc nie potrwa długo wiec ja dobrze wykorzystaj.

Szkody wyrzadzone JUVE - zostana wynagrodzone - tytuł do nas wroci plus gigantyczne odszkodowanie za ten proces farse!!!

Spiesz sie cieszyc, bo JUVE juz nachodzi!!!

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 28 lipca 2006, 21:59

Tombalu pisze:Zwykla literówka ale jak Ty robisz z tego kolejną pokazówke jak ten cały proces :)
Na Waszym forum az za bardzo zwykla. Ty swoj poziom juz okresliles, zreszta nizej znowu sie popisales piszac nazwe klubu z malej litery.
Tombalu pisze:Pociesz sie niedowartosciowany kibicu malego interu, pociesz sie moze moze 2-3 lata tym tytułem po procesie cywilnym tytuł powroci tam gdzie jego miejsce.
O tak, proces cywilny Wam wiele da. Pomysl tylko o tych, ktorzy taki proces beda mogli wytoczyc Wam.

A niedowartosciowanie widze raczej w Twoich postach, skoro musisz o mnie tak pisac, a slowo "Inter" (z malej litery zreszta) przechodzi Ci przez klawiature jedynie w towarzystwie slowa "maly". Ja przyklady podalem. Teraz Twoj ruch - znajdz dowod na moje niedowartosciowanie, albo odszczekaj to, co napisales.
Tombalu pisze:Spiesz sie cieszyc, bo JUVE juz nachodzi!!!
Po Twoich postach to mi sie moze co najwyzej spieszyc do ubikacji.

Generalnie nic nowego - napinka i utarte slogany. Poziom Onetu.

ODPOWIEDZ