Juventus Turyn w Serie B !!!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 18:37

Szkoda ze Juve spadło miałem nadzieje ze pozostaniemy w Serie A. Najgorsze jest to ze odebrali nam mistrzostwa i tyle punktów na początku sezonu, no i oczywiscie to ze milan nie spadł :evil:

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 19:52

:cry:
Informacje o degradacji przeczytalem dopiero dzis rano (bylem na kilka dni w gorach) w Przegladzie Sportowym. Jak ujzalem tytul to wszystko bylo juz jasne. Co do mojej reakcji to az sam sie sobie zdziwilem. Caly czas bylem przygotowany (a w zasadzie, jak sie okazalo, tak mi sie tylko zdawalo) na degradacje do Serie B (o Serie C nawet nie dopuszczalem do siebie mysli). Nawet mowilem sobie i wszystkim wokolo, iz jak zapadnie wyrok i zdegraduja nas do B to w jakims stopniu mi ulzy. Wiem, ze to wydaje sie glupie ale pragnalem sprawiedliwego wyroku, a bylem (i w zasadzie nadal jestem) przekonany, iz to jest sprawiedliwa kara. Zalezalo mi bardzo na "oczyszczeniu" Juve. No ale jak sie dzis rano okazalo, nie potrafilem sie powstrzymac od lez. Mimo tego, iz wiedzialem ze (na 99%) wlasnie taki bedzie wyrok, zrobilo mi sie (nawet nie wiem jak to ujac, wyrazic) strasznie smutno . To byla niekontrolowana reakcja. Nagle, zdalem sobie sprawe jaki to jest cios dla Juventusu a przede wszystkim dla jego kibicow. Jeszcze te odebranie Scudetto. Od razu przelecialy mi przez glowe obrazki, jak sie cieszylem z tych Mistrzostw. Od razu przypomnialo mi sie, ze przeciez jeszcze niedawno (7 maja) bylem na Delle Alpi i ogladalem Juve w Serie A. To byl najwspanialszy dzien w moim zyciu, ale teraz jakby to wszystko zostalo troche przycmione. Nagle zdalem sobie sprawe, ze to wszystko nie bedzie takie latwe. - 30 pkt to naprawe sporo i jezeli (drogom apelacji) nie zmniejsza nam tego, to o Serie A niestety chyba bedziemy marzyc co najwyzej za dwa sezony. No i teraz przychodzi czas na pilkarzy. Wielkie, nerwowe oczekiwanie: kto odejdzie a kto zostanie (Del Piero musi zostac, po prostu musi). Kolejna sprawa to czy zobacze ich w akcji w TV. Czy uda mi sie jakos ogladac rozgrywki Serie B, chocby jakis program ze skrotami (bo taki ogladalem dotychczas). Juz nie wspomne o perspektywie Ligi Mistrzow, ktora jak dotad wydawala nam sie czyms normalnym. Achh, i tak doczekalismy sie tego wyroku. Teraz (tak jak powiedzial Deschamps) bedziemy musieli walczyc: walczyc o powrot na szczyt. I ja (jak i rzesza wspanialych, wiernych kibicow) mam zamiar towazyszyc ukochanemu klubowi w tej walce.
Dziekuje za uwage. Moze komus sie to chcialo przeczytac...

Tigmar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 20:00

Mati1990 pisze:przed chwila znalazlem cos ciekawego oczywiscie po wlosku ale moze ktos tu dobrze zna wloski i mogl by to przetlumaczyc z gory dzieki :wink:

a wiec to :

Con trenta punti di penalizzazione la Juve riuscirà a salire subito in Serie A evitando due anni di purgatorio in B? Questo l'interrogativo che si pongono i tifosi bianconeri alla luce della dura sentenza della Caf.

L'impresa per la squadra di Didier Deschamps, che sabato ha diretto il suo primo allenmento, è difficile ma non impossibile considerando che la rosa a disposizione del tecnico francese è di primissimo livello per un campionato come quello cadetto e che oltre alle prime due classificate, la terza squadra ad accedere alla promozione esce dai play-off (tra terza, quarta, quinta e sesta classificata)

Nell'ultimo campionato di Serie B, sono stati 15 i punti di distacco tra la prima (l'Atalanta) e la settima classificata, cioè la prima delle escluse dai play-off. Se ipoteticamente la Juve fosse riuscita ad ottenere gli stessi punti (81) conquistati dall'Atalanta nella scorsa stagione, sarebbe finita di cinque punti sopra la zona retrocessione.

Per arrivare invece in zona play-off, come sesta classificata, tenendo sempre come riferimento la classifica dell'ultimo campionato di B, alla Juve sarebbero serviti 96 punti totali: cioè 28 vittorie, 12 pareggi e 2 sconfitte per potersi giocarsi la possibilità di una clamorosa promozione. Considerando che nell'ultimo camapionato di A la Juve ha subito una sola sconfitta, l'impresa non sembra impossibile.

http://sports.alice.it/it/cmc/calcio/20 ... 98814.html

to jak ktos mzoe przetlumaczyc to prosze i jesczez raz dzieki i pozdrawiam!
Z trzydziestoma punktami karnymi Juventusowi uda się dotrzeć do serie A, unikając kolejnego roku w B? To pytanie, które zadają sobie dziesiątki kibiców Binanco-nerich w oczekiwaniu na ostateczny finał rozpraw.
Dla Didiera Deschamps'a, który to właśnie rozpoczyna treningi swojej drużyny, jest to przedsięwzięcie trudne, aczkolwiek nie niemożliwe, biorąc pod uwagę świetną formę piłkarzy i fakt, że poza dwoma pierwszymi miejscami w serie B, które awansują do A bezpośrednio, trzecia drużyna przechodzi w drodze rozgrywek play-off między drużynami zajmującymi trzecie, czwarte, piąte i szóste miejsce w tabeli.
W ostatnich mistrzostwach pomiędzy pierwszą w tabeli serie B Atalantą, a pozycją siódmą, było 15 punktów różnicy. Jeśli Juve zdobyłaby 81 pkt (czyli tyle, ile zdobyła Atalanta), znalazłaby się 5 pkt powyżej granicy spadku do serie C1.
Jednakże aby dotrzeć do play-off (na szóstą pozycję), odnosząc się wciąż do wyników z zakończonego właśnie sezonu serie B, Juve potrzebowałaby w sumie 96 pkt: czyli 28 zwycięstw, 12 remisów i 2 przegrane, by zdobyć upragniony awans.
Biorąc pod uwagę fakt, że w zakończonym sezonie Juve przegrało tylko raz, plan nie wydaje się niemożliwy do zrealizowania.

News przetłumaczony przez naszą nową newsmankę - Magdę
wszystkich zapraszam na juventus-fc.com, bo teraz to u nas jest najwięcej newsów :)

źródło newsa: http://www.juventus-fc.com/index.php?fu ... all&no=746

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 21:49

DamKam pisze::cry:
Informacje o degradacji przeczytalem dopiero dzis rano (bylem na kilka dni w gorach) w Przegladzie Sportowym. Jak ujzalem tytul to wszystko bylo juz jasne. Co do mojej reakcji to az sam sie sobie zdziwilem. Caly czas bylem przygotowany (a w zasadzie, jak sie okazalo, tak mi sie tylko zdawalo) na degradacje do Serie B (o Serie C nawet nie dopuszczalem do siebie mysli). Nawet mowilem sobie i wszystkim wokolo, iz jak zapadnie wyrok i zdegraduja nas do B to w jakims stopniu mi ulzy. Wiem, ze to wydaje sie glupie ale pragnalem sprawiedliwego wyroku, a bylem (i w zasadzie nadal jestem) przekonany, iz to jest sprawiedliwa kara. Zalezalo mi bardzo na "oczyszczeniu" Juve. No ale jak sie dzis rano okazalo, nie potrafilem sie powstrzymac od lez. Mimo tego, iz wiedzialem ze (na 99%) wlasnie taki bedzie wyrok, zrobilo mi sie (nawet nie wiem jak to ujac, wyrazic) strasznie smutno . To byla niekontrolowana reakcja. Nagle, zdalem sobie sprawe jaki to jest cios dla Juventusu a przede wszystkim dla jego kibicow. Jeszcze te odebranie Scudetto. Od razu przelecialy mi przez glowe obrazki, jak sie cieszylem z tych Mistrzostw. Od razu przypomnialo mi sie, ze przeciez jeszcze niedawno (7 maja) bylem na Delle Alpi i ogladalem Juve w Serie A. To byl najwspanialszy dzien w moim zyciu, ale teraz jakby to wszystko zostalo troche przycmione. Nagle zdalem sobie sprawe, ze to wszystko nie bedzie takie latwe. - 30 pkt to naprawe sporo i jezeli (drogom apelacji) nie zmniejsza nam tego, to o Serie A niestety chyba bedziemy marzyc co najwyzej za dwa sezony. No i teraz przychodzi czas na pilkarzy. Wielkie, nerwowe oczekiwanie: kto odejdzie a kto zostanie (Del Piero musi zostac, po prostu musi). Kolejna sprawa to czy zobacze ich w akcji w TV. Czy uda mi sie jakos ogladac rozgrywki Serie B, chocby jakis program ze skrotami (bo taki ogladalem dotychczas). Juz nie wspomne o perspektywie Ligi Mistrzow, ktora jak dotad wydawala nam sie czyms normalnym. Achh, i tak doczekalismy sie tego wyroku. Teraz (tak jak powiedzial Deschamps) bedziemy musieli walczyc: walczyc o powrot na szczyt. I ja (jak i rzesza wspanialych, wiernych kibicow) mam zamiar towazyszyc ukochanemu klubowi w tej walce.
Dziekuje za uwage. Moze komus sie to chcialo przeczytac...
Mi sie chciało to przeczytac. Ja równiez dowiedziałem sie o degradacji z Przeglądu. Gdy ujrzałem tytuł i zdjecie Trezegola nie zareagowałem tak jak Ty. Informacje o degradacji przyjołem ze spokojem az sam sie sobie zdziwiłem. Wiedziałem ze tak sie stanie dlatego nie zareagowałem płaczem czy czymś innym było mi poprostu smutno. Mam nadzieje ze nasz prezeydent ma racje i po apelacji wrócimy do Serie A chociaz jest to mało prawdopodobne. Niestety....

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
m4Tiex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 22:22

A moze mi ktos powiedziec czy jak Juve Fiorentina Lazio zostana juz do konca zdegradowane juz po claej sprawie to Lecce i Treviso zostaja ??w Serie A ??

Aaaa...aaaaa mocniej
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 22:31

m4Tiex pisze:A moze mi ktos powiedziec czy jak Juve Fiorentina Lazio zostana juz do konca zdegradowane juz po claej sprawie to Lecce i Treviso zostaja ??w Serie A ??
Tak.

I to mnie troche zirytowalo poniewaz takie treviso ,ktore nieczym nie zablyslo w sezonie i tylko 21 pkt,zaledwie jedna wygrana i nalezal im sie spadek nie chodzi mi tu juz o Juve ,ze spadlo tylko oto,ze z serie b druzynie ktora grala w w barazu o serie a z Torino (bodajze Mantova) powinna grac w serie a bo moim zdaniem lepiej by sie prezentowala od treviso,ale to tylko moje zdanie oczywiscie! :o

robo11

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 23:11

Juve w Serie B i -30 pkt. Popatrzcie Fiorentina tylko -7 Lazio -5 a głupi milan w serie A i tylko -15 to nie fair Berlusconi premier Włoch i zarazem Milanu wszystko im załatwia. :x :x :x Milan podobnie jak pozostała trójka powinien być w serie B. Ale włoski rząd sam porzałuje tej decyzji i przekonają sie że Juventus stanowił 55% siły ligi Włoskiej.

Jedna wiara jeden klub:JUVE TURYN AŻ PO GRÓB!!!!!!!!
MaxACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 23:30

robo11 pisze: głupi milan w serie A i tylko -15 to nie fair Berlusconi premier Włoch i zarazem Milanu wszystko im załatwia. :x :x :x Milan podobnie jak pozostała trójka powinien być w serie B. Ale włoski rząd sam porzałuje tej decyzji i przekonają sie że Juventus stanowił 55% siły ligi Włoskiej.
Frustracja...czy problemy z głową?

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 10:05

robo11 pisze:Juve w Serie B i -30 pkt. Popatrzcie Fiorentina tylko -7 Lazio -5 a głupi milan w serie A i tylko -15 to nie fair Berlusconi premier Włoch i zarazem Milanu wszystko im załatwia. :x :x :x Milan podobnie jak pozostała trójka powinien być w serie B. Ale włoski rząd sam porzałuje tej decyzji i przekonają sie że Juventus stanowił 55% siły ligi Włoskiej.
Zamilcz jak nie znasz dokładnych faktów.

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 13:45

MaxACM pisze:
robo11 pisze: głupi milan w serie A i tylko -15 to nie fair Berlusconi premier Włoch i zarazem Milanu wszystko im załatwia. :x :x :x Milan podobnie jak pozostała trójka powinien być w serie B. Ale włoski rząd sam porzałuje tej decyzji i przekonają sie że Juventus stanowił 55% siły ligi Włoskiej.
Frustracja...czy problemy z głową?
Witaj MaxACM - kiedys na poziomie poziomie potrafiłeś prowadzic dialog a teraz ? cos nie tak ?

Cały wyrok jest dziwny - wszystkie 4 kluby powinny byc ukarane degradacja łącznie z milanem (milan stworzył kontr system z sedziami liniowymi) i tutaj wina milanu jest zapewne wieksza niz violi a viola poleciała ? i jeszcze cos jest dziwnego w tym wyroku wasz vice prezes Adriano Galliani ma rok zakazu wykonywania zawodu, a w przełozeniu na klub wyglada to co najmniej dziwnie - teraz mowa jeszcze ze zagracie w pucharach ??

Jest tez cos takiego jak odpokutowanie winy i oczyszczenie sie - w przypadku JUVE tak bedzie - wracamy do historii i korzeni, klub oczyszcza sie z dziwnych ludzi i mamy pokute.

A milan ?? niech dalej tak sie prowadzi z tymi samymi ludzmi - układami i polityką a zapewne z kims takim jak silvio za kilka lat wyjdzie jeszcze wieksza afera z udzialem milanu. Ale to jest juz problem milanu - przypominacie mi mafie przesiąknietą układami i powiązaniami.

I przyponij sobie historie z Al Capone wsadzili go za podatki i finanse - podobnie bedzie z waszym silvio i z tym klubem. To tylko kwesta czasu!

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
MaxACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 17:37

Tombalu pisze:Witaj MaxACM - kiedys na poziomie poziomie potrafiłeś prowadzic dialog a teraz ? cos nie tak ?
A witam również. Nic sie nie zmienilo. Nadal ta sama trzeźwa konsekwencja. Czy uważasz również ze Berlusconi mial jakiś wpływa na wyrok? Czy to nie czasem skład (ludzie) orzekający wyrok to nie czasem przeciwnicy Silvio? Czy to nie dawni pracownicy Interu?

Dlatego śmiesza mnie wywody niektórych mądrali i "wizjonerów".
A teraz cos twojego...oki?
Tombalu pisze:Cały wyrok jest dziwny - wszystkie 4 kluby powinny byc ukarane degradacja łącznie z milanem (milan stworzył kontr system z sedziami liniowymi) i tutaj wina milanu jest zapewne wieksza niz violi a viola poleciała ? i jeszcze cos jest dziwnego w tym wyroku wasz vice prezes Adriano Galliani ma rok zakazu wykonywania zawodu, a w przełozeniu na klub wyglada to co najmniej dziwnie - teraz mowa jeszcze ze zagracie w pucharach ??
Dowody Tombalu...dowody na kontrsystem. Galliani dostal po dupie za zarty z grzebieniem. My kibice nie znamy przyczyn wyrokow...wiec sorki...nie mowmy "kontrsystem". Co do Puefa to malo mnie on interesuje. Graja w nim jakies smieszne zespoly. Lepiej dac cala sile na Serie A. Bo te 15 pkt to "mały pikuś".
Tombalu pisze:A milan ?? niech dalej tak sie prowadzi z tymi samymi ludzmi - układami i polityką a zapewne z kims takim jak silvio za kilka lat wyjdzie jeszcze wieksza afera z udzialem milanu. Ale to jest juz problem milanu - przypominacie mi mafie przesiąknietą układami i powiązaniami.
Bawisz sie okrutnie w wizjonera wlasnie. Czy tlumaztsz to sobie ze to Moggiego zlapano? Życze Tobie i reszcie by zajeli sie Juve a nie wizjami i proroctwami na temat Milanu.
Tombalu pisze:I przyponij sobie historie z Al Capone wsadzili go za podatki i finanse - podobnie bedzie z waszym silvio i z tym klubem. To tylko kwesta czasu!
A co ma piernik do wiatraka? Nie od dzis boli cie nazwisko Berlusconiego...masz jakiś problem z tym.

Tombalu znasz moje zdanie na temat calciopoli. Znasz tendencje tu na forum...jakie bylo zdanie od poczatku afery. Teraz niektorym za przeproszeniem zal "cztery litery" sciska ze wielkie Juve spadlo a Milan nie. Czy nie lepiej przyjąć wynik jako fakt i iść dalej?

Pozdrawiam

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 18:57

MaxACM pisze: Bawisz sie okrutnie w wizjonera wlasnie.
Ja juz zamykam temat procesu. Dla mnie decyzje, ktore tam zapoadły są co najmniej dziwne i zastanawiajace.

Przyjmuje z pokorą wyrok taki jaki jest i jako kibic, który od dziecka jest za JUVE a teraz dobijam do trzydziestki z całych sił bede wspierał moj ukochany klub i dbał o jego dobre imie.

A co do moich wizji - tak jakoś się składa glownie w polityce ze duzo rzeczy niestety przewidziałem np ze nei bedzie zadnej koalcji PO i PiS wtedy tez na mnie patrzyli jak na swira.
A wracajac do tematu - wiem ze kochasz swoj klub - zastanów sie nad nim po tej aferze nic u was sie nie zmieni, w mentalnosci i sposobie funkcjonowania - Silvio pozostanie szarą eminecja klubu i przewiduje w najbliższych 5 latach wielki skandal finansowy w twoim klubie. Jeszcze raz podkresle - ta afera oczyscila i oczyszcza moj kochany klub z dziwnych ludzi w przeciwienstwie do Twojego.
MaxACM pisze: A co ma piernik do wiatraka? Nie od dzis boli cie nazwisko Berlusconiego...masz jakiś problem z tym.
Podałem ci przykład Al Capone, tez był nietykalny a wpad przez podatki - Silvio tez byl nietykalny ale przestał byc premierem i tez poleci za przekrety w finansowaniu klubu a za nim milan. I niestety kiedys wpomnisz moje słowa - a był taki koles z forum - kurde miał racje!

Tak mam uczulenie na Berlusconiego - uosabia wszytkie te cechy, które odrzucam w polityce i biznesie.

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
Jellei

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 20:07

A powie mi ktoś czy w końcu tracimy jedno mistrzostwa czy dwa? Bo w różnych miejscach różnie piszą...

Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2006, 10:18

Kiedy i o której jest werdykt z odwołania??

Obrazek
ODPOWIEDZ