Dlaczego TVP milczy na temat Juve???
- spyder
- Juventino
Wysłałem maila do TVP:
Dzień dobry!
Chciałbym prosić Szanowną redakcję o niepomijanie ligi włoskiej w serwisach "Sportu" w TVP. Proszę o zamieszczanie bramek z najciekawszych meczów SerieA i podawanie najważniejszych informacji dotyczących tej jednej z najbardziej utytułowanych lig świata. Dla przykładu 12.02.2006 nie doczekałem się(już nie po raz pierwszy) wiadomości o derbach Włoch Inter-Juventus, zakończonego zwycięstwem drużyny z Turynu. Musiałem oglądać skrót meczu Realu z klubem z dolnej części tabeli Primera Division. Rozumiem, że Szanowna redakcja może nie posiadać licencji na pokazywanie goli z meczów Calcio, ale podanie wyniku i informacji o strzelcach nic nie kosztuje.
W Polsce ukształtował się stereotyp ligi włoskiej jako mało przyjaznej dla oka, "nudnej", w której głównie nacisk kładzie się na dobre zorganizowanie gry obronnej. Jednak tak nie jest. Dla Nas, fanów, Calcio znaczy więcej niż Primera Division cze Premiership. Uznawanie jej jako gorszej, lekkim słowem nam "ubliża".Dla Nas i tak SeriaA bedzię tą jedyną, najbardziej emocjonującą i widowiskową.
Jeszcze raz proszę o niepomijanie jej w serwisach "Sportu".
Czy w tym roku będzię możliwość wyboru transmitowanego meczu LM za pomocą SMS'ów??
Pozdrawiam.
Czekam na odpowiedź. Może to Im trochę przemówi do rozsądku :-D
Dzień dobry!
Chciałbym prosić Szanowną redakcję o niepomijanie ligi włoskiej w serwisach "Sportu" w TVP. Proszę o zamieszczanie bramek z najciekawszych meczów SerieA i podawanie najważniejszych informacji dotyczących tej jednej z najbardziej utytułowanych lig świata. Dla przykładu 12.02.2006 nie doczekałem się(już nie po raz pierwszy) wiadomości o derbach Włoch Inter-Juventus, zakończonego zwycięstwem drużyny z Turynu. Musiałem oglądać skrót meczu Realu z klubem z dolnej części tabeli Primera Division. Rozumiem, że Szanowna redakcja może nie posiadać licencji na pokazywanie goli z meczów Calcio, ale podanie wyniku i informacji o strzelcach nic nie kosztuje.
W Polsce ukształtował się stereotyp ligi włoskiej jako mało przyjaznej dla oka, "nudnej", w której głównie nacisk kładzie się na dobre zorganizowanie gry obronnej. Jednak tak nie jest. Dla Nas, fanów, Calcio znaczy więcej niż Primera Division cze Premiership. Uznawanie jej jako gorszej, lekkim słowem nam "ubliża".Dla Nas i tak SeriaA bedzię tą jedyną, najbardziej emocjonującą i widowiskową.
Jeszcze raz proszę o niepomijanie jej w serwisach "Sportu".
Czy w tym roku będzię możliwość wyboru transmitowanego meczu LM za pomocą SMS'ów??
Pozdrawiam.
Czekam na odpowiedź. Może to Im trochę przemówi do rozsądku :-D
- Axel
- Juventino
Nie denerwuj się...nie chciałem Cię urazić. Z tego co pamiętam to pisałeś nie tylko o Serie A ale też o jakimś serialu telewizyjnym...broń Panie Boże niczego Ci nie narzucam, lecz mogłeś poświęcić cały list lidze włoskiej i ew. w następnym nawiązać do owego serialu. Oczywiście to Ty jesteś autorem listu, i nie mogę Ci mówić co masz pisać, ale swoje zdanie mogę chyba wyrazić...marcinb1989 pisze:@Axel
Ja napisałem więcej, tylko jak tam zauważysz to są zamieszczone wypowiedzi skrócone :naughty: Lepiej sam byś coś napisał, a nie mówił, że za mało napisałem :evil:
Pozdro!
"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
- Mr Cezary
- Juventino
I ja postanowiłem napisać list do TVP. Podoba mi się to, że jako kibice Juve i fani Calcio, walczymy o swoje. I oby tak dalej, to może w polskich mediach się coś zmieni 
Szanowna Redakcjo Sportu!
Zwracam się z prośbą o nie pomijanie Ligi Włoskiej w serwisach sportowych. Jest to, bądź co bądź, jedna z najlepszych lig świata i przekazanie przynajmniej informacji o wynikach wydaje się być oczywiste. Rozumiem, że możecie państwo nie posiadać praw do pokazywania bramek z tejże ligi, ale gdy zbliżają się takie mecze jak Juventus - Milan, Inter - Juventus, Milan - Inter, czy derby Rzymu, wiele kibiców, którzy nie posiadają możliwości oglądania takich widowisk, chciałoby zobaczyć przynajmniej bramki z tych meczów. Liczę na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.
Ciekawe kiedy mi odpiszą i co mi odpiszą
Szanowna Redakcjo Sportu!
Zwracam się z prośbą o nie pomijanie Ligi Włoskiej w serwisach sportowych. Jest to, bądź co bądź, jedna z najlepszych lig świata i przekazanie przynajmniej informacji o wynikach wydaje się być oczywiste. Rozumiem, że możecie państwo nie posiadać praw do pokazywania bramek z tejże ligi, ale gdy zbliżają się takie mecze jak Juventus - Milan, Inter - Juventus, Milan - Inter, czy derby Rzymu, wiele kibiców, którzy nie posiadają możliwości oglądania takich widowisk, chciałoby zobaczyć przynajmniej bramki z tych meczów. Liczę na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.
Ciekawe kiedy mi odpiszą i co mi odpiszą

- Corcky
- Juventino
Szanowna redakcjo!
W nie tylko swoim imieniu, ale również wielu kibiców w Polsce zwracam się z prośbą, o przyznanie piłkarskim rozgrywkom ligowym we Włoszech należytego im miejsca w waszych serwisach sportowych. Do napisania tej prośby zdeterminował mnie fakt, że podczas gdy nie tylko oczy całej Italii, ale tez całego piłkarskiego świata skierowane były na szlagierowy mecz Inter-Juventus serwis sportowy polskiej telewizji publicznej nie poświecił nawet sekundy tamtemu wydarzeniu, a kibice w polsce mogli poczuć się gorsi od tych zagranicą.
Zdaję sobie sprawę, że możecie państwo nie mieć wykupionych praw do zdjęć z boisk włoskiej ligi, jednak nie sądzę, by przynajmniej wspomnienie o tym co wydarzyło sie w SERIE A było dla kogokolwiek krzywdą. Zresztą z tego co się orientuję, wielokrotnie nabywacie zdjęcia z danej imprezy dzięki uprzejmość stacji, mającej wykupione prawa do owego widowiska. Kibiców w Polsce jest naprawdę wielu i nie są to tylko wielbiciele Primera Division
Czekając na odzew szanownej redakcji, mam nadzieję, że pozytywnie zostanie rozpatrzona moja prośba.
Oto moja prośba
. Widzę, że coraz więcej kibiców angażuje się w tym temacie, więc działajmy dalej. A może w końcu... 
W nie tylko swoim imieniu, ale również wielu kibiców w Polsce zwracam się z prośbą, o przyznanie piłkarskim rozgrywkom ligowym we Włoszech należytego im miejsca w waszych serwisach sportowych. Do napisania tej prośby zdeterminował mnie fakt, że podczas gdy nie tylko oczy całej Italii, ale tez całego piłkarskiego świata skierowane były na szlagierowy mecz Inter-Juventus serwis sportowy polskiej telewizji publicznej nie poświecił nawet sekundy tamtemu wydarzeniu, a kibice w polsce mogli poczuć się gorsi od tych zagranicą.
Zdaję sobie sprawę, że możecie państwo nie mieć wykupionych praw do zdjęć z boisk włoskiej ligi, jednak nie sądzę, by przynajmniej wspomnienie o tym co wydarzyło sie w SERIE A było dla kogokolwiek krzywdą. Zresztą z tego co się orientuję, wielokrotnie nabywacie zdjęcia z danej imprezy dzięki uprzejmość stacji, mającej wykupione prawa do owego widowiska. Kibiców w Polsce jest naprawdę wielu i nie są to tylko wielbiciele Primera Division
Czekając na odzew szanownej redakcji, mam nadzieję, że pozytywnie zostanie rozpatrzona moja prośba.
Oto moja prośba

Alessandro Del Piero ole!
- MarcinB
- Juventino
No to świetnie już naprawde nie mają czego pokazać. Byliby przynajmniej jacyś obiektywni, jesli pokazywali już mecze hiszpańsko-angielskie to teraz puściliby konsekwentnie mecze włosko-niemieckie. Napewno kibice by sie nie zawiedli. TOtalna błazenada ze strony TVP 

- angel2580
- Juventino
brawo dla spydera
za to ze wykrzesał z siebie odrobine odwagi mam nadzieje ze to przemówi do rozsądku TVP
a to ze w "Sporcie" nie ma nic o lidze włoskiej robi sie dla mnie coraz bardziej zenujące :x :?
tak samo denerwuje mnie ze nawet gdyby Real grał z zespołem z trzeciej ligi hiszpańskiej to i tak pokazali by skrót tego meczu bo to przeciez jest ten "wielki" Real i ci "wielcy" Galacticos a tak naprawde to sa straszne cieniasy z nich

a to ze w "Sporcie" nie ma nic o lidze włoskiej robi sie dla mnie coraz bardziej zenujące :x :?
tak samo denerwuje mnie ze nawet gdyby Real grał z zespołem z trzeciej ligi hiszpańskiej to i tak pokazali by skrót tego meczu bo to przeciez jest ten "wielki" Real i ci "wielcy" Galacticos a tak naprawde to sa straszne cieniasy z nich
- Mr Cezary
- Juventino
Yari pisze:We wtorek TVP pokaże Barca - Chelsea .
Bardzo dziękujemy szanownej redakcji TVP .
Nie rozumiem Was panowie. Wiem, że bardzo chcecie zobaczyć Juventus w TVP (ja oczywiście również chcę), ale nie możemy mieć pretensji do TVP, że pokazują bezapelacyjnie największy hit tej serii spotkań, mimo iż będzie on już puszczany drugi raz. Juve będzie można zobaczyć na Italia 1marcinb1989 pisze:No to świetnie już naprawde nie mają czego pokazać. Byliby przynajmniej jacyś obiektywni, jesli pokazywali już mecze hiszpańsko-angielskie to teraz puściliby konsekwentnie mecze włosko-niemieckie. Napewno kibice by sie nie zawiedli. TOtalna błazenada ze strony TVP
- MarcinB
- Juventino
No właśnie o to mam pretensje, że puszczają go już drugi raz jak są też inne mecze w Lidze Mistrzów godne uwagi. Raczej nie wierzę, żeby Barcelona odpadła. A sprawa meczu Juve jest otwarta tak jak rok temu (szkoda tylko, że wtedy przegrali) mam nadzieję, że wyciągną wnioski z pierwszego meczu.
- Axel
- Juventino
Tego, że TVP puszacza mecz Barca - Chelsea nie mam im za złe(wg. zarządu TVP to spotkanie jest dużo bardziej emocjunujące a niżeli potyczka Juventusu z Werderem)...jest to bezwątpienia wielki hit kolejki, a poza tym skoro transmitowali pierwsze spotkanie to wypada też puścić w tele. rewanż.
PS. Ciekaw jestem czy powstanie kanał TVP SPORT
PS. Ciekaw jestem czy powstanie kanał TVP SPORT

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
puszczanie barca chelsea to bzdura przy takim wyniku pierwszego meczu
jesli braliby najbardziej emocjonujaco zapowiadajace sie spotkanie wybrali by milan bayern ale oni wola puscic barce bo vbarca to barca i ten niesamowity ronaldinho na widok ktorego szaranowicz dostaje orgazmu, tyle
co do skrotow to skroty wloskiej sa najdrozsze na swiecie i dla tego nie ma tego w polsce, poznej jest angielska i tej tez nei ma, szczegoleni ze jzu nie gra dudek bo kiedy sjeszcze byla, a ze barca i real to takei wspaniale druzyny i ot jeszcze skroty hiszpansmiej sa taniutkie to tylko to leci, proste
zadne listy wg meni nic nie dadza, ale niewpsomnienie o rekordzie romy tym bardziej odniesionym w derbach rzymu to juz skandal i tak ktos wspomnial ublizanie wszystkim fanow calcio, dlatego sportu na tvp nie ogladam chyba ze musze ale mam polsat sport wiec nei musze, z czego sie bardzo ciesze
jesli braliby najbardziej emocjonujaco zapowiadajace sie spotkanie wybrali by milan bayern ale oni wola puscic barce bo vbarca to barca i ten niesamowity ronaldinho na widok ktorego szaranowicz dostaje orgazmu, tyle
co do skrotow to skroty wloskiej sa najdrozsze na swiecie i dla tego nie ma tego w polsce, poznej jest angielska i tej tez nei ma, szczegoleni ze jzu nie gra dudek bo kiedy sjeszcze byla, a ze barca i real to takei wspaniale druzyny i ot jeszcze skroty hiszpansmiej sa taniutkie to tylko to leci, proste
zadne listy wg meni nic nie dadza, ale niewpsomnienie o rekordzie romy tym bardziej odniesionym w derbach rzymu to juz skandal i tak ktos wspomnial ublizanie wszystkim fanow calcio, dlatego sportu na tvp nie ogladam chyba ze musze ale mam polsat sport wiec nei musze, z czego sie bardzo ciesze
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- LordJuve
- Juventino
Ja może troszkę nie na temat, co do spotkania Barca-Chelsea to nie ma wątpliwości, że ten mecz to szlagier obecnej serii. Mam jednak pretensje o co innego, a mianowicie o traktowanie całej ligi włoskiej w serwisach sportowych. Po meczu Juve-Inter czy nawet spotakaniu z Werderem nic nie wspomnieli o tych spotkaniach. Rozumiem, nie mają praw, ale zawsze można napisać pod relacją "Zdjęcia dzięki Canal +", ech, oni dbają o siebie a nie o nas, kibiców...
Podobnie jest na Polsacie, kiedy po meczu Juve-Werder prowadzący Sport na Polsacie, po DOSŁOWNIE dwóch informacjach(w których nie było informacji o meczu Starej Damy) powiedział z fałszywym uśmieszkiem "To wszystko, dobranoc" to myślałem, że mnie krew zaleje...
Cyfrowy Polsat, świat najlepszych telewizji and abonament TVP rulezz...

Podobnie jest na Polsacie, kiedy po meczu Juve-Werder prowadzący Sport na Polsacie, po DOSŁOWNIE dwóch informacjach(w których nie było informacji o meczu Starej Damy) powiedział z fałszywym uśmieszkiem "To wszystko, dobranoc" to myślałem, że mnie krew zaleje...

Cyfrowy Polsat, świat najlepszych telewizji and abonament TVP rulezz...

- Mr Cezary
- Juventino
Zgadzam się z jednym: jak nie muszę, to nie oglądam sportu na TVP, a że mam Cyfrę +, to nie muszęMaly pisze:zadne listy wg meni nic nie dadza, ale niewpsomnienie o rekordzie romy tym bardziej odniesionym w derbach rzymu to juz skandal i tak ktos wspomnial ublizanie wszystkim fanow calcio, dlatego sportu na tvp nie ogladam chyba ze musze ale mam polsat sport wiec nei musze, z czego sie bardzo ciesze