Mercato (Lato 2016)
- 19
- Juventino

- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Kto powiedział, że taki młodzik u nas grałby końcówki. Przypomnij sobie ile końcówek zagrał np Vitale.
Marrone zawodnik który przez dwa lata trenował z Juventusem za czasów Conte i zagrał może 5 spotkań. Nic się dzięki tym treningom nie rozwinął.
Marrone zawodnik który przez dwa lata trenował z Juventusem za czasów Conte i zagrał może 5 spotkań. Nic się dzięki tym treningom nie rozwinął.
- Profesor
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
I dodatkowe pytanie, czy wypożyczanie daje więcej niż trening z drużyną? Często na wypożyczeniach zawodnicy giną, muszą zmienić otoczenie, miasto a to młodzi chłopacy. Trener też nie musi stawiać na takiego wypożyczonego zawodnika bo po co?jpjp5 pisze:To powiedz mi kto będzie lepszy po sezonie:Robaku pisze:No i co mamy zrobić z tym Cassatą trzymać go w szerokiej kadrze? tylko po to, żeby zwiększyć nasze miejsce.
No to już wolę podobnie jak Romagnę wypożyczyć chlopaka do Serie B, a może kiedyś z niego coś będzie.
- Zawodnik, który trenuje z przeciętnymi zawodnikami, przeciętnymi piłkarzami i gra całe mecze w przeciętnej lidze czy
- Zawodnik, który trenuje z najlepszymi trenerami i najlepszymi zawodnikami i gra końcówki w dobrej lidze
Który się więcej nauczy?
Pogba ile miał lat jak zaczął grać? Verratti ile jak przeszedł do PSG? Czy lepiej kupić jakiegoś średniaka za 20mln który zagra 5 razy a później będą problemy ze sprzedażą/kontraktem? A może lepiej ogrywać młodego? Jak graliśmy 3 pomocnikami to zawsze jeden mógł być Sturaro/Lemina/Hernanes i aż tego nie było widać byle pozostali dwoje byli Pogba i Marchisio/Khedira, jakość aż tak nie spadała.
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Tez mi sie to rzucilo we wloskich mediach, ale nie dawalem temu wiary. Najbardziej zastanawiajace jest to, ze w oficjalnym komunikacie klubu podano kwote 73 mln. Do tej pory, przy okazji innych transakcji, nie podawalismy zadnych szczegolow odnosnie kosztow utrzymania zawodnika, wiec mialoby to rece i nogi. Higuain za 90 mln i Pogba za 73 mln?mnowo pisze:Chyba jednak nie do końca taki fajny ten deal z Pogbą. Muszę się przyznać, że myślałem, że jest inaczej, ale okazuje się, że te 73 bańki to tyle, ile w rzeczywistości dostajemy na konto (w dwóch ratach)... o ile wierzyć włoskim mediom:
105 milioni pagati dal Manchester United:
a) 5 milioni costo residuo Pogba
b) 25 milioni commissioni Raiola
c) 2 milioni contributo di solidarietà
d) 73 milioni plusvalenza netta Juventus.
Razem 105.
Pogby nie ma co zalowac i nie ma co ciagnac tego tematu, bo nie jest tego wart. Na forum rozpacz, tymczasem Francuz powiedzial po transferze, ze gdy odchodzil z United byl bardzo mlody i ostatni okres (miedzy wierszami okres gry w Juve) potraktowal jako wakacje. Tak, wakacjami okresll lata gry dla klubu, ktory dal mu szanse, zaufal, zrobil z niego gwiazde i przydzielil 10. Brak slow.
- LordJuve
- Juventino

Nie dobijajcie mnie... czyli kasa za Pogbę nie równoważy nawet transferu Pipity? :co?:mnowo pisze:Chyba jednak nie do końca taki fajny ten deal z Pogbą. Muszę się przyznać, że myślałem, że jest inaczej, ale okazuje się, że te 73 bańki to tyle, ile w rzeczywistości dostajemy na konto (w dwóch ratach)... o ile wierzyć włoskim mediom:
105 milioni pagati dal Manchester United:
a) 5 milioni costo residuo Pogba
b) 25 milioni commissioni Raiola
c) 2 milioni contributo di solidarietà
d) 73 milioni plusvalenza netta Juventus.
Razem 105.
Czyżby nasz zarząd nie miał wystarczającej siły, by zmusił Pogbę do gry, a grubego do trzymania łap przy sobie?
Mam w dupie takie "szanowanie zdania piłkarza", skoro klub traci na tym grube miliony ojro.
Jak to wyjdzie, to skończymy jako pośmiewisko piłkarskiego świata. Marotta kolejny raz pokazuje, że nie umie sprzedawać piłkarzy.
Jakby wrócił z Barcy, RM czy Bayernu to śpiewałby inaczej.CavAllano pisze: Pogby nie ma co zalowac i nie ma co ciagnac tego tematu, bo nie jest tego wart. Na forum rozpacz, tymczasem Francuz powiedzial po transferze, ze gdy odchodzil z United byl bardzo mlody i ostatni okres (miedzy wierszami okres gry w Juve) potraktowal jako wakacje. Tak, wakacjami okresll lata gry dla klubu, ktory dal mu szanse, zaufal, zrobil z niego gwiazde i przydzielil 10. Brak slow.
Jeśli te 73 mln okażą się prawdą, to będę autentycznie załamany. Miało być 110-120 mln, a okazuje się, że jest 40-50 baniek mniej.
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2016, 15:53 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- CzeczenCZN
- Juventino

Jeżeli o mnie chodzi to ja bym do pierwszej drużyny tego Cypryjczyka dał. Kastanos to naprawdę fajny zawodnik, trochę zaufania do niego, dać nieco szans - tak jak Pogbie kiedyś. W dodatku to zawodnik grający i w pomocy i w ataku jako skrzydłowy więc i pewnie dalszą możliwość rozwoju ma. Bo niestety wypożyczenia to oznaczają najczęściej że zawodnik przepada... A on zagrałby trochę minut, tak więc uważam że warto. Chociaż to Cypryjczyk a fajnie by sobie było tworzyć fundamenty na lata, a do tego najlepsi są Włosi - chociaż ludzie są różni. Zresztą, niech najpierw się rozwinie!
BTW: Boli mnie ten Pogba. :placze:
BTW: Boli mnie ten Pogba. :placze:
- Morgesztern
- Juventino

Czyli frajerzymy (czasem) nie tylko na boisku, ale w transferach. 
Swoją drogą, zauważyłem, ze wg wielu forumowiczów uważa, że Marotta jest nieomylny. Przy całej sympatii i szacunku - nie jest. Ogólnie odwala kawał dobrej roboty, ale pamiętamy jego wynalazki jak Hernanesy, Matrie, słynny pan Martinez itd.

Swoją drogą, zauważyłem, ze wg wielu forumowiczów uważa, że Marotta jest nieomylny. Przy całej sympatii i szacunku - nie jest. Ogólnie odwala kawał dobrej roboty, ale pamiętamy jego wynalazki jak Hernanesy, Matrie, słynny pan Martinez itd.
Wiem. Mówię tylko, że niektórzy go za takiego uważają.adryjan pisze:To należy chyba sobie zadać pytanie czy są ludzie nieomylni na tym świecie?? oczywiście, że takich nie ma!!!
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2016, 15:58 przez Morgesztern, łącznie zmieniany 1 raz.

- Klorel
- Juventino

A co Ty chcesz od Matriego?
http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25767
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam
- LordJuve
- Juventino

Oczywiście, że nie jest nieomylny! Nie myli się tylko ten, co nic nie robi. Jednak o ile można zrozumieć (stosunkowo tanie) wpadki typu nasz Brazol czy Matri, tak te 73 mln euro za Pogbę to jakaś kpina.Morgesztern pisze:Czyli frajerzymy (czasem) nie tylko na boisku, ale w transferach.
Swoją drogą, zauważyłem, ze wg wielu forumowiczów uważa Marotta jest nieomylny. Przy całej sympatii i szacunku - nie jest. Ogólnie odwala kawał dobrej roboty, ale pamiętamy jego wynalazki jak Hernanesy, Matrie, słynny pan Martinez itd.
Pamiętacie news, w którym podawano, że Raiola wyszedł wściekły z rozmowy z Marottą. Myśmy głupi liczyli, że nasz menago pokazał grubemu fakera, a być może powodem złości agenta była taka oto sytuacja:
- Peppe, dajże 30 mln. Po dobrej znajomości - rzek Raiola.
- Drogi Mino, wybacz, ale w umowie stoi 20 mln i z chęcią ci to wypłacimy.
- Wiesz co, pier... się zezolu!
- Janko muzykant
- Juventino

W zasadzie zależy jak interpretować - wakacje najlepszy okres w życiu IMO.CavAllano pisze: Na forum rozpacz, tymczasem Francuz powiedzial po transferze, ze gdy odchodzil z United byl bardzo mlody i ostatni okres (miedzy wierszami okres gry w Juve) potraktowal jako wakacje. Tak, wakacjami okresll lata gry dla klubu, ktory dal mu szanse, zaufal, zrobil z niego gwiazde i przydzielil 10. Brak slow.
- pumex
- Juventino

Rok temu Bayern za 30-parę milionów zyskał topa w postaci Vidala. To mniej więcej za tyle, za ile my pozyskaliśmy Pjanicia śmiejąc się przy tym z Romy, przy czym o cenie Bośniaka decydowała sztywna klauzula, natomiast Niemcy promocję wytargowali sobie nie mając takich ułatwień jak my. Teraz puszczamy za 73 miliony 23-letniego, marketingowo 3-go piłkarza świata.
Z całym szacunkiem dla Marotty, ale przy sprzedażach kompromituje się niemal co roku
Z całym szacunkiem dla Marotty, ale przy sprzedażach kompromituje się niemal co roku

- LukaszJuve
- Juventino

A pamiętajmy jeszcze o tym, że w klubie są dalej Hernanes, Pereyra, Lemina, Asamoah, Zaza.. znów będą wypożyczenia...
73 mln za Pogbe to śmiech na sali, naprawdę...
73 mln za Pogbe to śmiech na sali, naprawdę...
Fino alla fine.
- LordJuve
- Juventino

Ja to widzę tak: Raiola namieszał Pogbie w głowie. Pogba zadzownił do Marotty i powiedział, że chce zmienić otoczenia. Marottcie zmiekła faja i po ptokach.pumex pisze:Z całym szacunkiem dla Marotty, ale przy sprzedażach kompromituje się niemal co roku
Facet nie potrafił nawet ugrać rozłożenia prowizji dla agenta na poziomie 50/50%. Wtedy mielibyśmy przynajmniej te ponad 80 baniek i poczucie sprawiedliwości.
Podobno w ManUtd nie mają tuzów jeśli o chodzi o robienie transferów, ale i tak zagrali naszym dyrektorom na nosie.
- Mateuszello
- Juventino

A czy sam Matić (czy ktokolwiek nowy) nie jest uzależniony od sprzedaż Pereyry i Hernanesa? Mamy teraz 23 nie-wychowanków. Z Maticiem i bez dogadnej na wylot dwójki będziemy mieli ich już 24 i aż trzech naszych zawodników nie będzie wtedy zgłoszona do rozgrywek.jakku1 pisze:1. Matić to faktycznie nasz cel numer jeden. A kupno drugiego pomocnika jest uzależnione CHYBA od tego, czy uda nam się wypchnąć Pereryre i Hernanesa.
Żeby sprowadzić dwóch nowych nie musimy się pozbyć czterech aktualnych?jakku1 pisze:4. Jeśli uda nam się opchnąć Zaze/Pereyre/Hernanesa to możemy się spodziewać, że przyjdzie dwóch graczy do środka pola.
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero