Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 11:36

Hypeman pisze:
dawid91 pisze:My kogo kluczowego ostatnio sprzedaliśmy? Vidal? Zapijaczony koleś rozbijający się z dziewczyną swoim Ferrari?
Zastanawiam się jak durnym i ślepym typem kibica trzeba być żeby mówić cokolwiek złego na temat Arturo. Człowiek dzięki któremu Juve się odrodziło, strzelający, asystujący, harujący na całej linii boiska i tylko słabszy, ostatni jego sezon może rzucić jakikolwiek cień na karierę Chilijczyka w Juventusie. Swego czasu najlepszy strzelec drużyny, gdy nasi napastnicy nie dochodzili do zawrotnego pułapu 10 bramek na sezonu, facet który w jednym meczu strzelał hat-tricka by w następnym zagrać na środku obrony i zachować czyste konto. Absolutna legenda odrodzonego Juve, szanuj, człowieku, szanuj a nie nazywaj zapijaczonym kolesiem bo się ośmieszasz.
To on się ośmieszył i odszedł. Del Piero, Trezeguet też byli kluczowi gdy odchodzili? Piszesz bzdury i z fanboyami Vidala rozmawiać mi się nie chce EOT.

FORZA JUVE!!!
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 11:37

Ale w sensie, że teraz kiedy odszedł Pogba. Ale dzięki za info nie wiedziałem, że się nim interesowaliśmy.

Po prostu moim zdaniem Matic w żaden sposób nie załatwia sprawy i może być fajnym uzupełnieniem pomocy, ale to tyle. A nam jest potrzebny teraz dramatycznie świetny b2b ktoś grający zarówno w destrukcji jak i przed polem karnym.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 11:38

W Cagliari chyba straszna biedna. Najpierw Padoin za 600 tyś płatny oczywiście w 3 ratach, teraz (najprawdopodobniej) Isla, który i tak będzie na garnuszku Juventusu. :smile: Z całą moją sympatią i szacunkiem dla Beppe, to takie sytuacje mnie po prostu rozśmieszają. :D
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2016, 11:43 przez Morgesztern, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 11:40

pumex pisze:Co mi przychodzi do głowy na szybko? Bayern przez 5 sezonów z rzędu w Champions League był w gronie zespołów ze ścisłego topu, o których właśnie rozmawiamy (2xfinał, 3xpółfinał). Juventus w tym okresie: 1xbrak, 1xćwierćfinał, 1xgrupa, 1xfinał, 1x1/8m, czyli tylko raz znalazł się w gronie Top4. Nawet jeśli zawęzimy analizę do np 2 czy 3 lat to i tak wypadamy gorzej, prawda?
I to jest wreszcie jakiś argument(!). Przypomnę co pisałeś wcześniej, bo to były bzdury:
pumex pisze:Szczypku, policz proszę, ile meczów rozegranych na przestrzeni ostatnich np 2-3 lat z drużynami zaliczanymi do ścisłego topu wygraliśmy, wówczas będziesz miał obraz tego co mam na myśli.
Ponieważ na tym tle Bayern nie wygląda lepiej, wygląda bardzo podobnie.

Chociaż w poprzednim sezonie ten jeden mecz w grupie i pewnie byśmy byli w najlepszej czwórce (patrząc na to, co się później wyprawiało w tej Lidze Mistrzów). Mówiłem - decydują detale, bo Bayern w dwumeczu z nami choć był faworytem, tak na boisku zabrakło nam niewiele, dlatego uważam, że po tegorocznych wzmocnieniach tego dystansu już nie będzie, ale... Zobaczymy w tym sezonie kto miał rację.
pumex pisze:Między jednym i drugim jest ścisła zależność. W świecie dzisiejszego futbolu nie da się na dłuższą metę robić wyników bez sukcesu finansowego na miarę gigantów. Oczywiście za kontrargument można użyć casusu Atletico, ale wszyscy wiedzą, że tam jest specyficzny mikroklimat dzięki obecności charyzmatycznego Simeone.
No dobrze, zgadzam się, ale jak zmierzymy nasz sukces finansowy? Przecież to nie my mamy tę kasę w portfelu, nie wiesz czy jeśli kończymy okienko na -50 mln czy +20 to bardzo dobrze, dobrze czy bardzo bardzo źle, nie wiesz, bo nie czujesz żadnych korzyści z tego faktu.

Porównywanie pomocy naszej i Bayernu w sytuacji, gdy nasza nie jest kompletna i grają innym systemem, zacne.

MishaAveJuve, nie masz dość kompromitacji po dotychczasowych swoich wyczynach w tematach o okienkach transferowych?

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 11:45

Virgil pisze:Arbuzini zgoda nie mówię, że dzieli nas przepaść do Bayernu, ale oni na ławce mają gości co u nas graliby prawdopodobnie w pierwszym składzie, a jeżeli nawet nie to potrafią zrobić ogromną różnicę. Bayern na każdej pozycji ma olbrzymie bogactwo i głębię. My tak naprawdę tylko w ataku i obronie.
Gramy różnymi systemami i preferujemy inny styl więc porównanie 1:1 nie jest możliwe. Bramkę, środek obrony oraz jej boki, a także atak mamy na zbliżonym poziomie zarówno w podstawie, jak i na ławce. Na ten moment odstajemy pomocą, ale duża w tym zasługa "zdrowotności" Marchisio i Khediry. Swoją drogą Bayern też ma z tym duże problemy, stąd takie u nich natężenie klasowych graczy. Martinezy, Thiagy, czy inne Robbeny niedostępne przez połowę sezonu to dla nich nic nadzwyczajnego.

Po sprzedaży Pogby potrzebujemy dwóch pomocników. Ciężkie, ale do zrobienia. Dwa transfery w stylu Maticia i Dahouda (siedzą mi ci piłkarze w głowie, ale trochę dobrych alternatyw jeszcze pozostało) pozwolą nadrobić dzielący nas dystans.
Nie ukrywam też, że liczę na zawodników, których już mamy w składzie: Sturaro, Asamoaha oraz Leminę (jeśli zostanie).

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 11:53

Czyli dobrze rozumiem, że Higualin = Pogba + 18 mln E. Bez jaj, że jeszcze dopłaciliśmy do interesu...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 11:54

jareckik pisze:Czyli dobrze rozumiem, że Higualin = Pogba + 18 mln E. Bez jaj, że jeszcze dopłaciliśmy do interesu...
Źle rozumiesz. Higuain = Higuain. Pogba = Pogba. 18 mln E = 18 mln E.

Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 12:01

szczypek pisze:
jareckik pisze:Czyli dobrze rozumiem, że Higualin = Pogba + 18 mln E. Bez jaj, że jeszcze dopłaciliśmy do interesu...
Źle rozumiesz. Higuain = Higuain. Pogba = Pogba. 18 mln E = 18 mln E.
:bravo: Szczypek, to jest dokładnie to :) Niektórzy tutaj dzielnie prowadzą księgowość klubu.

Martwi mnie, że do startu ligi 2tyg a u nas wyjściowa pomoc przedstawia się tak: Pjanic, Lemina, Sturaro/Pereyra/Asamoah bo wnioskuję że Sami może nie być jeszcze gotowy. Ok, taka pomoc na SerieA starcza ale w LM?

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 69 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 12:29

Na gorum sa dwie grupy. Jedni mowia ze Matic/Witsel/Gustavo/Matiudi sa swietni, a drudzy wrecz odwrotnie. Zastanawia mnie czy ktos z tych grup kieruje sie obserwacja tych zawodnikow... Ja nie moge powiedziec nic na ich temat.

Typowy def+plus ktos kreatywny, bo jeden Pjanic to za malo.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 50 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 12:29

Odkladajac dywagacje, to Allegri powiedzial wprost dwie rzeczy:
- Pjanic moze grac jako regista lub za napastnikami
- Pjaca moze grac jako napastnik lub za napastnikami.

Patrzac na poprzednie lata... nasi raczej nie beda chcieli wchodzic w telenowele dookola kolejnego zawodnika tego typu. To sie nie udawalo, a teraz jest juz 9 sierpnia. Pozdrowienia dla Draxlera, milego kopania pod VW :lol: .

Nalezy jedynie zadbac, by w 'galowej' jedenastce byl ktos trzeci do srodka obok Marchisio i Khediry. Matic, Matuidi - jak dla mnie ok. Dalej, w zaleznosci od sprzedazy, mozna dorzucic jeszcze jednego. Ktokolwiek z wymienianych ostatnio nazwisk (Gustavo i Witsel rowniez) dadza nam wiecej niz taki Hernanes czy Pereyra.

Wtedy, w zaleznosci od szpitala, mamy kilka opcji.
Docelowa - 4312 - pomoc:
Pjanic (Pjaca)
Khedira - nowy
Marchisio (Pjanic)
352 - pomoc:
Khedira - Marchisio (nowy)
Pjanic (Marchisio)

Khedira powinien wkrotce byc gotowy do gry... natomiast prognozy dot. Claudio sa kiepskie. Na poczatku sezonu spodziewam sie duzej ilosci minut dla Pjacy - juz w sparingach tluczemy 4312. Wyglada na to, ze poki co Pjanic bedzie wklejony przed linia obrony. I bardzo dobrze, nie wyobrazam sobie zeby go kopali pod polem karnym przeciwnika - kontuzja moze byc katastrofalna.
Marchisio pewnie wroci kolo grudnia, a rytm zlapie kolo lutego (optymistycznie). Niestety jego rola moze byc marginalna. Giry mu sie sypia w wieku 31lat. Grajac jako b2b nie mozesz odstawiac nogi, za to badz pewny ze bedziesz kopany. Optymalnie byloby pomalu wprowadzac go na pozycje Pirlo, przy jednoczesnym przesunieciu Pjanica do przodu.
Bardzo licze na Pjace. Chlopak ma dynamit w nogach, jak odpali to szybko zapomnimy o problemach. Mam nadzieje, ze Allegri bedzie na niego stawial. Przepracowal wiekszosc presezonu. Kosztowal te 20-pare baniek wiec musi grac.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 12:50

Alexinhio-10 pisze:Na gorum sa dwie grupy. Jedni mowia ze Matic/Witsel/Gustavo/Matiudi sa swietni, a drudzy wrecz odwrotnie. Zastanawia mnie czy ktos z tych grup kieruje sie obserwacja tych zawodnikow...
No ja widziałem w ostatnich dwóch sezonach ze 20 spotkań Maticia. Podoba mi się jego gra, ale na pewno nie jest to TOP. Dominuje siłą w środku pola, ale warto zauważyć, że jest świetnym dryblerem również. Cudnych podań brak, strzał cudny widziałem jeden przy okazji porażki (chyba z Evertonem), ale mimo super gola mecz zawalił.

Lepszy niż Asa, Lemina i Sturaro. Gorszy niż Khedira. Ta sama półka co Pjanić i Markiz dla mnie. (I proszę od razu nie podniecać się, że Pjanić jest lepszy niż Khedira - moim zdaniem nie jest i już)

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 12:54

Mi Matic nie przeszkadza, uważam że byłby bardzo fajnym wzmocnieniem tylko jest to za mało żeby zapełnić dziurę po Pogbie, wiele za mało.

Natomiast nie rozumiem osób które mówią że Gustavo jest fajny, owszem grał w Beyernie nieźle ale nie bez powodu odszedł, do tego ma za sobą bardzo kiepski sezon (jak cała drużyna co prawda) , 29 lat jak na Brazylijczyka to dużo,
nie będzie tani.
Dlatego dla mnie to fatalny wybór.

Wiem, że taki Oscar nie ma tutaj najwyższych notowań i sam jakimś ogromnym fanem jego nie jestem, ale on do naszej filozofii by świetnie pasował bo wieka, świetnie gra pressingiem, bardzo dobrze w defensywie do tego ma podanie, strzał i bardzo dobrą grę pod polem karnym. Jeżeli CFC nie krzyknęła by jakiś zaporowych pieniędzy to dla mnie idealny dla nas zawodnik.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 13:14

Podobno agent Insigne powiedział, żę w Neapolu są nieszcześliwi, kurcze... byśmy zabili ADL gdybyśny to zrobili z drugiej strony gdzie on by się wpasował w skład?

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 13:34

Robaku pisze:Podobno agent Insigne powiedział, żę w Neapolu są nieszcześliwi, kurcze... byśmy zabili ADL gdybyśny to zrobili z drugiej strony gdzie on by się wpasował w skład?
Jest już Pjaca. Fakt grajek fajny.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 13:55

Shadow Marshall pisze:
Robaku pisze:Podobno agent Insigne powiedział, żę w Neapolu są nieszcześliwi, kurcze... byśmy zabili ADL gdybyśny to zrobili z drugiej strony gdzie on by się wpasował w skład?
Jest już Pjaca. Fakt grajek fajny.
Niby jest Pjaca, a myślimy o Payecie. No Lorenzo wydaje się maksymalnie uniwersalny jesli chodzi o ofensywę.
Tancredi podał, że Juve robi poważne podchody po Isco.

Zablokowany