Mercato (Lato 2016)
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Interesuje mnie wyłącznie strona sportowa. Uzasadnisz swoje stwierdzenie? Moje argumenty znasz. Jak się tę przewagę mierzy?pumex pisze:Tak Szczypku, Bayern to drużyna z topu i wg mnie mają nad nami przewagę zarówno ekonomiczną jak i sportową.szczypek pisze:Powiedz mi, czy Bayern to drużyna z TOPu i czy trzymają nas na duży dystans? Bardzo proszę o odpowiedź wyłącznie dla mnie
- shaggy1987
- Juventino

Prawda jest taka, że potrzebujemy dwóch pomocników. Matic spoko opcja na defensywnego i ktoś bardziej ofensywny.... może Real odda Isco czy Kovacicia.... i zostają sprzedaże i jedziemy.
- pumex
- Juventino

Co mi przychodzi do głowy na szybko? Bayern przez 5 sezonów z rzędu w Champions League był w gronie zespołów ze ścisłego topu, o których właśnie rozmawiamy (2xfinał, 3xpółfinał). Juventus w tym okresie: 1xbrak, 1xćwierćfinał, 1xgrupa, 1xfinał, 1x1/8m, czyli tylko raz znalazł się w gronie Top4. Nawet jeśli zawęzimy analizę do np 2 czy 3 lat to i tak wypadamy gorzej, prawda?szczypek pisze:Interesuje mnie wyłącznie strona sportowa. Uzasadnisz swoje stwierdzenie? Moje argumenty znasz. Jak się tę przewagę mierzy?pumex pisze:Tak Szczypku, Bayern to drużyna z topu i wg mnie mają nad nami przewagę zarówno ekonomiczną jak i sportową.szczypek pisze:Powiedz mi, czy Bayern to drużyna z TOPu i czy trzymają nas na duży dystans? Bardzo proszę o odpowiedź wyłącznie dla mnie
Między jednym i drugim jest ścisła zależność. W świecie dzisiejszego futbolu nie da się na dłuższą metę robić wyników bez sukcesu finansowego na miarę gigantów. Oczywiście za kontrargument można użyć casusu Atletico, ale wszyscy wiedzą, że tam jest specyficzny mikroklimat dzięki obecności charyzmatycznego Simeone.szczypek pisze:Dla mnie sukces finansowy, wizerunkowy <<<< sukces sportowy, bo jestem kibicem, nie pracownikiem Juve.
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2016, 10:59 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Virgil
- Juventino

Zobacz chociażby pomoc Bayernu :
Sanchez, Robben,Ribery,Vidal, Xabi Alonso,Thiago, Martinez(wiem, że był kontuzjowany), również Alaba tam grywa
a Juve : Pjanic, Khedira, Marchisio, Lemina, Sturaro, Hernanes
Atak, bramkarz, obrona na podobnym poziomie. Ale Bayern ma dużo, dużo silniejszą ławkę i nie robią rewolucji co roku, a wzmacniają skład.
Sanchez, Robben,Ribery,Vidal, Xabi Alonso,Thiago, Martinez(wiem, że był kontuzjowany), również Alaba tam grywa
a Juve : Pjanic, Khedira, Marchisio, Lemina, Sturaro, Hernanes
Atak, bramkarz, obrona na podobnym poziomie. Ale Bayern ma dużo, dużo silniejszą ławkę i nie robią rewolucji co roku, a wzmacniają skład.
- MishaAveJuve
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
tym ze dostajemy od nich baty mecz w LM w tym roku (6 bramek w dwu meczu w plecy)ze nasz nasz top z pomocy rok temu do nich odszedl a icj rezerwowy wg nas jeat naszym wzmocnieniem.... obecnie z pomocy tylko Pjanic mialby szanse powalczyc o miejsce w pierwszej 11-stce, oprocz tego nie pamietam kiesy bawarczycy sprzedali swojego kluczowego gracza...
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2016, 11:09 przez MishaAveJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- MishaAveJuve
- Juventino

do usuniecia
- JuveGrzesiu
- Juventino

Za to nasz rezerwowy został ich wzmocnieniemMishaAveJuve pisze:icj rezerwowy wg nas jeat naszym wzmocnieniem.... obecnie z pomocy tylko Pjanic mialby szanse powalczyc o miejsce w pierwszej 11-stce
Wydaje mi się, że przesadzasz, pisząc tylko o Pjaniciu. Dybala, Higuain, Marchisio (bez kontuzji), Bonucci czy Sandro pewnie powalczyliby o 1 skład i ciężko powiedzieć czy nie wygryźliby swoich odpowiedników z Bayernu. Wydaje mi się, że gdyby nie wysoki styl gry Bayernu, gdzie Nouer nieraz pełni rolę obrońcy to i Buffon miałby szansę na pierwszy skład
- Arbuzini
- Juventino

OK, czyli tylko Twoje silne przekonanie.mate123 pisze:Jestem, procenty dla Raioli podawane w mediach byly rozne. Od 20 do 30.
RICTOR pisze:Fajny artykuł z Tutto o tym dlaczego zysk z transferu Pogby wynosi nie ponad 100 a tylko ponad 70 mln. I skończmy już ten temat.
pan Zambrotta pisze:4 mln, z czego 1,5 oddamy Isli przez 3 lataoppa Marotta style!
Dwóch głównych kandydatów na defensywnego pomocnika to Matic i Gustavo. Tutaj znowu wraca temat Marchisio, bo gdyby był zdrowy to on pełniłby te funkcję w 4312. Moim zdaniem raczej nie pozyskamy środkowego w stylu Isco, czy Pastore. Raczej drugim krokiem będzie pozyskanie B2B, tylko najpierw odejść muszą Hernanes i Pereyra. Tak podpowiada logika. Przyszedł regista, nie słaby, ale po prostu przeciętny w obronie, odszedł ofensywnie usposobiony B2B więc może przyjść ktoś o podobnym profilu. Mi ciągle marzy się ten Dahoud, on ma dopiero 20 lat i świetny sezon za sobą, a nie łapałby się jeszcze na te limity Serie A. Leminie i Sturaro raczej nie będziemy zmieniali ich roli. Najlepiej radzą sobie ustawieni bliżej boku i nie mają dość skilla żeby nie obniżyć poziomu grając w roli defensywnego pomocnika.MishaAveJuve pisze:Arbuzini swieta racja tylko o ile of. pom jest kilku bo cjociazby Isco czy Pastore / Dembele o ktorym o dziwo sie nix nie mowi o tyle def. jest duzy problem. albo z Leminy/Sturaro kogos takiego zrobimy albo... Szczrrze powiem ze nie mam zdania o Maticu nie ogladam chelsea w oge BPL nie ogladam (brak czasu) ale opinieu zytkownikow sa tak rozne ze noe pamoetam zeby o jakim innym byly tak skrajne....
To fakt, ale zdziwiły mnie trochę te doniesienia o jego bardzo trudnym charakterze. Prawda to, że kawał s... erba z niego?jakku1 pisze:Stąd zresztą, te naciski na Maticia. On idealnie nam pasuje do tej taktyki.
Ciężko mi się zgodzić z tą dużo silniejszą ławką. Pięknie nadrobiliśmy dystans. Pytanie tylko kogo i czy ściągniemy do pomocy. Jeśli będą to dwa zacne nazwiska to nie będzie się czego wstydzić. Rozumiem, że Lemina, czy Sturaro to nie brzmi zbyt muzykalnie, ale złymi rezerwowymi nie są, co udowadniali niejednokrotnie.Virgil pisze:Atak, bramkarz, obrona na podobnym poziomie. Ale Bayern ma dużo, dużo silniejszą ławkę i nie robią rewolucji co roku, a wzmacniają skład.
- dawid1897
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
No choćby Toni Kroos - rok 2014.MishaAveJuve pisze:tym ze dostajemy od nich baty mecz w LM w tym roku (6 bramek w dwu meczu w plecy)ze nasz nasz top z pomocy rok temu do nich odszedl a icj rezerwowy wg nas jeat naszym wzmocnieniem.... obecnie z pomocy tylko Pjanic mialby szanse powalczyc o miejsce w pierwszej 11-stce, oprocz tego nie pamietam kiesy bawarczycy sprzedali swojego kluczowego gracza...
Ja nie pamiętam kiedy Bawarczycy kupili kogoś za 90mln Euro
My kogo kluczowego ostatnio sprzedaliśmy? Vidal? Zapijaczony koleś rozbijający się z dziewczyną swoim Ferrari? Pogba? Czy on był taki kluczowy? Dobry był, ale bez przesady. Bardziej kluczowy od nich był choćby Tevez
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2016, 11:19 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA JUVE!!!
- MishaAveJuve
- Juventino

Grzesou wyraznie napisalem o pomocy, z obrona, atakiem czy bramka ok sklad jezt porownywalny a kakby Kpndogbie sprobowac ? uwazam ze u nas sie rozwinie na topaJuveGrzesiu pisze:Za to nasz rezerwowy został ich wzmocnieniemMishaAveJuve pisze:icj rezerwowy wg nas jeat naszym wzmocnieniem.... obecnie z pomocy tylko Pjanic mialby szanse powalczyc o miejsce w pierwszej 11-stce
Wydaje mi się, że przesadzasz, pisząc tylko o Pjaniciu. Dybala, Higuain, Marchisio (bez kontuzji), Bonucci czy Sandro pewnie powalczyliby o 1 skład i ciężko powiedzieć czy nie wygryźliby swoich odpowiedników z Bayernu. Wydaje mi się, że gdyby nie wysoki styl gry Bayernu, gdzie Nouer nieraz pełni rolę obrońcy to i Buffon miałby szansę na pierwszy skład
- jakku1
- Juventino

Były takie opinie na VS.MishaAveJuve pisze:
Grzesou wyraznie napisalem o pomocy, z obrona, atakiem czy bramka ok sklad jezt porownywalny a kakby Kpndogbie sprobowac ? uwazam ze u nas sie rozwinie na topa
Kondogbią interesowaliśmy sie na powaznie zanim on zaczał grać w Sevilli. Ba, mielismy jego karte niemal w reku (za 5m euro), ale Francuz zdecydował wtedy, ze Juventus to... za wysokie progi.
Na pewno potrzebujemy kogos silnego fizycznie i dobrze operujacego piłką, Kondogbia wpisuje sie w te kryteria ale to jest jednak b2b, a nie typowy defensywny pomocnik w stylu Tacchinardiego. A kogos takiego chyba wlasnie szukamy.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 
- Hypeman
- Juventino

Zastanawiam się jak durnym i ślepym typem kibica trzeba być żeby mówić cokolwiek złego na temat Arturo. Człowiek dzięki któremu Juve się odrodziło, strzelający, asystujący, harujący na całej linii boiska i tylko słabszy, ostatni jego sezon może rzucić jakikolwiek cień na karierę Chilijczyka w Juventusie. Swego czasu najlepszy strzelec drużyny, gdy nasi napastnicy nie dochodzili do zawrotnego pułapu 10 bramek na sezonu, facet który w jednym meczu strzelał hat-tricka by w następnym zagrać na środku obrony i zachować czyste konto. Absolutna legenda odrodzonego Juve, szanuj, człowieku, szanuj a nie nazywaj zapijaczonym kolesiem bo się ośmieszasz.dawid91 pisze:My kogo kluczowego ostatnio sprzedaliśmy? Vidal? Zapijaczony koleś rozbijający się z dziewczyną swoim Ferrari?
jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
- Virgil
- Juventino

Arbuzini zgoda nie mówię, że dzieli nas przepaść do Bayernu, ale oni na ławce mają gości co u nas graliby prawdopodobnie w pierwszym składzie, a jeżeli nawet nie to potrafią zrobić ogromną różnicę. Bayern na każdej pozycji ma olbrzymie bogactwo i głębię. My tak naprawdę tylko w ataku i obronie.
Dziwi mnie trochę że nie interesujemy się kimś taki jak Dembele czy Saul. Moim zdaniem idealni następcy dla Pogby.
Dahoud też byłby świetny.
do tego defensywny zawdonik i pomoc by wyglądała świetnie.
Isco czy Pastore są zbędni z tego powodu, że raczej nie będziemy grali taką taktyką,a by ich wykorzystać a nie nadają się do grania w 3 osobowej pomocy razem z Pjanicem.
Musimy jednak dodać kogoś kreatywnego po strach pomyśleć co będzie jak Pjanic będzie miał gorszą formą/odpukać jakiś uraz. Po prostu w tej chwili przy Marchisio i Khedirze są poważne znaki zapytania, a na pewno nie można na nich polegać w 100% w tej chwili a bez nich pomoc wygląda już dosyć dramatycznie.
Dziwi mnie trochę że nie interesujemy się kimś taki jak Dembele czy Saul. Moim zdaniem idealni następcy dla Pogby.
Dahoud też byłby świetny.
do tego defensywny zawdonik i pomoc by wyglądała świetnie.
Isco czy Pastore są zbędni z tego powodu, że raczej nie będziemy grali taką taktyką,a by ich wykorzystać a nie nadają się do grania w 3 osobowej pomocy razem z Pjanicem.
Musimy jednak dodać kogoś kreatywnego po strach pomyśleć co będzie jak Pjanic będzie miał gorszą formą/odpukać jakiś uraz. Po prostu w tej chwili przy Marchisio i Khedirze są poważne znaki zapytania, a na pewno nie można na nich polegać w 100% w tej chwili a bez nich pomoc wygląda już dosyć dramatycznie.
- RICTOR
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jak to nie? Już rok temu pytaliśmy o Saula, ale Atletico powiedziało stanowcze "nie".Virgil pisze:Dziwi mnie trochę że nie interesujemy się kimś taki jak Dembele czy Saul. Moim zdaniem idealni następcy dla Pogby.
- annihilator1988
- Juventino

Oj, jest Pereyra, jest HernanesVirgil pisze: Musimy jednak dodać kogoś kreatywnego po strach pomyśleć co będzie jak Pjanic będzie miał gorszą formą/odpukać jakiś uraz
Mnie już dawno przestały śmieszyć sprzedaże w JuventusieMorgesztern pisze: Z całą moją sypatią i szacunkiem dla Beppe, to takie sytuacji mnie po prostu rozśmieszają.
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2016, 11:39 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG