Mercato (Lato 2016)
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy
Jeśli to była wyłącznie decyzja Pogby (a wszystko na to wskazuje) to znaczy to tylko dla mnie tyle, że dla Pogby ważniejszy jest sukces marketingowy niż sportowy. Dla Higuaina, według mnie, zupełnie odwrotnie.LordJuve pisze:No i tu masz rację, bo z bólem serca, ale trzeba przyznać, że: Napoli < Juventus < ManUtd. Oczywiście patrząc kontekstowo. To właśnie ten kontekst musiał przekonać Pogbę, że lepiej wrócić do United, niż siedzieć 5 rok w Juve. Dla mnie to też coś znaczy. Nie wiem, jak dla Ciebie.
Nie czuj się mały, bo nie ma powodu. Dostaliśmy 10 lat temu ostro w dupę dlatego odstajemy od niektórych klubów marketingowo, ale sportowo jesteśmy już gigantem. Dla mnie sukces finansowy, wizerunkowy <<<< sukces sportowy, bo jestem kibicem, nie pracownikiem Juve.
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2016, 09:48 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.
- dawid1897
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
Widocznie Pogba woli United. Był tam kilka ładnych lat, może ma tam dobrych znajomych, bardziej podoba mu się miasto, kultura, stadion, przyśpiewki kibiców itd. Pewnie też bardziej spodobały mu się zaproponowane pieniądze. United to olbrzymia marka, nawet bez LM pakuje masę pieniędzy. My przy nich jesteśmy marketingowym kościuszkiem tak jak Atletico przy Barcelonie i Realu. Sportowo jednak jeszcze jesteśmy lepsi.
Pogba moim zdaniem to głupiutki murzyn, od dawna tak twierdziłem i nie chce go tym obrazić. Po prostu tak to wygląda i lepiej dla jego kariery by miał tam drugiego wuja Pata, Buffona czy Pirlo, którzy będą mu przypominali, że dzięki ciężkiej pracy na treningach może stać się najlepszym na swojej pozycji. Bo jak nie to skończy jak Balotelli. Celebryta jeden :roll:
Pogba moim zdaniem to głupiutki murzyn, od dawna tak twierdziłem i nie chce go tym obrazić. Po prostu tak to wygląda i lepiej dla jego kariery by miał tam drugiego wuja Pata, Buffona czy Pirlo, którzy będą mu przypominali, że dzięki ciężkiej pracy na treningach może stać się najlepszym na swojej pozycji. Bo jak nie to skończy jak Balotelli. Celebryta jeden :roll:
FORZA JUVE!!!
- borysfcb
- Katalończyk

Cóż za bezsens. To tak jakby kupić auto, pojeździć i sprzedać z zyskiem, a w łączny koszt operacji wliczyć wydatki na paliwo. Bo oczywiście mając inne auto nie trzeba by go było tankować.
Całe szczęście, że się wyjaśniło, bo myślałem, że jeszcze Juve tego grubasa będzie opłacać.
Całe szczęście, że się wyjaśniło, bo myślałem, że jeszcze Juve tego grubasa będzie opłacać.
- mate123
- Juventino

Ależ właśnie opłaciło grubasa.
Auxiliary expenses to właśnie wydatki na pośrednictwo, pomocnictwo:
1. Giving assistance or support; helping.
2. Acting as a subsidiary; supplementary:
To jest napisane WPROST.
Nie żadne bonusy, nie żadne podatki. Nic innego tylko prowizja dla Raioli.
Auxiliary expenses to właśnie wydatki na pośrednictwo, pomocnictwo:
1. Giving assistance or support; helping.
2. Acting as a subsidiary; supplementary:
To jest napisane WPROST.
Nie żadne bonusy, nie żadne podatki. Nic innego tylko prowizja dla Raioli.
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2016, 09:57 przez mate123, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bezimienny
- Juventino

@borysfcb
Juventus z tego co pamiętam większość transferów z klubu opisuje w ten sposób. Sądzę, że jest związane z tym, że klub jest na giełdzie.
Juventus z tego co pamiętam większość transferów z klubu opisuje w ten sposób. Sądzę, że jest związane z tym, że klub jest na giełdzie.
- mzm
- Dortmundczyk

Nie chce mi się sprawdzać, ale w ciemno mógłbym się założyć, że się mylisz. Być może i Krychowiak dostał 5 milionów euro, ale na pewno nie na rękę, a brutto, a i to jest mocno wątpliwie. We Włoszech, przypominam, płace są podawane netto.Crunny pisze:Może dlatego, że...Haris pisze:Ciekawi mnie od kiedy Marotta wiedział o sprzedaży Pogby. Jaśli wiedział o tym na długo wcześniej to nie rozumiem dlaczego odpuścił Grześka Krychowiaka.
1. Krychowiak to piłkarsko (od 16. roku życia) pół-Francuz, pół-Polak
2. PSG trenuje obecnie trener, który zna go najlepiej i dzięki któremu zyskał taką renomę w Europie
3. dostał tam prawie 5 mln euro rocznie (tylko Pogba miał u nas tyle i nikt więcej)
- kamil-8853
- Juventino

Serce Boli jak na każdym portalu piłkarskim widnieje zdjęcie Pogby w koszulce MU. Podobnie miałem w sytuacji z Vidalem. Nie oszukujmy się, straciliśmy na tym transferze. Teraz najlepszą reakcją była by bomba transferowa do naszego klubu. Matuidi, Matic czy Witsel to bardzo dobrzy zawodnicy - ale nic więcej.
Na ten moment wygląda to tak
Morata - Higuain
Pogba - Pjanic
Cadrado - Alves
Padoin - .....
+ Pjaca.
Transfery w miarę się pokrywają ale średnia wieku już niezbyt - i to jest naszym największym problemem
Morata 23 - 28 Gonzalo
Pogba 23 - 26 Pjanic
Cuadrado 28 - 33 Alves
Agent Isco wypowiedział sie że młody Hiszpan nie ma zamiaru opuszczać Realu. Jeżeli chcemy powalczyć w Lidze mistrzów to potrzebujemy prawdziwego TOP-a do pomocy. W innym przypadku wszystkie wypowiedzi działaczy czy zawodników o upragnionym europejskim tytule można wsadzić po raz kolejny między bajki
Sorry za sianie fermentu ale Pjnic to nie poziom Pogby, nasz najdroższy zawodnik (Pan 90mln) wygląda jak by miał nadwagę. I do tego dodamy rezerwowego Chelsea Maticia czy Francuza z Psg. Mając na uwadze kontuzję Markiza oraz podatnego na kontuzję Khedire ... Sami widzicie. Na sam koniec chcę pochwalić transfer Alvesa (da nam dużo spokoju i doświadczenia w newralgicznej części sezonu) dużo również obiecuję sobie po Pjacy - Myslę że może być naszym drugim Draxlerem 
Na ten moment wygląda to tak
Morata - Higuain
Pogba - Pjanic
Cadrado - Alves
Padoin - .....
+ Pjaca.
Transfery w miarę się pokrywają ale średnia wieku już niezbyt - i to jest naszym największym problemem
Morata 23 - 28 Gonzalo
Pogba 23 - 26 Pjanic
Cuadrado 28 - 33 Alves
Agent Isco wypowiedział sie że młody Hiszpan nie ma zamiaru opuszczać Realu. Jeżeli chcemy powalczyć w Lidze mistrzów to potrzebujemy prawdziwego TOP-a do pomocy. W innym przypadku wszystkie wypowiedzi działaczy czy zawodników o upragnionym europejskim tytule można wsadzić po raz kolejny między bajki
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Slowa Pogby z Juve wygralem wiele, ale teraz powrocilem do domu sa bardzo wymowne. I pomyslec, ze niektorzy dziwia sie, jak kibice reaguja na jego odejscie.
Co ten czarnoskory chlopina ma w glowie.
Dobrze, ze nie placimy tej prowizji, bo to by juz bylo frajerstwo.
Dobrze, ze nie placimy tej prowizji, bo to by juz bylo frajerstwo.
- Arbuzini
- Juventino

Nie bezsens tylko skrupulatne wyliczenie 
Pozyskaliśmy Pogbę za mniej niż 1 mln E. Sprzedajemy za 105 mln E płatne w ciągu dwóch lat (super!) oraz 5 mln E łatwych do spełnienia bonusów. Prowizja dla Raioli idzie na konto Manchesteru, czyli jakieś 20 mln E. Chłopcy, jak Wam dogodzić? Nie zazdroszczę Waszym kobietom.
Rozumiem, że podwyższyliśmy średnią wieku i słabo to wygląda, ale jaki sens w tych wyliczeniach uwzględniać Pogbę. Metryka w jego przypadku od samego początku stanowiła tylko i wyłącznie czynnik do podbijania ceny. Praktycznie od pierwszego dnia w Turynie mówiło się, że on tu tylko przejazdem, walizki zawsze stoją spakowane w kącie i przy ofercie za ponad 100 mln E, Gruby będzie go wypychał z klubu żeby mieć rekord na swoim koncie.
Pozyskaliśmy Pogbę za mniej niż 1 mln E. Sprzedajemy za 105 mln E płatne w ciągu dwóch lat (super!) oraz 5 mln E łatwych do spełnienia bonusów. Prowizja dla Raioli idzie na konto Manchesteru, czyli jakieś 20 mln E. Chłopcy, jak Wam dogodzić? Nie zazdroszczę Waszym kobietom.
Rozumiem, że podwyższyliśmy średnią wieku i słabo to wygląda, ale jaki sens w tych wyliczeniach uwzględniać Pogbę. Metryka w jego przypadku od samego początku stanowiła tylko i wyłącznie czynnik do podbijania ceny. Praktycznie od pierwszego dnia w Turynie mówiło się, że on tu tylko przejazdem, walizki zawsze stoją spakowane w kącie i przy ofercie za ponad 100 mln E, Gruby będzie go wypychał z klubu żeby mieć rekord na swoim koncie.
- Virgil
- Juventino

Właśnie ja się całkowicie nie zgadzam z taką teorią że Pjanić to w jakikolwiek zastępca Pogby. W obliczu kontuzji Marchisio ( bardzo poważna, ma 30lat, zawsze długo dochodził do formy po kontuzjach) i ciągłych kontuzji Khediry środek pomocy z Pogbą wymagał natychmiast wzmocnień co najmniej jednym zawodnikiem do 1 składu. Tym kimś był Pjanic, tym bardziej że bardzo potrzebowaliśmy rozgrywającego i tak zresztą jest na razie Pjanic ustawiany. Zupełnie inna rola.CavAllano pisze:Nie patrzcie na nastepce Pogby w skali 1:1. Czesc jego obowiazkow przejmie Pjanic, teraz dobry przecinak dopelnilby obrazu - Matic nie bylby zly.
Pogba oficjalnie potwierdzony. Teraz sie okaze, czy faktycznie kogos mielismy dogranego i do konca tygodnia doczekamy sie nowego gracza czy tez Marotta dostanie minusa, bo nie do konca sie przygotowal.
Zresztą przyjście Matica nic nam nie zmienia, bo Pogba to kreatywny zawodnik, tylko grający dobrze w ofensywie bliżej pola karnego, wchodzący w nie. Ma dosyć unikalny skillset , ale najlepszym zastępstwem byłby świetny box2box, gdyż z drugiej strony nie można zostawić pomocy tylko z Pjaniciem, jakimś przykładowo Isco i Khedirą (jeżeli zdrowy).
Pomocy np. Khedira-Pjanic-Matic jest co najwyżej średnia, szczególnie że na ławce nie ma nikogo kto by to pociągnął w razie czego. Nawet jeżeli przyszedłby Matic to nasza pomoc wydaje się średnia, bardzo średnia na tle Europy biorąc pod uwagę pierwszy skład i ławkę. I dodatkowo stan Marchisio i Khediry i jak ta dwójka łapie ostatnio różne kontuzje.
Jeżeli przyszedł by Matić + np. Dahoud,Dembele,Saul Niguez to można mówić o zastępstwie Pogby i wzmocenieniu pomocy. Na razie to zostajemy z ogromną dziurą i żaden Matic czy jakiś Gustavo( w ogóle Brazol w tym wieku to fatalny pomysł jeszcze wcale dobrze nie grający
:mad2: ) tego nie zmienią.
- jurson09
- Juventino

To są kwestie księgowe tego nie zrozumiesz jak nie jesteś księgowymborysfcb pisze:Cóż za bezsens. To tak jakby kupić auto, pojeździć i sprzedać z zyskiem, a w łączny koszt operacji wliczyć wydatki na paliwo. Bo oczywiście mając inne auto nie trzeba by go było tankować.![]()
Przykładowo Ogbonna poszedł za 11 mln €, ale przyniosło to zysk 2.3 mln €. Czy to oznacza ze zapłaciliśmy 9 milionów € prowizji dla jego agenta? nie sądzę
http://www.juventus.com/media/native/in ... 20eng-.pdf
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2016, 10:20 przez jurson09, łącznie zmieniany 1 raz.
Juve per sempre sara...!!!!
- Molek big fun juve
- Juventino

Jak mógł przynieść zysk , skoro 2 lata temu go sprowadziliśmy za 15 . Dodaj do tego kontrakt to już jesteś 7 baniek na minusiejurson09 pisze:To są kwestie księgowe tego nie zrozumiesz jak nie jesteś księgowymborysfcb pisze:Cóż za bezsens. To tak jakby kupić auto, pojeździć i sprzedać z zyskiem, a w łączny koszt operacji wliczyć wydatki na paliwo. Bo oczywiście mając inne auto nie trzeba by go było tankować.![]()
Całe szczęście, że się wyjaśniło, bo myślałem, że jeszcze Juve tego grubasa będzie opłacać.We wszystkich dotychczasowych dokumentach wydawanych przez Juve po sprzedażach znajduje się info o wygenerowanym zysku. Dlatego to żadna nowość i co zaskakujące zawsze kwota zysku jest niższa od kwoty transferu.
Przykładowo Ogbonna poszedł za 11 mln Euro, ale przyniosło to zysk 2.3 mln Euro. Czy to oznacza ze zapłaciliśmy 9 milionów Euro prowizji dla jego agenta? nie sądzę
Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

W dużym uproszczeniu: każdy piłkarz ma zaksięgowaną wartość, dlatego jego sprzedaż za cenę X nigdy nie generuje zysku wysokości X, czasem wręcz stratę (dlatego Marotta wypożyczał rok po roku Melo i jak go sprzedał, to się okazało, że Juventus ostatecznie w papierach stracił na niepokonanym tytanie jakieś grosze, a nie 25 milionów).
- jurson09
- Juventino

Kolego najpierw przeczytaj ze zrozumieniem to co napisałem a dopiero potem odpowiadaj. Taka mała prośba.Molek big fun juve pisze:Jak mógł przynieść zysk , skoro 2 lata temu go sprowadziliśmy za 15 . Dodaj do tego kontrakt to już jesteś 7 baniek na minusiejurson09 pisze:To są kwestie księgowe tego nie zrozumiesz jak nie jesteś księgowymborysfcb pisze:Cóż za bezsens. To tak jakby kupić auto, pojeździć i sprzedać z zyskiem, a w łączny koszt operacji wliczyć wydatki na paliwo. Bo oczywiście mając inne auto nie trzeba by go było tankować.![]()
Całe szczęście, że się wyjaśniło, bo myślałem, że jeszcze Juve tego grubasa będzie opłacać.We wszystkich dotychczasowych dokumentach wydawanych przez Juve po sprzedażach znajduje się info o wygenerowanym zysku. Dlatego to żadna nowość i co zaskakujące zawsze kwota zysku jest niższa od kwoty transferu.
Przykładowo Ogbonna poszedł za 11 mln Euro, ale przyniosło to zysk 2.3 mln Euro. Czy to oznacza ze zapłaciliśmy 9 milionów Euro prowizji dla jego agenta? nie sądzę
Juve per sempre sara...!!!!