Mercato (2012-2014)
- Szilgu
- Juventino
Nie tyle mistrz karate, co karate trenowaljakku1 pisze:Swoja droga, to na roznych forach kraza sluchy, ze Ibra taki mistrz karate i w ogole, a pierwszy raz na silownie zaciagnal go Capello w Juventusie, bo za malo wazyl. Nigdy wczesniej nawet nie widzial na oczy sztangi.Szikit pisze:Z książki wynika też, że Ibra był jeszcze czasem wystawiany na środku ataku (bo zwykle już na boku), ale miał zalecenie odgrywać piłki do Messiego, miał grać na ścianę.

- jakku1
- Juventino
No wlasnie! A u Nas na roznych forach do niedawna dalo sie przeczytac, ze Ibra ma czarny pas, bral udzial w zawodach i w ogole. Kibice Milanu sie w tym wyspecjalizowali, zwlaszcza czesto to bylo wspominane po meczach Juventusu z Milanem i po bezposrednich pojedynynkach na linii Chiellini - Ibrahimovic.Szikit pisze:Nie tyle mistrz karate, co karate trenowalI ponoc dzieki temu ma przy tym wzroście taką koordynację. Jeśli trenował karate np. dwa lata to niekoniecznie musiał chodzić na siłownie. Ale o dziwo, w książce jedyna wzmianka o karate jest przed kopnięciem Cassano. I to też raczej nawiązanie do jego bramek w tym stylu.
No ale przechodzac do tematu mercato, to mam pare informacji, z dobrego zrodla. Chociaz niekoniecznie sa one takie fajne dla Nas.
1. Verratti jest blizej Romy, niz Juventusu, chociaz faktycznie sie Nim mocno interesujemy.
2. Sprawa Joveticia sie komplikuje. Postaram sie podsumowac fakty w tej materii. Po pierwsze - na pewno go chcemy. Po drugie - chcielibysy juz przejsc do konkretow w sprawie tego transferu jak najszybciej. Po trzecie - tutaj wlasnie jest problem. We Violi sie wszystko zmienia, odchodzi DS, nie wiadomo kto bedzie rządził tym klubem jesli chodzi o transfery, jacy pilkarze odejda, jacy przyjda, jak bedzie wygladal ksztalt druzyny. Po prostu nikt we Florencji nie chce teraz wziac na siebie odpowiedzialnosci za ewentualny transfer Joveticia. To moze byc niezla telenowela.
3. Rossiego na 99% nie kupimy. Nie ma takiego tematu w ogole. Facet mial powazna kontuzje, jest zbyt wolny, nie pasuje za bardzo do zalozen taktycznych, no i chyba tez sam Conte widzi ciekawszych graczy na rynku.
4. Giovinco nie wroci.
5. Nic nowego na temat Torresa nie wiadomo. To samo dotyczy Dzeko, czy Berbatova.
6. No i ciekawa informacja na koniec. Nesta RACZEJ do Nas nie trafi, mimo wszystko. Wlasnie przeczytalem, ze z czwórki "Isla, Hernanes, Nesta, Suarez", najwieksze szanse na transfer do Juve ma jedynie Brazylijczyk. A i tez nie sa te szanse za duze.
- ewerthon
- Juventino
Szkoda, liczyłem na niego.jakku1 pisze:
1. Verratti jest blizej Romy, niz Juventusu, chociaz faktycznie sie Nim mocno interesujemy.
Pumex nie czytaj tego!jakku1 pisze: 2. Sprawa Joveticia sie komplikuje. Postaram sie podsumowac fakty w tej materii. Po pierwsze - na pewno go chcemy. Po drugie - chcielibysy juz przejsc do konkretow w sprawie tego transferu jak najszybciej. Po trzecie - tutaj wlasnie jest problem. We Violi sie wszystko zmienia, odchodzi DS, nie wiadomo kto bedzie rządził tym klubem jesli chodzi o transfery, jacy pilkarze odejda, jacy przyjda, jak bedzie wygladal ksztalt druzyny. Po prostu nikt we Florencji nie chce teraz wziac na siebie odpowiedzialnosci za ewentualny transfer Joveticia. To moze byc niezla telenowela.
W sumie to nie mam pojęcia co myśleć o Rossim. Mimo wszystko wziąłbym go, ale za jakieś rozsądną sumę. O 20 mln nawet nie ma mowy.jakku1 pisze:
3. Rossiego na 99% nie kupimy. Nie ma takiego tematu w ogole. Facet mial powazna kontuzje, jest zbyt wolny, nie pasuje za bardzo do zalozen taktycznych, no i chyba tez sam Conte widzi ciekawszych graczy na rynku.
Wszystko mi jedno.jakku1 pisze: 4. Giovinco nie wroci.
Nie jestem przekonany do Hernanesa, przypomina mi Ribasa i nie pasowałby do naszej taktyki.jakku1 pisze:
Wlasnie przeczytalem, ze z czwórki "Isla, Hernanes, Nesta, Suarez", najwieksze szanse na transfer do Juve ma jedynie Brazylijczyk. A i tez nie sa te szanse za duze.
Ostatnio zmieniony 30 marca 2012, 20:46 przez ewerthon, łącznie zmieniany 2 razy.
- @D@$
- Juventino
Wydawało mi się, że czwórkę dostaje w Milanie, ale niewykluoczne że coś popieprzyłem. Jak dla mnie, to jeśli odcinamy się od tych "starszych" (nawet mistrzów) jak Toni, Vicek, Grosso, czy wcześniej Treze, Camoranesi, to nie ma się co w co Nestę pakować.ewerthon pisze:A jaką masz pewność, że Nesta się będzie u nas łamał? Jeśli chociażby w 10-15 meczach w sezonie wywali z pierwszego składu Bonucciego, to jest to opłacalny interes. Nie sądzę, że chciałby takich pieniędzy co Pirlo, ale przecież Andrea jak na poziom który prezentuję, to naprawdę nie zarabia dużo.
Niewątpliwie Milan nam prezent zrobił (więc czym jest przy tym oddanie Pazienzy Udinese o co się niektórzy tu oburzali), ale Pirlo to jednak ina bajka. Młodszy (2-3 sezony na najwyższym poziomie pogra), niedościgniony na swojej pozycji (bo jednak stopera łatwiej znaleźć) no i kontuzję miał jedną w ostatnim czasie), wcześniej ciągle poziom trzymał. Nesta jest w kratkę ze zdrowiem.ewerthon pisze:Zresztą, o czym my tu rozmawiamy, prędzej Galliani przedłuży z nim kontrakt i żeby chociażby Nesta siedział na ławie, niż puści go wolno do Juve. Nasza aktualna pozycja w tabeli jest przecież w pewnym stopniu także skutkiem błędu, jaki Milan popełnił rok temu.
Też prawda w sumie.dawid91 pisze:Dla naszych legend nie ma u nas miejsca, a będziemy skupować dziadków z Milanu? Bezsensu.
[/quote]Nie zagwarantuję że to w przyszłości musi być "poziom Juve", ale jesteś pewien, że już teraz można stwierdzić, że z dwóch łebków co mają po 21 lat i jednak już lekko się w tym serie a wybili nie będzie nic za rok, dwa, trzy?Łukasz pisze:Ten poziom sportowy nas nie interesuje.@D@$ pisze:Nie wiem co dalej wyniknie z takich graczy jak Destro czy Santon, ale mówienie że to piłkarski śmietnik jest trochę na wyrost. Nie mówię że na pewno będą z nich zawodnicy na miare Juve, ale są co najmniej obiecujący.
Pytanie czy byłby kolejny stoper, co wiązałoby się ze sprzedażą Leo, póki co mamy przeciwne komunikaty-podobno przedłużą z nim kontrakt...zoff pisze: Mam nadzieję, że na Neście się nie skończy i Marotta zafunduje nam jeszcze kogoś, tym razem młodszego.
Z trezeguet to jednak inna historia, z wiekiem był już niestety mniej skuteczny, co istotniejsze coraz częściej kontuzjowany no i chyba jako jedyny z napastników zgodził się odejść. Po odejściu zagrał niezłe pół roku w Herculesie, potem już coraz gorzej było (trzochę był u Arabów po czym sam rozwiązał kontrakt bo zaś miał kontuzje), więc ze sportowego punktu widzenia, niewiele by dał. Z resztą o czym niewielu pamięta, od lat każde mercato zaczynało się od słów jego agenta że odchodzi. Że można było się ładniej z nim pożegnać-tu zgoda.Kuben pisze: Podobnie postąpiono z Treze, którego wielu widziałoby nadal w naszym składzie patrząc przez pryzmat betonu jaki mamy w napadzie.
Nie bawił mnie tyle twój post co cały komizm tej sytuacji. Wielki gwiazdor myślał że wszyscy będą go podziwiać i się z nim cackać, a dla Guardioli był po prostu jednym z wielu zawodników i tyle.Szikit pisze:Nie wiem co jest zabawnego w tym co napisałem. Zlatan nie wiedział o co chodzi Guardioli, Guardiola go unikał. (...)
Swoją drogą po tym co piszecie o jego tekstach z autobiografii to widać, ze też ciekawie w tej Barcy mają skoro Messi czy Zlatan przychodzą do trenera by zmienił taktykę
Tak w ogóle, serio ktoś z was to całe przeczytał? :roll: Czy może na tych fragmentach bazujecie?
To jest już coś co może się komplikować? Na moje oko to są głównie ploteczki, ewentualnie drobne przymiarki, pewnie jak do wielu innych napastników z resztą.jakku1 pisze:Sprawa Joveticia sie komplikuje.
- Szilgu
- Juventino
Ogólnie Barcelona jest przez Zlatana przedstawiona jako szkoła pełna grzecznych, poukładanych skromnych uczniów, w których najważniejszym pupilem jest Messi (co nawet Ibra rozumie), chłopiec skromny i miły@D@$ pisze:Nie bawił mnie tyle twój post co cały komizm tej sytuacji. Wielki gwiazdor myślał że wszyscy będą go podziwiać i się z nim cackać, a dla Guardioli był po prostu jednym z wielu zawodników i tyle.Szikit pisze:Nie wiem co jest zabawnego w tym co napisałem. Zlatan nie wiedział o co chodzi Guardioli, Guardiola go unikał. (...)
Swoją drogą po tym co piszecie o jego tekstach z autobiografii to widać, ze też ciekawie w tej Barcy mają skoro Messi czy Zlatan przychodzą do trenera by zmienił taktykęNo jakoś nie widzę by ktoś z czymś takim do Conte wyskoczył.
Tak w ogóle, serio ktoś z was to całe przeczytał? :roll: Czy może na tych fragmentach bazujecie?
A co do tego czy ktoś to przeczytał... dostałem na urodziny, a że ciekawa książka to przeczytałem i to w dość szybkim tempie

- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Zlatan nie cwiczył karate tylko taekwondo!! A to jest ogromna różnica, i wcale nie jest to jakies odkrycie ameryki. A samo taekwondo polega wlasnie na machaniu nogami, prawie w ogole nie używa się rąk, jest bardzo dużo wysokich kopów ale nie tylko. Ogolnie styl walki troche jak capoeira tzn. pokazowa, do realniej walki bardzo malo przydatne. A co do Zlatana widac ze uzywa tego ze jest bardzo rozciagniety, macha nogami i swietnie "pracuje nogami na wysokosciach".
Co do Rewelacji Jakku:
młody włoch? i tak by nie grał u nas bo u nas każdy piłkarz młody marnieje, wiec ja tam za nim nie płacze. Dla mnie wystarczy jak Marrone zacznie grac bo co chłopak wejdzie to zawsze cos dobrego pokaze.
Co do Rossiego to wcale sie nie dziwie, juz mamy przykład FaQ zaryzykowalismy i chyba trochę załujemy...
Nesty szkoda mi w meczu z barca bardzo sie podobał, i napewno by sie przydal ma rezerwe z takim doswiadczeniem, tak dawno nas nie było w LM, że z pewnoscia jego doświadczenie by sie przydało.
Jovetica no szkoda, ale z pewnoscia jak przyjdzie nowy DS bedzie chciał zrobic cos swojego wiec wydaje mi sie ze to poprostu kwestia czasu...
Co do Rewelacji Jakku:
młody włoch? i tak by nie grał u nas bo u nas każdy piłkarz młody marnieje, wiec ja tam za nim nie płacze. Dla mnie wystarczy jak Marrone zacznie grac bo co chłopak wejdzie to zawsze cos dobrego pokaze.
Co do Rossiego to wcale sie nie dziwie, juz mamy przykład FaQ zaryzykowalismy i chyba trochę załujemy...
Nesty szkoda mi w meczu z barca bardzo sie podobał, i napewno by sie przydal ma rezerwe z takim doswiadczeniem, tak dawno nas nie było w LM, że z pewnoscia jego doświadczenie by sie przydało.
Jovetica no szkoda, ale z pewnoscia jak przyjdzie nowy DS bedzie chciał zrobic cos swojego wiec wydaje mi sie ze to poprostu kwestia czasu...
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Regulus
- Juventino
Przeczytałem całą. Zlatan ciśnie Barcelonie, w szczególności Guardioli, ale pisze także dużo pozytywnych rzeczy o Juventusie i choćby dlatego warto książkę przeczytaćTak w ogóle, serio ktoś z was to całe przeczytał? Rolling Eyes Czy może na tych fragmentach bazujecie?

- Monte Cristo
- Juventino
I to jest bardzo prawdopodobne. Wielu innych pilkarzy tak samo sie o Guardiolii wypowiadalo, chodzby Bojan.Szikit pisze: Ale trener liczy się ze zdaniem Leo. Do tego dochodzi to, że Guardiola ponoć zachowuje się tak, że z góry zakłada że każdy piłkarz musi mu oddać szacunek i co najwyżej może przedyskutować coś z nim, ale (co odróżnia go na niekorzyść w porównaniu do np. Capello) jeśli ktoś nie oddaje mu szacunku, nie wie co zrobić i ucieka od problemu.
- jakku1
- Juventino
Tez mi sie wydaje, ze akurat w tych slowach Zlatana na temat Guardioli moze byc nieco prawdy. O Capello pisze same dobre rzeczy, ze rzadzil twarda reka, ze raz jak Thuram zmienil krycie w trakcie meczu i przez to wpadla bramka dla rywala, to Fabio urzadzil taka awantuje, ze cala szatnia siedziala ze spuszczonymi glowami i nikt nawet nie pisnal (ani Buffon, ani Del Piero, ani Thuram, ani Ibra). O Mourinho takze. Oczywiscie, wtraca swoje trzy grosze na kazdy temat (np. byl wielce zdziwiony i sfrustrowany dlaczego Mou nie oklaskiwal jego "wspanialych" zagran, tak jak inni) - jak to Zlatan. Ale mimo wszystko, zarowno o Capello jak i o Jose, wypowiada sie bardzo, bardzo dobrze.Monte Cristo pisze: I to jest bardzo prawdopodobne. Wielu innych pilkarzy tak samo sie o Guardiolii wypowiadalo, chodzby Bojan.
Natomiast Guardiola jest opisywany jako ostatnia niedojda, czlowiek bez charyzmy, bojacy sie trudnych charakterow. Z tego powodu jestem bardzo ciekawy, jak Pep sprawdzilby sie w innym klubie, niz Barcelona.
- bramek
- Juventino
No właśnie tylko jest to jego subiektywna opinia, na temat klubu w którym nie był główną postacią i cały klub się nie kręcił w okół niego i reasumując o klubie, który wydał krocie na niego , a on się nie sprawdził.
jakku, czy w tamtym roku po forach śmigały jakieś nieoficjalne potwierdzenia ? Bo jest naprawdę ciekaw, czy spróbujemy kogoś zaklepać sobie już przed mistrzostwami
jakku, czy w tamtym roku po forach śmigały jakieś nieoficjalne potwierdzenia ? Bo jest naprawdę ciekaw, czy spróbujemy kogoś zaklepać sobie już przed mistrzostwami
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Dobra, do max. 11 mozna zejsc.pan Zambrotta pisze:Kwestia iście subiektywna, oni też mają prawo powiedzieć, że Melo im pod jakimś względem nie pasuje, by płacić za niego aż 13 baniek.Jacky pisze:Galata ma z Melona wiekszy pozytek anizeli my mielismy z Aquy.
Subiektywnie... Obiektywnie... Ogolnie patrzac, Aqua rozegral w naszych barwach... a z reszta, kto chce niech rzuci łokiem na staty:
Albert: http://www.transfermarkt.de/de/alberto- ... _2010.html
Melon: http://www.transfermarkt.de/de/felipe-m ... 35537.html
Łukasz, Szikit, jakku1 - chodzilo mi ogolnie o to, ze ten gwiazdor jak i wielu innych maja narąbane w głowach i poprzewracane w odbytach.
A szwedzkie dzieci i tak spiewaja: "Zlatan! Zlatan!"
A mlody grajac wysunietego napastnika strzela bramki? Strzela. A nawet grajac na prawej, to chyba gorszy od Pepe nie bedzie? Czy uwazasz, ze jednak bedzie?@D@$ pisze:A widzisz go na szpicy albo na prawym ataku? Skończyłoby się ze Stefanem na lewej a Mirko na wysuniętym nie wiem czy byłoby to optymalne.Jacky pisze:] Stevan, to nie Amauri, ze moze zagrac tylko na jednej pozycji - ale to juz bylo wspomniane.
Na koncu tego wywiadu Valon dodaje "wszystko jest jeszcze mozliwe", o to mi chodzilo.@D@$ pisze:To jest właśnie wyższość jp na solojuve. Na solo często tytuł nie pokrywa się z treścią, bo ja raczej odczytuję tę wypowiedź, że jakby miał odejść to odbyłoby się to zimą a tak raczej nie ma tematu.Jacky pisze:Niepokojacy news -> Pepe part II
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Castiel
- Juventino
Bardzo mi się ten zawodnik podoba. Chociaż nie wiem czy jest sens go kupować. Mamy tego młodego Appelta oraz Bouy'a, którzy może otrzymają swoją szansę. Chociaż nie powiem...ten chłopak jest na prawdę dobry i dobrym posunięciem byłby jego zakup, ale on potrzebuje gry.jakku1 pisze: 1. Verratti jest blizej Romy, niz Juventusu, chociaz faktycznie sie Nim mocno interesujemy.
Mam ogromną nadzieję na ten transfer. Ten zawodnik pasuje do naszego stylu idealnie.jakku1 pisze:2. Sprawa Joveticia sie komplikuje.
Amen.jakku1 pisze:3. Rossiego na 99% nie kupimy.
A to znaczy, że podstawowym zawodnikiem na lewym skrzydle będzie Mirko, a wysuniętym daj boże Jovetic.jakku1 pisze:4. Giovinco nie wroci.
Amen. Chociaż Dżeko byłby dobrym zakupem, ale po pierwsze cena, a po drugie kontrakt. Nie wiem ile kasuje w City, ale w Juve dostałby max 3-3,5 mlnjakku1 pisze:5. Nic nowego na temat Torresa nie wiadomo. To samo dotyczy Dzeko, czy Berbatova.
Nie pomyliło Ci się czasem i tego słowa "nie" nie ma tam być?jakku1 pisze:6. No i ciekawa informacja na koniec. Nesta RACZEJ do Nas nie trafi
- Łukasz
- Juventino
Bo na niego stawiali. Zdanie takiego Montelli czy Del Piero o Capello będzie zgoła odmienne.jakku1 pisze:Ale mimo wszystko, zarowno o Capello jak i o Jose, wypowiada sie bardzo, bardzo dobrze.
Spokojnie, ja z hejterów Zlatana.Jacky pisze: Łukasz, Szikit, jakku1 - chodzilo mi ogolnie o to, ze ten gwiazdor jak i wielu innych maja narąbane w głowach i poprzewracane w odbytach.
"Trudno znaleźć dobrą opiekunkę do dziecka, ale jeszcze trudniej znaleźć dobre dziecko."Jacky pisze: A szwedzkie dzieci i tak spiewaja: "Zlatan! Zlatan!"![]()
Na moje oko raczej odwrotnie, ale to wszystko gdybanie.Castiel pisze: A to znaczy, że podstawowym zawodnikiem na lewym skrzydle będzie Mirko, a wysuniętym daj boże Jovetic.
- pumex
- Juventino
Uprzedzasz mnie po fakcie, tak o mnie dbasz?! :xewerthon pisze:Pumex nie czytaj tego!jakku1 pisze:2. Sprawa Joveticia sie komplikuje. Postaram sie podsumowac fakty w tej materii. Po pierwsze - na pewno go chcemy. Po drugie - chcielibysy juz przejsc do konkretow w sprawie tego transferu jak najszybciej. Po trzecie - tutaj wlasnie jest problem. We Violi sie wszystko zmienia, odchodzi DS, nie wiadomo kto bedzie rządził tym klubem jesli chodzi o transfery, jacy pilkarze odejda, jacy przyjda, jak bedzie wygladal ksztalt druzyny. Po prostu nikt we Florencji nie chce teraz wziac na siebie odpowiedzialnosci za ewentualny transfer Joveticia. To moze byc niezla telenowela.
W zasadzie, to nic odkrywczego. Wiadomo było, że w przypadku zmiany ich DS'a będą problemy przy transferze. Plus jest taki, że Czarnogóra nie gra na Euro, więc nie będzie problemu "przed, czy po?"