Mercato (Lato 2016)
- wagner
- Juventino

W Bayernie wymiatał. W Wolfsburgu przygasł. Mam wrażenie, że to już melodia przeszłości.Vincitore pisze:ustaliliśmy warunki kontraktu z Luizem Gustavo
My go będziemy sprzedawać? Nie jest nam potrzebny jako wychowanek w kadrze?Vincitore pisze:Na Marrone mamy trzech chętnych - Udinese, Palermo i Bologna.
Tak dzisiaj siedze i myślę, poczekajmy jeszcze kilka dni, a w ostatnim tygodniu okienka zapuka spanikowany Arsenal i rzuci na stół 30 mlnPoprostu pisze:Momblano PSg wykazuje zainteresowanie Zazą.
Słusznie.squinter pisze:Nie wierzę, że Real go puści.
Poważnie, z opcji Matić, Matuidi, Witsel, Gustavo - ten ostatni to najgorszy wybór...
To ja już wolę zostać z tym co jest - serio. Z Gustavo będzie tak samo jak z Hernanesem. Kupimy za 20mln, po sezonie będziemy chcieli wypchnąć z problemami :doh:
To ja już wolę zostać z tym co jest - serio. Z Gustavo będzie tak samo jak z Hernanesem. Kupimy za 20mln, po sezonie będziemy chcieli wypchnąć z problemami :doh:
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- Profesor
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Marrone to jeden z niewielu wychowanków który jakiś tam poziom posiada więc trochę głupio byłoby się go pozbywać.Vincitore pisze:Przez ten potok cholerstwa, który tutaj płynie od wczoraj, umknęła nam jedna, dość ważna informacja - Di Marzio kilka godzin temu podał informację, że ustaliliśmy warunki kontraktu z Luizem Gustavo, kwestia dogadania się z Wolfsburgiem. W następnych dniach mamy puścić oficjalną ofertę. O gracza zabiega też Inter, zielone światło dał nowy trener De Boer, który ma zamiar grać 4-3-3 i chętnie by widział Brazylijczyka z niemieckim paszportem u siebie.
Negocjacje z Wolfsburgiem mogą nie być proste. Przypominam sagę Interu z Perisiciem rok temu, trwała chyba miesiąc.
Na Marrone mamy trzech chętnych - Udinese, Palermo i Bologna. Odmówiliśmy Lazio sprzedaży Sturaro, argumentując, że jedynymi graczami ze środka pola na sprzedaż są Hernanes i Pereyra (to drugie info via Matteo Pedrosi).
Skoro Lemina i Sturaro zostają, to nie wydaje mi się byśmy ściągnęli dwóch zawodników do środka pola: Marchisio, Pjanic, Khedira, Lemina, Sturaro, Asamoah + "Mister X".
Jak tylko Pereyra i Hernanses do odstrzału to żeby kupić Gustavo trzeba się pozbyć Zazy/Mandziukicia.
Cały czas wałkujemy potrzebę zakupienia DP, tylko gdzie on zagra? Przy 3-5-2 co było widać z Młotami wystąpił Pjanic jako regista, dwóch wyżej powinno być B2B, Pogba jednak ciągnął grę do przodu, nie widzt w jego miejscu DP, chyba że Pjanic ma iść wyżej i bez typowego Registy zagramy? Ktoś się wypowie?
- juventussek
- Juventino

Cieżko dobrze ocenić zawodnika kiedy cały zespół jest słaby i osiąga niezadowalające wyniki, w Bayernie Gustavo był bardzo solidnym zawodnikiem, zresztą sami wiemy co grał Barzagli w Wolfsburgu.
Jeżeli przyjdzie Gustavo to lepsze to niż Hernanes, Lemina i spółka, będzie do asekuracji Pjanicia.
Tak na prawdę to potrzebujemy jednego grajka do środka pola który będzie w stanie myśleć, podawać i dobrze bronić.
Obrona - komplet
Atak-komplet
Środek pola- brakuje jednego solidnego grajka. Nawet i dwóch ale nie ma co marzyć że sciągniemy wszystko co się rusza na rynku transferowym.
Jeżeli przyjdzie Gustavo to lepsze to niż Hernanes, Lemina i spółka, będzie do asekuracji Pjanicia.
Tak na prawdę to potrzebujemy jednego grajka do środka pola który będzie w stanie myśleć, podawać i dobrze bronić.
Obrona - komplet
Atak-komplet
Środek pola- brakuje jednego solidnego grajka. Nawet i dwóch ale nie ma co marzyć że sciągniemy wszystko co się rusza na rynku transferowym.
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2016, 21:53 przez juventussek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vincitore
- Juventino

Nie peniajcie z tym Gustavo, bo to tylko informacja od Di Marzio, dla odmiany Agresti twierdzi, że naszym pierwszym wyborem jest Matić. Jutro zapewne będzie więcej wiadomo na temat Serba, bo mamy coś działać konkretniej, a podchody zaczęliśmy już bardzo dawno.
Może być jeszcze jeden trop, mianowicie - Ruben Neves z Porto. Nasi włoscy ziomkowie po szalu mają mokro na myśl o tym wonderkidzie z Porto. Jeżeli wpiszemy w google frazę 'Ruben Neves Juventus', to wyskoczy nam kilka newsów z naszymi podchodami pod niego i założonym scoutingiem w poprzednich latach. Sporo pewnie chętnych na niego, mówi się, że ma klauzulę około 40 mln.
Może być jeszcze jeden trop, mianowicie - Ruben Neves z Porto. Nasi włoscy ziomkowie po szalu mają mokro na myśl o tym wonderkidzie z Porto. Jeżeli wpiszemy w google frazę 'Ruben Neves Juventus', to wyskoczy nam kilka newsów z naszymi podchodami pod niego i założonym scoutingiem w poprzednich latach. Sporo pewnie chętnych na niego, mówi się, że ma klauzulę około 40 mln.
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2016, 21:56 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hed
- Juventino

- Podziekował: 84 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Jakieś realne nazwisko z Topu? Ja jestem takiego zdania, jak mamy kupować byle kogo/półśrodek to lepiej nie kupujmy nikogo, niech zostanie Marrone na kolejny sezon.Wojtek pisze:hahah Gustavopoza tym każdy z kandydatów na ŚP jest do kitu...po takiej sprzedaży powinniśmy uderzać w jakiegoś TOPa na tej pozycji a nie jakieś półśrodki...
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
No nie do końca. Vini, albo cytuj DiMarzio podajc informacje pełne, albo nie cytuj.Vincitore pisze:Nie peniajcie z tym Gustavo, bo to tylko informacja od Di Marzio, dla odmiany Agresti twierdzi, że naszym pierwszym wyborem jest Matić. Jutro zapewne będzie więcej wiadomo na temat Serba, bo mamy coś działać konkretniej, a podchody zaczęliśmy już bardzo dawno.
.
Wczoraj podawałem, że Gustavo z nami dogadany, ale my z Wilkami nie. Wolfsburg chyba chciał dogadać przy okazji Luiza - Zaze, ale podobno SImone powiedział Nie.
Jednak wszyscy ze stajni DiMarzio podawali, że to Matic jest pierwszym wyborem, Gustavo i Matiudi w orbicie zainteresowań, a Witsel to tylko ta opcja D czy E.
- 19
- Juventino

- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Bez jaj, Marrone to jest zawodnik który miał problemy z graniem w Carpi, które go do nas po pół roku oddało, a my dalej go wypożyczyliśmy do Hellasu. To jest zawodnik z umiejętnościami na Serie B nic więcej.
Luiz Gustavo to bardzo dobry zawodnik, ale jeszcze kogoś dobrego w ofensywie potrzebujemy
Luiz Gustavo to bardzo dobry zawodnik, ale jeszcze kogoś dobrego w ofensywie potrzebujemy
- endrjuJT
- Juventino

Najlepszą opcją z tych dostępnych i tutaj wymienianych to Witsel. I mam nadzieję, że właśnie jego pozyskamy. Nie wiem czy obserwowaliście jego grę, ale na prawdę ciężko mu zabrać piłkę, dobrze się zastawia i ma spokój w grze. Nie mówcie że lepszy Marrone i lepiej zostawić tak jak jest, bo zaraz wszyscy dostępni gdzieś pójdą i dopiero będzie wesoło w ostatni dzień okienka - jakieś spotkania w Mediolanie z ogonem serie A 
- realbs
- Juventino

Błagam Was, czy ktokolwiek może mi wyjaśnić na czym polega fenomen Witsela na tym forum? Na jakiej zasadzie on jest najlepszym wyborem? Jak zawodnik który grał jedynie w lidze Belgijskiej i Rosyjskiej może być w ogóle wyborem lepszym od Matuidiego czy Matica? Mam wrażenie że 90% jego fanów chce tego transferu bo gość się po prostu fajnie nazywa.
- wagner
- Juventino

A ogółem to nie ma to jak pozyskać w jednym okienku Alvesa, Pjanicia i Higuaina i jeszcze dopominać się o kolejnego "topa".
Więcej topów ! :mad2:
A na jakiej zasadzie jest on według Ciebie najgorszym wyborem? Pewnie na podobnej jak zwolenników.realbs pisze:Na jakiej zasadzie on jest najlepszym wyborem?
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2016, 22:21 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vincitore
- Juventino

Słowem - Renga, którego śledzący wątek powinni kojarzyć z tematów Higuaina i o ile się nie mylę Pjanicia, poinformował, że Matuidi chętnie zapatruje się na transfer do nas, a my zaoferowaliśmy PSG 26 mln. Paryżanie się zastanawiają i są otwarci na negocjacje.Roberto Renga @ RobertoRenga 56 sek 56 secondi fa Detto tra noi: Matuidi, Felice, volerebbe alla Juve, che ha offerto 26 milioni al PSG. I parigini pensano. Trattativa aperta e possibile.