Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 20:19

Na polskiej stronie ManU widziałem info, że prezentacja zawodnika ma być dopiero za kilka dni. Pewnie wcześniej (dziś albo jutro) będzie jakiś komunikat. Przez te kilka dni zawodnik wróci do Turynu, w którym mieszkał przez 4 lata. Prosto z Euro poleciał na wakacje, więc wypadałoby się jeszcze pożegnać z kolegami i spakować. Z drugiej strony Mourinho chce go pewnie jak najszybciej na treningu. Ciekaw jestem, co powie Pogba o tym transferze. Kiedy w jego głowie narodziła się myśl o odejściu? Po porażce z Barceloną? (może przekonaliśmy go wtedy, żeby został ten 1 rok) Może po porażce z Bayernem? A może dopiero w czasie Euro?

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 20:33

Mam nadzieje na to ze nasi kupią Witsela, a nie podstarzałego Matuidiego (mimo ze pilkarz świetny), Maticia ktory nie przemawial do mnie jak gral w Benfice, w Chelsea jest leszczem, jeszcze sie mowi o Luizie Gustavo ale to pozostawie bez komentarza, bo to pilkarz co najwyzej na poziomie Napoli a nie Juventusu.

Belg spotyka sie tutaj z ostrym hejtem, ale tak naprawdę nie wiem co wy chcecie od tego Witsela, na ME zaprezentowal sie naprawdę przyzwoicie, nie wiem jak w Zenicie grał ale pewnie też spoko bo nie jest to jakas wymagajaca liga, w Benfice grał świetnie, miał oferty wtedy czołówki BPL, ale nie wiedzieć czemu wybrał Zenit, pilkarz znany na europejskim rynku i na pewno nie dzieki Wasylowi

Ci co mowia ze gosc jest znany tylko z tego ze kiedyś tam wyjaśnił Wasyla za czasow gry w Anderlechcie są po prostu ignorantami
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2016, 20:35 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 51 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 20:34

towalski pisze:Co za banda imbecyli. Obrażać piłkarza, który daje zarobić ok 110-120 milionów, pomógł niewątpliwie drużynie wejść na wyższy poziom. Nadajecie się bardziej na realmadryt.pl niż do kibicowania drużynie z tradycjami.
Już było wspominane że całą tą sytuacją i zachowaniem Pogba okazał nam brak szacunku, więc zluzuj poślady.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 20:37

Poprostu pisze:Tylko mnie dziwi, że murzyn jeszcze nie zniknął z juvestore? Wiem, jest jeszcze piłkarzem Juve ale przecież cały świat już wie, że przechodzi do diabłów.
Ładne jajca, bo co więcej, pojawił się w tle strony w naszej niebieskiej koszulce na nowy sezon. Może chcą jak najszybciej pozbyć się wszystkich egzemplarzy. Wcześniej nie było tam Pogby i pisaliście, że pewnie nie zdążył wziąć udziału w sesji. Specjalnie otworzyłem nowe okno incognito, żeby mieć jak najbardziej aktualną wersję JuveStore.

Kiedy nie chciało mi się podać odnośnika i zrobił to za mnie moderator...

WhySoSerious?

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 20:38

Pogba w tle strony jest już od przynajmniej tygodnia, więc najwyraźniej coś Ci się odświeżyło w przeglądarce :D

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 20:40

Bazyliszek pisze:Belg spotyka sie tutaj z ostrym hejtem, ale tak naprawdę nie wiem co wy chcecie od tego Witsela
Od Witsela? Dużo skoro są oczekiwani Kroosa, Isco, Verrattiego :ahsisi:

Sprzedamy Hernanesa, Zazę (Oby). Nikt nie przyjdzie. Ewentualnie wypożyczenie nowego "Leminy" chłopaki.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 20:40

WhySoSerious? pisze:Pogba w tle strony jest już od przynajmniej tygodnia, więc najwyraźniej coś Ci się odświeżyło w przeglądarce :D
Sprawdzałem w trybie incognito jakieś 5 dni temu, gdy była tu gadka o piłkarzach w tle strony i nigdzie, ale to nigdzie nie było Pogby.

WhySoSerious?

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 20:45

Crunny pisze:
WhySoSerious? pisze:Pogba w tle strony jest już od przynajmniej tygodnia, więc najwyraźniej coś Ci się odświeżyło w przeglądarce :D
Sprawdzałem w trybie incognito jakieś 5 dni temu, gdy była tu gadka o piłkarzach w tle strony i nigdzie, ale to nigdzie nie było Pogby.
Był był, szukać mi sie nie chce, więc ja pozostane przy swoim, Ty przy swoim :hellyes:

Pogba odszedł na 99,9% i nie ma się co oszukiwać. Wiem natomiast, że i bez niego poradzimy sobie bardzo dobrze. Pewnie zmienimy nieco styl gry pod nowych zawodników. Przede wszystkim skrzydla mamy teraz niesamowicie mocne, więc trzeba z tego skorzystać. Będzie dobrze, wiem to :D

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 51 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 20:47

pogback.... Ludzie prosze nie zawiedzcie mnie :pray:

Ciekawe czy s iagniemy jakies godne nastepstwo.

panlider :facepalm:

P.S A jednak redakcja nie spi :hellyes: Skoro userzy nie potrafia byc madrzejsi, to trzeba im pomoc.

Redakcja nigdy nie śpi... :spiteful: /Vanquish

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 20:57

Bazyliszek pisze:Mam nadzieje na to ze nasi kupią Witsela, a nie podstarzałego Matuidiego
Czy wiesz, że między nimi są niecałe dwa lata różnicy? Dlatego mówienie o podstarzałym Matuidim, porównując go do Witsela nie za bardzo ma sens. Gdybyś go porównał to Verrattiego to inna sprawa.

Widzę, że transfer Pogby pociągnął tu za sobą sfrustrowanych kibiców MU. Otóż mam dla was wszystkich informacje - Manchester United pomimo posiadania większych środków i większej ilości kibiców (szczególnie, że większość z nich to Azjaci) nie jest większym klubem niż Juventus. W Juventusie grało więcej wielkich legend światowej piłki i klub ma bogatszą historię, a obecnie jest po prostu dużo lepiej zarządzany. Zlepek gwiazd to za mało, żeby posiadać drużynę, która w Juventusie jest obecnie bardzo wysokim poziomie, w przeciwieństwie do klubu, grającego w Lidze Europy.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 21:30

Przez ten potok cholerstwa, który tutaj płynie od wczoraj, umknęła nam jedna, dość ważna informacja - Di Marzio kilka godzin temu podał informację, że ustaliliśmy warunki kontraktu z Luizem Gustavo, kwestia dogadania się z Wolfsburgiem. W następnych dniach mamy puścić oficjalną ofertę. O gracza zabiega też Inter, zielone światło dał nowy trener De Boer, który ma zamiar grać 4-3-3 i chętnie by widział Brazylijczyka z niemieckim paszportem u siebie.

Negocjacje z Wolfsburgiem mogą nie być proste. Przypominam sagę Interu z Perisiciem rok temu, trwała chyba miesiąc.

Na Marrone mamy trzech chętnych - Udinese, Palermo i Bologna. Odmówiliśmy Lazio sprzedaży Sturaro, argumentując, że jedynymi graczami ze środka pola na sprzedaż są Hernanes i Pereyra (to drugie info via Matteo Pedrosi).

Skoro Lemina i Sturaro zostają, to nie wydaje mi się byśmy ściągnęli dwóch zawodników do środka pola: Marchisio, Pjanic, Khedira, Lemina, Sturaro, Asamoah + "Mister X".
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2016, 21:33 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 21:30

Na juventuz.com ktoś napisał, że graczem z Realu o którym pisał Momblano jest Casemiro.

E: Wg. Momblano PSg wykazuje zainteresowanie Zazą.
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2016, 21:33 przez Poprostu, łącznie zmieniany 1 raz.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 21:33

Poprostu pisze:Na juventuz.com ktoś napisał, że graczem z Realu o którym pisał Momblano jest Casemiro.
Nie wierzę, że Real go puści. Pewny pierwszy plac i topowa postać w destrukcji, dzięki czemu Kroos i Modrić mogą grać bardziej ofensywnie, w dodatku Zidane jest jego wielkim zwolennikiem.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 21:34

Luiz Gustavo... :angry: boże dopomóż, nie dość że 29 latek, to jeszcze brazol, który nigdy sie nie wyrózniał specjalnie niczym. Nie tego oczekiwałem.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 21:36

Poprostu pisze:Na juventuz.com ktoś napisał, że graczem z Realu o którym pisał Momblano jest Casemiro.
To ciekawe, bo zupełnie zaciera się to z opinią panującą na VS. Tam twierdzą, że obok Modricia i Kroosa, Casemiro jest nie do ruszenia, ze względu na świetną końcówkę sezonu w barwach Realu.

Zablokowany