Mercato (Lato 2016)
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 64 razy
Co Ty kolego za przeproszeniem pierdzielisz ? Jakich najlepszych graczy sprzedajemy ?LukaszJuve pisze:Pogba to był znakomity gracz w naszym zespole, każdy to stwierdzi, będzie go bardzo trudno zastąpić, ponieważ on miał i strzał z dystansu, i drybling, i siłę, przegląd pola, technikę, no gracz niesamowity, a w dodatku bardzo młody, i tak - jest przepłacony, ale patrząc na to że My zapłaciliśmy 90mln za Igle, to już kwota za Paula nie wydaje się taką ogromną, biorąc pod uwagę jakie przychody generuję Manchester U. Bardzo szkoda, że nie udało się Paula zatrzymać na ten sezon, te jego filmiki, tu mówi że zostaje w Juve, a tu jednak nie jest tak kolorowo, patrząc także na to jak zachował się Bonucci, i otwarte komentarze Evry czy Higuaina nt. zdobycia LM.
Oby nie było tak, że teraz 10tkę przejmie Dybala a za rok odejdzie gdzieś do Barcy... bo to się mija z celem i historią tego numeru.
Tak wgl, to z jednej strony Alves, Pipita, Pjanic... ale z drugiej rok w rok dzieję się u nas to samo, to znaczy sprzedajemy swoich najlepszych zawodników - Tevez, Vidal, Pirlo, Cuadrado, Morata, Pogba, nie jestem pewny czy tak znacząco jak niektórzy tu twierdzą się wzmocniliśmy...
Sytuacja z Tevezem wiadomo od samego początku jaka była. Przyszedł chłop za bodajże 9mln, doprowadził nas do finału LM i pomógł w zdobyciu 2 krajowych tytułów. Chciał odejść do ojczyzny, co było wiadomo już odkąd przyszedł do nas, więc trzymanie go na siłe mijało się z celem.
Pirlo - wypalił się, nie dawał już drużynie tyle co w pierwszym czy drugim sezonie. W dodatku sam chciał odejść, nie było tak że go sprzedaliśmy dla zysków.
Cuadrado - tylko wypożyczenie i tylko rezerwowy. Nazywanie go najlepszym zawodnikiem jest trochę nieobiektywne (w sumie rezerwowym do końca też nie był
Morata - sytuacja od samego początku była jasna. Real miał prawo go wykupić, my nie mogliśmy NIC zrobić. W dodatku chłopa nawet nie można nazwać średniakiem, jeśli chodzi o jego grę w SerieA.
Pogba - tutaj się zgodzę, jeden z najlepszych piłkarzy Juve, ale widać sodóweczka (czytaj mamona) trochę do głowy uderzyła i chłop od nas odejdzie. W dodatku Paul nie jest warty tych 120 baniek, jakie ma za niego zapłacić ManU (nie z perspektywy boiska, bo medialnie owszem). Zrobiliśmy bardzo duży interes na sprzedaży francuza. Przebił takich znakomitych piłkarzy jak Ronaldo, Suarez, Neymar czy Bale. Nawet nie ma co porównywać tego co daje/dawał francuz Juventusowi, a w/w Realowi czy Barcelonie.
Vidal - rzeczywiście jeden z najlepszych piłkarzy Juve, ale jego sytuacja i pijaństwo musiało się tak odbić. Jedyne na co możemy narzekać to na kwotę za jaką poszedł. Powinniśmy utargować ciut więcej.
P.S. POTWIERDZONE INFO, DYBALA NAS NIE OPUŚCI ANI ZA SEZON, ANI ZA DWA.
Przestańcie wreszcie narzekać, zarząd wie co robi. Co sezon jest płacz, lament i narzekanie, a po sezonie każdy siedzi ze stuloną mordą i przeprasza za brak wiary.

- ewerthon
- Juventino

Powiem tak - nauczyłem się, że na rynku transferowym niczego nie można być pewnym. Dybala w co drugim wywiadzie wspomina, że jego marzeniem jest gra z Messim. Jeśli za rok lub dwa Juventus będzie chciał zainwestować w inne transfery, a Dybala stwierdzi, że czas na nowe wyzwania, to wcale bym się nie zdziwił jak odejdzie za ogromną sumę. Za krótko u nas gra, żeby być całkowicie pewnym pozostania.Sila Spokoju pisze:
P.S. POTWIERDZONE INFO, DYBALA NAS NIE OPUŚCI ANI ZA SEZON, ANI ZA DWA.
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy
Mówiłem Ci już, Bayern:pumex pisze:Żeby nie odpowiadać każdemu z osobna:
sezon 13/14:
- 2 pojedynki z Realem - 0 wygranych
sezon 14/15:
- łącznie 5 pojedynków (2xAtletico, 2xReal, 1xBarca) - 1 wygrany
sezon 15/16:
- 2 pojedynki z Bayernem - 0 wygranych
sezon 13/14:
2 pojedynki z Realem - 0 wygranych
sezon 14/15:
- 2 pojedynki z Barceloną - 1 wygrany, ale odpadli, więc zwycięstwo bez historii
sezon 15/16:
- 2 pojedynki z Juventusem i 2 z Atletico - 1 wygrany po dogrywce z nami i 1 wygrany z Hiszpanami, ale tu też odpadli.
Powiedz mi, czy Bayern to drużyna z TOPu i czy trzymają nas na duży dystans? Bardzo proszę o odpowiedź wyłącznie dla mnie.
Messi ma 29 lat. Higuain też, ale on podobno będzie kończył karierę za niedługo, bo jest stary, więc Dybala może nie zdążyć zagrać z Messim.ewerthon pisze:Powiem tak - nauczyłem się, że na rynku transferowym niczego nie można być pewnym. Dybala w co drugim wywiadzie wspomina, że jego marzeniem jest gra z Messim.
Żeby nie było zdziwienia kiedy przyjdzie Isco, tak typowałem od maja.
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino

@Mehehehe
Pogba odszedł, wygrałem whisky :C
czekam, bo chętnie wypije ją z okazji wygrania LM. Jej smak będzie wyjątkowy
Szkoda, że odszedł, ale pociesza mnie fakt, że z roku na rok jesteśmy coraz mocniejsi. Dużo osób tutaj histeryzuje. Wciąż jesteśmy bardzo silnym zespołem. Jesteśmy w czwórce (kolejność przypadkowa): Barcelona, Real, Bayern, Juve. I osiągnęliśmy to mądrą polityką. Serio jest z czego być dumnym. Jesteśmy rządzeni przez mądrych ludzi, mamy własny stadion. Wszystko wskazuje na to, że będzie coraz lepiej.
To jest jedna z najdziwniejszych, najbardziej jałowych dyskusji jaka kiedykolwiek była prowadzona na tym forum. Argumenty, a niektóre przykłady... To już w ogóle. Tj jakaś chora histeria... Kibice MU muszą mieć niezłą bekę, jeśli tu wchodzą. Opanujcie się, zobaczcie jaką mamy obronę, atak, boki obrony. A w pomocy w najgorszym wypadku będą grać Pjanić, np Matuidi i Witsel. A pomyślcie co będzie jeśli jednak Mariz od lutego będzie grał już na swoim poziomie, a Khedira oszczędzany w Serie A rozegra wszystkie mecze w LM...
Pogba odszedł, wygrałem whisky :C
czekam, bo chętnie wypije ją z okazji wygrania LM. Jej smak będzie wyjątkowy
Szkoda, że odszedł, ale pociesza mnie fakt, że z roku na rok jesteśmy coraz mocniejsi. Dużo osób tutaj histeryzuje. Wciąż jesteśmy bardzo silnym zespołem. Jesteśmy w czwórce (kolejność przypadkowa): Barcelona, Real, Bayern, Juve. I osiągnęliśmy to mądrą polityką. Serio jest z czego być dumnym. Jesteśmy rządzeni przez mądrych ludzi, mamy własny stadion. Wszystko wskazuje na to, że będzie coraz lepiej.
To jest jedna z najdziwniejszych, najbardziej jałowych dyskusji jaka kiedykolwiek była prowadzona na tym forum. Argumenty, a niektóre przykłady... To już w ogóle. Tj jakaś chora histeria... Kibice MU muszą mieć niezłą bekę, jeśli tu wchodzą. Opanujcie się, zobaczcie jaką mamy obronę, atak, boki obrony. A w pomocy w najgorszym wypadku będą grać Pjanić, np Matuidi i Witsel. A pomyślcie co będzie jeśli jednak Mariz od lutego będzie grał już na swoim poziomie, a Khedira oszczędzany w Serie A rozegra wszystkie mecze w LM...
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2016, 19:30 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 2 razy.
- wojczech7
- Juventino

Przejmujesz się tym, na co wydaje pieniądze właściciel Biedronki, w której robisz zakupy? Interesuje Cię, że Samsung za dużo płaci swoim pracownikom, bo używasz ich telefonu?jpjp5 pisze:Marotta wydaje pieniądze Juventusu, który zarabia na kibicach. Ten sport jak każdy inny zarabia na kibicach. I jeżeli kupujesz koszulki czy gadzety klubu to tak jak byś płacił podatek. Jedyna różnica jest taka że obywatele płacą bezpośrednio do kasy miasta czy państwa, a do klubu piłkarskiego pieniadze przechodza przez pare rak. I dla mnie jako kibica ważne jest że te pieniadze sa wydawane w taki a nie inny sposob. I nie mialbym nic przeciwko gdyby Juve kupiło Higuaina ze swoich oszcednosci, skoro i tak nie mieli na kogo tej kasy wydać. Ale jeżeli wydaliśmy kasę zarobioną na Pogbie to raczej już troche słabo.wojczech7 pisze:
Wybacz, jeśli Cię uraziłem, ale jest to głupie porównanie. Urzędnicy wydają pieniądze obywateli. Marotta wydaje pieniądze Juventusu, z którymi nie masz nic wspólnego. Porównałeś urzędników państwowych do prywatnego przedsiębiorstwa. Uważasz, że to trafne porównanie?
Politycy/urzędnicy pracują dla Ciebie. Mają Ci służyć, za Twoje pieniądze - do tego są powołani.
Prywatne firmy pracują dla zysku swoich właścicieli.
Nie da się i nie można tego porównać. Zejdź na Ziemię.
---
Przyjdzie Isco, będzie miód malina.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- MishaAveJuve
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Jak przyjdzie Isco, to ustawienie musi być zmienione na 4-3-1-2 - ulubione Maxa - inczej tego nie widzę. Bo 3-5-2 z Isco to by było jakieś 3-4-1-2 ... może to by nie było takie złe.... bardzo ofensywbi boczni o dwaj defensywni... Pjanic i ktoś. Tak czy inaczej musi przyjść jeszcze dwóch piłkarzy do pomocy niestety ale Khedira zagra połowę meczy albo nie to samo z Marchisio, nie liczę w ogóle Asamoaha! A za czapkę gruszek poszedł Gundogan..
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Crunny
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Tak patrzę na naszą pomoc na papierze i kurde, gdyby nie te kontuzje, to nawet po odejściu Pogby mielibyśmy jeden z silniejszych środków w Europie. Marchisio-Pjanic-Khedira to świetni gracze. Asamoah, Sturaro, Lemina i Pereyra to z kolei fajni zmiennicy, tylko oni też mają często problemy ze zdrowiem. Według mnie każdy z nich przy regularnej grze ma szansę wskoczyć na wyższy poziom. Nigdy nie osiągną poziomu Pogby, ale teraz będą mieli znacznie więcej szans na grę. Lemina w zeszłym sezonie pokazał najwięcej ze wspomnianej czwórki, dlatego nie chciałbym, żeby też odszedł. Powinien się trochę cieszyć z odejścia Pogby, bo teraz przed nim duża szansa przy kontuzjach Marchisio i Khediry.
- squinter
- Juventino

http://www.transfermarkt.co.uk/ilkay-gu ... eler/53622MishaAveJuve pisze:A za czapkę gruszek poszedł Gundogan..
Mamy podatnego na kontuzje Khedirę i Marchisio z poważnym urazem, a Ty narzekasz, że nie ściągnęliśmy szklanego Gundogana? Po co nam zresztą on, skoro mamy Pjanicia, a to bardzo podobna pozycja i zadania na boisku. Osobiście dużo bardziej żałuję, że nie zakręciliśmy się obok Kante, przydałby nam się bardzo, a i klauzula była niezbyt wygórowana i całkowicie w naszym zasięgu. Czuję, że teraz będzie dla Conte tym, kim był dla nas Vidal.
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2016, 19:49 przez squinter, łącznie zmieniany 1 raz.
- MishaAveJuve
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
stare zdjęcie, stara koszulkaVincitore pisze:
Pogbuś już w barwach Manchesteru, nie mogę na to patrzeć.
Skończmy już o nim dyskusję, pogadajmy lepiej o kolejnych wzmocnieniach.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Vincitore
- Juventino

Też tak sądziłem, ale akurat takiej fryzury grając wcześniej w United nie miał, a koszulka jest z tego sezonu.MishaAveJuve pisze:stare zdjęcie, stara koszulkaVincitore pisze:
Skończmy już o nim dyskusję, pogadajmy lepiej o kolejnych wzmocnieniach.

- Haris
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ale czemu te wszystkie koszulki są sprzed kilku lat? Widać na nich AON, który zniknął z ich koszulek kilka lat temu. Może doszukuję się czegoś na siłę. Ne ważne, ten człowiek jest dla mnie nikim i niech znika jak najszybciej. Jedynie ciekawi mnie kogo i czy wgl kogoś kupimy.Vincitore pisze:
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
- Antichrist
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
AON sponsoruje ich centrum treningowe, gdzie Pogba dzisiaj był.Haris pisze:Ale czemu te wszystkie koszulki są sprzed kilku lat? Widać na nich AON, który zniknął z ich koszulek kilka lat temu. Może doszukuję się czegoś na siłę.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Vincitore
- Juventino

Z tego co idzie wywnioskować, to w AoNie trenują, a w Chevrolecie grają.Haris pisze:Ale czemu te wszystkie koszulki są sprzed kilku lat? Widać na nich AON, który zniknął z ich koszulek kilka lat temu. Może doszukuję się czegoś na siłę. Ne ważne, ten człowiek jest dla mnie nikim i niech znika jak najszybciej. Jedynie ciekawi mnie kogo i czy wgl kogoś kupimy.Vincitore pisze:

- Przemo90
- Juventino

Profil na FB ekstraklasa trolls - wstawione zdjęcie Pogb £ w koszulce Man £TD pozdro [/img]

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~