Mercato (2012-2014)
- Giovani
- Juventino
Parę lat wcześniej, kiedy Sanchez grał jeszcze w Udinese, trzepałbyś kuca ze szczęścia, że przychodzi do nas piłkarz takiego kalibru, a teraz narzekasz, bo... nie jest w formie ? Van Persie też, a czy nim byś pogardził ? Ja nie, tak samo jak nie pogardzę Sanchezem, którego uważam za świetnego zawodnika i jestem pewien, że wracając do Serie A, wróci także do swojej optymalnej dyspozycji.Lucas87 pisze:Tylko nie Sanchez,a tym bardziej nie OsvaldoI tak jest dużym znakiem zapytanie czy Llorente może odzyskać formę z czasu gdy jeszcze brylował w Bilbao zanim ci wredni Baskowie na większość sezonu posadzili go na ławie. ( o szybkiej aklimatyzacji nie wspominając...) :evil: Sanchez jest najwyżej solidny, a o Osvaldo bez wiadomo bez komentarza :snooty:
- Lucas87
- Juventino
Nie wiem co tam trzepałeś sobie bo ja akurat dywan pare dni temu...Giovani pisze:Parę lat wcześniej, kiedy Sanchez grał jeszcze w Udinese, trzepałbyś kuca ze szczęścia, że przychodzi do nas piłkarz takiego kalibru, a teraz narzekasz, bo... nie jest w formie ? Van Persie też, a czy nim byś pogardził ? Ja nie, tak samo jak nie pogardzę Sanchezem, którego uważam za świetnego zawodnika i jestem pewien, że wracając do Serie A, wróci także do swojej optymalnej dyspozycji.Lucas87 pisze:Tylko nie Sanchez,a tym bardziej nie OsvaldoI tak jest dużym znakiem zapytanie czy Llorente może odzyskać formę z czasu gdy jeszcze brylował w Bilbao zanim ci wredni Baskowie na większość sezonu posadzili go na ławie. ( o szybkiej aklimatyzacji nie wspominając...) :evil: Sanchez jest najwyżej solidny, a o Osvaldo bez wiadomo bez komentarza :snooty:

- juvemaroko
- Juventino
Widzac jak sobie radza ostatnio napastnicy Juve, obawiam sie ze Llorente takze szybko bedzie ostro krtykowane na forum juvepoland.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
To bardziej niz pewnejuvemaroko pisze:Widzac jak sobie radza ostatnio napastnicy Juve, obawiam sie ze Llorente takze szybko bedzie ostro krtykowane na forum juvepoland.

Nawet gdybysmy sciagneli Cavaniego czy Van Persiego,i mialby miec pecha w 4 kolejnych meczach, i nie zdobyc bramki, i tak grono hejterow wylecialoby ze swoimi klasycznymi "omgcotozadrewniak, marottagej, contewypad, juvejakwygraciedziadycholerne ?!?!?!!!!111oneoneone"

Krytyka -jasne, ale konstruktywna. Llorente bynajmniej nie jest faworytem wiekszosci forumowiczow, wiec nawet jesli bedzie gral srednio - nie dobrze, lecz srednio (nawet jesli lepiej niz Matri czy Quag) bedzie zjezdzany. Pewne info

Takie to juz Juvepolandowo-gimbusowo-polskie piekiełko.
Parafrazując klasyka z weszło: "To takie, typowo polskie"

BESTER MANN, BESTEEER !

- juvemaroko
- Juventino
Tylko zeby to nie bylo jak z Bentnerem czy nawet nie pamietam jak on sie nazywa!Dobry Mudżyn pisze:To bardziej niz pewnejuvemaroko pisze:Widzac jak sobie radza ostatnio napastnicy Juve, obawiam sie ze Llorente takze szybko bedzie ostro krtykowane na forum juvepoland.
Nawet gdybysmy sciagneli Cavaniego czy Van Persiego,i mialby miec pecha w 4 kolejnych meczach, i nie zdobyc bramki, i tak grono hejterow wylecialoby ze swoimi klasycznymi "omgcotozadrewniak, marottagej, contewypad, juvejakwygraciedziadycholerne ?!?!?!!!!111oneoneone"
![]()
Krytyka -jasne, ale konstruktywna. Llorente bynajmniej nie jest faworytem wiekszosci forumowiczow, wiec nawet jesli bedzie gral srednio - nie dobrze, lecz srednio (nawet jesli lepiej niz Matri czy Quag) bedzie zjezdzany. Pewne info![]()
Takie to juz Juvepolandowo-gimbusowo-polskie piekiełko.
Parafrazując klasyka z weszło: "To takie, typowo polskie"
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Tylko ze Bend, przychodzil do nas jako 4-5 napastnik. Llorente przychodzi (CHYBA) jako crack. Inaczej nie dawaliby tak wysokiej pensji 4 napastnikowi. Nieprawdaż? 

BESTER MANN, BESTEEER !

- juvemaroko
- Juventino
Mam nadzeje tylko ze ten slaby sezon szybko nadrobi i zacznie strzelac gole.Dobry Mudżyn pisze:Tylko ze Bend, przychodzil do nas jako 4-5 napastnik. Llorente przychodzi (CHYBA) jako crack. Inaczej nie dawaliby tak wysokiej pensji 4 napastnikowi. Nieprawdaż?
Zarobkach o niczym nie swiadcza przekladem jest z Anelka ktore tez nie zle zarabia i malo kiedy gra.
- Arbuzini
- Juventino
Mamy już Llorente, coraz bliżej podobno jest Sanchez. Chicharito publicznie wypowiedział się, że za mało gra i od razu zaczęły się spekulacje. Jeśli tak miałyby wyglądać nasze wzmocnienia to... straszna zbieranina odrzutów, nie?
Ich sytuacja w klubie to jedno, ale ja osobiście wierzę w tych zawodników i widzę w nich wzmocnienia.
Można grymasić, że Llorente bez formy i klub niszczy mu karierę, ale to napastnik, który mimo wszystko miał swoje 5 minut na światowych boiskach i posiada charakterystykę jaką nie może pochwalić się żaden z naszych zawodników. Na pewno będziemy groźniejsi z nim niż bez niego.
Sanchez rozegrał naprawdę dwa dobre sezony w Serie A, choć na początku statystykami nie przekonywał. Dobrze wiemy, że jeśli Barcelona zgodzi się na wypożyczenie to o lepszą ofertę ciężko nam będzie. BTW. Skąd się wzięło, że Sanchez został wybrany najlepszym zawodnikiem Serie A? Zapewne z oficjalnej strony Barcelony, gdyż tam taka informacja się znajduje.
Groszek to dla mnie napastnik stworzony do gry we Włoszech. Szybki i sprytny. Stylem gry przypomina starego, dobrego Pippo. Co prawda nie potrafi tak sprawnie balansować na linii spalonego, ale jak się trenuje w Italii to taktyczne skillsy idą w górę, nieprawdaż?
Jakby Marottcie udało się skompletować taki atak na koniec lata, no to szacuneczek panie Zezol i fejm super DSa.

Można grymasić, że Llorente bez formy i klub niszczy mu karierę, ale to napastnik, który mimo wszystko miał swoje 5 minut na światowych boiskach i posiada charakterystykę jaką nie może pochwalić się żaden z naszych zawodników. Na pewno będziemy groźniejsi z nim niż bez niego.
Sanchez rozegrał naprawdę dwa dobre sezony w Serie A, choć na początku statystykami nie przekonywał. Dobrze wiemy, że jeśli Barcelona zgodzi się na wypożyczenie to o lepszą ofertę ciężko nam będzie. BTW. Skąd się wzięło, że Sanchez został wybrany najlepszym zawodnikiem Serie A? Zapewne z oficjalnej strony Barcelony, gdyż tam taka informacja się znajduje.
Groszek to dla mnie napastnik stworzony do gry we Włoszech. Szybki i sprytny. Stylem gry przypomina starego, dobrego Pippo. Co prawda nie potrafi tak sprawnie balansować na linii spalonego, ale jak się trenuje w Italii to taktyczne skillsy idą w górę, nieprawdaż?
Jakby Marottcie udało się skompletować taki atak na koniec lata, no to szacuneczek panie Zezol i fejm super DSa.
- blackadder
- Juventino
DokładnieArbuzini pisze:Mamy już Llorente, coraz bliżej podobno jest Sanchez. Chicharito publicznie wypowiedział się, że za mało gra i od razu zaczęły się spekulacje. Jeśli tak miałyby wyglądać nasze wzmocnienia to... straszna zbieranina odrzutów, nie?![]()
Tutaj szczególną uwagę należy zwrócić na poprawne zastosowanie czasu dla czasownika "mieć". To samo możemy powiedzieć o Bendtnerze i Anelce, który miał nawet więcej niż 5 minut.Arbuzini pisze: Można grymasić, że Llorente bez formy i klub niszczy mu karierę, ale to napastnik, który mimo wszystko miał swoje 5 minut na światowych boiskach
Może i tak, ale jeśli tak to niewiele. A za to niewiele zapłacimy prawie 40 milionów euro przez 4 lata. W porównaniu do czołówki napastników, i nie mówię tu o Ronaldo i Messim, to jednak nie wyróżnia się szczególnie niczym.Arbuzini pisze: i posiada charakterystykę jaką nie może pochwalić się żaden z naszych zawodników. Na pewno będziemy groźniejsi z nim niż bez niego.
Tak jak Giovinco na wypożyczeniach.Arbuzini pisze: Sanchez rozegrał naprawdę dwa dobre sezony w Serie A, choć na początku statystykami nie przekonywał.
Według mnie to tak nie bardzo. Ja bym chciał napastnika na którego można liczyć w meczu z takim Bayernem. Gra z mocnymi przeciwnikami powinno być kluczowym kryterium przy wyborze gracza na atak.Arbuzini pisze: Jakby Marottcie udało się skompletować taki atak na koniec lata, no to szacuneczek panie Zezol i fejm super DSa.
Ale jeśli celem jest walczenie o utrzymanie pozycji we Włoszech przez następne 3-4 lata to są byłyby to poprawne decyzje.

- MVP
- Juventino
@ Arbuzini
Dać mu piwo, dobrze prawi
Fakt faktem że najbardziej boje się o tego Hiszpana. Tragedii nie będzie jeżeli wkula te 10 bramek w sezonie, ale potrzebujemy kogoś kto wkula bramek 20
Jestem lekko zdystansowany w kwestii tego transferu, aczkolwiek jeżeli Ilorente wróci do formy którą prezentował 2 lata temu na przykład to zdecydowanie będzie wzmocnieniem.
Speedy i Gonzalez co? Są lepsi zawodnicy, których chętnie bym widział w Juve, ale... będąc realistą i wiedząc, że raczej nie uda nam sie sprowadzić Suareza/Cavaniego/Lewandowskiego ( choć nasz kochany zezol mógłby się włączyć do walki o naszego rodaka ) to tych dwóch panów będzie bardzo dużym wzmocnieniem. Jednak nie mam wiary w to że przyjdzie do nas cała trójka latynosów.
Nie wiem ile prawdy jest w tym że interesujemy się niby Gomezem. Jakoś nie czuję mięty do tego piłkarza, ale nosa i umiejętności zdobywaia bramek odmówić mu nie można. Jest takim egzekutorem który przy dobrze dysponowanym Vucinicu czy Gio ( nadal wierze w pchłe ! ) mógłby wbijać duuużo bramek. Jednak przychodzi do nas Il już, który jest troszkę podobnym piłkarzem do Gomeza. Może mniej drewniany, ale nadal to taka "wieża". Z jednej strony niby w tym wypadku brazylianoniemiec odpada, ale można by ich rotować ( bo duetu Il/Gomez jakoś sobie nie wyobrażam ).
Co to Mkhitaryana ( tak sie to pisze? ) nie mogę wiele powiedzieć. Widziałem go trochę, ale o ile się nie mylę to jego pierwszy sezon na wysokim poziomie. Podobał mi się bardzo w kilku spotkaniach, ogarnia, ale zastanawiam się czy ten sezon nie był jego życiowym. Mam nadzieje, że jeżeli trafi do nas rozwieje moje wątpliwości w pozytywny sposób.
Jeżeli chodzi o Jove, to chłopak jest trochę overrated - za dużo chcą kasy za niego w porównaniu do jego umiejętności. 20 melonów to max, choć i tak imo trochę za dużo.
Lewy > Sanchez >Gomez > Jove > Chicharito > Muriel > Osvaldo/Diamanti i inne.
Podkreślenie to moi faworyci, z tym że z Lewym to się raczej nie łudzę
Musimy też pamiętać, że potrzebny jest nam jakiś lewy WB, bo Peluso to przeciętniak, a Asa potrafi strzelać kupę dłużą chwilkę. Jeżeli byśmy mieli jakiegoś fajnego lewego zapindalacza to nasz skład jest niemal kompletny.
Dać mu piwo, dobrze prawi

Fakt faktem że najbardziej boje się o tego Hiszpana. Tragedii nie będzie jeżeli wkula te 10 bramek w sezonie, ale potrzebujemy kogoś kto wkula bramek 20

Speedy i Gonzalez co? Są lepsi zawodnicy, których chętnie bym widział w Juve, ale... będąc realistą i wiedząc, że raczej nie uda nam sie sprowadzić Suareza/Cavaniego/Lewandowskiego ( choć nasz kochany zezol mógłby się włączyć do walki o naszego rodaka ) to tych dwóch panów będzie bardzo dużym wzmocnieniem. Jednak nie mam wiary w to że przyjdzie do nas cała trójka latynosów.
Nie wiem ile prawdy jest w tym że interesujemy się niby Gomezem. Jakoś nie czuję mięty do tego piłkarza, ale nosa i umiejętności zdobywaia bramek odmówić mu nie można. Jest takim egzekutorem który przy dobrze dysponowanym Vucinicu czy Gio ( nadal wierze w pchłe ! ) mógłby wbijać duuużo bramek. Jednak przychodzi do nas Il już, który jest troszkę podobnym piłkarzem do Gomeza. Może mniej drewniany, ale nadal to taka "wieża". Z jednej strony niby w tym wypadku brazylianoniemiec odpada, ale można by ich rotować ( bo duetu Il/Gomez jakoś sobie nie wyobrażam ).
Co to Mkhitaryana ( tak sie to pisze? ) nie mogę wiele powiedzieć. Widziałem go trochę, ale o ile się nie mylę to jego pierwszy sezon na wysokim poziomie. Podobał mi się bardzo w kilku spotkaniach, ogarnia, ale zastanawiam się czy ten sezon nie był jego życiowym. Mam nadzieje, że jeżeli trafi do nas rozwieje moje wątpliwości w pozytywny sposób.
Jeżeli chodzi o Jove, to chłopak jest trochę overrated - za dużo chcą kasy za niego w porównaniu do jego umiejętności. 20 melonów to max, choć i tak imo trochę za dużo.
Lewy > Sanchez >Gomez > Jove > Chicharito > Muriel > Osvaldo/Diamanti i inne.
Podkreślenie to moi faworyci, z tym że z Lewym to się raczej nie łudzę

Musimy też pamiętać, że potrzebny jest nam jakiś lewy WB, bo Peluso to przeciętniak, a Asa potrafi strzelać kupę dłużą chwilkę. Jeżeli byśmy mieli jakiegoś fajnego lewego zapindalacza to nasz skład jest niemal kompletny.
- Orkos
- Juventino
Niepokoją mnie trochę wiadomości na temat sprzedaży Lichego i Isli. Jeden z nich to najlepszy prawy obrońca ligi i nasz podstawowy zawodnik. Głupotą byłoby pozbyć się takiego piłkarza.
Isla z kolei przyszedł z potworną kontuzją i zarząd wiedział w co się pakuje. Tak się po prostu nie robi. To bardzo dobry zawodnik i trzeba mu dać szanse. Conte mam nadzieje jeszcze się na nim pozna.
Isla z kolei przyszedł z potworną kontuzją i zarząd wiedział w co się pakuje. Tak się po prostu nie robi. To bardzo dobry zawodnik i trzeba mu dać szanse. Conte mam nadzieje jeszcze się na nim pozna.
- Arbuzini
- Juventino
@blackadder
Nie rozumiem Twojego dalece idącego sceptycyzmu. Jakby nie patrzeć Llorente przychodzi do nas za darmo. Będzie zarabiał 4 mln E. Owszem, za dużo również moim zdaniem, ale 4 czy 3 mln E - robi to jakąś faktyczną różnicę? Pójdą w cholerę Anelka, Bendtner i Iaquinta - pieniądze będą. Nie ma też co porównywać jego przydatności względem 6 lat starszego Anelki. Wyliczenia pensji? Mi tam wychodzi bliżej 30 niż 40 mln E, a i tak nie jest powiedziane, że jeśli się nie sprawdzi (tfu, tfu) to będzie siedział u nas do oporu. Nawet Amariego, który swoją drogą sporo kosztował i zarabiał więcej, a nigdy nie miał takiej renomy, udało się w końcu wypchnąć.
Porównań Sancheza i Gio totalnie nie potrafię zrozumieć. Postura? Alexisowi budową ciała zdecydowanie bliżej do Di Natale niż Mrówy. Doświadczenie? Barcelona i Udinese, które miało lepszą lokatę od Juventusu i zakwalifikowało się do Ligi Mistrzów to chyba jednak trochę wyższa półka niż Empoli i Parma. Fascynujące jak na opinii Chilijczyka położył się cieniem obecny sezon. Rok temu pomimo kontuzji udało mu się być drugim najlepszym strzelcem Barcelony, a teraz został zdegradować do roli wiecznego talentu o rachitycznej budowie ciała.
Co rozumiesz pod pojęciem "napastnik, na którego można liczyć w meczu z Bayernem"? Mandzukicia, który rok temu wyszydzany był na tym forum? Dla mnie Chicharito ma właśnie potencjał do odmieniania losów spotkania i wywierania na przeciwniku ciągłej presji. Jeśli nie stać nas na Cavaniego albo Falcao (a nie stać) to Meksykanin jest dla mnie naturalnym wyborem po tych dwóch kandydaturach.
@MVP
Mkhitaryan to bardzo dobry zawodnik i nie podejrzewam żeby obecna forma była tylko życiówką. Jeśli jednak mielibyśmy wydawać grubą kasę na zawodnika, który balansuje charakterystyką między ofensywnym pomocnikiem a cofniętym napastnikiem, zdecydowanie bardziej popierałbym wybór Eriksena. No i Diamanti to chyba jednak wyższa półka niż Osvaldo. Przede wszystkim bardziej pasuje charakterem do Juventusu.
Problemem lewej flanki nie jest o tyle Asa, co brak sensownego konkurenta dla niego. Swojego czasu mówiło się, że w kręgu naszych zainteresowań znalazł się Rausch, którego pozyskać można za darmo. To może być ciekawy wybór.
@Orkos
Wątpię żeby nas zarząd pozbył się Lichsteinera. Pomimo faktu, że może prawym obrońcom w lidze jest najlepszym, ale na wahadle już tak nie przekonuje to pozostawienie na prawym skrzydle Isli albo całkowita wymiana zawodników na tej pozycji nie jest w stylu działań obecnego Juventusu. Mauricio jestem w stanie odżałować choć wiem, że w Udinese spisywał się świetnie zarówno w roli wahadłowego, jak i b2b.
Nie rozumiem Twojego dalece idącego sceptycyzmu. Jakby nie patrzeć Llorente przychodzi do nas za darmo. Będzie zarabiał 4 mln E. Owszem, za dużo również moim zdaniem, ale 4 czy 3 mln E - robi to jakąś faktyczną różnicę? Pójdą w cholerę Anelka, Bendtner i Iaquinta - pieniądze będą. Nie ma też co porównywać jego przydatności względem 6 lat starszego Anelki. Wyliczenia pensji? Mi tam wychodzi bliżej 30 niż 40 mln E, a i tak nie jest powiedziane, że jeśli się nie sprawdzi (tfu, tfu) to będzie siedział u nas do oporu. Nawet Amariego, który swoją drogą sporo kosztował i zarabiał więcej, a nigdy nie miał takiej renomy, udało się w końcu wypchnąć.
Porównań Sancheza i Gio totalnie nie potrafię zrozumieć. Postura? Alexisowi budową ciała zdecydowanie bliżej do Di Natale niż Mrówy. Doświadczenie? Barcelona i Udinese, które miało lepszą lokatę od Juventusu i zakwalifikowało się do Ligi Mistrzów to chyba jednak trochę wyższa półka niż Empoli i Parma. Fascynujące jak na opinii Chilijczyka położył się cieniem obecny sezon. Rok temu pomimo kontuzji udało mu się być drugim najlepszym strzelcem Barcelony, a teraz został zdegradować do roli wiecznego talentu o rachitycznej budowie ciała.
Co rozumiesz pod pojęciem "napastnik, na którego można liczyć w meczu z Bayernem"? Mandzukicia, który rok temu wyszydzany był na tym forum? Dla mnie Chicharito ma właśnie potencjał do odmieniania losów spotkania i wywierania na przeciwniku ciągłej presji. Jeśli nie stać nas na Cavaniego albo Falcao (a nie stać) to Meksykanin jest dla mnie naturalnym wyborem po tych dwóch kandydaturach.
@MVP
Mkhitaryan to bardzo dobry zawodnik i nie podejrzewam żeby obecna forma była tylko życiówką. Jeśli jednak mielibyśmy wydawać grubą kasę na zawodnika, który balansuje charakterystyką między ofensywnym pomocnikiem a cofniętym napastnikiem, zdecydowanie bardziej popierałbym wybór Eriksena. No i Diamanti to chyba jednak wyższa półka niż Osvaldo. Przede wszystkim bardziej pasuje charakterem do Juventusu.
Problemem lewej flanki nie jest o tyle Asa, co brak sensownego konkurenta dla niego. Swojego czasu mówiło się, że w kręgu naszych zainteresowań znalazł się Rausch, którego pozyskać można za darmo. To może być ciekawy wybór.
@Orkos
Wątpię żeby nas zarząd pozbył się Lichsteinera. Pomimo faktu, że może prawym obrońcom w lidze jest najlepszym, ale na wahadle już tak nie przekonuje to pozostawienie na prawym skrzydle Isli albo całkowita wymiana zawodników na tej pozycji nie jest w stylu działań obecnego Juventusu. Mauricio jestem w stanie odżałować choć wiem, że w Udinese spisywał się świetnie zarówno w roli wahadłowego, jak i b2b.
- Dolce Vita
- Juventino
@ Arbuzini
Zgadzam się w całej rozciągłości. Osobiście jestem sceptykiem jeśli chodzi o kwestie Llorente, ale jednego - podobnie jak Ty - jestem pewien: z jego sprzedażą nawet za te 10-15 mln euro nie będzie wielkiego problemu. Miejmy jednak nadzieje, że ten transfer wypali i podobnie jak w przypadku Pirlo, który też przyszedł za darmo - będziemy mieli ogromne wzmocnienie za bezcen.
Zgadzam się w całej rozciągłości. Osobiście jestem sceptykiem jeśli chodzi o kwestie Llorente, ale jednego - podobnie jak Ty - jestem pewien: z jego sprzedażą nawet za te 10-15 mln euro nie będzie wielkiego problemu. Miejmy jednak nadzieje, że ten transfer wypali i podobnie jak w przypadku Pirlo, który też przyszedł za darmo - będziemy mieli ogromne wzmocnienie za bezcen.

- francois
- Juventino
Jak się nie sprawdzi u nas to myślicie że będzie tak łatwo znaleźć kupca, który hipotetycznie za rok będzie miał 29 lat, 4-milionowy kontrakt i od dwóch lat jest bez formy? Jak się nie sprawdzi to w temacie "Pseudonimy piłkarzy" większość nazwie go pijawką, a kupca nie znajdziemy.Dolce Vita pisze:@ Arbuzini
PS Wierzę w niego, ale nie wierzę w łatwą sprzedaż jeśli się nie sprawdzi.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”