Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 12:58

Nie rozumiem tych, którzy są tacy "'poprawni politycznie" w stosunku do Pogby! I żeby nie było - nie, nie mam pretensji że odszedł do MU (w końcu "kocha" ten $$klub$$), jego sprawa. Natomiast nie wybaczę gówniarzowi te wszystkie podśmiechujki z nas, kibiców Juve. Brawo dla tych, którzy podchodzą do tej sprawy podobnie, bo trudno stwierdzać, że pada deszcz kiedy ktoś na ciebie pluje.
Mi wystarczyłaby deklaracja - odchodzę bo kocham MU, bo chce więcej zarabiać, bo...bo...bo... - i po problemie. Ok, wybrał taką drogę jaką uważał za stosowną, ale niech liczy się z konsekwencjami, tzn. że pewna grupa kibiców straciła do niego szacunek.
Antichrist pisze: Ale Pogba nie jest żadną klubową legendą, żeby robić z powodu jego odejścia jakąś wielką dramę. Jasne, jest bardzo dobry, ciężko go zastąpić, ale powtórzę to, co pisali inni - jest życie po Pogbie. I nie wygląda ono wcale blado dla klubu.
Skoro twierdzisz, że robię z tego wielką dramę, to trochę źle mnie odebrałeś. Raczej nikt z tego powodu wieszać się nie będzie. Chodzi tylko o to, że gość zachował się - grzecznie mówiąc - w stosunku do kibiców niewłaściwie (i te głupkowate wpisy na tt). Nie jest legendą? A ja mam wrażenie, że gość ma się za pępek świata i że złota piłka należy mu się za samo nazwisko.
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2016, 13:31 przez kuba2424, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 12:59

pumex pisze:Rzeczywistość wygląda tak, że Mrozzi i inni (no offence przyjacielu ;) ) co roku przekonują o ile to jesteśmy mocniejsi a faktyczny dystans sportowy do tych przed nami nadal jest mniej więcej ten sam, o dystansie finansowym nie wspominając, bo ten rośnie z roku na rok.
Akurat okienko zeszlego lata poczatkowo bardzo mnie zawiodlo, dopiero po pewnym czasie docenilem prace zarzadu, ale w okresie do konca sierpnia postrzegalem zespol za faktycznie slabszy (co na szczescie zweryfikowal sezon). Na pewno nie moge sie jednak zgodzic z tym, ze dystans sportowy do tych przed nami jest mniej wiecej ten sam, to bzdura. Stracilismy Pogbe i Morate, ale w ich miejsce (nie doslownie) przyszli topowi Alves, Pjanic, Higuain, a mozemy sie jeszcze spodziewac kolejnego pomocnika. W przeciwienstwie do nas Barcelona, Bayern takiego progresu nie robia, Real praktycznie w ogole.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 13:02

kuba2424 pisze:Nie rozumiem tych, którzy są tacy "'poprawni politycznie" w stosunku do Pogby! I żeby nie było - nie, nie mam pretensji że odszedł do MU (w końcu "kocha" ten $$klub$$), jego sprawa. Natomiast nie wybaczę gówniarzowi te wszystkie podśmiechujki z nas, kibiców Juve. Brawo dla tych, którzy podchodzą do tej sprawy podobnie, bo trudno stwierdzać, że pada deszcz kiedy ktoś na ciebie pluje.
Mi wystarczyłaby deklaracja - odchodzę bo kocham MU, bo chce więcej zarabiać, bo...bo...bo... - i po problemie. Ok, wybrał taką drogę jaką uważał za stosowną, ale niech liczy się z konsekwencjami, tzn. że pewna grupa kibiców straciła do niego szacunek.
Ale Pogba nie jest żadną klubową legendą, żeby robić z powodu jego odejścia jakąś wielką dramę. Jasne, jest bardzo dobry, ciężko go zastąpić, ale powtórzę to, co pisali inni - jest życie po Pogbie. I nie wygląda ono wcale blado dla klubu.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 13:30

Dokładnie tak, Panowie. Żadna z Pogby legenda. Max Allegri określił to idealnie. On, który miał z Pogbą kontakt codziennie i zawodnik był ważnym w jego układance. "Jeżeli odejdzie, to go pożegnam." - tyle w temacie. Odchodzili z Juve więksi piłkarze i odchodzić będą. A Paul, tak, jak napisałem na facebooku Juvepoland z resztą, jeszcze nieraz w swojej karierze zmieni klub ze względu na finanse. Nie możemy od niego wymagać, aby stał się Juventino na siłę. Swoją drogą, Man United buduje według mnie drużynę bardzo chaotycznie, od przodu. Dodatkowo opiera ją na zawodnikach bardzo medialnych, ale czy koniecznie im niezbędnych? Styl gry Mourinho to przede wszystkim szczelna defensywa, a tam ze szczelności z tyłu to raczej tylko De Gea, co? Także ja tam bym z ich szybkim powrotem nie prorokował jakoś specjalnie. Who knows. Dzięki Paul za wszystko, fajnie było, gitara siema. In Marotta we trust. No i żeby Higuainów przestało być dwóch. Bo gość wygląda jak większość moich kolegów z b klasy.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 13:36

Spokojnie, ManU skończy sezon w okolicach 7 miejsca i odkupimy Pogbe za 50 baniek :D

A tak na poważnie (powtarzam się) Pjanic miał lepsze statystyki niż Pogba mimo, że grał w gorszej drużynie. Wiem, że cyferki to nie wszystko, ale na pewno Francuz nie jest zawodnikiem nie do zastąpienia. Jest medialny, gra w widowiskowy sposób stąd postrzeganie go jest trochę inne niż np. Marchisio, Pjanica czy innego pomocnika na świtowym poziomie.

zyx

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 13:37

https://pbs.twimg.com/media/CpVXbbQWAAEChND.jpg

Pogba już w Manchesterze. Dzisiaj badania, jutro prawdopodobnie oficjalka.
#POGBACK

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 13:44

szczypek pisze:Cię pinkolę, rok temu byliśmy w finale LM, w poprzednim sezonie odpadliśmy z Bayernem, co wstydem nie jest. 5 lat temu sukcesem było zwycięstwo we Włoszech, a teraz Serie A pykamy na dwójce. Spokojnie możemy rywalizować z każdym zespołem w Europie, ale urfa nie idziemy do przodu... Nie ma w Europie zespołu, który jakościowo odstawałby jakoś wybitnie mocno, jesteśmy w gronie tych najlepszych, gdzie decydują detale, to wszystko. Pumi z dobrobytu też się w upie może poprzewracać, jesteś idealnym przykładem.
Szczypku, policz proszę, ile meczów rozegranych na przestrzeni ostatnich np 2-3 lat z drużynami zaliczanymi do ścisłego topu wygraliśmy, wówczas będziesz miał obraz tego co mam na myśli.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 13:45

zyx pisze:https://pbs.twimg.com/media/CpVXbbQWAAEChND.jpg

Pogba już w Manchesterze. Dzisiaj badania, jutro prawdopodobnie oficjalka.
#POGBACK
Kierownica chyba nie z tej strony ;)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 13:46

Nareszcie koniec tej transferowej opery mydlanej. Pogba dołożył swoją cegiełkę do odbudowy Juventusu i za to mu dziękuję. Życzę mu powodzenia w nowym klubie na ligowym podwórku. Pozyskanie Higuaina i Pjanicia w zamian za Pogbę uważam za dobry ruch Marotty.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 13:48

Ja się tylko zastanawiam co tu jest nie tak? Widać że rodzinna atmosfera w Juventusie to nic innego jak piękny frazes. Tak jest ciepło, tak jest rodzinnie że największe gwiazdy wieją. W dodatku indolencja Naszego zarządu co do zatrzymania ich. No i ten tekst - "Nikogo nie sprzedajemy, chyba że sam poprosi o transfer" - Nie wiem, może do Was to trafia, bo do mnie nie. Dla mnie to nic innego jak retoryczne wygodne tłumaczenie się. No to skoro atmosfera nie pomaga to może twarda ręka by pomogła - "Masz z nami kontrakt, jesteś nam potrzebny" - bo skoro nie możemy utrzymać gwiazd no to co? Wolałbym już by te pieniądze szły na wyższe kontrakty. Rok temu odszedł Vidal za czapkę gruszek - była po nim dziura, była. Za to na lewej obronie się wzmocniliśmy, a i tak Sandro siedział. Dybala - Tevez no OK tu wyszło na zero. Suma summarum, nie mieliśmy lepszego składu. Znów za rok ktoś poprosi o transfer i znów przebudowa - coś Tu jest ewidentnie nie tak. Może zawodnicy nie są przekonani co do projektu Juventusu. No a może zarząd sam ich wypycha. Sorry wywalając pół składu co roku - nie zbudujemy nic. Zobaczcie w Realu M, Barcelonie i Bayernie - tam jakaś stabilność jest... Gadanie o świetnym interesie na Pogbie - a co my jesteśmy szkółką piłkarską?

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 13:51

@pumi a ile meczów z ekipami z topu przegraliśmy? Jeden z Barceloną?

jakku chodzi Ci że z Interu możemy pozyskać Kondogbię ?

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 13:54

Buzol pisze:Spokojnie, ManU skończy sezon w okolicach 7 miejsca i odkupimy Pogbe za 50 baniek :D

A tak na poważnie (powtarzam się) Pjanic miał lepsze statystyki niż Pogba mimo, że grał w gorszej drużynie. Wiem, że cyferki to nie wszystko, ale na pewno Francuz nie jest zawodnikiem nie do zastąpienia. Jest medialny, gra w widowiskowy sposób stąd postrzeganie go jest trochę inne niż np. Marchisio, Pjanica czy innego pomocnika na świtowym poziomie.
Też tak pomyślałem jak sie obrażą na siebie z Mou :D Ale to były by jaja :D Wziąc niemal za darmo, sprzedać za ponad 100 mln a kupić ponownie za 50 albo i mniej :D :D

Klorel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 13:57

Kondogbia zarabia w Interze coś około 4 mln euro, także wątpię byśmy się w ten deal ładowali. Inna sprawa czy są jakiekolwiek ku temu przesłanki.

http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25767

Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam :)
Tobor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 14:01

pumex pisze:
szczypek pisze:Cię pinkolę, rok temu byliśmy w finale LM, w poprzednim sezonie odpadliśmy z Bayernem, co wstydem nie jest. 5 lat temu sukcesem było zwycięstwo we Włoszech, a teraz Serie A pykamy na dwójce. Spokojnie możemy rywalizować z każdym zespołem w Europie, ale urfa nie idziemy do przodu... Nie ma w Europie zespołu, który jakościowo odstawałby jakoś wybitnie mocno, jesteśmy w gronie tych najlepszych, gdzie decydują detale, to wszystko. Pumi z dobrobytu też się w upie może poprzewracać, jesteś idealnym przykładem.
Szczypku, policz proszę, ile meczów rozegranych na przestrzeni ostatnich np 2-3 lat z drużynami zaliczanymi do ścisłego topu wygraliśmy, wówczas będziesz miał obraz tego co mam na myśli.
Hej Pumex,

moze to pytanie nie do mnie, ale pozwole sobie na nie odpowiedziec.

W ciagu ostatnich 2 lat wygralismy jeden mecz z druzyna z scislego topu (czyli Barca, Real, Bayern M) - czyli Real w 2015. Przegralismy tez jeden - Barcelona w 2015. Ponadto 3 remisy - 2x Bayern i Real.

Jesli popatrzec na "scisly top" szerzej to dochodzi 2x zwyciestwo z ManC + remis i porazka z Atletico, 2x zjechanie Dortmundu.

W ciagu 3 lat ta statystyka jest gorsza bo dochodzi remis i porazka z Realem. Wg mnie tragedii nie ma. Zgadzam sie ze Szczypkiem, ze nam Latwiej dobic do poziomu porownywalnego z RM, Barca i Bayernem niz im zwiekszac a nawet utrzymac ten poziom. Guardiola pokazal ze mozna zepsuc swietna maszyne Heynckesa i pomimo lepszych pilkarzy w finale LM sie nie znalazl.

Co do Mercato, szkoda, gdzies z tylu glowy myslalem ze Polpo zostanie. Powiem wam jednak, ze kolega lubiacy ogladac lige angielska, znajacy cos wiecej niz typowy "janusz futbolu" przegladajac pierwsza jedenastke i rezerwowych (jeszcze przed wypchnieciem Zazy czy Pereyry) skomentowal sklad Juve: "Co ten Juventus od...pierdziela
:prochno: )
Prawda jest taka, ze przod Dybala-Igla, zdrowy srodek Markiz/ktos porownywalny, niech bedzie ten Matuidi-Pjanic-Khedira, boki Sandro-Dani i obrona BBC + Buffon wyglada kosmicznie

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 14:02

pumex pisze:
Dwa razy sklepaliśmy aktualnego mistrza Anglii (City), Dwa remisy z Bayernem, Wygrana i przegrana z Realem (wygrany dwumecz). Można tu jeszcze wrzucić egzekucję na Borussi, chociaż wtedy wychodziła z dołka dopiero... Jakie jeszcze drużyny z TOPu napotkaliśmy ostatnio?
Fakt, że można by sięgnąć jeszcze ze trzy lata wcześniej, ale wtedy mamy dwie porażki z Bayernem (który miesiąc później rozjeżdża Barce 8-0 w dwumeczu), remis i porażkę 2-1 z Realem i zwycięstwo/remis z Chelsea.

Tak z pamięci walę, ale chyba nie ma tragedii, szczególnie patrząc na ostatnie dwa sezony, a przecież o to pytałeś...

Dla mnie na razie mercato 8,5/10. Wzmocnione (znacznie) wszystkie formacje poza pomocą i bramką. Ogólna siła drużyny również zdecydowanie na plus w stosunku do Juve z sezonu poprzedniego oraz konkurentów w LM i SerieA. Chociaż z oceną najlepiej poczekać do końca sezonu.

Zablokowany