Mercato (Lato 2016)
- Dybala 4ever
- Juventino
Napisałem tak, bo po co od razu się burzyć. Pozyskają go i co? Sezon pokaże czy jest dobrym zakupem czy nie, ale po co od razu jęczeć i hejtować.dawid91 pisze:Jak nie chcesz żeby ktoś się wtrącał to nie pisz na forum tylko na pw. Ja nawiązałem do tego, że to żadna reguła, ale bez tekstów, że komuś coś się dzieje nie tak z głową.Elo Vidal:) pisze:I po co się wtrącasz? Przeczytaj moje drugie zdanie, kluczowe! Nawiązałem tylko, że podobne płacze były rok temu.dawid91 pisze:
Rok temu był Iturbe, ale nie oznacza to, że Gerson też nie wypali. Dajesz przykład Barcelony, a taki Manchester i guru Ferguson oddali nam Pogbę za którego teraz biją się największe kluby. W piłce nożnej szybko wszystko się zmienia, nie ma reguł. Może kolega krystiank ceni umiejętności Gersona, ale widzę ty się uważasz za eksperta futbolu, pewnie oglądałeś prawie każdy jego występ.
- jakku1
- Juventino
Jest pare informacji:
1. Uzytkownik, ktory ma rzekomo dosc dobre dojscia do ultrasów twierdzi na forum juventuz.com, ze prowadzimy rozmowy na temat Gotze. Negocjujemy konkretnie... wypozyczenie, bo Bayern nie chce sprzedac swojego zawodnika. Jednoczesnie, Tuttosport dzisiaj podalo, ze alternatywa dla Gotze jest Lavezzi. Juz nie bede komentowac tych doniesien, bo zaraz ktos napisze, ze to bylo oczywiste, ze po przejscu Di Marii do PSG takie plotki sie pojawia (i bedzie miala ta osoba racje), skoncetruje sie na innym watku. To znaczy, to wyglada od pewnego czasu tak, ze szykujemy sie na transfer trzech pilkarz: lewego obroncy, skrzydlowego oraz rozgrywajacego. Nie twierdze, ze tak to bedzie wygladac - przedstawiam jedynie jaki obraz kreują media.
Jesli mialbym sam ocenic jak to wyglada, to moj nos mi podpowiada, ze faktycznie, z Gotze cos bylo/jest na rzeczy. Plotki o Niemcu pojawily sie w bardzo charakterystyczny dla Marotty sposob - dlugo, przed otwarciem okienka. Byl to maj albo nawet koniec kwietnia. Wychodzi wiec na to, ze nie jest to krolik z kapelusza, tylko operacja prowadzona od jakiegos czasu. Formuła transferu tez jest charakterystyczna dla Beppe - wypozyczenie z koniecznoscia wykupu za jakas tam kwote (+opcja odkupienia pilkarza dla Bayernu). Czyli schemat, ktory znamy z transferu Moraty. Trzecia rzecz, najpowazniejsza, przecieki z roznych, czasami bardzo wiarygodnych, czasami mniej, zrodel. Duzo osob na VS polozylo swoj autorytet na szali pod nazwiskiem Gotze. Na pewno bylismy/jestesmy zainteresowani, na pewno takie sygnały z naszej strony do Bayernu i Gotze docierały, byc moze jakies negocjacje trwaja, natomiast czy Niemiec do nas zawita, to jest inna bajka. Tutaj bylbym bardzo ostrozny i zwyczajnie poczekalbym najpierw jak zagramy ten mecz o Superpuchar, a potem na informacje od Agrestiego.
2. Trequartista. Od dluzszego czasu, chociaz bez wsparcia powaznych zrodel, pojawia sie nazwisko Calhanoglu, jako tego pilkarza, ktory jest kolejna z alternatyw na pozycje rozgrywajacego. Po raz kolejny to nazwisko sie pojawiło dzisiaj, w Tuttosport. Konkretow na razie brak, jednak Turek jest opcja "jakby co" dla Draxlera. Z Schalke mamy rozmawiac w przyszlym tygodniu, po Superpucharze, potwierdza to dzisiaj Di Marzio.
1. Uzytkownik, ktory ma rzekomo dosc dobre dojscia do ultrasów twierdzi na forum juventuz.com, ze prowadzimy rozmowy na temat Gotze. Negocjujemy konkretnie... wypozyczenie, bo Bayern nie chce sprzedac swojego zawodnika. Jednoczesnie, Tuttosport dzisiaj podalo, ze alternatywa dla Gotze jest Lavezzi. Juz nie bede komentowac tych doniesien, bo zaraz ktos napisze, ze to bylo oczywiste, ze po przejscu Di Marii do PSG takie plotki sie pojawia (i bedzie miala ta osoba racje), skoncetruje sie na innym watku. To znaczy, to wyglada od pewnego czasu tak, ze szykujemy sie na transfer trzech pilkarz: lewego obroncy, skrzydlowego oraz rozgrywajacego. Nie twierdze, ze tak to bedzie wygladac - przedstawiam jedynie jaki obraz kreują media.
Jesli mialbym sam ocenic jak to wyglada, to moj nos mi podpowiada, ze faktycznie, z Gotze cos bylo/jest na rzeczy. Plotki o Niemcu pojawily sie w bardzo charakterystyczny dla Marotty sposob - dlugo, przed otwarciem okienka. Byl to maj albo nawet koniec kwietnia. Wychodzi wiec na to, ze nie jest to krolik z kapelusza, tylko operacja prowadzona od jakiegos czasu. Formuła transferu tez jest charakterystyczna dla Beppe - wypozyczenie z koniecznoscia wykupu za jakas tam kwote (+opcja odkupienia pilkarza dla Bayernu). Czyli schemat, ktory znamy z transferu Moraty. Trzecia rzecz, najpowazniejsza, przecieki z roznych, czasami bardzo wiarygodnych, czasami mniej, zrodel. Duzo osob na VS polozylo swoj autorytet na szali pod nazwiskiem Gotze. Na pewno bylismy/jestesmy zainteresowani, na pewno takie sygnały z naszej strony do Bayernu i Gotze docierały, byc moze jakies negocjacje trwaja, natomiast czy Niemiec do nas zawita, to jest inna bajka. Tutaj bylbym bardzo ostrozny i zwyczajnie poczekalbym najpierw jak zagramy ten mecz o Superpuchar, a potem na informacje od Agrestiego.
2. Trequartista. Od dluzszego czasu, chociaz bez wsparcia powaznych zrodel, pojawia sie nazwisko Calhanoglu, jako tego pilkarza, ktory jest kolejna z alternatyw na pozycje rozgrywajacego. Po raz kolejny to nazwisko sie pojawiło dzisiaj, w Tuttosport. Konkretow na razie brak, jednak Turek jest opcja "jakby co" dla Draxlera. Z Schalke mamy rozmawiac w przyszlym tygodniu, po Superpucharze, potwierdza to dzisiaj Di Marzio.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- rydwadydwa
- Juventino
Dlaczego rozdzielasz sprawę Draxlera/Calhanoglu i Goetze/Lavezziego?jakku1 pisze:Jest pare informacji:
Nie jest czasem tak, że transfer przykładowo Draxlera wyklucza Mario?
To jest przecież ta sama pozycja (może nie Lavezzi) i jeden zawodnik, którego szukamy. Popraw mnie, jeśli jestem w błędzie.
- Cabrini_idol
- Juventino
Draxler to skrzydłowy nie żaden trequa ani AM. Wg mnie Gotze i Draxler to inna zupełnie charakterystyka. Oczywiście wg mnie ale jak widzę po history Draxlera to to typowy lewy skrzydłowy.

- FelekJUVE
- Juventino
- Ivory
- Juventino
Lavezzi od dłuższego już czasu ma problemy z wybieganiem i ogólnie pojętą kondycją. Jak dla mnie odpada.
Najpewniej będzie tak: najpierw Siqueira, potem Witsel i komunikat Marotty, że już nie wrócimy na rynek.
Nie bardzo wierzę, w tak rozległą sierpniową kampanię transferową.jakku pisze:szykujemy sie na transfer trzech pilkarzy: lewego obroncy, skrzydlowego oraz rozgrywajacego
Najpewniej będzie tak: najpierw Siqueira, potem Witsel i komunikat Marotty, że już nie wrócimy na rynek.
- jakku1
- Juventino
Napisałem dlaczego tak to wyglada.rydwadydwa pisze: Dlaczego rozdzielasz sprawę Draxlera/Calhanoglu i Goetze/Lavezziego?
Nie jest czasem tak, że transfer przykładowo Draxlera wyklucza Mario?
To jest przecież ta sama pozycja (może nie Lavezzi) i jeden zawodnik, którego szukamy. Popraw mnie, jeśli jestem w błędzie.
Media kreuja obraz, w ktorym te dwie sprawy ida niezaleznym torem, jak gdybysmy chcieli pozyskac jednego i drugiego. Stawianie sprawy w ten sposob nie wydaje mi sie jakos specjalnie uzasadnione, aczkolwiek z kronikarskiego obowiazku przytaczam ten scenariusz.
Niemniej, prawda jest tez taka, ze juz nie takie cuda widzielismy w trakcie mercato i nic mnie nie zdziwi.

- pandecybel
- Juventino
Na pewnego grajka z Palermo też nie miało iść prawie 40 mln bo to nie w stylu Marotty.
- rydwadydwa
- Juventino
Nie. jakku1 właśnie to wytłumaczył, nie chodzi o nasze "wierzenia". Przeczytaj ze zrozumieniem, zanim się zbulwersujesz.sebatiaen pisze:Nie wiem co trzeba brac zeby wierzyc w te bzdury. Nie kibicujemy juve od wczoraj. Naprawde myslicie ze nasi kupia jeszcze calha i goetze???
- jakku1
- Juventino
rydwadydwa pisze:Nie. jakku1 właśnie to wytłumaczył, nie chodzi o nasze "wierzenia". Przeczytaj ze zrozumieniem, zanim się zbulwersujesz.sebatiaen pisze:Nie wiem co trzeba brac zeby wierzyc w te bzdury. Nie kibicujemy juve od wczoraj. Naprawde myslicie ze nasi kupia jeszcze calha i goetze???

Tutaj jest to niestety standard.
Tak czy inaczej, przyszły tydzien będzie kluczowy. Tak na wygląda na dzisiaj.

- sebatiaen
- Juventino
Szanuje Jakku i resztę która tutaj daje info na temat mercato i to bardzo.
Jednak uważam że te dywagacje jak ta powyżej nie ma sensu.
Bazuje na ostatnich latach i tym co na ten moment się stało.
Pieniądze z transferu Vidala poszły na Dybale i jeżeli kogoś jeszcze sprowadzimy to obrońcę którego można wypożyczyć i of. pomocnika, mamy problem z Draxlerem, jeżeli uda się wyrwać Goetze to super ale do tego obrońca i koniec, nie mieszajmy aż tak w tym dziale, opadnijmy na ziemię bo nie jesteśmy United i bardzo dobrze.
Nie wierzmy we wszystko co podaje prasa wiecie dlaczego? bo ostatnio sami o tym pisaliście o tych gierkach transferowych.
To są właśnie te gierki w których biorą udział też dziennikarze.
Popatrzmy się na to wszystko realnie, poprostu realnie.
Jednak uważam że te dywagacje jak ta powyżej nie ma sensu.
Bazuje na ostatnich latach i tym co na ten moment się stało.
Pieniądze z transferu Vidala poszły na Dybale i jeżeli kogoś jeszcze sprowadzimy to obrońcę którego można wypożyczyć i of. pomocnika, mamy problem z Draxlerem, jeżeli uda się wyrwać Goetze to super ale do tego obrońca i koniec, nie mieszajmy aż tak w tym dziale, opadnijmy na ziemię bo nie jesteśmy United i bardzo dobrze.
Nie wierzmy we wszystko co podaje prasa wiecie dlaczego? bo ostatnio sami o tym pisaliście o tych gierkach transferowych.
To są właśnie te gierki w których biorą udział też dziennikarze.
Popatrzmy się na to wszystko realnie, poprostu realnie.
- Principino
- Juventino
Ile już tych kluczowych dni i tygodni było :-D
Szkoda trochę tego Gersona, ale Marotta chyba teraz myśli o czymś większym dlatego go odpuścił, miejmy nadzieje.
Szkoda trochę tego Gersona, ale Marotta chyba teraz myśli o czymś większym dlatego go odpuścił, miejmy nadzieje.
- jakku1
- Juventino
Problem polega na tym, ze nikt nigdzie nie napisal, ze w to "wierzy", a reszte sobie sam dopowiedziales. Wrecz przeciwnie, mam wrazenie, ze 90% osob tutaj jest zdania, ze i tak skonczymy z Saponara.sebatiaen pisze: Nie wierzmy we wszystko co podaje prasa wiecie dlaczego? bo ostatnio sami o tym pisaliście o tych gierkach transferowych.
Poziom tego tematu leci na łeb na szyje z kazdym dniem, skoro ludzie maja juz elementarne problemy z czytaniem ze zrozumieniem. I jest to nagminne.
Jak co mercatoPrincipino pisze:Ile już tych kluczowych dni i tygodni było :-D

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Przecież nie wierzymy w 100% we wszystko. Sam czasem wrzucam rzeczy, w które nie wierzę, ale jeśli źródło ma dobrą reputację to wypada choćby wspomnieć. A taki przykład sprawa Siqueiry dajmy na to. 2,3 tygodnie temu jak się pierwszy raz jego nazwisko pojawiło GDM pisał, że dogadaliśmy się z piłkarzem w sprawie kontraktu, ale musimy dojść do porozumienia z Atletico jeśli go chcemy pozyskać. W tym tygodniu natomiast pisał, że jesteśmy dogadani z Ateltico, ale musimy się porozumieć z piłkarzem co do pensji. Także i taki GDM się mota nawet jeśli generalnie wie o co kaman (w ramach ciekawostki, user na VS podał prawie dokładnie te liczby jakie teraz się przewijają w mediach i odnośnie odstępnego i pensji piłkarza tego samego dnia kiedy Di Marzio pierwszy raz o nim napisał
).

Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2015, 15:18 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.