Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 14:59

jakku1 pisze: Ibrahimovic to dobry pilkarz, ale chyba zawsze bedzie mu brakowalo tego czegos.
Rozumu nie kupisz. Klasy też nie.
@D@$ pisze: Nie wiem co dalej wyniknie z takich graczy jak Destro czy Santon, ale mówienie że to piłkarski śmietnik jest trochę na wyrost. Nie mówię że na pewno będą z nich zawodnicy na miare Juve, ale są co najmniej obiecujący.
Ten poziom sportowy nas nie interesuje.
@D@$ pisze:Podobno się oburzył że ma grać na skrzydle ataku.
To jeszcze bym zrozumiał. Ale z weszłowego artykułu wynika (nie wiem, jak jest w autobiografii - Szikit, powiedz), że nie pasowała mu rola wysuniętego napastnika. Primabalerinie nie podobało się, że miała grać "ścianę".

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 15:03

dawid91 pisze:Dla naszych legend nie ma u nas miejsca, a będziemy skupować dziadków z Milanu? Bezsensu.
Tutaj przyznaję pełną rację, pomijając już przydatność Nesty (nie sugeruję, że byłby nieprzydatny). Proponujemy kontrakt dziadkowi z Milanu, który bądź co bądź od zawsze był naszym przeciwnikiem a żywą legendę klubu, która nie gra gorzej od niektórych na jego pozycji odsyłamy z kwitkiem :doh: Taki ruch byłby perfidny

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 15:09

Jest sens. Dzisiaj w zasadzie mamy szóstkę obrońców. Z czego połowa to skrajni defensorzy. Biorąc pod uwagę fakt, iż w przyszłym sezonie będziemy grać na trzech frontach nie wyobrażam sobie tak skromnej liczby graczy z tyłu. Nesta nie będzie zawodnikiem do pierwszego składu, ale będzie to zawodnik idealny do rotacji. Mam nadzieję, że na Neście się nie skończy i Marotta zafunduje nam jeszcze kogoś, tym razem młodszego.

Obrazek
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 15:13

pumex pisze:
dawid91 pisze:Dla naszych legend nie ma u nas miejsca, a będziemy skupować dziadków z Milanu? Bezsensu.
Tutaj przyznaję pełną rację, pomijając już przydatność Nesty (nie sugeruję, że byłby nieprzydatny). Proponujemy kontrakt dziadkowi z Milanu, który bądź co bądź od zawsze był naszym przeciwnikiem a żywą legendę klubu, która nie gra gorzej od niektórych na jego pozycji odsyłamy z kwitkiem :doh: Taki ruch byłby perfidny
Dokładnie. Coraz mniej jest sentymentu a coraz więcej biznesu w naszym klubie. Ze strony czysto finansowej może to i dobrze, ale jeśli chodzi o atmosferę i morale (obecność takich zawodników w szatni jest nieoceniona) czy chociażby aspekt sportowy (Alex nie gra padaki - nawet jakby to strzela) to już niekoniecznie. Podobnie postąpiono z Treze, którego wielu widziałoby nadal w naszym składzie patrząc przez pryzmat betonu jaki mamy w napadzie.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 15:35

@D@$ pisze:
Szikit pisze: Z jednej strony Guardiola nie bardzo chciał rozmawiać, z drugiej Zlatan się chyba zbyt szybko poddał i zaczął zachowywać jak dzieciak.
Może jeszcze do psychoterapeuty powinni się razem wybrać? Myślę, że Conte z Elią też za mało rozmawia :smile:
Nie wiem co jest zabawnego w tym co napisałem. Zlatan nie wiedział o co chodzi Guardioli, Guardiola go unikał. Musieli wytrzymać ze sobą do końca sezonu, a najlepiej dla klubu by było, gdyby wytrzymali jeszcze dłużej (patrząc na finanse). Jeśli w tej sytuacji nie musieli poważnie porozmawiać to nie wiem co powinni.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 15:43

pumex pisze:
Dajcie spokój. Naprawdę nie widzicie różnicy między obrońcą, który przedwczoraj skończył 36 lat i rozegrał solidny mecz z topową Barceloną, a napastnikiem, który za pół roku będzie miał 38? Też po ostatnich występach myślę, że chłopaki u góry powinni rozważyć kontrakt dla Alexa, ale wciąż dla samego DP chyba lepiej będzie jak pójdzie gdzieś, gdzie będzie mógł uraczyć nas jeszcze 20 brameczkami urody rodem z lat 90tych, niż grać ogony u nas.

Zresztą, chętnie bym poszedł na myk- Nesta do nas, Bonuc na współwłasność za kilka melonów.

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 15:52

Łukasz pisze: To jeszcze bym zrozumiał. Ale z weszłowego artykułu wynika (nie wiem, jak jest w autobiografii - Szikit, powiedz), że nie pasowała mu rola wysuniętego napastnika. Primabalerinie nie podobało się, że miała grać "ścianę".
Może ja opowiem w skrócie :wink: wg biografii Zlatana grał <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, strzelał masę bramek do czasu, gdy grali formacją 433 (Messi na prawym ataku, Zlatan w środku)

Messi poprosił Guardiole, aby nie musiał wystepować na skrzydle, Pep zmienił taktyke na 451, gdzie Ibra grał w ataku a Messi za jego plecami. Wg. Ibry praktycznie wykluczało go to z gry, bo to Messi konczyl wszystkie akcje.
Szwed podszedł do Pepa i powiedział mu, że to marnowanie jego potencjału ("To tak jakby kupić Ferrari, a jeżdzić nim jak Cinquecento")
Pep niby sie zgodził, ale potem unikał Zlatana, aż ten wkońcu wybuchł. Potem Guardiola kupił Ville i zasugerował mu odejscie z klubu.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 16:08

SKAr7 pisze:
pumex pisze:
Dajcie spokój. Naprawdę nie widzicie różnicy między obrońcą, który przedwczoraj skończył 36 lat i rozegrał solidny mecz z topową Barceloną, a napastnikiem
Stary, nie załapałeś o czym piszę. Nie chodzi mi o przydatność jednego i drugiego ani o ich formę czy umiejętności. Nie chodzi mi o to, czy jeden i drugi by grał, czy nie. Chodzi o sposób postępowania, a w tym przypadku jest to naprawdę ważne

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 16:16

Wybacz Łukasz, nie zauważyłem posta ;)
Machnes pisze:
Łukasz pisze: To jeszcze bym zrozumiał. Ale z weszłowego artykułu wynika (nie wiem, jak jest w autobiografii - Szikit, powiedz), że nie pasowała mu rola wysuniętego napastnika. Primabalerinie nie podobało się, że miała grać "ścianę".
Może ja opowiem w skrócie :wink: wg biografii Zlatana grał <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, strzelał masę bramek do czasu, gdy grali formacją 433 (Messi na prawym ataku, Zlatan w środku)

Messi poprosił Guardiole, aby nie musiał wystepować na skrzydle, Pep zmienił taktyke na 451, gdzie Ibra grał w ataku a Messi za jego plecami. Wg. Ibry praktycznie wykluczało go to z gry, bo to Messi konczyl wszystkie akcje.

Szwed podszedł do Pepa i powiedział mu, że to marnowanie jego potencjału ("To tak jakby kupić Ferrari, a jeżdzić nim jak Cinquecento")
Pep niby sie zgodził, ale potem unikał Zlatana, aż ten wkońcu wybuchł. Potem Guardiola kupił Ville i zasugerował mu odejscie z klubu.
Ja inaczej to zrozumiałem (muszę znaleźć ten pierwszy fragment), zresztą znalazłem takie coś:
Zlatan pisze:Przypomną ją (sytuację) od początku. Messi był wielką gwiazdą, w pewnym sensie drużyna należała do niego. Był nieśmiały i miły, lubiłem go. Teraz jednak przybyłem ja i dominowałem na boisku, wzbudzając niesamowitą wrzawę. Było to trochę tak, jakbym przyszedł do jego domu i rozłożył się na jego dywanie. Powiedział Guardioli, że nie chce już więcej grać na skrzydle, tylko na środku. Nie dostawałem już więc tak wiele piłek i sytuacja, w porównaniu z jesienią, uległa zmianie. Nie strzelałem goli, robił to Messi. Wtedy odbyłem tamtą rozmowę z Guardiolą.
Po rozmowie z trenerem, Guardiola zaczął go unikać, nawet nie patrzył na niego. Olewał go kompletnie. Z książki wynika też, że Ibra był jeszcze czasem wystawiany na środku ataku (bo zwykle już na boku), ale miał zalecenie odgrywać piłki do Messiego, miał grać na ścianę.

Ale ogólnie rozchodziło się o to, że Zlatan nie rozumiał dlaczego Pep ciągle mu powtarzał, że tu mają być grzeczni. Nic nie odwalał, a mimo to ciągle to słyszał. Starał się być taki jak Messi, Xavi i Iniesta, ale z każdym dniem czuł się coraz gorzej, bo czuł że nie jest soba. Denerwowało go, że w Barcie każdy jest taki sam i bez charakteru.
Sytuacja z Messim była tylko gwoździem do trumny.

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 16:36

No to co napisałeś to dokładnie potwierdza to co ja w skrócie skrobnąłem :wink:

Ibra użył też słów, że aby dobrze grać musi dymić :)
Skrytykował Guardiole, że wybitny trener powinien mieć autorytet i radzić sobie także z piłkarzami, którzy mają temperament. Ogólnie w Barcelonie jest kolegium chłopaków, którzy chodzą jak w zegarku. Może to jest także przepis na sukces?
Powiem szczerze, że czytając jego książkę zacząłem do niego czuć nawet odrobinę sympatii, ale ... przypomniałem sobie, że to Zlatan i mi przeszło :C

Ostatnio nic nie słychać o jakimś mega transferze, bo w Cavaniego to chyba nie uwierzę nawet jak zobaczę na oficjalnej stronie potwierdzenie :)

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 16:43

pumex pisze:Stary, nie załapałeś o czym piszę. Nie chodzi mi o przydatność jednego i drugiego ani o ich formę czy umiejętności. Nie chodzi mi o to, czy jeden i drugi by grał, czy nie. Chodzi o sposób postępowania, a w tym przypadku jest to naprawdę ważne
Załapałem, załapałem :wink: bardziej pisałem pod davida, Ciebie cytnąłem przy okazji i chyba niepotrzebnie.
Ale skoro podkreślasz ten aspekt- cały czas wierzysz, że to Alex został olany przez nasz zarząd, grzecznie słuchając się włoskich mediów, którym przecież płacą za doszukiwanie się takich rzeczy. Ale równie prawdopodobna jest wersja, że to Alex niechętnie zapatruje się na grzanie ławy w Juventusie- dobrze się prowadził przez całą karierę, dobrze się czuje, więc chce grać.
Zgoda, Treze i Camora. nie potraktowano z wielkim szacunkiem, ale szczególnie ten pierwszy grał już na poziomie strzeleckim Amauriego i poleciłbym jego ostatnie mecze każdemu, kto twierdzi, że mógłby być lekarstwem na bolączki w ataku.
Ale jak naprawdę jest teraz z Del Piero, dowiemy się za jakieś kilka lat, kiedy ten odwiesi buty i napisze autobiografię.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 16:44

Było na forum zamieszanie z tym młodym Lealim z Brescii, a dziś wyszło, że on już prawie nasz. Tak twierdzi dyrektor sportowy Brescii. Poza tym: Juve chce przedłużyć kontrakty z Matrim i Bonuccim :angry: , Pirlo namawia Nestę na odwiedzenie na dłużej Turynu, a Marotta znowu czai się na Behramiego. Oprócz tej pierwszej, żadna z pozostałych wiadomości mi się nie podoba :/

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 16:47

Machnes pisze:No to co napisałeś to dokładnie potwierdza to co ja w skrócie skrobnąłem :wink:

Ibra użył też słów, że aby dobrze grać musi dymić :)
Skrytykował Guardiole, że wybitny trener powinien mieć autorytet i radzić sobie także z piłkarzami, którzy mają temperament. Ogólnie w Barcelonie jest kolegium chłopaków, którzy chodzą jak w zegarku. Może to jest także przepis na sukces?
Powiem szczerze, że czytając jego książkę zacząłem do niego czuć nawet odrobinę sympatii, ale ... przypomniałem sobie, że to Zlatan i mi przeszło :C

Ostatnio nic nie słychać o jakimś mega transferze, bo w Cavaniego to chyba nie uwierzę nawet jak zobaczę na oficjalnej stronie potwierdzenie :)
No tak, ale napisałeś o tym, że grali 4-5-1, a to był jeden z niewielu takich meczów (tak zrozumiałem). Pep zaczął wystawiać Zlatana na boku, a Messiego w środku.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 17:03

deszczowy pisze:Było na forum zamieszanie z tym młodym Lealim z Brescii, a dziś wyszło, że on już prawie nasz.
To na plus, reszte twojego posta pominalem bo mi sie to co sie dzieje nie podoba, a wracajac do Lealiego to powinien (a raczej chciałbym) aby dołączył do niego Verratti.

Takich, ja ww dwójka, młodych graczy nam potrzeba

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 18:46

Szikit pisze:Z książki wynika też, że Ibra był jeszcze czasem wystawiany na środku ataku (bo zwykle już na boku), ale miał zalecenie odgrywać piłki do Messiego, miał grać na ścianę.
Swoja droga, to na roznych forach kraza sluchy, ze Ibra taki mistrz karate i w ogole, a pierwszy raz na silownie zaciagnal go Capello w Juventusie, bo za malo wazyl. Nigdy wczesniej nawet nie widzial na oczy sztangi.

Zablokowany