Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2014, 18:08

w ziązku z tym co napisałem wyżej - nie byłbym tego wcale taki pewny ;)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2014, 14:50

Na Solo piszą, ze według SKY na Holandię ma wyjść coś takiego:
--------------------------------Buffon--------------------------
---------------Ranocchia-----Bonucci-------Astori-----------
Darmian/Candreva-Parolo-De Rossi-Marchisio-De Sciglio
-----------------------Immobile-----Giovinco-----------------
:prochno:
Dziwne, nawet z tych powołań można by coś lepszego wystawić. Mam wrażenie, że część Conte chce sprawdzić, ale niekoniecznie wystawić na Norwegię. Przede wszystkim brakuje mi Verattiego, ale pewnie zagra kolejnym meczu. Jak to jest z Marchisio, czerwoną kartkę musi odcierpieć w meczu o punkty, tak? :think:
Maly pisze:ale są trenerzy dający pole dla własnej fantazji i jest Conte ;) każdy wie jak schematycznie graliśmy ale nagle dziwicie się temu co pisze... nie rozumiem ;]
Myślę, że w piłce potrzebne są i schematy i fantazja :)

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2014, 14:53

ja też ale Conte raczej nie podziela naszego zdania ;)

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2014, 17:42

@D@$ pisze:Na Solo piszą, ze według SKY na Holandię ma wyjść coś takiego:
--------------------------------Buffon--------------------------
---------------Ranocchia-----Bonucci-------Astori-----------
Darmian/Candreva-Parolo-De Rossi-Marchisio-De Sciglio
-----------------------Immobile-----Giovinco-----------------
:prochno:
Obrona Bonucci, Ranocchia i Astori - chyba jeszcze w historii Italii nie było takiej obrony, gdzie prawdopodobieństwo babola to jakieś ... 300% :prochno: :prochno: :prochno:

Chyba że Conte myśli, że uda mu się oszukać przeznaczenie czy coś w tym stylu :think:

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2014, 20:06

No i Następca w wyjściowym składzie? Nieźle, nieźle...
Antonio Conte pisze:Oczekuję od zespołu pokory, ale też dumy i determinacji. Musimy odzyskać sympatię kibiców - powiedział dziennikarzom szkoleniowiec.
Taki standardowy tekścik, każdego trenera obejmującego dany zespół, po pewnym nieudanym okresie :prochno:
Ardjan pisze:Obrona Bonucci, Ranocchia i Astori
No jeszcze Ogbonna jako czwarty do brydża.

Dziku1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2014, 20:53

I już 1-0 dla Italii, ogląda ktoś? To podanie do Immobile było od Bonucciego? Asysta pierwsza klasa, tylko nie jestem pewny kto to podawał.
Edit: No, mamy już 2-0, ciekawe czy będzie cofnięcie się i bronienie wyniku jak to często w Juve było.
Ostatnio zmieniony 04 września 2014, 21:06 przez Dziku1897, łącznie zmieniany 1 raz.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 04 września 2014, 20:53

Aż się zaśmiałem przy tej bramce Immobile. Długa piłka od Bonucciego przez całe boisku, sam na sam z bramkarzem i Ciro do pustej kieruje piłkę :prochno:

EDIT: Co się dzieje :D 9 minuta, rzut karny (ładnie Zaza wywalczył), Holendrzy w 10 :D i De Rossi na 2-0. dobry debiut Conte. 352 FTW :bravo:

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 września 2014, 20:57

Conte pięknie ich ustawił;)
Juve grało tak przewidywalną piłkę a tu zobaczcie jak Antek kadre poustawiał:)[/list]

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2014, 21:25

Kurcze, jak pięknie wygląda Antonio i Alessio na ławce :cry: :roll: Póki co nasza gra wygląda całkiem nieźle, widać że Zaza, Giach chcą sie mocno pokazać, zresztą tak jak i cała reszta. Olandia narazie niczym nie zachwyca.

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2014, 21:36

Gdyby nie zmarnowana setka to należałoby wystawić Zazie szkolną 4+. Walczy, wszędzie go pełno, wywalczony karny i kapitalne zgranie klatą do Ciro. Tylko ta setka...

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2014, 22:47

jak na cały mecz w przewadze to lipa ;] cały czas Conte nie potrafi znaleźć metody na broniące się zespoły a to w eliminacjach się może mścić...

Zaza dobry, aż szkoda że go oddaliśmy ale z drugiej strony dostaliśmy za niego całkiem przyzwoite pieniądze z tego co pamiętam...

ps. wynik to dzieło przypadku, obie drużyny z nowymi trenerami więc rozpracowywanie przeciwnika nie istniało a taktyka w pierwszych minutach "uniwersalna"
ps. bynajmniej nie mówię, że podanie Bonuca było przypadkowe

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 04 września 2014, 22:58

Maly pisze:Zaza dobry, aż szkoda że go oddaliśmy ale z drugiej strony dostaliśmy za niego całkiem przyzwoite pieniądze z tego co pamiętam...
Za rok możemy go za tą samą cenę odkupić, więc nie najgorzej (za połówkę dostaliśmy 7.5 bańki, cena dla nas to 15 za całość)
Maly pisze:ps. wynik to dzieło przypadku, obie drużyny z nowymi trenerami więc rozpracowywanie przeciwnika nie istniało a taktyka w pierwszych minutach "uniwersalna"
ps. bynajmniej nie mówię, że podanie Bonuca było przypadkowe
Stąd te powołania Conte (Giaccherini, Giovinco, Osvaldo i potem Quag). Ma blok defensywy, registę (Pirlo bez kontuzji), parę b2b (Giaccherini-Marchisio), parę napastników (Giovinco-Osvaldo/Quag), którzy znają taktykę i znająsiebie nawzajem. Przy totalnym nieładzie ze strony zawodników nieznających formacji, może postawić na sprawdzone nazwiska. Wydaje mi się, że z upływem czasu będzie z nich rezygnować i wprowadzać rzeczywiście 'najlepszych' zawodników, a nie 'średniaków' (jak ww czwórka).

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 września 2014, 23:17

meheheheh a przypadkiem Zaze nie sprzedaliśmy definitywnie zostawiając sobie tylko opcje odkupu za 15 mln euro?

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2014, 23:22

sebatiaen pisze:meheheheh a przypadkiem Zaze nie sprzedaliśmy definitywnie zostawiając sobie tylko opcje odkupu za 15 mln euro?
zaze możemy odkupic za 15 mln, ale połowke sprzedalismy w tym sezonie za 7,5 mln.
Wczesniej Simone kupilismy z jakiegos zespołu Serie B za 1 mln euro i sprzedalismy za 2,5 mln do Sassuolo, wiec już na nim zarobilismy 1,5 mln - na czysto ( z zeszłego sezonu) + 7,5 mln ( z tego sezonu). A odkupić go możemy za 15 mln za rok, czyli w tym momencie defacto będzie nas kosztowal teraz tylko 6 mln. Dobrze licze?

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2014, 00:20

Kupiliśmy go w całości za 3,5 miliona euro, tego samego lata sprzedaliśmy połówkę do Sassuolo za 2,5 miliona euro, czyli wyszło na to, że za połówkę zapłaciliśmy milion. Rok później tę samą połówkę sprzedaliśmy za 7,5 miliona. Di Marzio donosił, że mamy prawo do odkupienia go po tym sezonie za 15 milionów i po następnym za 18 milionów.

Obrazek
ODPOWIEDZ