Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 10:25

Virgil pisze:Ja do Pogby nie mam żalu, że odszedł wolał kasę, inną ligę - ok, pod względem sportowym to trochę degradacja w tym momencie ale w nie aż tak bo w perspektywie roku MU może już spokojnie grać w LM.

Jednak to co odstawił z reklamą Adidasa i jak się zachowywał jest żałosne, tak się nie robi jak już odchodzi się z klubu który tak wiele Ci dał wystarczy powiedzieć - odchodzę, dziękuję i nie byłoby problemu. Jak Zidane odchodził to zrobił to z klasą tak że większość kibiców Juve nie ma wobec niego żadnych negatywnych uczuć. A Pogba wykazał się kompletnym brakiem szacunku, tak jakby chciał coś takiego zrobić.

Co do samej sprzedaży dostaliśmy łącznie ok. 115 mln za zawodnika który sam nic nie dawał rady zrobić (początek sezonu poprzedniego) który nie grał dobrze w LM. Za takie sumy odchodzili Ronaldo, Bale czy Suarez ...Pogba na dzień dzisiejszy nie dorównuje im.

Co do płaczu niektórych, że jesteśmy klubem sprzedającym to nie dajmy się zwariować. Vidala myślę że bo jego wybrykach chcieliśmy sprzedać w razie oferty, Pogba chciał odejść tak jak Ronaldo kiedyś chciał odejść z MU. Każdy klub w takiej sytuacji sprzedaje. Szczególnie że jeszcze finansowo nie jesteśmy an poziomie tych najbogatszych jeżeli chodzi o pensje, ale powoli powoli jesteśmy coraz bliżej.

Transfer Pogby jest problematyczny pod względem zastępstwa, jeżeli przyszedłby Matuidi i Isco, albo Rakitic/Koke + Witsel. To sportowo byśmy nie stracili, ale jeżeli zafunduje nam zarząd Witsela i Brozovica to będzie trochę żal, tym bardziej że taki Isco jest na wylocie z Realu, PSG też MAtuidiego trzymać nie będzie. Po prostu boję się że zarząd ściągnie jakiegoś Matica czy Matuidiego (w sensie przecinaka) a nie kupi nikogo kreatywnego a jest nam to moim zdaniem niezbędnie potrzebne.

Tak, ściągnijmy jeszcze najlepiej Coutinho i Di Marie, bo przecież mamy zbyt mało kreatywną pomoc :facepalm:

Obrazek

Idealna jedenastka i genialna ławka. Dziękuje, dobranoc. Tak to będzie wyglądało.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 51 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 10:27

Nie mam żalu do Pogby że odszdł do ManU, jeżeli prawdą jest, że to jego ulubiony klub. Poza tym lepiej że do United, bo nie wybrał teoretycznie łątwej ścieżki (Barca, Real). Żal mam tylko o tą żenującą kampanie, w której zrobili sobie jaja z Juve i kibiców. Patrząc na tą sytuację i to lansowanie się po Stanach, nie życzę mu sukcesów sportowych. Już widzę te pierwsze miesiące w jego wykonaniu, które prawdopodobnie będą wyglądały jak początek poprzedniego sezonu u nas. Ponadto jest muzułmanem, więc żal mniejszy.

Szkoda tylko że nie zobaczymy duetu Pjanic-Pogba, ale mam nadzieję że ktoś kreatywny jeszcze przyjdzie, bo nie wyobrażam sobie znów jednego kreatywnego zawodnika w środku, potrafiącego strzelić i asystować.

P.S Rejestruje się kompletny idiota, bo takim trzeba być żeby zarejestrować się na forum innego klubu i szukać zaczepki, a Wy zamiast zupełnie go olać i nie odpowiadać, to robicie dokładnie to czego chce. Sami w takim wypadku musicie być nie wiele mądrzejsi od niego.

yanquez A kto zrobi przewagę w środku dryblingiem ? Zobaczcie że Barca, czy Real grają dwoma kreatywnymi zawodnikami w środku. Poza tym odpukać, Pjanic złapie kontuzje i co ?
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2016, 10:30 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 10:27

dawid91 pisze:
Virgil pisze:Po prostu boję się że zarząd ściągnie jakiegoś Matica czy Matuidiego (w sensie przecinaka) a nie kupi nikogo kreatywnego a jest nam to moim zdaniem niezbędnie potrzebne.
A ja się nie boję. Kreatywny jest Pjanic, średnio kreatywny Khedira i do szczęścia brakuje przecinaka. Reżyser jest zawsze jeden.
Dokładnie!!!! :ok: :ok: :ok:
Nie wyobrażam sobie Pjanicia i Isco w jednym zestawieniu... Nie w 3-5-2 Juventusowym. Khedira-Pjanić-Matiuidi wygląda bardzo dobrze. W odwodzie Markiz, Asa, Sturaro i może jakiś Witsel...

A Brozovicia nie wyśmiewajcie, bo to dobry piłkarz jest...

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 10:33

Jedyna słabość naszego zespołu to kontuzja Marchisio ale kluczowe mecze LM są w przyszłym roku, inne zespoły też się osłabiły i musza się zgrać więc my mamy czas. Teraz wszystko po stronie Allegriego, on wybierze najlepsze ustawienie/skład. Już było widać z Młotami że Alves będzie z prawej strony dawał dużo, nie jak Szwajcarski Pociąg który często tylko przejechał z faktycznie dużą szybkością bez efektu, Alves patrzy i wybiera dobre podanie.
Będzie brakować kreatywności to jakoś wpasuje Pjacę.

Nie wiem jak my szukamy następnych zawodników jak musimy się pozbyć dwóch ze składu, a 3 jeżeli dokupimy kogoś, będzie ciężko...

Bardziej w zeszłym roku się martwiłem, teraz mniej, wierzę w drużynę i trenera.

rekrut86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 10:42

Dla mnie trochę judasz taki z Pogby, zawsze mówił o najwyższych celach, a jednak idzie do klubu, który zagra zaledwie w LE.... widząc jaką paczkę szykuje Juventus, do tego jeszcze do klubu, który nie widział w nim większego potencjału.... + reklama, która tez była jedynie do nabicia kaski.Widać, że to lekki świr z tymi fryzami i strojami, ale że aż tak ma pstro w głowie. Jest życie bez Vidala, bez Pogby będzie tym bardziej.

Bardziej mnie jednak denerwuje sam klub, liczyłem, że pokażą, że Igła nie ma nic wspólnego z kasą z Pogbę i da przekaz światu, możemy kupić każdego, nikogo nie sprzedam, ale no nic, liczę, że jeszcze jakiegoś dobrego grajka kupimy, a w maju 2017 Vidal z Pogbą będą ślinili się przed tv patrząc jak nasi wznoszą puchar europy do góry :spiteful:
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2016, 10:44 przez rekrut86, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 10:43

Na forum byłem wczoraj o godzinie 20:00 - odpalam kompa rano i na forum przybywa 11 stron, myślę super fajnie jakieś nowe informacje na temat zastępcy/zastępców Pogby a tu same gorzkie żale i może 2 informacje na temat mercato, ręce opadają ... A pomyśleć że to ja mam 2 żółte kartki :ahsisi:

Moderatorzy proszę ogarnijcie to.

Co Do mercato :

Juventus wycenił Hernanesa na 11 mln euro. Sam zawodnika jednak skłania się do pozostania w naszej ekipie.

Transfer Isli - dzisiaj ma być kluczowy dzień w kwestii ewentualnej przeprowadzki do Cagliari.

Za Witsela nie będziemy płacić więcej niz 23 mln. Jeżeli Zenit nie przystanie na tę propozycję będziemy starali się wyczekać do grudnia i ściągnąć go za darmo (w czerwcu) Rywalem o podpis zawodnika jest Everton który jest skłonny wydać 30 mln euro.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 10:49

LordJuve pisze:Ludzie, co Wy z tą "10"? Pomyślcie: jak Juve potraktowało tego, który przez lata nosił ten numer i stworzył jego legendę w naszym klubie?
Lordzie, znowu przesadzasz. Mieliśmy być zakładnikami Alexa, bo ten chciał jeszcze pokopać i piłkarsko dogorywać? Moim zdaniem dobrze się stało - Il Capitano miał mecz pożegnalny, piękne zejście z murawy, owację na stojąco przez 15 minut i rundę honorową dzięki czemu jego końcówkę w klubie zapamiętamy lepiej niż jakby został na kolejne dwa lata i kisić się na ławce, co od dawna spotyka np Tottiego. Gdyby Del Piero chciał wówczas kończyć karierę i wstąpić do zarządu, na co by mu nie pozwolono, to pewnie miałbym inny stosunek do całej sytuacji, ale on chciał dalej grać jednocześnie odstając poziomem od reszty, że hej. Do tej pory pamiętam, jak obrońcy na 10-ciu metrach potrafili bez problemu odrobić dystans do powolnego jak żółw Alexa.

Co do Pogby, zero zdziwienia. Od pewnego momentu niemal wszystko wskazywało na zmianę klubu przez Francuza. Piona Cabrini, Ty vs rzeczywistość 0:2 :lol: Mocno do Paula przywiązany nie byłem, choć nie ukrywam, że trochę uwiera mnie fakt przejścia właśnie do United. Cóż, kasa - takie życie, miłych czwartków :ok: Bardziej smutno mi jest z powodu naszego środka pola będącego w opłakanym stanie po sprzedaży Pogby. Nie wiem jak zarząd mógł dopuścić do tak późnego sfinalizowania tego transferu, przez co na półtora tygodnia przez startem ligi nie ma w zespole tego, który w erze post-pogbowej ma być docelowo jednym z kluczowych ogniw naszego zespołu. Już początek zeszłego sezonu powinien pokazać nam i kierownictwu, że zbyt późne grzebanie w sercu drużyny, jakim jest środek pola, nie jest najtrafniejszym pomysłem.

Widzę, że w kontekście zastąpienia Pogby fani rzucają nazwiskiem Verrattiego. Sam wiele dałbym, żeby zobaczyć go w koszulce Juve wcześniej niż za 7-8 lat, ale emocje na bok. Raz, że to kandydatura totalnie nierealna, a dwa, patrząc na chłodno Verratti raczej nie mógłby grać w parze z Pjaniciem w 3-osobowym środku pola (co innego Pogba-Pjanić, na co bardzo mocno liczyłem), więc tym bardziej jest to transfer typowo utopijny. Z nazwisk wymienianych w mediach, zdecydowanie najlepszym kandydatem wydaje się być Matuidi, którego wielu tutaj mam wrażenie nie docenia. Zastanawiam się tylko, jak zamierzamy przeskoczyć przeszkodę w postaci naszej 'miłości' z PSG :think: Witsel to nieporozumienie w kontekście uzupełnienia środka pola po tak dużej wyrwie spowodowanej sprzedażą Pogby.

RICTOR pisze:Nasz zarząd był przygotowany na ten transfer już od dłuższego czasu więc nie jest tak, że teraz zostaliśmy z ręką w nocniku i nie wiemy co dalej zrobić.
Wiesz co, Rictor.. pewnie nasi mają nakreślone pewne scenariusze. Pytanie, jakie one są i czy przypadkiem nie są zbliżone do pomysłów sprzed roku a'la Hernanes :doh:

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 10:55

Wiesz, to jest tak, że ja słyszę te zapewnienia od naszego zarządu i ludzi rzekomo poinformowanych, którzy się tu i uwdzie udzielają i wierzę, że naprawdę jesteśmy gotowi i mamy plany pozyskania piłkarzy, którzy nawet jeśli na pierwszy rzut oka wzmocnieniami zbyt dużymi się nie jawią to jednak już w sezonie udowodnią, że ich transfery nie był pomyłkami. Wierzę, ale 100% pewności też nie mam.

ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 10:56

W tym roku jest kasa na transfery. Szkoda Pogby - ale finansowo - w 4 lata ok 120 na plus? Póki co, najlepszy interes w historii piłki nożnej. Dobrze, że odchodzi za taką dużą kasę.

binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 10:56

alessandro1977 pisze:Łudziłem się do końca, że Pogba zostanie ale tylko dlatego bo taki zawodnik robi różnicę w Serie A i różnicę marketingową ale sportowo na jego sprzedaży nie stracimy. Uważam, że będziemy mocniejsi jak w zeszłym sezonie z Pogbą bo Marotta będzie wiedział jak załatać tę dziurę. Ja za Pogbą nigdy nie przepadałem gdyż za dużo machał grabkami i strzelał fochy a jego występy na arenie międzynarodowej pokazały, że bardzo dużo mu do topowych graczy i z całą pewnością nie jest wart takich pieniędzy a nawet połowy z tego.

Dwóch kolegów napisało ( między innymi Marat - sorki, że o Tobie wspomniałem mimo, że na coś się umówiliśmy ), że ten hejt wylewany na Pogbę jest niezrozumiały i zachowujemy się jak kibice Napoli. Ja widzę jednak sporo różnic i uważam, że Pogba zasługuje na hejt. Higuain odmówił wprost podpisanie kontraktu za takie same a nawet lepsze pieniądze, które miał zapewnione w Juve. Nie deklarował niczego a jego jedynym błędem było to, że odszedł do wiecznego rywala i wroga. Igła nie był zadowolony z projektu i wiedział, że z Napoli ciężko będzie mu coś wygrać nawet w Serie A. Pogba zagrał zaś nam na nosie, cały czas bawił sie nami po tym wszystkim i nie wiedzę w przeciwieństwie do innych korzyści dla Juve z całej tej szopki...uważam, że Juve jak i kibice zostali przez tego wafla wydymani. Najbardziej jednak jestem wściekły z powodu profanacji numeru 10, który u nas nosili wielcy zawodnicy i prawdziwi idole kibiców. Tak się nie robi a pamiętam, że niektórzy kibice byli pewni ( np. mrozzi ), że przyznanie mu tej dychy na pewno coś oznacza, o czym my nie mamy pojęcia. Pomyliliście się Panowie. Pogba chce iść za kasą -niech idzie bujać się w LE bo LM to dla niego za wysokie progi. Tutaj miał uwielbienie i szacunek, tam będzie w cieniu Ibry a uważam, że nie pokaże w MU tego co tutaj. JA mu powodzenia nie życzę za tę "dychę" i za to, że najważniejszy jest dla niego hajs a nie ambicje sportowe. Za rok mógł być bohaterem transferu do zespołu w którym dostałby i lepszy hajs a i sportowo nie straciłby. Dziwię się, że w wieku 23 lat jest taki łasy na kasę. Zamknął sobie drogę do Barcy czy Realu ( które zjadają i będą zjadać MU ) bo w ten sposób ugrzęźnie w MU na lata.

No i dajcie Cabriniemu spokój...chłopaka można lubić, nie pisze bez sensu a starał się wlać Wam wszystkim nieco optymizmu. Będę go bronił bo dzięki takim jak on jest weselej na forum :prochno:
Cieszę się, że ta historia się kończy ale jestem niepocieszony, że tak późno bo to był ważny zawodnik dla Juve. I dajcie spokój z rozpaczą po tym frajerze, z powodu głupiego Vidala był większy ból...
Rok temu przecierałem oczy ze zdziwienia jak jechałeś po wszystkich z zarządu ale teraz po tym poście mogę Tobie przyklasnąć. Sam zbierałem się aby coś w tym stylu napisać. Podpisuję się pod wszystkim co napisałeś! Szczególnie dotkliwa dla mnie jest profanacja numeru 10, tu zarząd popełnił błąd dając go Pogbie, Mniejsza o jego moc marketingową, jego pozycja to nie 10 i nigdy nie będzie. To absurd. Ta cała szopka z MU...., szkoda gadać. Nie wierzyłem w transfer do Mułów bo to się kupy nie trzymało, krok wstecz dla piłkarza, no chyba że to miłość, albo zwyczajnie kasa. Jak pierwsze to ok, jak kasa to bywaj człowieku i wylatuj z pamięci. Płakać nie będę.

Zespół mamy mocny, mocniejszy niż rok temu, a jeszcze po cichu liczę że Pjaca rozbłyśnie i będzie pięknie!

Obrazek
pęto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 11:02

Za kasę z Labile brać Matuidiego plus jakiegoś młodziaka (Dahoud byłby idealny do przyuczenia się przy Pjanicu). I bez żali. Pogba sobie pokpił, to można kpić i z niego, ale płakać naprawdę nie ma potrzeby.

We will say what time will tell....

Verbum Labile debet non esse stabile.
Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 11:03

Zaczynam wierzyć w teorię , że zarząd nie planował sprzedawać Pogby , ale przez fakt , że nie możemy nikogo opchnąć , byli wręcz do tego zmuszeni , żeby budżet się zgadzał. Na żadne sprzedaże się nie zanosi a komin płacowy się robi.

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 11:18

Doniesienia Di Marzio jednak się sprawdzają - więc możemy skończyć dwoma dobrymi transferami. Matudi oraz Draxler.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 11:20

RICTOR pisze:Wiesz, to jest tak, że ja słyszę te zapewnienia od naszego zarządu i ludzi rzekomo poinformowanych, którzy się tu i uwdzie udzielają i wierzę, że naprawdę jesteśmy gotowi i mamy plany pozyskania piłkarzy, którzy nawet jeśli na pierwszy rzut oka wzmocnieniami zbyt dużymi się nie jawią to jednak już w sezonie udowodnią, że ich transfery nie był pomyłkami. Wierzę, ale 100% pewności też nie mam.
Ok, rozumiem. Mnie jedynie zastanawia jedno: skoro Pogba już dawno został sprzedany, jak twierdzą niektórzy, to jaki interes miał nasz zarząd w tym, żeby tak długo zwlekać oficjalnym upublicznieniem tej informacji? Na zdrowy rozum, naszym jak najszybciej powinno zależeć na zamknięciu tej kwestii, zgromadzeniu funduszy i częściowym przeznaczeniu ich na dodatkowego pomocnika, żeby na półtora tygodnia przed startem ligi nie zostać z ręką w nocniku.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 11:29

Osobiście myślę, że całą sprawę przeciągnęła kwestia tych procentów dla Raioli, których MU płacić zbytnio nie chciało a o płaceniu których my w ogóle nie chcieliśmy słyszeć. Ale jak się mnie spytasz czy w takim razie mamy już dogranego pomocnika na takiej samej zasadzie, że pozostaje właściwie tylko dać oficjalkę, to bez 100% pewności, ale powiem, że nie.

Zablokowany