Mercato (Lato 2016)
- ice
- Juventino

- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Niesamowita fala hipokryzji przelewa się przez fora o Juventusie czy ManUtd. Kibice Juve, że bez Pogby lepiej (wcześniej, że na pewno nie odjedzie) kibice ManUtd, że drogi i dobrze, że nie idzie. Sytuacja WIN-WIN. Juventus +120 baniek z zera, ManUtd na pewno super wartościowy gość, którego pewnie za 3-5 sezonów pójdzie do Realu z zyskiem.
- jurson09
- Juventino

W tamtym sezonie po sprzedaniu Vidala byłem jakoś dziwnie spokojny i przeczuwałem że mimo wszystko będzie git. I przeczucie mnie nie myliło.
Teraz przy odejściu Pogby mam mega złe przeczucia. Uważam, że nie wyjdzie nam to na dobre, a za 2-3 lata Pogba wejdzie na tai poziom że będzie bezcenny.
Miałem odrobinę nadziei że zostanie chociaż kasa jaką wydaliśmy na Igłe mówiła jedno - Pogba out.
Zobaczymy czy przyjdzie ktoś wartościowy w miejsce Paula bo jak na razie mam przeczuci że to co się dziś stało jest początkiem końca pewnej ery.
Zanim mnie zlinczujecie zaznaczam że jest to jedynie przeczucie. I ogólnie mam nadzieję że cholernie mylne jest to przeczucie.
Teraz przy odejściu Pogby mam mega złe przeczucia. Uważam, że nie wyjdzie nam to na dobre, a za 2-3 lata Pogba wejdzie na tai poziom że będzie bezcenny.
Miałem odrobinę nadziei że zostanie chociaż kasa jaką wydaliśmy na Igłe mówiła jedno - Pogba out.
Zobaczymy czy przyjdzie ktoś wartościowy w miejsce Paula bo jak na razie mam przeczuci że to co się dziś stało jest początkiem końca pewnej ery.
Zanim mnie zlinczujecie zaznaczam że jest to jedynie przeczucie. I ogólnie mam nadzieję że cholernie mylne jest to przeczucie.
Juve per sempre sara...!!!!
- RoyM
- Bawarczyk

Nie no panowie Juve musi wlasnymi silami dominowac Europe zeby przebic marke i pieniadze United. Bayern w ciagu 7 lat zwyciestwo, 2 finaly i 3 polfinaly. Dzieki temu sa atrakcyjniejsi od United, nadal mniej atrakcyjnie od Realu i Barcy, ale Juve nawet ladny sklad i potencjal nie starcza. Watpie ze pilkarze patrza na potencjal na 1 miejscu, oni chca konkretow i pieniedzy. Pogba w United ma pieniadze i silna marke. Druga na swiecie. I jesli wybierac zespol z potencjalem tam albo w Juve to ja sie nie dziwie ze chciak isc tam.
Po za ttm moim zdaniem gloryfikujecie role Juve w jego sukcesie. Czy on serio ma Wam co zawdzieczac? Talent mial, musial ciezko pracowac na to. To jest jego sukces. To nie Miki ktory gral G, a mimo to dostawal szanse, zaufanie i pomogli mu odbic sie od dna, a ten ich wystawil. Pogba jako wielki talent moglby go rozwinac wszedzie.
Po za ttm moim zdaniem gloryfikujecie role Juve w jego sukcesie. Czy on serio ma Wam co zawdzieczac? Talent mial, musial ciezko pracowac na to. To jest jego sukces. To nie Miki ktory gral G, a mimo to dostawal szanse, zaufanie i pomogli mu odbic sie od dna, a ten ich wystawil. Pogba jako wielki talent moglby go rozwinac wszedzie.
- Olek1987
- Juventino

Od wczoraj jestes kibicem Juve, żeby pisać coś takiego ?-10- pisze:Cóż obstawiam pewnego Belga z ... Romy za hajs bądź wymiana za Zaze.
Ciekawi mnie czy coś jest rzeczywiscie na rzeczy z De Sciglio, Ostatni dzwonek, żeby coś sensownego dostać za Stefana.
Zero szacunku dla Pogby
- rufi8
- Juventino

Rzadko się tu ostatnio udzielam, bo w odróżnieniu od lat poprzednich, do tegorocznego mercato podszedłem z dziwnym spokojem. Mam również wątpliwą przyjemność, że odejście Pogby trafnie przewidziałem w forumowym typerze. Kibicuję temu klubowi na tyle długo, że zdążyłem już przywyknąć do podobnych sytuacji. Dlatego radziłbym co niektórym forumowiczom dać sobie na wstrzymanie. Powstało milion stron na temat Pogby, za rok, dwa będzie tyle samo na temat Dybali. Juventus jest klubem, który wbrew temu co mówi Marotta, sprzedaje swoje gwiazdy i zastępuje je innymi. Tak było zawsze i to się nie zmieni. Nie przywiązujcie się do nazwisk. Czasy piłkarzy wyznających dozgonną miłość klubowi bezpowrotnie minęły, a tyczy się to w szczególności tak zwanych stranierich. O tyle dobrze, że dla Włocha Juventus nie jest przystankiem w karierze ale celem. Szacun dla Bonuca.
- wloski
- Juventino

Przemyślałeś to co teraz naskrobałeś? Odpowiedz sobie na jedno <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> pytanie jak Pogba miałby być u nas kolejne 3 lata jak od tylu był sprzedawany sezon w sezon Raiola jest happy, bo spełniły się jego życzenia to on jest bogiem wśród agentów bo będzie miał najdroższego piłkarza świata, mega prowizję i tyle. Pogba od nas odchodził kilka razy...jurson09 pisze:Teraz przy odejściu Pogby mam mega złe przeczucia. Uważam, że nie wyjdzie nam to na dobre, a za 2-3 lata Pogba wejdzie na tai poziom że będzie bezcenny.
- mzm
- Dortmundczyk

Beka z Pogby. Nie uważam, żeby sprowadzanie tego transferu do pieniędzy było słuszne, choć te na pewno też miały duże znaczenie, ale i tak beka - sportowo United to nawet nie tylko krok czy dwa w tył, to wręcz degradacja sportowa, która do wygrania Złotej Piłki z pewnością go nie doprowadzi. Jemu i Mkhitaryanowi życzę, żeby gnili na ławie (jak dzisiaj), patrząc na fatalne rezultaty Czerwonych Diabłów. Siłą rzeczy należy też źle życzyć Mourinho, choć do niego akurat nic wielkiego nie mam.
- LordJuve
- Juventino

Z tym się niestety zgadzam. Wyobrażacie sobie, że w Barcelonie sprzedają Messiego lub w RM Cristiano? Jeśli u nas Dybala osiągnie status niezaprzeczalnej gwiazdy, to też pójdzie pod młotek. Ot, cała "siła" Juventusu... na miejsce wartościowego i drogiego piłkarza sprowadzamy kogoś z potencjałem lub typowych wyrobników. Ewentualnie gwiazdy wchodzące w wiek emerytalny.rufi8 pisze:Powstało milion stron na temat Pogby, za rok, dwa będzie tyle samo na temat Dybali.
Bo Marotta to nie jest wcale taki cool guy, za jakiego go tu niektórzy mają. Dziwię się, że zarząd klubu pozwolił na całą tę sagę z Pogba i zabawy medialne kosztem kibiców Juve.rufi8 pisze:Juventus jest klubem, który wbrew temu co mówi Marotta, sprzedaje swoje gwiazdy i zastępuje je innymi.
Moim zdaniem polityka sprzedawania gwiazd skazuje nas na ciągłe bycie "tym czwartym" - czyli zespołem z grupy tych aspirujących do topu, ale jednak nie będących jego faktyczną częścią.
Sam podajesz przykład, że nie jest tak, jak piszesz. W innym wypadku nie mielibyśmy już Bonuca, nie byłoby od dawna Buffona a po farsopoli ze starego Juventusu zostałaby primavera. :roll:rufi8 pisze:Tak było zawsze i to się nie zmieni. Nie przywiązujcie się do nazwisk. Czasy piłkarzy wyznających dozgonną miłość klubowi bezpowrotnie minęły, a tyczy się to w szczególności tak zwanych stranierich. O tyle dobrze, że dla Włocha Juventus nie jest przystankiem w karierze ale celem. Szacun dla Bonuca.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 22:26 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Makiavel
- Juventino

Zgadzam się, degradacja niemal taka, jakby przeszedł do BVBmzm pisze:Beka z Pogby. Nie uważam, żeby sprowadzanie tego transferu do pieniędzy było słuszne, choć te na pewno też miały duże znaczenie, ale i tak beka - sportowo United to nawet nie tylko krok czy dwa w tył, to wręcz degradacja sportowa, która do wygrania Złotej Piłki z pewnością go nie doprowadzi. Jemu i Mkhitaryanowi życzę, żeby gnili na ławie (jak dzisiaj), patrząc na fatalne rezultaty Czerwonych Diabłów. Siłą rzeczy należy też źle życzyć Mourinho, choć do niego akurat nic wielkiego nie mam.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- rufi8
- Juventino

Troszkę źle sformułowałem zdanie, chodziło mi o to że tacy piłkarze są już na wymarciuLordJuve pisze:
Sam podajesz przykład, że nie jest tak, jak piszesz. W innym wypadku nie mielibyśmy już Bonuca, nie byłoby od dawna Buffona a po farsopoli ze starego Juventusu zostałaby primavera. :roll:rufi8 pisze:Tak było zawsze i to się nie zmieni. Nie przywiązujcie się do nazwisk. Czasy piłkarzy wyznających dozgonną miłość klubowi bezpowrotnie minęły, a tyczy się to w szczególności tak zwanych stranierich. O tyle dobrze, że dla Włocha Juventus nie jest przystankiem w karierze ale celem. Szacun dla Bonuca.
- pablo1503
- Juventino

Porównanie troszku nie na miejscu. Trochę jest racji w tym co piszesz, ale Juve jeszcze nie jest na poziomie Barcelony, Bayernu czy Realu. O ile w bezpośrednim meczu moglibyśmy powalczyć jak równy z równym, to całościowo jeszcze Nam do nich brakuje. Zarząd od jakiegoś czasu głośno mówi, że chcą dobić do tej czołówki i większymi bądź mniejszymi kroczkami idziemy w tym kierunku. Można to zaobserwować chociażby na podstawie obecnego mercato, w którym wydajemy niebotyczne sumy. Czekaliśmy na to niemalże od dekady. Jestem pewien, że w końcu zagościmy obok tamtych drużyn i odchodzić będą tylko ci zawodnicy, których sami zechcemy sprzedać, a reszta będzie nawet dopłacała, aby znaleźć się u Nas(Fabs do Barcy, czy nawet Pjanić, który zrzekł się procenta z transferu) Życzę sobie, jak i Wam, żeby to nastąpiło bardzo szybko.LordJuve pisze:Z tym się niestety zgadzam. Wyobrażacie sobie, że w Barcelonie sprzedają Messiego lub w RM Cristiano? Jeśli u nas Dybala osiągnie status niezaprzeczalnej gwiazdy, to też pójdzie pod młotek. Ot, cała "siła" Juventusu... na miejsce wartościowego i drogiego piłkarza sprowadzamy kogoś z potencjałem lub typowych wyrobników. Ewentualnie gwiazdy wchodzące w wiek emerytalny.
Było Juve przed Pogbą i będzie Juve po Pogbie. Ba, nawet silniejsze.
Matuidi/Matić + Dahoud/Kovacić i idziemy po Ligę Mistrzów.
PS. Ktoś tu wspominał coś o Vidalu. Jest w tym jakieś ziarenko piasku?

- CzeczenCZN
- Juventino

Widziałem w nich filary Juventusu na lata:

Tak na pamiątkę. Żegnajcie! A co do tych pomocników może zainwestować w młodych, kupić dwóch typu : Bazoer, Dahoud, Tielemans, Diawara, Donsah ... Wiadomo takie talenty kursują, po około 30 mln - no ale rozwiną się. To chyba nasza jedyna szansa w tym momencie tego okienka na Topa? Dybala też przychodził jako talent. No dobra trochę starszy, ale gotową gwiazdą nie był. Ryzyko było, więc według mnie trzeba i teraz ryzykować!

Tak na pamiątkę. Żegnajcie! A co do tych pomocników może zainwestować w młodych, kupić dwóch typu : Bazoer, Dahoud, Tielemans, Diawara, Donsah ... Wiadomo takie talenty kursują, po około 30 mln - no ale rozwiną się. To chyba nasza jedyna szansa w tym momencie tego okienka na Topa? Dybala też przychodził jako talent. No dobra trochę starszy, ale gotową gwiazdą nie był. Ryzyko było, więc według mnie trzeba i teraz ryzykować!
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 22:44 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 4 razy.
- annihilator1988
- Juventino

Czyli jakiś ciekawy gracz w miejsce Pogby i Juve zostaje przy 3-5-2. Nie ma co majstrować, gdy wszystko działa
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Crunny
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Drużynę buduje się od tyłu, a ta w Manchesterze jest budowana od przodu i z bardzo przypadkowych graczy, tzn. który medialny piłkarz jest do wyciągnięcia, to tego bierzemy. Nie wróżę temu nic dobrego. Dziwię się, że Pogba chce w tym uczestniczyć. Jestem ciekaw, jak sobie poradzi psychicznie, gdy ManU w kolejnym sezonie uplasuje się za Chelsea, City, Liverpoolem i Arsenalem. Zrozumiałbym go, gdyby naciskał na transfer do Realu/Barcelony i mówił: chcę wygrać LM i grać z Messim/C.Ronaldo w jedynej drużynie. Pójście do ManU to strata co najmniej 1 sezonu w jego karierze, bo grając w LE nie zdobędzie Złotej Piłki i dodatkowego fejmu.mzm pisze:Beka z Pogby. Nie uważam, żeby sprowadzanie tego transferu do pieniędzy było słuszne, choć te na pewno też miały duże znaczenie, ale i tak beka - sportowo United to nawet nie tylko krok czy dwa w tył, to wręcz degradacja sportowa, która do wygrania Złotej Piłki z pewnością go nie doprowadzi. Jemu i Mkhitaryanowi życzę, żeby gnili na ławie (jak dzisiaj), patrząc na fatalne rezultaty Czerwonych Diabłów. Siłą rzeczy należy też źle życzyć Mourinho, choć do niego akurat nic wielkiego nie mam.
Na koniec dzisiejszego dnia powiem tak: lepiej, że Pogba idzie teraz za ponad 100 mln, niż miałby iść za rok za 80 mln, bo miałby wtedy już tylko 2-letni kontrakt. Szkoda tylko, że całość tej kwoty wydaliśmy na Higuaina, bo choć to świetny snajper, to za kasę z Pogby mieliśmy ściągnąć 3-4 przyszłych topów.