Mercato (Lato 2016)
- fazzi
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Przecież on jest nie do kupienia. Gra w PSG nie Porto.AdiZ pisze::rotfl: Już widzę te ciężkie kokosy po odpaleniu Zazy, Hernanesa i Pereyry. Jak się ich pozbędziemy to albo to będzie wypożyczenie, albo sprzedaż za czapkę gruszek.jakku1 pisze:Tak. Sporo nazwisk sie pojawia i pojawiało (od Witsela po Draxlera), ale kogo wezmiemy to ciezko powiedziec.notquitemytempo pisze:
jakku1, przewijają się jakieś konkretne nazwiska? szczególnie jestem ciekaw tego zawodnika bardziej ofensywnego.
Po odpaleniu Zazy, Hernanesa i np. Pereyry, bilans transferowy zamkniemy na sporym plusie.
Dostać 100+ mln za Pogbe i nie kupić Verrattiego :shock:![]()
Był nawet post wprost o <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> :lol:RICTOR pisze: Cobra, Cabrini sam wiedział w co się pakuje kiedy postanowił nabić sobie fejm. Sam tu kilka razy pytałem co planują napisać Ci święcie przekonani o pozostaniu Pogby, dodatkowo traktujący tych mniej pewnych jak jakichś kosmitów.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Klorel
- Juventino

Pogba przyszedł za paczkę czipsów, dostaniemy za niego kwotę około 100 baniek. A wchodząc tutaj czyta się jeden wielki lament jakby klub przestał istnieć. Większość z Was chyba zapomina, że całkiem niedawno zbudowany został nowy stadion plus swego czasu zaciągane były pożyczki
.
Poza tym, proszę się przyznać, kto z Was nie przyjąłby oferty zmiany pracy gwarantującą trzykrotną pożyczkę? Piłkarz to ZAWÓD taki sam jak każdy inny.
Jedyne o co można mieć pretensje do Pogby, to tylko o to, że jednoznacznie nie określił się co do swojej przyszłości. I odstawiał wg niektórych taką szopkę w mediach. Mnie osobiście bardziej bolało odejście Vidala za 40 baniek, niż Pogby za 100. Nie odszedłby teraz, to zrobiłby to za rok.
Gratuluję Raioli, który niesamowicie wypromował swojego piłkarza do granic możliwości.
Co do Verattiego - nie żartujcie sobie. Ostatnio przedłużył kontrakt z PSG.
.
Poza tym, proszę się przyznać, kto z Was nie przyjąłby oferty zmiany pracy gwarantującą trzykrotną pożyczkę? Piłkarz to ZAWÓD taki sam jak każdy inny.
Jedyne o co można mieć pretensje do Pogby, to tylko o to, że jednoznacznie nie określił się co do swojej przyszłości. I odstawiał wg niektórych taką szopkę w mediach. Mnie osobiście bardziej bolało odejście Vidala za 40 baniek, niż Pogby za 100. Nie odszedłby teraz, to zrobiłby to za rok.
Gratuluję Raioli, który niesamowicie wypromował swojego piłkarza do granic możliwości.
Co do Verattiego - nie żartujcie sobie. Ostatnio przedłużył kontrakt z PSG.
http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25767
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam
- Mateuszello
- Juventino

Ja uważa(łe)m, że do zatwierdzenia transferu Pjacy okienko zmierzało do stanu idealnego.
Na koniec sezonu 15/16 mieliśmy 25-osobową kadrę (1 wychowanek + 24).
Odszedłl Rubinho
W świetle nowych przepisów - minimum 4 wychowanków/ max. 21 nie-wychowanków wydaje się oczywiste jest, że 3. bramkarzem musiał być/będzie wychowanek.
Odszedł Caceres
Urugwajczyka zamieniliśmy na Benatię. Optymistyczne na jakich warunkach i w jakiej roli tu przychodzi. Szkoda tylko, że Martinowi skończył się kontrakt, a nie sprzedaliśmy go.
Odszedł Padoin
Liczba pomocników nie zmieniła się po przyjściu Pjanicia. Przy nieobecności Marchisio nie zmniejszylibyśmy jakości pomocy. Po powrocie Claudio do zdrowia i do formy sytuacja wyglądałaby komfortowo. Tu byłby postęp.
Odszedł Cuadrado
Pozyskaliśmy za darmo Alvesa. Oczywiście, że Kolumbijczyk dawał więcej uniwersalności. Lichtstenier pewniejszy w obronie, Cuadrado efektywniejszy w ataku. Brazylijczyk jest wiekowy, ale doświadczony i trzyma(ł) formę.
Odszedł Morata
Miał przyjść Berardi, trafił do nas Pjaca. Ciężko Chorwatowi przybić jakąś pozycję, ale ja uważam, że to wygodniejszy dla Allegriego zmiennik Dybały niż Hiszpan, który nie przeszkadza w walce o drugą pozycję dwóm 9-kom - Mandzukiciowi i Zazie.
Do tamtej chwili mieliśmy 23-osobową nie-wychowanków. Wszyscy mieli swoich zmienników, którzy nie są leszczami i można się czegoś po nich spodziewać poza pomocą w obliczu długiej kontuzji Marchisio i częstych nieobecności Niemca. Bo bez tej dwójki z klasowych piłkarzy zostaliśmy tylko z Pogbą i Pjaniciem. I tam mieliśmy przepych. Dlatego koniecznie stamtąd trzeba było tych dwóch zepchnąć.
Kandydatów było 4:
1. Hernanes - najsłabszy, najbardziej zbędny, lecz też z z tej racji nikłe zainteresowanie. Teraz realne są chyba wypożyczenia
2. Pereyra - po prostu nie pasuje do naszego klubu/ taktyki, ale jakieś zainteresowanie było/ jest i prawdoobne jest wyciągnięcie za niego +10mln. Chciał go Zenit, Napoli już chyba było dogadane na 18?
3. Asamoah - kontuzje sprawiły, że jego miejsce zajęli inni, ale czy mimo to są wgl hipotetyczni chętni jak Conte? Jego stan zdrowia nie zapewnia nam tez gotówki to już może lepiej go zostawić licząc się z tym, że mógłby się odbudować?
4. Lemina - najmłodszy, najzdolniejszy, najbardziej perspektywiczny dlatego też najbardziej wolelibyśmy jego zostawić. Ale też przyciąga najwięcej chętnych i jest najdroższy.
Transfer Higuaina jest oczywiście przepłacony. Z tym chyba nikt racjonalnie nie polemizował. Wytłumaczeń szukało się w możliwych alternatywach. Może i nie mieliśmy dostępnych podobnych tańszych innych napastników, ale te pieniądze w końcu gdzieś o sobie przypomną, gdy zabraknie nam ich części w przyszłych transakcjach. Gdyby Zaza odszedł za te 30 mln to uważam, że wyszlibyśmy na tym dobrze. Bo i za Włocha to zawyżona wartość co potwierdza chyba fakt, że poza Wolsburgiem nikt nam takiej kasy nie da. Ale Zaza odciął się od przeprowadzki do Niemiec i my nie powinniśmy kontraktować Higuaina, który zablokował nam wcześniej dogadany transfer Pereyry i miał kaluzulę :doh: . Dodatkowo urosło wtedy ciśnienie na obowiązkowe sprzedanie już trzeciego zawodnika.
Bez nowego napastnika pozbycie się dwóch z ww czwórki było realne do końca okna. A może nawet odszedłby trzeci i wtedy można byłoby dokooptować jakąś opcję low-cost do środka? To już byłoby okno idealne. Ale odszedł Pogba. Jeszcze jakby ten Gonzalo przybliżył nas do jego zatrzymania... Kogo my teraz kupimy jak nadal musimy pozbyć się dwóch i sprawa jest o tyle skomplikowana, że teraz brakuje nam topa, a zakup dwóch (np. Matuidi + Witsel) zmusza nas do sprzedaży kolejnego - trzeciego z obecnej kadry.
Wszystko na nic :placze:
Ale wiecie co mnie najbardziej dobija? Nasza mentalność. Konkretniej sterników klubu. Rok temu Tevez, Vidal, Lloretne(!). Teraz Pogba. To na prawdę nie buduje i brzmi pesymistycznie w obliczu przyszłego zainteresowania Dybałą. Jeszcze ten Manchester. UNITED! W takim fatalnym dla nich momencie... Co mnie drażni to też ta reklama. Dziwiło mnie, że była tak odmiennie tu (przez 20[?] stron tematu) interpretowana. Gdy się pojawiła to jede znajomy zapytał się mnie "Czyli jednak nie odchodzi?". Kolega-fan MU z kolei dziwił się ze mną dlaczego jest tak powszechnie opacznie rozumiana, że przechodzi do United, bo nasz tok rozumowania był taki:
Bombarduje się z każdej strony, we wszystkich mediach(gazetach) od tygodnia, że "transfer dogadany, deal done, testy medycznie, w 48h wszystko się zamknie" i wchodzi reklama adidasa z Pogbą:
- motyw "bla, bla, bla" - czyli opowiadanie bzdur
- gezety-sępy,
- Pogba śmieje się z tego co czyta w gazetach, twierdzi, żeby w to nie wierzyć,
- "blah" w kontekście Manchesteru - kolejna poszlaka bzdury
Z transferu nici. Uważaliśmy, że to jedyna logiczna interpretacja. Teraz w obliczu tego transferu jestem bardzo skołowany. Tym bardziej, że dla Was(większości) był to jednak sygnał odejścia.
Na koniec sezonu 15/16 mieliśmy 25-osobową kadrę (1 wychowanek + 24).
Odszedłl Rubinho
W świetle nowych przepisów - minimum 4 wychowanków/ max. 21 nie-wychowanków wydaje się oczywiste jest, że 3. bramkarzem musiał być/będzie wychowanek.
Odszedł Caceres
Urugwajczyka zamieniliśmy na Benatię. Optymistyczne na jakich warunkach i w jakiej roli tu przychodzi. Szkoda tylko, że Martinowi skończył się kontrakt, a nie sprzedaliśmy go.
Odszedł Padoin
Liczba pomocników nie zmieniła się po przyjściu Pjanicia. Przy nieobecności Marchisio nie zmniejszylibyśmy jakości pomocy. Po powrocie Claudio do zdrowia i do formy sytuacja wyglądałaby komfortowo. Tu byłby postęp.
Odszedł Cuadrado
Pozyskaliśmy za darmo Alvesa. Oczywiście, że Kolumbijczyk dawał więcej uniwersalności. Lichtstenier pewniejszy w obronie, Cuadrado efektywniejszy w ataku. Brazylijczyk jest wiekowy, ale doświadczony i trzyma(ł) formę.
Odszedł Morata
Miał przyjść Berardi, trafił do nas Pjaca. Ciężko Chorwatowi przybić jakąś pozycję, ale ja uważam, że to wygodniejszy dla Allegriego zmiennik Dybały niż Hiszpan, który nie przeszkadza w walce o drugą pozycję dwóm 9-kom - Mandzukiciowi i Zazie.
Do tamtej chwili mieliśmy 23-osobową nie-wychowanków. Wszyscy mieli swoich zmienników, którzy nie są leszczami i można się czegoś po nich spodziewać poza pomocą w obliczu długiej kontuzji Marchisio i częstych nieobecności Niemca. Bo bez tej dwójki z klasowych piłkarzy zostaliśmy tylko z Pogbą i Pjaniciem. I tam mieliśmy przepych. Dlatego koniecznie stamtąd trzeba było tych dwóch zepchnąć.
Kandydatów było 4:
1. Hernanes - najsłabszy, najbardziej zbędny, lecz też z z tej racji nikłe zainteresowanie. Teraz realne są chyba wypożyczenia
2. Pereyra - po prostu nie pasuje do naszego klubu/ taktyki, ale jakieś zainteresowanie było/ jest i prawdoobne jest wyciągnięcie za niego +10mln. Chciał go Zenit, Napoli już chyba było dogadane na 18?
3. Asamoah - kontuzje sprawiły, że jego miejsce zajęli inni, ale czy mimo to są wgl hipotetyczni chętni jak Conte? Jego stan zdrowia nie zapewnia nam tez gotówki to już może lepiej go zostawić licząc się z tym, że mógłby się odbudować?
4. Lemina - najmłodszy, najzdolniejszy, najbardziej perspektywiczny dlatego też najbardziej wolelibyśmy jego zostawić. Ale też przyciąga najwięcej chętnych i jest najdroższy.
Transfer Higuaina jest oczywiście przepłacony. Z tym chyba nikt racjonalnie nie polemizował. Wytłumaczeń szukało się w możliwych alternatywach. Może i nie mieliśmy dostępnych podobnych tańszych innych napastników, ale te pieniądze w końcu gdzieś o sobie przypomną, gdy zabraknie nam ich części w przyszłych transakcjach. Gdyby Zaza odszedł za te 30 mln to uważam, że wyszlibyśmy na tym dobrze. Bo i za Włocha to zawyżona wartość co potwierdza chyba fakt, że poza Wolsburgiem nikt nam takiej kasy nie da. Ale Zaza odciął się od przeprowadzki do Niemiec i my nie powinniśmy kontraktować Higuaina, który zablokował nam wcześniej dogadany transfer Pereyry i miał kaluzulę :doh: . Dodatkowo urosło wtedy ciśnienie na obowiązkowe sprzedanie już trzeciego zawodnika.
Bez nowego napastnika pozbycie się dwóch z ww czwórki było realne do końca okna. A może nawet odszedłby trzeci i wtedy można byłoby dokooptować jakąś opcję low-cost do środka? To już byłoby okno idealne. Ale odszedł Pogba. Jeszcze jakby ten Gonzalo przybliżył nas do jego zatrzymania... Kogo my teraz kupimy jak nadal musimy pozbyć się dwóch i sprawa jest o tyle skomplikowana, że teraz brakuje nam topa, a zakup dwóch (np. Matuidi + Witsel) zmusza nas do sprzedaży kolejnego - trzeciego z obecnej kadry.
Wszystko na nic :placze:
Ale wiecie co mnie najbardziej dobija? Nasza mentalność. Konkretniej sterników klubu. Rok temu Tevez, Vidal, Lloretne(!). Teraz Pogba. To na prawdę nie buduje i brzmi pesymistycznie w obliczu przyszłego zainteresowania Dybałą. Jeszcze ten Manchester. UNITED! W takim fatalnym dla nich momencie... Co mnie drażni to też ta reklama. Dziwiło mnie, że była tak odmiennie tu (przez 20[?] stron tematu) interpretowana. Gdy się pojawiła to jede znajomy zapytał się mnie "Czyli jednak nie odchodzi?". Kolega-fan MU z kolei dziwił się ze mną dlaczego jest tak powszechnie opacznie rozumiana, że przechodzi do United, bo nasz tok rozumowania był taki:
Bombarduje się z każdej strony, we wszystkich mediach(gazetach) od tygodnia, że "transfer dogadany, deal done, testy medycznie, w 48h wszystko się zamknie" i wchodzi reklama adidasa z Pogbą:
- motyw "bla, bla, bla" - czyli opowiadanie bzdur
- gezety-sępy,
- Pogba śmieje się z tego co czyta w gazetach, twierdzi, żeby w to nie wierzyć,
- "blah" w kontekście Manchesteru - kolejna poszlaka bzdury
Z transferu nici. Uważaliśmy, że to jedyna logiczna interpretacja. Teraz w obliczu tego transferu jestem bardzo skołowany. Tym bardziej, że dla Was(większości) był to jednak sygnał odejścia.
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- Push3k
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Wait, what? Skąd to masz?Olek1987 pisze:Allegri: "nic nie wiem o transferze Pogby, ale jeśli odejdzie do Manchesteru bede musiał się z nim pożegnać"
![]()
![]()
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Robaku
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
eee bo jak sypnęliśmy 90 baniek na Igłę 30 za Pjanicia to mniemam, ze za 100 baniek spokojnie pozyskalibysmy Marco. Domniemanie obalalne.PlanetJuve pisze:Skąd nagle wiesz, że mieliśmy hajs na Marco? Mówię o tym okienku. 90% twoich doniesień z tego mercato to brednie. Jak nie ma nic do rzeczy skoro odchodzi Pogba to moglibyśmy po niego uderzyć :doh: Paratici już dawno mówił, że mamy w planach zastepców na ewentualne odejcie Pogby czy Bonu.Robaku pisze:no i jaki w tym problem? Mielismy hajs na Marco, ale nie chcielismy go tak spożytkować. Podpisanie nowego kontraktu nie ma nic do rzeczy.PlanetJuve pisze:
Tego samego Marco, który podpisał nowy kontrakt? Orientuj się
Nie dali 12 mln i już go nie będzie i tyle.
Tyle, że Włoch jest Juventino i od razu potwierdził chęć pozostania.
Sorry Planet, ale ja nie mialem żadnych doniesień w mercato. Załuję, chciałbym, ale nie miałem zadnych. Chciałbym być nawet tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jak Tancredi, ale sorry nie jestem. Mam nadzieje, ze widzisz różnice, rozkmniasz jak nie - to spójrz w słownik.
A poza tym wytłumacz mi co ma przedłużenie kontakrtku danego zawodnika z klubem do możliwosci jego pozyskania? Dla mnie to nie ma to zwiazku, powiem wiecej kluby czasem specjalnie przelduzaja kontrakty ze swoimi zawodnikami, celem wypchnięcia ich w to samo okienko za wiekszy hajs.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 19:54 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
- RICTOR
- Juventino

Na VS raczej optymizm wśród osób "poinformowanych" bo wszystkie ich źródła informują, że na Galileo Ferraris panuje spokój i przekonanie, że po sprzedaży Pogby nie nastąpi koniec świata 
Gianni Balzarini czyli ten dziennikarz, który jest dość dobrze poinformowany w sprawach naszego klubu napisał, że niebawem poznamy zastępstwo Pogby a nie wyklucza też, że do końca okienka naszą pomoc zasili również kolejny piłkarz.
Gianni Balzarini czyli ten dziennikarz, który jest dość dobrze poinformowany w sprawach naszego klubu napisał, że niebawem poznamy zastępstwo Pogby a nie wyklucza też, że do końca okienka naszą pomoc zasili również kolejny piłkarz.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 19:57 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- blackadder
- Juventino

Z roku na rok Juventus jest coraz mocniejszy. To jest fakt. Jesteśmy w fazie rozwoju. My gonimy Real, Barcę i Bayern. Oni stają w miejscu, bo już są na topie.Mateuszello pisze: Ale wiecie co mnie najbardziej dobija? Nasza mentalność. Konkretniej sterników klubu. Rok temu Tevez, Vidal, Lloretne(!). Teraz Pogba. To na prawdę nie buduje i brzmi pesymistycznie w obliczu przyszłego zainteresowania Dybałą. Jeszcze ten Manchester. UNITED! W takim fatalnym dla nich momencie...
Myślicie że Real nie wziął Pogby bo ich na niego nie stać? Gdyby go chcieli, nie mieliby problemu aby go kupić.
Zrozumcie jedno. Pogba jest środkowym pomocnikiem. Każdy wie jak on gra. Teraz każdy będzie na niego patrzył z pryzmatu ceny za jaką został kupiony. Już teraz można powiedzieć że ma on zbyt duże wahania formy jak na zawodnika za takie pieniądze. Jak sobie radzi z presją? Przypomnijcie sobie początek sezonu, jak każdy oczekiwał cudów od nowego numeru "10". Niedawno za mniejsze pieniądze kupiono np. L. Suareza - maszynę do zdobywania bramek. 110-120 mln - ile za niego nie dostaniemy - to będzie dobry dla nas deal.
Fajnie byłoby zatrudnić jeszcze jednego, klasowego pomocnika, szczególnie mając na uwadze problemy zdrowotne zawodników w tej linii. Ale jakby nie było, zobaczcie sobie jacy zawodnicy grają w pomocy innych wielkich klubów. Naprawdę nie odstajemy.

- Kucharius1
- Juventino

Marco gra w klubie szejków więc jeśli on sam nie pali się do odejścia tak jak Pogba do ManU, to i 200 mln może być za mało by go pozyskać. Domniemanie obalone.
- Olek1987
- Juventino

Push3k pisze:Wait, what? Skąd to masz?[/quoteOlek1987 pisze:Allegri: "nic nie wiem o transferze Pogby, ale jeśli odejdzie do Manchesteru bede musiał się z nim pożegnać"
![]()
![]()
http://www.tuttojuve.com/altre-notizie/ ... lla-324655
http://www.calciomercato.com/en/news/ju ... ell-324909
tlumaczylem sobie z wloskiego, pozniej znalazlem wersje ENG, ale sens sie nie zmienil
Zero szacunku dla Pogby
- Robaku
- Juventino

no przekonałeś mnie...Kucharius1 pisze:Marco gra w klubie szejków więc jeśli on sam nie pali się do odejścia tak jak Pogba do ManU, to i 200 mln może być za mało by go pozyskać. Domniemanie obalone.
Neymar 200 baniek. Emery. krychowiak. Nowe rozdanie. finansowe fair play. próbuj dalej.
- Arbuzini
- Juventino

Trochę w żartach rzuciłem, że Pogbie może bardziej zależy na byciu celebrytą niż piłkarzem, a okazało się, że jest w tym mnóstwo prawdy. Zawiodłem się na nim, ale głupich nie żal.
Mam nadzieję, że to nie koniec naszego mercato. Niestety pomoc jest w opłakanym stanie. Mamy trzech klasowych pomocników, z czego tylko jeden daje jako taką gwarancję ciągłości w grze. Wiecie kogo bym chciał? Dahouda. Wiem, że młody i niedoświadczony, ale na jednym pomocniku nie powinno się skończyć.
Niestety nie ma drugiego takiego jak Paul - czyli bardzo wysokiego b2b, świetnie wyszkolonego technicznie, grającego na bardzo wysokim poziomie w ofensywie i dobrego w odbiorze (nie przesadzajmy jednak z tym... wirtuozem gry obronnej Pogba nigdy nie był). Tak jak nie ma drugiego takiego jak Ibra, co wcale nie znaczy, że są piłkarzami nie do zastąpienia.
Mam nadzieję, że to nie koniec naszego mercato. Niestety pomoc jest w opłakanym stanie. Mamy trzech klasowych pomocników, z czego tylko jeden daje jako taką gwarancję ciągłości w grze. Wiecie kogo bym chciał? Dahouda. Wiem, że młody i niedoświadczony, ale na jednym pomocniku nie powinno się skończyć.
Niestety nie ma drugiego takiego jak Paul - czyli bardzo wysokiego b2b, świetnie wyszkolonego technicznie, grającego na bardzo wysokim poziomie w ofensywie i dobrego w odbiorze (nie przesadzajmy jednak z tym... wirtuozem gry obronnej Pogba nigdy nie był). Tak jak nie ma drugiego takiego jak Ibra, co wcale nie znaczy, że są piłkarzami nie do zastąpienia.
- Urbi27
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 34 razy
Cudnie, że za Pogbę przyjdzie 2 zawodników, szkoda, że tylko jednym będziemy go mogli zastąpić na boisku...RICTOR pisze:Na VS raczej optymizm wśród osób "poinformowanych" bo wszystkie ich źródła informują, że na Galileo Ferraris panuje spokój i przekonanie, że po sprzedaży Pogby nie nastąpi koniec świata
Nie ma na rynku zastępstwa dla Paula, ale jego odejście było oczywiste już od transferu Igły, więc dla mnie żadna rewelacja.
- Vincitore
- Juventino

Arbuzini pisze: Wiecie kogo bym chciał? Dahouda. Wiem, że młody i niedoświadczony, ale na jednym pomocniku nie powinno się skończyć.
Mourinho już powitał Pogbę w United.
- Cabrini_idol
- Juventino

Jako, że pewnie jutro oficjalka. Jestem w szoku. JESTEM <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> MEGA W SZOKU. Tracę cały szacunek do Paula... Jakim trzeba być <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> aby przez 3 tygodnie tak sobie kpic z klubu, który w niego uwierzył i był rodziną, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mnie obchodzi, że kazał mu sponsor czy Raiola, tak się nie robi, chciał odejść mógł to powiedzieć, mogli to zrobić normalnie...rozumiem kasa, ale <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> on mógł liczyć na 8 mln euro u nas. Pazerność. Rozumiem jak ktoś zarabia 2 tysiące i ma możliwośc zarobienia 12 tysięcy ale nie przy takich kwotach jak 10 czy 15 mln euro, różnica jest taka, że ma więcej zer na koncie, bo przy obydwu sytuacjach czy zostaniu w Juve za 8 mln czy odejściu do MU za 13 mln nadal stać go na wszystko.
A teraz tak jak zapowiadałem, odpuszczam pisanie czegokolwiek na forum aż to końca sezonu ( chyba, że dojdziemy do finału LM
).
Z każdym rokiem tracę coraz bardziej szacunek do tej dyscypliny sportu, sportu, który tak kochałem w latach 90 i na początku XXI w, sportu który obecnie stał się tylko moneymachine ...
Życzę Pogbie wszystkiego najlepszego.... ale nie w sporcie, niech wraca do MU i cierpi tam, zajmie 5 miejsce w lidze i oby nie powąchał LM przez kilka lat. W tym czasie mam szczerą nadzieję, że puchar Europy zobaczy ale w TV, podnoszony przez Gigiego.
A przy okazji, bo wiem, że wielu kibiców Manu fucking United tutaj zagląda codziennie od 3 tygodni : <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> WAM W DUPE PYSZAŁKI.
A teraz tak jak zapowiadałem, odpuszczam pisanie czegokolwiek na forum aż to końca sezonu ( chyba, że dojdziemy do finału LM
Z każdym rokiem tracę coraz bardziej szacunek do tej dyscypliny sportu, sportu, który tak kochałem w latach 90 i na początku XXI w, sportu który obecnie stał się tylko moneymachine ...
Życzę Pogbie wszystkiego najlepszego.... ale nie w sporcie, niech wraca do MU i cierpi tam, zajmie 5 miejsce w lidze i oby nie powąchał LM przez kilka lat. W tym czasie mam szczerą nadzieję, że puchar Europy zobaczy ale w TV, podnoszony przez Gigiego.
A przy okazji, bo wiem, że wielu kibiców Manu fucking United tutaj zagląda codziennie od 3 tygodni : <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> WAM W DUPE PYSZAŁKI.

- RICTOR
- Juventino

Z tym Dahoudem to nie jest tak, że Gladbach po sprzedaży Xhaki go obwieściło piłkarzem nie do ruszenia w tym sezonie? Tak mi świta, że nasz forumowy kolega kibic BvB tak jakiś czas temu pisał.
Bo widzisz Cabrini, jak już komuś wierzyć to albo wychowankom albo piłkarzom w jakiś inny sposób związanym emocjonalnie z klubem a nie nowej generacji piłkarzy-celebrytów. Tak jak na Draxlerze tak się i niestety na Pogbie przewiozłeś.
Bo widzisz Cabrini, jak już komuś wierzyć to albo wychowankom albo piłkarzom w jakiś inny sposób związanym emocjonalnie z klubem a nie nowej generacji piłkarzy-celebrytów. Tak jak na Draxlerze tak się i niestety na Pogbie przewiozłeś.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 20:25 przez RICTOR, łącznie zmieniany 2 razy.