Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 18:09

jarmel pisze: Vidala było mi dużo bardziej szkoda, to chyba był dla nas wazniejszy zawodnik.
Jeżeli przyjdzie teraz Matuidi to będę zadowolony, przecież to bardzo dobry zawodnik. Higuain i Matuidi za Pogbę? Brałbym w ciemno.
Zgoda. W wypadku Matuidiego tylko wiek mi zgrzyta trochę.

A tymczasem internet reaguje szybko.

Obrazek

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 18:10

Co wy chcecie Isco obok Pjanica i Khediry? Zbyt ofensywnie. Pogba jest piłkarzem który łączy znakomity odbiór z ciekawymi zagraniami w ofensywie. Ciężko będzie w pełni go zastąpić. Moim zdaniem Isco dubluje się z Pjanicem, z wielkiej gry w defensywie znani nie są. Mamy Khedirę, który potrafi również nieźle zagrać piłkę, w odbiorze jednak od Pogby i Marchisio odstaje. Przydałby się jakiś przecinak z zadatkami do gry ofensywnej jak Matuidi czy Sissoko i jeśli Khedira będzie zdrowy to nasz środek będzie lepszy niż przed rokiem.

FORZA JUVE!!!
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 18:13

kapusniaczek pisze: Wszystko fajnie, tylko jest jedno ale. Nie możemy już się bawić w odkładanie. Kadra jest stara, bardzo stara - prawdopodobnie najstarsza w przyszłej edycji LM. Jak nie wygramy w ciągu: roku, dwóch, ewentualnie trzech to potem bedzie jeszcze trudniej. Do wymiany będzie praktycznie 2/3 składu. Marotta to wiedział i dlatego zaryzykował z pipitą, pewien cykl się kończy i trzeba spróbować coś ugrać - tu i teraz... :czas:
Skąd wziął się ten mit? Idziemy na LM tu i teraz, stawiam wszystko na jedną kartę bo za trzy lata będzie trzeba budować zespół od nowa. :co?:
Rugani ogrywa się w zespole od roku, innego człowieka gotowego i prezentującego poziom BBC wyjęliśmy z palcem w nosie. Z Cuadrado rezygnujemy bo po prostu nie jest potrzebny. Jest Pjaca i Dybala, w poczekalni Berardi. Ligi Mistrzów nie wygrywa się młodzieżą, przynajmniej jeśli mówimy o drużynie z Włoch. Ciesze się, że stawiamy na doświadczenie a włoski paszport nie jest już priorytetem - to jest droga do uszatego pucharu. Podobnie jak ludzie na b2b, którzy przede wszystkim specjalizują się w odbieraniu piłki. Także zapraszam Matuidiego i możemy kończyć. Chciałem jeszcze jakąś wypasioną alternatywę dla Dybali ale chyba szkoda byłoby Pjacy.

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ju ... zow/bbp64f

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 18:14

Poleciał na kasę i tyle. Kij z nim w szczególności jak zwodził kibiców. Teraz trzeba czekać na zastępce, mam nadzieje, że to będzie jakaś niespodzianka, a nie żaden Witsel i można się pozbywać zawodników niepotrzebnych.

Wydaje mi się nawet, że nasi nie są głupi i już maja zaklepanego pomocnika :whistle:

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 18:16

Znowu sie zapytam - czy ten chlopak wie w co sie pakuje? Wlasnie Fellaini podal pilke Vardy'emu a ten strzelil bramke na 1-1. Towarzystwo Pogba bedzie mial po prostu komiczne. Zawodnik z ambicjami nie poszedlby do takiego klubu. Strasznie mnie to meczy i kompletnie tego nie rozumiem.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 18:20

Isla bardzo blisko Cagliari i wszystko ma się zamknąc jeszcze dzisiaj.
Dzisiaj możliwe jest ogłoszenie dwóch transferów.
Uff jeszcze 3 -4 (Hernanes, Pereyra, Zaza ew. Lemina/Asa) i jedziemy.

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 18:21

Skąd taki lament u niektorych ?

Racja, Pogba to świetny zawodnik, dodatkowo zyskiwał w oczach fajnym strzalem z dystansu i odbiorami kung-fu a takze tym ze byl mlody i przyszedl za free, ale bez przesady, jest do zastapienia. To nie Buffon....

Przeciez jak ta ekipa zacznie trybic na 100% to półfinał LM mamy w kieszeni.

widzieliscie co robil Alves w swoim pierwszym meczu po wakacjach ?

Mamy świetny skład i nawet odejscie Pogby tego nie zmienia.

Ciekawi mnie tylko jakiego pomocnika sprowadzimy, ale wszystko wskazuje na Matuidi. I dobrze. Za rok Veratti.

Asamoah musi zostac, jak omina go kontuzje to mamy spore wzmocnienie.

P.S zarobilismy na czysto 109 mln euro a moze i 119 (pensji nie wliczam) ;)
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 18:22 przez Olek1987, łącznie zmieniany 1 raz.

Zero szacunku dla Pogby
slay_mac

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 18:21

Jak wygląda na tą chwilę bilans finansowy ?

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 18:22

Panowie, lejecie żółć na Pogbę, a jeszcze nie tak dawno kpiliście z kibiców Napoli chcących urwać łeb Higuainowi. Trochę to żałosne moim zdaniem. Ja rozumiem, że Pogbę zwabiły pieniądze, zalicza sportowy regres, ale należy także pamiętać, że Man Utd to drużyna, której od zawsze kibicował. Higuain odchodził do znienawidzonego rywala, fakt faktem sportowo poszedł do przodu, no, ale ja nie widzę powodu, by robić mu tutaj taki hejtowy blitzkrieg jaki otrzymał Pipita.

Co do transferu, to bardziej mi było żal Vidala, ale z zupełnie innych powodów - po pierwsze to zwyczajnie dużo bardziej byłem do niego przywiązany, a po drugie odszedł niespodziewanie - była zwykła środa, każdy pił sobie piwko po obiedzie, zbierając siły na resztę tygodnia, a tutaj nagle boom - Vidal w Bayernie, done dealio, jutro testy itd. Saga z Pogbą trwała tyle, żę każdy już mógł się z tym pogodzić. Sportowo uważam, że Vidal z sezonu 12/13 i początku 13/14 dawał nam więcej niż Pogba w szczycie formy, ale Francuz nigdy nie zszedł do tak kiepskiej dyspozycji jaką prezentował Vidal u schyłku kariery w Juventusie.

Rok temu też trudniej było przełknąć tego Vidala, bo dodatkowo odeszli Pirlo i Tevez, teraz jesteśmy po świetnym okienku w którym nie powiedzieliśmy jeszcze ostatniego słowa, w dodatku mamy spory zastrzyk gotówki, chociaż myślę, że to co mieliśmy już najważniejszego kupić, to kupiliśmy.

Co do samego Pogby - powiedziałem kiedyś, że faktyczną zmianę jakości odczujemy dopiero gdy odejdzie - w świetle nowych wzmocnień nie podpisuję się pod tym. Wiadomo, że to wspaniały piłkarz, artysta i geniusz, może czasami bywał nonszalancki, ale stemplował każdą akcję w ofensywie, jego brak był momentami bardzo widoczny. Mam spory niesmak w związku z kampanią Adidasa, która delikatnie obrzydziła mi tego piłkarza, ale sympatia i szacunek pozostanie. Czy życzę mu wszystkiego najlepszego? Teoretycznie tak, będę go dopingował, by udowodnił, że cena za niego była zasadna, ale chciałbym by kiedyś zrobił sobie rachunek sumienia, po którym wywnioskowałby, że mógł zostać w Juventusie jeszcze rok.

GRAZIE PAUL!
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 18:24 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 24 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 18:23

Wicior pisze:Znowu sie zapytam - czy ten chlopak wie w co sie pakuje? Wlasnie Fellaini podal pilke Vardy'emu a ten strzelil bramke na 1-1. Towarzystwo Pogba bedzie mial po prostu komiczne. Zawodnik z ambicjami nie poszedlby do takiego klubu. Strasznie mnie to meczy i kompletnie tego nie rozumiem.
Kasa. Miliony euro plus miliony euro. Tam wpompują bardzo dużo milionów euro i w końcu MU zacznie grać w LM. A Pogbuś fajny jest, ale niech już nie wraca do Turynu :)

:allegri: na śmietnik
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 18:25

slay_mac pisze:Jak wygląda na tą chwilę bilans finansowy ?
Jesteśmy na minusie około 10m. Bez sprzedazy Zazy, Pereyry, Hernanesa, etc.

Przyjedzie jeszcze dwóch graczy. Ktoś bardziej ofensywny do pomocy i ktoś bardziej... defensywny :prochno:.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 18:25

Ja bym pozbył się Asamoaha (sorry brachu), Pereyry i Hernanesa. Zostawił, co pewnie będzie dla Was kontrowersyjne :D, Zazę. Mandzukic i Higuain są dość wiekowi, może Zaza czegoś się od nich nauczy i się jeszcze rozwinie? Ma chłopak niezłe uderzenie, mogą być jeszcze z niego ludzie i jest Włochem. Można też niekiedy próbować grać Mandzukicem i Higuainem w ataku co wcale głupie by nie było na np. włoskie autobusy więc jeszcze jeden napastnik byłby potrzebny na ławce. Podsumowując - Lemine i Zazę bym zostawił, Sturaro najwyżej wypożyczyć.

FORZA JUVE!!!
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 18:26

Też mnie Ośmiornica wkurzyła, ale niektórzy mocno przesadzają. Higuain i Matuidi za Pogbę brałbym w ciemno czy, że z Matuidim pomoc będzie lepsza. Nie przekonuje mnie też, że Vidal był bardziej wartościowy, bo gdyby to Pogba odszedł rok temu, a Chilijczyk miał być tym liderem to wypadłby gorzej imo. Akurat na eleven szła nasza droga do tytułu i Pogba brał udział praktycznie przy każdej bramce. Ja wolałbym gdyby został, ale trudno. Wydaje mi się, że zastąpienie go piłkarzami typu Matuidi, Sissoko czy Witsel to łatanie dziury na rok czy dwa, ale on gwarantował klasę i to na lata. Szkoda, że nie czuł do nas chemii i jego agentem jest świr.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 18:27

Mnie ciekawi jakiego Pogbę zobaczymy w ManU. Cała nasza linia pomocy funkcjonowała w ostatnim sezonie pod niego, partnerów miał świetnych. W Francji zostawili mu rozegranie z czym nie radził sobie za dobrze. Jestem niemal pewien że nie będzie tam grać równie dobrze co u nas, bo te środowisko jest unikalne, co widać po przykładzie Vidala. Przy takich partnerach, którzy są zdolni do poświęceń pod staty gwiazd jak Sami czy Claudio, łatwiej się błyszczy.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 18:28 przez Kucharius1, łącznie zmieniany 1 raz.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 18:27

Straciliśmy dużo siły fizycznej. Nie twierdzę, że Matuidi to słaby gracz, ale... Gościu ma 179cm, nie widzę w nim zastępstwa dla Pogby jeśli chodzi ten aspekt. Dlatego też wolałbym Witsela.

Mam nadzieję, że Marotta nam osłodzi odejście Pogby :roll:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Zablokowany