Mercato (2012-2014)
- PlanetJuve
- Juventino
To teraz już pod każdym tematem będzie o Bayernie?? OGARNIJCIE się ludzie.
Klepanie na okrągło że mogło być tyle, a wtedy trzeba było tak. . Nic wyniku nie zmieni.
Trzeba się mądrze wzmocnić i uczynić skład nieco bardziej konkurencyjnym.
Teraz tak to wygląda, że jest żelazną 11 a reszta to uzupełnienie. Może też na tym cierpimy, że nieraz jest za mało roszady w składzie. Napewno mniej niż rok temu.
Klepanie na okrągło że mogło być tyle, a wtedy trzeba było tak. . Nic wyniku nie zmieni.
Trzeba się mądrze wzmocnić i uczynić skład nieco bardziej konkurencyjnym.
Teraz tak to wygląda, że jest żelazną 11 a reszta to uzupełnienie. Może też na tym cierpimy, że nieraz jest za mało roszady w składzie. Napewno mniej niż rok temu.
- deszczowy
- Juventino
Niech mi ktoś przypomni: my nabyliśmy połówki kart asy i Isli? Czy wypożyczyliśmy ich z prawem pierwokupu? Bo mi to wyciekło.
- Nedved1983
- Juventino
nabyliśmy całe karty w 3 ratach po 6 baniek, następnie odsprzedaliśmy im połówki, też w 3 ratach, po 3 bańki.
- PlanetJuve
- Juventino
Zarówno my jak i Udine mamy po połowie każdego z ww piłkarzy. Kupiliśmy ich niby za 36 mln ale zaraz sprzedaliśmy połowy kart po 9 mln. Jak to we Włoszech bywadeszczowy pisze:Niech mi ktoś przypomni: my nabyliśmy połówki kart asy i Isli? Czy wypożyczyliśmy ich z prawem pierwokupu? Bo mi to wyciekło.

- Piti
- Juventino
Kurde szkoda ze nie stać nas na sprowadzenie Bale..gosc charakterystyka przypomina mi bardzo Nedveda swoją grą, no ale niestety zeby miec gwiazdy trzeba tez miec pieniadze, w przypadku Juventusu jest to cos za cos, poświęcilismy Zidane, w jego miejsce sprowadzilismy fenomenalnego Nedveda i Buffona, którzy stali się legendą tego klubu...Mam nadzieje, ze w przyszlosci poświęcimy Pogbe sprzedając go za conajmniej tyle ile Zidana i za te kase nakupimy sobie topów 

- deszczowy
- Juventino
Pytam, bo zaczynam się coraz bardziej zastanawiać nad przydatnością jednego i drugiego w naszych barwach. Isla nic nie gra, bo Conte jest przywiązany do Padoina, Asa to jeździec bez głowy... Może trzeba by się było rozejrzeć NIE TYLKO za napastnikiem?
- Arbuzini
- Juventino
Mi Georga BestaBazyliszek pisze:Kurde szkoda ze nie stać nas na sprowadzenie Bale..gosc charakterystyka przypomina mi bardzo Nedveda swoją grą

Aubameyang i Muriel to ciekaw, młodzi zawodnicy, o których spokojnie możemy zawalczyć. Do tego Eriksen ma kontrakt do 2014 i jeśli tylko nie dostanie jakiejś konkretnej oferty z wysp ihmo jest w naszym zasięgu (wiem, że to ofensywny pomocnik, ale grywa też ustawiony jako napastnik). Sanchez za ~20 mln E oczywiście dalej pozostaje atrakcyjną ofertą. Nie jest tak źle naprawdę, możliwości są... jak dostaniemy kolejnego leśnego dziada to się wkurzę i nigdy więcej nie będę bronił już Marotty. Nigdy.
Llorente, Douglas, Rausch - byłyby bardzo ciekawe wolne transfery.
E:
Z tym jeźdźcem bez głowy to trochę oderwałeś się od rzeczywistości. Gość bardzo szybko nauczył się, jak grać w roli wahadłowego, a była to dla niego nowa pozycja i na początku średnio wiedział jak bronić. Napastników potrzebujemy na gwałt, ale zaraz za nimi o solidne przemyślenie i działania proszą się skrzydła.deszczowy pisze:Pytam, bo zaczynam się coraz bardziej zastanawiać nad przydatnością jednego i drugiego w naszych barwach. Isla nic nie gra, bo Conte jest przywiązany do Padoina, Asa to jeździec bez głowy... Może trzeba by się było rozejrzeć NIE TYLKO za napastnikiem?
- pumex
- Juventino
Może?? :shock: Deszczu, przyjaciuelu, heloł. Problem porządnego lewego obrońcy/pomocnika jest tak samo istotny jak brak jakościowego napastnika, powtarzam o tym od... nie pamiętam kiedy. Problem uwydatnia się szczególnie w systemie 3-5-2, gdzie funkcjonowanie całej flanki jest uzależnione od jednego ogniwa. Prosta piłka, potrzebny jest ktoś ekstra, szczególnie na jedną stronę, a najlepiej na lewą, ponieważ dobrym jest niesymetryczne ustawienie skrzydeł, czyt. na jednej stronie ktoś ofensywny, na drugiej ktoś bardziej zabezpieczający tyły. Na prawej mamy Ryśka Lichtsteinera, który w roli zabezpieczenia spisuje się idealnie, ale po przeciwnej stronie jest kupa, często nie mniejsza niż w ataku.deszczowy pisze:Może trzeba by się było rozejrzeć NIE TYLKO za napastnikiem?

- pablo1503
- Juventino
Przyznam szczerze, że nie widziałem żadnego meczu w jego wykonaniu, ale sporo dobrego się o nim naczytałem. Ale teraz najważniejsze pytanie - czy podniósłby on znacząco poziom naszego ataku?Arbuzini pisze:Aubameyang
Prosta sprawa, chociaż nie do końca. 3-4-1-2. Pirlo jako destruktor jest dość przeciętny, więc nie stracilibyśmy zbyt wiele zastępując registe traqueristą. Marchisio i Vidal potrafią świetnie asekurować obronę, więc o grę z tyłu bym się nie martwił. No i mając pomocnika grającego za napastnikami, można pokusić się o bardziej pomysłową grę z przodu. Chociaż wstyd się przyznawać, ale Eriksena nie widziałem zbyt wiele. Wiem tylko tyle, że ogromny talent. :oops:Arbuzini pisze:Do tego Eriksen ma kontrakt do 2014 i jeśli tylko nie dostanie jakiejś konkretnej oferty z wysp ihmo jest w naszym zasięgu (wiem, że to ofensywny pomocnik, ale grywa też ustawiony jako napastnik)
???

- bendzamin
- Redaktor
Kwestię zastępstwa Pirlo chyba właśnie tak trzeba będzie rozwiązać. W pomocy zamiast
---X-----X---
------X------
gralibyśmy
------X------
---X-----X---
Tak jak napisał pablo1503, Vidal, Marchisio i Pogba powinni spokojnie ogarnąć grę w takim systemie. Media już od jakiegoś czasu łączą nas z różnymi ofensywnymi środkowymi pomocnikami - pojawiają się Hernanes, Draxler, Honda. Mając taką naturalną '10' również łatwiej byłoby przechodzić na 3-5-1-1.
---X-----X---
------X------
gralibyśmy
------X------
---X-----X---
Tak jak napisał pablo1503, Vidal, Marchisio i Pogba powinni spokojnie ogarnąć grę w takim systemie. Media już od jakiegoś czasu łączą nas z różnymi ofensywnymi środkowymi pomocnikami - pojawiają się Hernanes, Draxler, Honda. Mając taką naturalną '10' również łatwiej byłoby przechodzić na 3-5-1-1.
- Arbuzini
- Juventino
Można też spróbować wariantu z Pirlo i Eriksenem. Młody Duńczyk już teraz czasami grywa w ataku, a wiadomo jak to jest z zawodnikami z Holandii. Często po dołączeniu do klubu z poważniejszej ligi muszą być ustawiani o tę pozycję lub pół wyżej niż to miało miejsce w kraju zioła
.

"Znacząco" to takie niemierzalne określenie. Różnie się francuskie przeszczepy przyjmują, ale ten zawodnik jest grzechu wart.pablo1503 pisze:Przyznam szczerze, że nie widziałem żadnego meczu w jego wykonaniu, ale sporo dobrego się o nim naczytałem. Ale teraz najważniejsze pytanie - czy podniósłby on znacząco poziom naszego ataku?Arbuzini pisze:Aubameyang
- SoQl22
- Juventino
Po zakontraktowaniu Lloriente transfer Aubameyang jest zbędny, gra dwiema "9" przy braku skrzydeł bądź typowej 10 to nieporozumienie. W tej chwili potrzeba nam do ataku prawdziwego wariata który rozrusza nas z przodu, doda polotu i finezji takim kimś wg mnie mógłby być Isco. Gość jak na 20 lat jest niezwykle dojrzały, ma wspaniałą technikę użytkową, bardzo dobry przegląd pola. Jest tylko jeden problem...brak zainteresowania z naszej strony, a szkoda...wielka szkoda.
- mateusz6
- Juventino
Problemem u Isco bedzie jego cena. Pol Europy sie o niego zabija. 30 baniek pewnie bedzie kosztowal. Eriksena z checia bym w Juve zobaczyl. Grajek ma potencjal ogromny, a cena nie bedzie ogromna.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.