Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2012, 22:34

deszczowy pisze:Szkoda tylko, że kosztowałby ze 40 baniek :(
Jeżeli będziemy chcieli odnosić sukcesy w LM, to prędzej, czy później będzie trzeba rozbić bank na jakiegoś piłkarza. Ograny w Serie A z dobrym wiekiem jak dla piłkarza i świetnym wykończeniem :pray:.Brałbym nawet za te 40mln.

Obrazek
Smolwin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 00:29

Ja również oglądałem dzisiaj mecz Athletic z Szhalke i muszę przyznać, iż Farfan mnie mile zaskoczył, nie tym, że grał dobrze w ofensywie, ale tą swoją grą w środku pola. Często również cofał się pomagając kolegą z obrony. Może on być łakomym kąskiem dla nas w kontekście tego, że naszym priorytetem jest skuteczny i topowy snajper. Pozyskanie takiego skrzydłowego za darmo byłoby strzałem w dziesiątkę, wtedy moglibyśmy przeznaczyć jakieś dodatkowe 10-15 milionów na napastnika czyli wydatek rzędu 30-35 milionów byłby wtedy dość realny.
Cavani byłby chyba najbardziej odpowiednim kandydatem w tym przypadku. Przemawia za nim doświadczenie w serie a i nietuzinkowe umiejętności. Jedyną rzeczą, która stoi nam na drodze i niestety najważniejszą jest jego cena. Włodarze Napoli wołają horrendalnej kwoty w wysokości 80 mil ojro. Wiadomo, że to lekka przesada, niestety wydaje mi się, iż ten kto będzie chciał mieć u siebie Urugwajczyka będzie musiał wydać minimum te 40-50 milionków a nas raczej na takie posunięcie nie stać :cry:

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 02:51

@jakku1 - tak, Berba rozstaje sie w czerwcu z United. W dodatku sam o tym w wywiadzie wspominal.
deszczowy pisze:Pół Europy go chciało jeszcze niedawno. My też.
Bo darmo był.
pablo1503 pisze:Mateusz B, powiedział, że Farfan żąda za podpisanie kontraktu 14mln!
Tyle to chyba nawet Ronaldo nie ma. A nie wierze, ze ktos w Schalke zarabia "szostke". Moze mowiac o takiej sumie Farfan puszcza oko w strone Anży :think:

Ktos napisal, ze nie czai jak mozna wybrzydzac na Torresa... A ja powiem: jak mozna wybrzydzac na Joveticia? Stevan, to nie Amauri, ze moze zagrac tylko na jednej pozycji - ale to juz bylo wspomniane. Bardziej mnie dziwi to, ze ten ktos, kto pisze "jak mozna wybrzydzac na Torresa" zapomnial chyba, ze Turyn, obecne okolicznosci i SerieA nie sa sprzyjajace temu, aby glaskac, poklepywac po pleckach i chwalic za kazde dobre odegranie pilki malego Fernandzika po to, zeby ów wrocil do dawnej formy.
Z reszta nawet Romaniści go nie chca: http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=219307

Niepokojacy news -> Pepe part II

Wrzucam tu jeszcze takie info, niezwiazane z transferami, ale do odczytania: http://www.solojuve.com/solojuve/apel_venomika.php

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 08:21

pablo1503 pisze:Mateusz B, powiedział, że Farfan żąda za podpisanie kontraktu 14mln!, mimo, że dyrektor proponuje mu 6 baniek rocznie, ale ten i tak nie chce podpisać.
Tak kilka dni temu podał Bild. Wierzyć się nie chce ale jeśli to prawda to Farfan wcale nie jest atrakcyjnym celem transferowym. No chyba, że po prostu napalił się na jakiś większy klub od Schalke i zostanie tylko jeśli będą płacić mu kokosy, których nigdzie indziej nie dostanie.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 08:48

matbar21 pisze: Swoją drogą możesz udostępnić link na forum apropo tej wzmianki o Conte i Cavanim? Chciałbym chociaż "pojarać" się samą plotą ;-)
Hir Ju ar:
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... aniego.php

Cavani byłby OCZYWIŚCIE najlepszą możliwością spośród wszystkich Higuainów, Dżeków i Tevezów. Niestety nie mamy na niego szans -> moim zdaniem 40baniek nie wystarczy.

Choć De Laurentis ostatnio bardzo ładnie wypowiada się o Juve...

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 09:19

dzisiaj czytałem coś o naszym zainteresowaniu Vertongenem, imo pomysł niezły.
Cavani? Jeżeli istnieje choć cien szansy na jego pozyskanie to powinien to być główny cel transferowy - co koleś potrafi widzą wszyscy.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 09:30

W kwestii Cavaniego powiem tylko tyle, że Juve jest ostatnim klubem, który może liczyć na jego pozyskanie. Może tak zamiast Urugwajczyka "Stara Dama" mogłaby pokusić się o tego zawodnika? . Inną równie ciekawą opcją jest ten piłkarz OM Tak czy siak Giuseppe będzie musiał sprężać pośladki ws. 2 klasowych napastników, bo konkurnecji w tym okienku będzie wyjątkowo sporo. Chociażby taki inter, Chealsea, Barca :shock: , PSG, a także Roma :P Są jeszcze takie pipidówki jak Malaga, czy Andża gotowe wyłożyć 20 mln euro za roczny kontrakt :doh: No i do ostatniej dwójki może dojść jeszcze Palermo :/

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 10:05

Galata nie chce wykupywać Melo za 13 mln euro.
Gdzie są teraz wszyscy eksperci od liczenia, ile hajsu dostaniemy ze sprzedaży?
"Za samego Melo i Zieglera dostaniemy prawie 20 mln" :lol:
życie kolejny raz prostuje wasze zapędy rodem z FMa.

Ja bym Felipe wziął do Turynu. Walczak, odżył niesamowicie w Galacie. Wraz z Vidalem tworzyli by mur nie do przejścia w Serie A.
pytanie tylko, czy Melo będzie chciał wracać...

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 10:08

annihilator1988 pisze:W kwestii Cavaniego powiem tylko tyle, że Juve jest ostatnim klubem, który może liczyć na jego pozyskanie. Może tak zamiast Urugwajczyka "Stara Dama" mogłaby pokusić się o tego zawodnika? . Inną równie ciekawą opcją jest ten piłkarz OM
Czyli jak nie Cavani, to Ba albo Remy? Jeszcze nie wymieniłeś Gilardino :ok:

Powoli zaczyna się już ten głupawy okres, gdzie dziennie będziemy łączeni z całym tirem nowych zawodników :/
pan Zambrotta pisze:Ja bym Felipe wziął do Turynu.
Odetnijmy się raz na zawsze od tych chudych lat, kiedy to Brazol w opinii publicznej był ojcem niepowodzeń.

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 10:21

pan Zambrotta pisze: Ja bym Felipe wziął do Turynu.
On nie chce wracać (słowa o tym, że źle mu tu było i kibice go nie szanowali), a z niewolnika nie ma pracownika. Jako zmiennik, ze swoim charakterem, rozwaliłby szatnię.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 10:53

pan Zambrotta pisze:Galata nie chce wykupywać Melo za 13 mln euro.
Ta sytuacja raczej swiadczy o tureckim klubie, niz o forumowych ekspertach. Zapisuja jakas kwote w kontrakcie, koles nie zawodzi, jest kluczowym graczem, oni sa na 1. miejscu w tabeli... i nie chca go wykupic? :/ To po jaka cholere sie zgadzali na ten zapis w umowie? Co mialby zrobic, zeby go wykupili? Mysle jednak, ze tak, czy inaczej, znajda sie na niego chetni za te 13 mln.

Dzisiejsze wydanie Corriere dello Sport podaje kolejna informacje, ktora wiaze nas z Nesta. Ponoc Alessandro jest namawiany do przejscia do nas przez Pirlo. Ja nie mialbym nic przeciwko takiemu transferowi.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 10:58

bendzamin pisze:
pan Zambrotta pisze:Galata nie chce wykupywać Melo za 13 mln euro.
Ta sytuacja raczej swiadczy o tureckim klubie, niz o forumowych ekspertach. Zapisuja jakas kwote w kontrakcie, koles nie zawodzi, jest kluczowym graczem, oni sa na 1. miejscu w tabeli... i nie chca go wykupic? :/ To po jaka cholere sie zgadzali na ten zapis w umowie? Co mialby zrobic, zeby go wykupili? Mysle jednak, ze tak, czy inaczej, znajda sie na niego chetni za te 13 mln.
Dwa nazwiska: Aquilani i Marotta.
bendzamin pisze:Dzisiejsze wydanie Corriere dello Sport podaje kolejna informacje, ktora wiaze nas z Nesta. Ponoc Alessandro jest namawiany do przejscia do nas przez Pirlo. Ja nie mialbym nic przeciwko takiemu transferowi.
co żeście się uparli na tego czwartego/trzeciego stopera? jest przecież Caceres. A czwarty Bonucci. Po co nam 70-letni Nesta?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 11:05

pan Zambrotta pisze: co żeście się uparli na tego czwartego/trzeciego stopera? jest przecież Caceres. A czwarty Bonucci. Po co nam 70-letni Nesta?
Widziałeś chyba jak grał z Farsą? Świetne zawody mimo grzania ławy i wieku. Jak tak miałby grać u nas w wypadku kartek albo kontuzji to jestem na tak.
Poza tym, miałby przyjść za darmo :!: Caceresa szykujmy na skrzydło za Pepe :smile:

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 11:06

pan Zambrotta pisze: co żeście się uparli na tego czwartego/trzeciego stopera? jest przecież Caceres. A czwarty Bonucci. Po co nam 70-letni Nesta?
Bo zjada Bonucciego i jego umiejętności na śniadanie. Ja po meczu Milanu z Barca jeszcze bardziej jestem przekonany że to byłoby fajne posunięcie. Gość chce mało grać, więc rzucać się nie będzie, a byłby naprawdę solidnym wzmocnieniem. Naprawdę takie oczywiste rzeczy trzeba tłumaczyć? Nie mówiąc już o tym że do obrony nie można liczyć na jakieś spektakularne wzmocnienie co jeszcze bardzie przemawia za Nesta, darmo, kontrakt mały do emeryturki a do tego naprawdę solidne wzmocnienie ławki.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2012, 11:06

pan Zambrotta pisze: co żeście się uparli na tego czwartego/trzeciego stopera? jest przecież Caceres.
Caceres ma łatać dziury na bokach, a nie wiemy tak naprawdę, jak prezentuje się na stoperze w meczu z lepszym przeciwnikiem - Genoa czy Bologna to nie są jakieś tuzy...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Zablokowany