Mercato (zima 2011/12)
- @Maras@
- Juventino
Rywalizacja to jedno, ale i nie wydamy nie wiadomo jakiej kasy nie wiedząc czy w przyszłym roku będziemy grali w LM. Nie problem się zadłużyć, problemem jest później spłata tego zadłużenia (a bez LM to wręcz nieosiągalne)... Pieniądze to jedno ale jeszcze inną opcją jest to że najlepsi zawodnicy nie będą chcieli do nas przejść bez LM. Jeszcze inną rzeczą jest to że przed ME praktycznie żaden czołowy piłkarz, który ma pewne miejsce w swojej drużynie nie będzie chciał odchodzić do nowej drużyny w której jego przeszłość jest nie do końca pewna i takim ruchem będzie ryzykował swój występ na tych Mistrzostwach Europy...

- Dante93
- Juventino
Ot już dziś, gdy Andrea ma słabszy okres, Monto mógłby wychodzić w pierwszymWalczyłby z Pirlo, ale podejrzewam, że również większych szans by nie miał. Montolivo byłby pewniakiem w 4-2-3-1 na środku ofensywnej pomocy.
Poza tym ustawienia są strasznie lotne. 4-2-3-1, 4-3-3,4 -5-1 jak sie zastanowić wszystkie te ustawienia można obstawić tymi samymi zawodnikami.
Może troszke 'femoowsko' podejde do sprawy, ale zrobie własną 'liste marzeń' na zimowe i letnie okienko transferowe. A co tam wszyscy robią to i ja zrobie

Zima:
In:

Out:

Lato:
In:

Out:

Bilansu już nie licze, albo zapewne zmieściłbym sie w granicach -25-40 mln. a zostalibyśmy z ekipą wręcz kompletną.
--------------------------------Matri(Quagliarella)----------------------------
-----Giovinco(Vucinić)-------------------------Rossi/Tevez(Pepe)---------
--------------Marchisio(Estigaribbia)--------Vidal(Montolivo)---------
---------------------------------Pirlo(Pazienca)----------------
Pranjić/Chiellini(Cecares)---------------------------------Lichtsteiner(Mesto)
---------------Chiellini/Hummels(Bonucci)---Barzagli------------------------
--------------------------------Buffon(Storari)------------------------------
Mi sie podoba i to bardzo.

- pumex
- Juventino
Chyba nie rozumiesz, o co mi chodzi. Pirlo to głęboko cofnięty rozgrywający, grający tuż przed własnymi obrońcami. Montolivo to piłkarz operujący zaraz za napastnikami. Pozycje Pirlo i Montolivo teoretycznie na boisku dzieli jakieś 50 metrów, to zupełnie inni piłkarze.Dante93 pisze:Ot już dziś, gdy Andrea ma słabszy okres, Monto mógłby wychodzić w pierwszympumex pisze:Walczyłby z Pirlo, ale podejrzewam, że również większych szans by nie miał. Montolivo byłby pewniakiem w 4-2-3-1 na środku ofensywnej pomocy.
Rywalizacja rywalizacją, ale z pustego i Salomon nie naleje. Gdzie jakość?? A jeśli już naprawdę nie mamy pieniędzy na zimę, to nie wydawajmy resztek gotówki na byle co. Przetrzymajmy do lata, zwłaszcza, że równie dobrze to Toni może być 5-tym napastnikiem.19 pisze:i dlatego bedzie rywalizacja, bo kazdy bedzie mial szanse na gre

- francois
- Juventino
Mówi się o przyjściu rezerwowego środkowego pomocnika jako zmiennika dla Pirlo, Marchisio i Vidala.
Pamięta ktoś jeszcze o Ekdalu? W tym sezonie zrobił on moim zdaniem duży krok naprzód w tym sezonie. Chętnie dałbym mu szansę w Juve.
Może Conte będzie tym, który da szansę wychowankom
Pamięta ktoś jeszcze o Ekdalu? W tym sezonie zrobił on moim zdaniem duży krok naprzód w tym sezonie. Chętnie dałbym mu szansę w Juve.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- @Maras@
- Juventino
Z Pazienzą na rozegraniu to ja podziękuję. Byłby mega dramat. Esti też jest skrzydłowym a nie środkowym pomocnikiem. To nie byłoby fajne rozwiązanie (a jeśli już tak bardzo byś go chciał w składzie to powinieneś doliczyć za niego 5 baniek bo tyle ma za wykup). Ela musi zacząć grać a nie być wygnany za bezcen. Teveza bym nie chciał. Rossi to niewiadoma... Quag nie nadaje się zbytnio "na szpicę" (raczej na cofniętego napastnika ale takim nie gramy). Środkowy napastnik z prawdziwego zdarzenia tez powinien być naszym celem transferowym.Dante93 pisze: --------------------------------Matri(Quagliarella)----------------------------
-----Giovinco(Vucinić)-------------------------Rossi/Tevez(Pepe)---------
--------------Marchisio(Estigaribbia)--------Vidal(Montolivo)---------
---------------------------------Pirlo(Pazienca)----------------
Pranjić/Chiellini(Cecares)---------------------------------Lichtsteiner(Mesto)
---------------Chiellini/Hummels(Bonucci)---Barzagli------------------------
--------------------------------Buffon(Storari)------------------------------
Mi sie podoba i to bardzo.Eh nie ma to jak świąteczne wypociny
Na chwilę obecną chyba nie mam więcej zastrzeżeń (poza tym że powinnyśmy kupić porządnego lewego obrońcę a Kielon na stałe wraca do środka obrony)...
Też jestem ZA..francois pisze:Mówi się o przyjściu rezerwowego środkowego pomocnika jako zmiennika dla Pirlo, Marchisio i Vidala.
Ale wcześniej regularnie grał w Bologny19 pisze:co do ekdala to on dopiero od niedawna wywalczyl sobie miejsce w cagliari

Ostatnio zmieniony 26 grudnia 2011, 14:54 przez @Maras@, łącznie zmieniany 1 raz.

- francois
- Juventino
Quagliarella grał jako wysunięty napastnik przez pół sezonu 2010/11 i całkiem nieźle mu to wychodziło. Poza tym w Sampdorii i Udinese też grywał jako ten wysunięty.@Maras@ pisze:Quag nie nadaje się zbytnio "na szpicę" (raczej na cofniętego napastnika ale takim nie gramy). Środkowy napastnik z prawdziwego zdarzenia tez powinien być naszym celem transferowym.
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- ewerthon
- Juventino
Co to jest ta Bologna i Cagliari? Weźcie dajcie z nim spokój, gra jakoś rewelacyjnie? Zalicza asysty i strzela gole? Facetowi leci 23 rok i tuła się po jakichś prowincjonalnych klubach. Marchisio w jego wieku w powodzeniem występował w LM. Sęk w tym, że on grał w miarę regularnie, a u nas Szwed nie miałby szans na tak częste występy. Niech siedzi dalej tam gdzie jest, może kiedyś się wybije i przyjdzie do nas jako niezły zmiennik.
Ostatnio zmieniony 26 grudnia 2011, 15:09 przez ewerthon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz
- Juventino
W fm-ie raczej nie znajdziesz tych piłkarzyDante93 pisze: Cecares
Estigaribbia
Pazienca

Nie do końca... Monto przez wiele lat grał jako typowy środkowy pomocnik w 4-3-3, dopiero ostatnio Prandelli w kadrze zaczął ustawiać do wyżej, przywracając go do roli trequartisty, jaką pełnił w młodzieżowych zespołach. W klubie gra na takiej samej pozycji, jak u nas Pirlo.pumex pisze:Pirlo to głęboko cofnięty rozgrywający, grający tuż przed własnymi obrońcami. Montolivo to piłkarz operujący zaraz za napastnikami. Pozycje Pirlo i Montolivo teoretycznie na boisku dzieli jakieś 50 metrów, to zupełnie inni piłkarze.
W meczach, w których zastępował Pirlo, wyglądał bardzo przyzwoicie.@Maras@ pisze: Z Pazienzą na rozegraniu to ja podziękuję.
w Bologni@Maras@ pisze: Ale wcześniej regularnie grał w Bologny
- Virgil
- Juventino
Jak dla mnie wymażone transfery to :
W zimie
- Caceres - 8-9 mln
- Montolivo - ok. 4mln
W lato
- Palombo
- Jovetic - 15-17 + Quagliarella
- Hummels - 25mln
- Giovinco - 6mln
- Koralov - 15mln
Sprzedać
- Melo - 11mln
- Quagliarella
- Elia - 5mln
- Bonucci - 7-10mln
- Ziegler - 4-6mln
Myślę że jeżeli udałoby się sprzedać tych zawodników to powinno starczyć kasy lekko licząc treba by wydać z 45mln. Jeżeli awansujemy wystarczy kasy.
---------Buffon
--Lichsteiner--Hummels--Chellini--Koralov
-------Vidal--Pirlo--Marchsio
----Jovetic--Matri--Vucinic
ławka : Storari, Caceres, Barzarli, Pazienza, Montolivo, Giovino, Pepe, Giaccherini.
Jest jeden problem oczywiście brak środkowego napastnika, i myślę że trzebaby kupić jakiegoś taniego napastnika na ławkę/bez kontraktu. Ewentualnie zagrać może tam może Vucinic.
Ale zdecydowanie wolę wzmocnić solidnie obronę i kupić kogoś kto robi różnicę (Jovetić) niż jakiegoś snajpiera (np. kogoś jak Dzeko, Higuain). Od biedy na szpicy może zagrać Vucinić.
W zimie
- Caceres - 8-9 mln
- Montolivo - ok. 4mln
W lato
- Palombo
- Jovetic - 15-17 + Quagliarella
- Hummels - 25mln
- Giovinco - 6mln
- Koralov - 15mln
Sprzedać
- Melo - 11mln
- Quagliarella
- Elia - 5mln
- Bonucci - 7-10mln
- Ziegler - 4-6mln
Myślę że jeżeli udałoby się sprzedać tych zawodników to powinno starczyć kasy lekko licząc treba by wydać z 45mln. Jeżeli awansujemy wystarczy kasy.
---------Buffon
ławka : Storari, Caceres, Barzarli, Pazienza, Montolivo, Giovino, Pepe, Giaccherini.
Jest jeden problem oczywiście brak środkowego napastnika, i myślę że trzebaby kupić jakiegoś taniego napastnika na ławkę/bez kontraktu. Ewentualnie zagrać może tam może Vucinic.
Ale zdecydowanie wolę wzmocnić solidnie obronę i kupić kogoś kto robi różnicę (Jovetić) niż jakiegoś snajpiera (np. kogoś jak Dzeko, Higuain). Od biedy na szpicy może zagrać Vucinić.
- francois
- Juventino
Nie wiem, czy przed tym sezonem powiedziałbyś to samoewerthon pisze:Marchisio w jego wieku w powodzeniem występował w LM.

Ziegler zapewne odejdzie, jeśli tylko w umowie z Fenerbahce istnieje klauzula wykupu - wielka szkoda, ale chyba wszyscy już ją przeboleliśmy.Virgil pisze:Sprzedać
- Quagliarella
- Elia - 5mln
- Bonucci - 7-10mln
- Ziegler - 4-6mln
Bonucci - faktem jest, że chyba więcej sobie po nim obiecywaliśmy, ale na ławkę mógłby zostać. Chyba, że znajdziemy kogoś tańszego i lepszego jednocześnie.
Elia - niewiele pograł w tym sezonie. Nad sprzedażą trzeba będzie się zastanowić najwcześniej latem.
Quagliarella :shock: Co można od niego wymagać? Powoli wraca po kontuzji, nie robi problemów siedząc na ławce - jeśli go sprzedamy to będziemy żałować :naughty:
W tym sezonie Chiellini zdecydowanie lepiej gra na lewej stronie niż na środku.Virgil pisze:---------Buffon
Z pewności Seba nie wróci po to, aby znowu grzać ławę. Wg mnie z powodzeniem mógłby grać na którymś ze skrzydeł w pierwszym składzie.Virgil pisze:ławka : Storari, Caceres, Barzarli, Pazienza, Montolivo, Giovino, Pepe, Giaccherini.
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- ewerthon
- Juventino
Na pewno nie. Nie porównywałbym go do Marchisio, bo Włoch przez ostatnie dwa sezony po prostu cieniował, ale już kiedyś pokazywał się z bardzo dobrej strony (chociażby faza grupowa LM 2008/2009). Ekdal poza niezłą grą w średniakach nie pokazał na razie nic.francois pisze:Nie wiem, czy przed tym sezonem powiedziałbyś to samoewerthon pisze:Marchisio w jego wieku w powodzeniem występował w LM.