Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 15:25

Juventino79 pisze:Chodzi właśnie o równe dzielenie się pieniędzmi z transmisji u nas tzn. we Włoszech ,a nie w Hiszpanii... Pamiętam ,że ostatnio ta sprawa była kilka razy poruszana, Andrea coś tam się wypowiadał no i w końcu nie wiem jak to się z tym podziałem wpływów z transmisji zakończyło :think:
Wg mnie UEFA powinna sie za to zabrać. Barca i Real zgarniają 34% kasy z praw TV. Nieuczciwa konkurencja i w lidze i w Europie.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 19:02

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 19:21

Arielinho13 pisze:
Juventino79 pisze:Chodzi właśnie o równe dzielenie się pieniędzmi z transmisji u nas tzn. we Włoszech ,a nie w Hiszpanii... Pamiętam ,że ostatnio ta sprawa była kilka razy poruszana, Andrea coś tam się wypowiadał no i w końcu nie wiem jak to się z tym podziałem wpływów z transmisji zakończyło :think:
Wg mnie UEFA powinna sie za to zabrać. Barca i Real zgarniają 34% kasy z praw TV. Nieuczciwa konkurencja i w lidze i w Europie.
Równe dzielenie się pieniędzmi byłoby dziwne i wtedy nieuczciwe. Chodzi o to, że drużyny np w drugiej części tabeli mają kibiców głównie w swoich miastach i w swoich okolicach. Podczas gdy Juve, Milan i Inter ma razem 70% kibiców we Włoszech i wiadomo kto ogląda, które mecze. Juventus ma najwięcej kibiców w Italii, a na świecie jest ich również spora liczba, dlatego np danie takich samych pieniędzy Juventusowi jak i np Sienie to byłaby komedia. Podobnie można powiedzieć np nie wiem o samochodach. Czemu wszystkie nie kosztują tyle samo, w końcu każde z nich to kupa żelaza. Lepsze, gorsze, bardziej i mniej popularne.
Marian. pisze:http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... st82542963 - link do nowych fotek. .
Świetnie się prezentuje. :dance:

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 19:36

Za miesiąc oficjalna inauguracja a na temat nazwy nadal cicho :whistle:
Stadion prezentuje się kozaczo. Nie mogę się doczekać meczu na trybunach :dance:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 20:31

Brutalo pisze:Za miesiąc oficjalna inauguracja a na temat nazwy nadal cicho :whistle:
Stadion prezentuje się kozaczo. Nie mogę się doczekać meczu na trybunach :dance:
Jeżeli będą grać tak jak w dwóch poprzednich sezonach to adekwatna byłaby nazwa Pampers Stadium albo jeszcze lepiej Tampax Stadium.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 21:01

Castiel pisze:
Arielinho13 pisze:
Równe dzielenie się pieniędzmi byłoby dziwne i wtedy nieuczciwe.
A kto mówi, ze po równo?! RM i FCB zgarniają 34%, Valencia i Atletico Madryt łącznie 11%. Pozostałymi 55% dzieli sie 16 drużyn (!). To jest wg ciebie uczciwe?

We Włoszech podział wpływów z transmisji jest lepiej skonstruowany - o to mi chodzi.
Castiel pisze:Chodzi o to, że drużyny np w drugiej części tabeli mają kibiców głównie w swoich miastach i w swoich okolicach. Podczas gdy Juve, Milan i Inter ma razem 70% kibiców we Włoszech i wiadomo kto ogląda, które mecze. Juventus ma najwięcej kibiców w Italii, a na świecie jest ich również spora liczba, dlatego np danie takich samych pieniędzy Juventusowi jak i np Sienie to byłaby komedia. Podobnie można powiedzieć np nie wiem o samochodach. Czemu wszystkie nie kosztują tyle samo, w końcu każde z nich to kupa żelaza. Lepsze, gorsze, bardziej i mniej popularne.
Thx Capitain Obvious.

BTW, Galiani sie ze mną zgadza:

"Hiszpania jest na prowadzeniu, bo nie dzieli wpływów ze sprzedaży transmisji telewizyjnych po równo."

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2011, 12:47

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2011, 13:06

http://imageshack.us/photo/my-images/68 ... cca07.jpg/

Czemu te płytki są szare a nie czarne? Moim zdaniem kolorystyka powinna być biało-czarna i to najlepiej w mocniejszych odcieniach.

Z Juve na dobre i złe!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2011, 13:29

Nie widzę sensu wciskania wszędzie na siłę biało - czarnych pasków. Tak jest spoko.

arekkk02

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2011, 17:37

wszystko wygląda ŚLICZNIE ;)
tylko teraz trzeba pokazać, że jesteśmy godni takiego stadionu....

0Kuba0

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2011, 19:21

arekkk02 pisze:wszystko wygląda ŚLICZNIE ;)
tylko teraz trzeba pokazać, że jesteśmy godni takiego stadionu....
Dokładnie, nasi piłkarze muszą się nieźle postarać ;)

hinx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2011, 19:45

Tyle czekania.. a już za miesiąc nasz przepiękny stadion ujrzy cały świat.

Pięknie! Nic tylko życzyć każdemu z Juventinich obecności na tym stadionie chociaż raz w życiu.

Nedved1984

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2011, 20:11

http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 5&page=580

Dla porównania. Róznica jest niesamowita. Już nie moge sie doczekać atmosfery na nowym stadionie. Dzięki temu również mecze reprezentacji będą się odbywać na naszym stadionie, co będzie bardzo dobra reklamą na przyszłość. Także ze wzgledów finansowych :)

2post:
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 5&page=581

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2011, 21:26

Różnica jest wielka, ale ja i tak będę tęsknić za tym starym Delle Alpi gdzie został rozegrany nie jeden piękny mecz.. dla przykładu Juventus 3:1 Real.. No cóż, teraz musimy poczekać na triumfy na nowym stadionie! Do dzieła Conte!

nowik92

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2011, 17:17

na C+GOL pokazują stadion Juventusu, sorry za tak późne info, ale dopiero teraz odpaliłem tv. Jak ktoś ma ochotę to niech sobie odpali

Obrazek
ODPOWIEDZ