Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 17:02

rydwadydwa pisze: Tak długo jak mamy dobre wyniki w LM, tak długo nie obchodzi mnie tak zwana popularność Juve.
Tylko nie zapominaj że z popularności, są kibice, kibice tworzą rynek, rynek tworzy pieniądze, one transfery, a transfery wyniki.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 17:02 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 17:02

pablo1503 pisze:
LordJuve pisze:Co więcej, straciliśmy jedynego medialnego zawodnika.
No i? Nagle sponsorzy przestaną przychodzić, bo nie będą w stanie spamiętać ani jednego zawodnika Juventusu? Co to znaczy medialny? W sensie, że zna go pierwszy lepszy Janusz futbolu, czy może taki, który często bierze udział w reklamach i innych tego typu bzdetach? Pytam poważnie, bo często pada tutaj to słowo, ale nie za bardzo wiem na czym jest ono oparte.
Nie podam Ci naukowej definicji, ale na mój rozum piłkarz medialny, to taki, który często występuje w różnego typu materiałach reklamowych i jest aktywny w sferze mediów społecznościowych, co skutkuje wzrostem jego popularności. Oczywiście dochodzi do tego potencjał sportowy zawodnika oraz jego wizerunek (aparycja fizyczna, styl bycia, umiejętności komunikacji werbalnej i niewerbalnej) etc.

Popularność z kolei przekłada się między innymi na to, że kojarzą gościa (i co ważne: jego klub) "janusze futbolu". Biedni i bogaci. Część z nich może sympatyzować z taką gwiazdą i kupować gadżety klubowe, jeździć na mecze czy też pracować na popularność danego klubu w gronie swoich znajomych (zarówno w relacjach bezpośrednich, jak i przez media społecznościowe).

Mnie do Juve przyciągnął Del Piero i było to w czasach, gdy popularność zawodnika ciężko było mierzyć (dla mnie wskaźnikiem było to, jak mocno walczono o możliwość "bycia Del Piero" w trakcie kopaniny z kumplami). Dziś mamy szereg wskaźników: liczby lajków, followersów etc. Pogba o lata świetle wyprzeda w tym innych zawodników Juve i tutaj rzeczywiście nie mamy nikogo na jego zastępstwo.
rydwadydwa pisze:Tak długo jak mamy dobre wyniki w LM, tak długo nie obchodzi mnie tak zwana popularność Juve.
Z pewnością brak Pogby wpłynie negatywnie na potencjał wzrostu naszego profilu na FB. ;)
fazzi pisze:Jak sobie przypomnieć pomoc pogba-pirlo-vidal to trochę jest żal.
Dokładnie. Patrząc na same nazwiska, to jest gorzej, niż było. :(

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 41 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 17:04

Odgrzebalem te wypowiedz:
Paul Pogba pisze:Pieniądze nie są w tym wszystkim najważniejsze, ale skłamałbym mówiąc, że nie mają znaczenia. Są konsekwencją ciężkiej pracy
To bylo w okolicach konca sezonu, juz mozna bylo wyczuc, ze cos jest na rzeczy. Zreszta, takiej kasy sie nie odpuszcza.

Wszystkie strony powinny byc zadowolone.
Teraz nalezy zalatac te dziure. Pjanic to pewniak, Khedira z Marchisio zagraja po pol sezonu. Dalej jest bieda, poziom LE. Ci zawodnicy nie wejda nagle na wyzszy poziom.

Witsel - nie wiem, mnie nie przekonuje, pol kariery u ruskich
Gustavo - pamietam go jeszcze z Bayernu Heynckesa, za niewielkie pieniadze interesujaca opcja
Matuidi - w kategorii przecinakow naprawde jest topem, ale na karku prawie 30 + nalezy sie spodziewac zaporowej ceny
Verratti - halo ziemia

Obstawiam, ze bedzie Witsel i BYC MOZE ktos jeszcze.

Lato1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 17:05

Pogba jest mega klaunem. Takiej szopki to chyba jeszcze nie było. Koleś odchodzi od czerwca. Codziennie dodaje foty z wakacji. Pisze ,żebyśmy nie wierzyli mediom. Przejmuje numer 10 ktory chyba tylko Juve ma takie znaczenie, gada o złotej piłce, ambicji itd po czym odchodzi do klubu który nie dał mu szans na zaistnienie w zawodowym futbolu. Rozumiem kasa...ale i u nas był już milionerem. Wszystko odbyło się w sposób, który powoduje,że czuje się jak kibic jakiegoś klubu któy marzy o wyjściu z grupy ligi mistrzówa a nie o jej wygraniu Jeśli dostaniemy powyżej 100 mln to będzie to dobry deal i wyjdziemy na tym dobrze ale sposób w jaki się to odbyło powoduje u mnie odruchy wymiotne. A dodatkowo <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> kupę kasy postawionej w czerwcu na jego pozostanie i to mnie dodatkowo boli

Obrazek
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 17:06

Byłem przekonany, że Pogba zechce zostać, ale trudno, jego decyzja, nie ma co płakać szczególnie jeśli kwota transferu będzie wyższa niż 100 milionów (dziś czytałem o 110 + 10 bonusów i to byłoby ok).

Teraz trzeba kogoś kupić do pomocy. Pewnie przyjdzie Matuidi, na nikogo lepszego nie ma się co napalać (np. Kroos czy Isco). Ważne, żeby ktoś przyszedł już w najbliższym tygodniu a nie pod koniec sierpnia.

No i "10" dla Dybali.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jns

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 17:07

27.5 mln euro
Tyle wydało MUN na jeden rok ogrywania się Pp w typowym klubie
DEAL który nadaje się do książek. Jak idiotycznie stracić 110 mln.

Juventus był jest i będzie medialny, czy PP będzie czy nie
Po prostu wzrośnie sprzedaż koszulek Pipity/nowej10
Z ta kasa jesteśmy wciąż wstanie wyciągnąć porządnego środkowego pomocnika i w dodatku zostanie na waciki. I to renomowanej firmy

A Pogbie można życzyć jednego
Formy z Euro2016

WhySoSerious?

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 17:08

Matko, nie wierzę :rotfl: co za ofiara.

Juventus będzie bez tego toksycznego gówna silniejsze!

Pogba życzę ci wesołych czwartów, frajerze :hellyes: :rotfl:

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 17:10

Szkoda ale więksi odchodzi a Juventus jest nadal.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 17:10

Żeby wszystkich uspokoić. Nasz zarząd był przygotowany na ten transfer już od dłuższego czasu więc nie jest tak, że teraz zostaliśmy z ręką w nocniku i nie wiemy co dalej zrobić. Nie, nie wiem jak Cabrini kto przyjdzie i w jakich ilościach, nie wiem nawet czy te wzmocnienia się będą podobały innym kibicom na JP, ale jestem przekonany, że kto przyjdzie ten okaże się wzmocnieniem w nadchodzącym sezonie. Tyle póki co ode mnie.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 17:11

Czekam na mine Pogby gdy United odpada z nami w Lidze Mistrzow w tym sezonie...

A zaraz, no tak. :D

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 17:12

Ja nie mam żadnych obaw o to jak sobie poradzimy bez Pogby. Radziliśmy sobie bez niego w ważnych meczach, nawet gdy był na boisku. Jest świetny, ale nie jest to top. To gdzie odchodzi nie ma dla mnie znaczenia, liczy się to ile na tym zyska Juventus i co z tymi pieniędzmi zrobi.
Jeśli mowa o jego ambicjach sportowych, to trzeba przyznać że wielkie wyzwanie przed nim. Gdyby został, już dziś mógłby wpisać sobie do CV mistrzostwo za sezon 16/17. Z United, z Mourinho, kto wie ile poczeka sobie na tytuł.

Obrazek
Boogey96

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 17:13

A Pogbie można życzyć jednego
Formy z Euro2016
Co nie będzie zaskoczeniem, bo United gra 4-2-3-1. Powiedzmy sobie szczerze nie jest to dla Pogby najlepsze ustawienie. Szczególnie, że z jego ewentualnych partnerów w pomocy nie ma żadnego przecinaka typu Kante, który zwalniałby go z pracy w defensywie. Do tego obrona Bailly - Smalling i katastrofa gotowa. I życzę mu tego z całego serca.

Wracając do Juve to duet Witsel - Matuidi myślę pozwoliłby nam nie stracić całościowo na jakości chociaż ja bym osobiście wolał Witsel i ktoś grający wyżej typu Isco albo Eriksen. Oby tylko Marotta załatwił to jak najszybciej, bo ostatniego dnia znowu mu wpadnie jakiś głupi pomysł jak Hernanes rok temu.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 17:16

RICTOR pisze:Żeby wszystkich uspokoić. Nasz zarząd był przygotowany na ten transfer już od dłuższego czasu więc nie jest tak, że teraz zostaliśmy z ręką w nocniku i nie wiemy co dalej zrobić. Nie, nie wiem jak Cabrini kto przyjdzie i w jakich ilościach, nie wiem nawet czy te wzmocnienia się będą podobały innym kibicom na JP, ale jestem przekonany, że kto przyjdzie ten okaże się wzmocnieniem w nadchodzącym sezonie. Tyle póki co ode mnie.
Chłopaku, nie musisz wbijać szpili swoim, ok? :roll:

Marotta i reszta już nie raz udowodnili, że znają się na swoim fachu. Z tego powodu jestem przekonany, że Juventus będzie silniejszy niż w zeszłym sezonie. W przeciwieństwie do większości, ja bym z chęcią widział Witsela u nas.

Co do Pogby... Cóż do końca wierzyłem. Co mi się nie podoba to granie na uczuciach kibiców i fakt,, że transfer finalizujemy tak późno...

Juventus > Utd z Pogbą nie ważne po której ze stron ;)

#FinoAllaFine
#WeAreOne
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 17:17

Cóż, szkoda. Odchodzi z Serie A jej największa gwiazda i chyba nasz najlepszy piłkarz. Zarobimy na nim godnie, trzeba to oddać, ale... sportowo chyba jednak stracimy.

Choć po Vidalu było mi chyba jednak bardziej żal.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Gajowy Marucha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 17:19

Cóż, jeśli w tym sezonie nie osiągniemy nic poza mistrzem Serie A, chyba czas rozstać się z Panem Marottą. Ten klub zmierza donikąd, z sezonu na sezon tylko się osłabia. Niesamowite jak spieprzyliśmy potencjał sprzed dwóch lat, kiedy doszliśmy do finału. Juventus stał się bardziej ekskluzywnym FC Porto czy Borussią. Nasza obecna pomoc, nawet jeśli dojdzie Witsel czy Gustavo to rzeczywiście jak ktoś słusznie zauważył poziom Ligi Europejskiej. Miała byc budowa potęgi i równanie do najlepszych, a jest co roku rewolucja i wielki znak zapytania przed startem rozgrywek. Zamiast kupować nowych topów, po prostu ich zastępujemy i to zawodnikami słabszymi . Rok temu Vidala zastąpił Khedira a teraz Pogbe Pjanić. To co, za rok Dybala? Ja już nawet nie mam pretensji do Marotty że Pogba odszedł - typowy mokebe z sianem na głowie i w głowie i w błyszczących ciuchach. Ale na tydzień przed startem ligi mamy OGROMNĄ dziurę w środku pola. I nie ma co zaklinać rzeczywistosci, ze Pogba nie był kluczowy. Jestesmy w dupie na tydzien przed ligą, tak sie nie buduje hegemona

Zablokowany