Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:23

Morgesztern pisze: Smutne jest to, że co roku oddajemy ważnych zawodników. Ostatnio Vidal, teraz Pogba, potem pewnie Dybala.
Pytanie: dlaczego ich oddajemy? Z szacunku do woli zawodników? A może z przyczyn finansowych?

Jeśli transfer dojdzie do skutku, to proponuję zrobić akcję. Dla Pogby ważny jest marketing i social media. Kibice Juve z całego świata powinni zasypać jego profil na FB krótkim komentarzem: "Blah, blah, blah..." Niech ma poczucie, że zagrał nam na nosie.

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:24

kacek_ pisze:Niech się jeszcze okaże, że dostaniemy za niego mniej niż 100 baniek, "bo Paul naciskał na transfer a my szanujemy relacje z naszymi piłkarzami".

Szlag mnie trafi...
Właśnie jeszcze tego brakuje...Z tego co słyszałem ta kwota 110 czy tam 120 mln zawiera w sobie prowizję dla Raioli a my dostaniemy mniej niż 100. Ale umówmy się że to i tak niezła cena biorąc pod uwagę że ten gość jest warty z ~60 mln.
Heh...te żarty na fb z "testów medycznych", podpisywanie się pod "Zostaję w Juve" a także logika podpowiadały mi że ten transfer jest niemożliwy. Czy nie mógł wytrzymać jeszcze jeden sezon? Z nim w składzie to byłby jeden z najlepszych Juventusów w historii, mieliśmy iść po Ligę Mistrzów a ten wybrał grę za lepszy hajs w klubie, który wcześniej za przeproszeniem kopnął go w dupę. Facet jest żałosny i nie ma klasy, czuję jakby ktoś napluł mi w twarz. Nawet na Vidala czy Conte się tak nie złościłem. Tak jak mówię: od teraz życzę mu wszystkiego najgorszego, skoro hajs jest dla niego najważniejszy to może za 2 lata obierze kierunek chiński...

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 41 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:24

Co za ulga. Teraz tylko wylac jad i mamy swiety spokoj ;).
Co sie tak spinacie na Pogbe? Przeciez jest on typowym murzynskim gwiazdorem. Fury, fryzury i udawanie rapera-gangstera. Nie puszczal nigdy tekstow o milosci do Juve. Za to pamietam dobrze wypowiedz w tonie 'pieniadze maja znaczenie'.

Nawet gdyby dostal pensje jak Higuain, to wciaz ponad 2 razy mniej od zapowiadanych 18 w United. Money talks.
W sumie ciekawe jak bedzie sie kleila gra United. Ostatnia Chelsea Mourinho to byla kompromitacja. Sam Portugalczyk chyba nigdy nie przyjal do wiadomosci, ze jego formula sie wyczerpala.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:27

Ludzie, 20 mln za rok piechotą nie chodzi. Polpo sobie tam teraz przez ~5 sezonów może dreptać na Old Trafford a i tak zostanie milionerem. Ja nigdy nie byłem w 100% przekonany do jego wizerunku bo teraz każdy co medialniejszy piłkarz ma swoich ludzi od PRu i nigdy nie wiadomo co komuś tak naprawdę w głowie siedzi. Tak zwyczajnie po ludzku szkoda bo fajną mielibyśmy paczkę, ale kibicowsko nie jest mi w ogóle żal zawodnika, który za hajsy idzie wygrywać LE. Szanujmy się.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 16:27 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:27

LordJuve pisze:
Morgesztern pisze: Smutne jest to, że co roku oddajemy ważnych zawodników. Ostatnio Vidal, teraz Pogba, potem pewnie Dybala.
Pytanie: dlaczego ich oddajemy? Z szacunku do woli zawodników? A może z przyczyn finansowych?
Mam wrażenie, że jesteśmy jakimś Porto czy Ajaxem. Poszanowanie woli piłkarzy? Oni powinni poszanowania też wolę klubu. Ile razy jeszcze musimy być rozbierani?

Szczerze mówiąc to po 5 minutach ochłonąłem. Pogba nie jest wart 120 mln, można kupić naprawdę jakiegoś kocura. Oby się nie okazało, że tym kocurem jest Diamanti. :smile:

Obrazek
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:29

LordJuve pisze:
Jeśli transfer dojdzie do skutku, to proponuję zrobić akcję. Dla Pogby ważny jest marketing i social media. Kibice Juve z całego świata powinni zasypać jego profil na FB krótkim komentarzem: "Blah, blah, blah..." Niech ma poczucie, że zagrał nam na nosie.
Buahahah
To samo myslenie, ktore bylo u lewackich europejczykow, ktorzy chccieli z terrorystami walczyc bazgrajac kreda, efrkt ten sam.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:29

RICTOR pisze:Ludzie, 20 mln za rok piechotą nie chodzi. Polpo sobie tam teraz przez ~5 sezonów może dreptać na Old Trafford a i tak zostanie milionerem. Ja nigdy nie byłem w 100% przekonany do jego wizerunku bo teraz każdy co medialniejszy piłkarz ma swoich ludzi od PRu i nigdy nie wiadomo co komuś tak naprawdę w głowie siedzi. Tak zwyczajnie po ludzku szkoda bo fajną mielibyśmy paczkę, ale kibicowsko nie jest mi w ogóle żal zawodnika, który za hajsy idzie wygrywać LE. Szanujmy się.
Jakiego wizerunku? Jaki najlepszy gracz.
Przecież po finale LM jak i finale ME pokazał jak zależy mu na sukcesach. Pirlo płącz, Bonus płacz. A Pogba spoko uśmiechy, hihy, hahy

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:31

Żeby była jasność. Ja nigdy nie kupowałem Paula "liczą się sukcesy sportowe a nie pieniądze" Pogby. Kupowali inni.

To teraz skoro jedna część się potwierdziła, tj. sprzedaż Pogby to może druga część nabierze wiarygodności. Sporo, albo nawet wszystkie, VSowe źródła informacji z tematu mercato podały w ostatnim czasie, że Matuidi jest bliziutko nas.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 16:33 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:31

Na razie nie znamy warunkow transakcji, wiec poki co na 120 mln sie nie napalajcie, bo mozemy byc niemile zaskoczeni. Nie moge sie doczekac slow Marotty i... kolejnego pomocnika. Po zakontraktowaniu go bedzie mozna wystawic Beppe ocene.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:32

gregor_g4 pisze:
LordJuve pisze:
Buahahah
To samo myslenie, ktore bylo u lewackich europejczykow, ktorzy chccieli z terrorystami walczyc bazgrajac kreda, efrkt ten sam.
Zastanów się jeszcze raz nad tym, co napisałeś. Tu nie chodzi o to, żeby z kimkolwiek walczyć. Chodzi raczej o widoczne i zbiorowe pokazanie Pogbie i jego świcie, jakie świństwo zrobił kibicom Juve.

Niestety, prawda jest taka, że adidas i Pogba podbili sobie medialną wartość naszym kosztem. Wszystkiemu wtórował grubas, bo dla niego to też korzyść.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:32

Pogba był jedynym naszym zawodnikiem w top 10 najlepiej sprzedajacych sie koszulek.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:33

Robaku pisze: Przecież po finale LM jak i finale ME pokazał jak zależy mu na sukcesach. Pirlo płącz, Bonus płacz. A Pogba spoko uśmiechy, hihy, hahy
Mhm, a widziałeś kiedyś płaczącego Buffona? Gość zawsze klepie się z przeciwnikiem i wymienia uśmiechy (nie raz o tym wspominano na forum). Wniosek z tego taki, że Buffonowi nie zależy na sukcesach?

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:35

W ogóle ilu to już zawodników ze stajni Mino gra w Manesterze United? Teraz to ja nie wiem czy to będzie Manchester United, czy Mouchester United czy Minochester United.

Aha a co do tej formacji pomocy, niektórzy mówią - że kasa już wydana Higuain + Pjanic. Czyli zgodnie z ich myśleniem - to co było dzisiaj, będzie od początku sezonu?

Tak w ogóle ciekawe ile jeszcze wydamy w to mercato. I ile z pieniędzy za Pogbę?

BTW: Może Cabrini właśnie z tą chwilą słowa dotrzymał?
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 16:36 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:35

LordJuve pisze:
Robaku pisze: Przecież po finale LM jak i finale ME pokazał jak zależy mu na sukcesach. Pirlo płącz, Bonus płacz. A Pogba spoko uśmiechy, hihy, hahy
Mhm, a widziałeś kiedyś płaczącego Buffona? Gość zawsze klepie się z przeciwnikiem i wymienia uśmiechy (nie raz o tym wspominano na forum). Wniosek z tego taki, że Buffonowi nie zależy na sukcesach?
widziałem, z tego co pamiętam po ostatnich ME...

Och, za chwilę się okaże ze Juve zmusiło Pogbę do odjeścia:
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 16:36 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:36

LordJuve pisze:
gregor_g4 pisze:
LordJuve pisze:
Buahahah
Zastanów się jeszcze raz nad tym, co napisałeś. Tu nie chodzi o to, żeby z kimkolwiek walczyć. Chodzi raczej o widoczne i zbiorowe pokazanie Pogbie i jego świcie, jakie świństwo zrobił kibicom Juve.

Niestety, prawda jest taka, że adidas i Pogba podbili sobie medialną wartość naszym kosztem. Wszystkiemu wtórował grubas, bo dla niego to też korzyść.
Moze Ty sie zastanow, zanim pojdziesz mu spamowac wall'a czy on sie tym w ogole przejmie, czy to po nim splynie?

Zablokowany