Mercato (Lato 2016)
- LordJuve
- Juventino

Pytanie: dlaczego ich oddajemy? Z szacunku do woli zawodników? A może z przyczyn finansowych?Morgesztern pisze: Smutne jest to, że co roku oddajemy ważnych zawodników. Ostatnio Vidal, teraz Pogba, potem pewnie Dybala.
Jeśli transfer dojdzie do skutku, to proponuję zrobić akcję. Dla Pogby ważny jest marketing i social media. Kibice Juve z całego świata powinni zasypać jego profil na FB krótkim komentarzem: "Blah, blah, blah..." Niech ma poczucie, że zagrał nam na nosie.
- rydwadydwa
- Juventino

Właśnie jeszcze tego brakuje...Z tego co słyszałem ta kwota 110 czy tam 120 mln zawiera w sobie prowizję dla Raioli a my dostaniemy mniej niż 100. Ale umówmy się że to i tak niezła cena biorąc pod uwagę że ten gość jest warty z ~60 mln.kacek_ pisze:Niech się jeszcze okaże, że dostaniemy za niego mniej niż 100 baniek, "bo Paul naciskał na transfer a my szanujemy relacje z naszymi piłkarzami".
Szlag mnie trafi...
Heh...te żarty na fb z "testów medycznych", podpisywanie się pod "Zostaję w Juve" a także logika podpowiadały mi że ten transfer jest niemożliwy. Czy nie mógł wytrzymać jeszcze jeden sezon? Z nim w składzie to byłby jeden z najlepszych Juventusów w historii, mieliśmy iść po Ligę Mistrzów a ten wybrał grę za lepszy hajs w klubie, który wcześniej za przeproszeniem kopnął go w dupę. Facet jest żałosny i nie ma klasy, czuję jakby ktoś napluł mi w twarz. Nawet na Vidala czy Conte się tak nie złościłem. Tak jak mówię: od teraz życzę mu wszystkiego najgorszego, skoro hajs jest dla niego najważniejszy to może za 2 lata obierze kierunek chiński...
- Garreat
- Juventino

- Podziekował: 41 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Co za ulga. Teraz tylko wylac jad i mamy swiety spokoj
.
Co sie tak spinacie na Pogbe? Przeciez jest on typowym murzynskim gwiazdorem. Fury, fryzury i udawanie rapera-gangstera. Nie puszczal nigdy tekstow o milosci do Juve. Za to pamietam dobrze wypowiedz w tonie 'pieniadze maja znaczenie'.
Nawet gdyby dostal pensje jak Higuain, to wciaz ponad 2 razy mniej od zapowiadanych 18 w United. Money talks.
W sumie ciekawe jak bedzie sie kleila gra United. Ostatnia Chelsea Mourinho to byla kompromitacja. Sam Portugalczyk chyba nigdy nie przyjal do wiadomosci, ze jego formula sie wyczerpala.
Co sie tak spinacie na Pogbe? Przeciez jest on typowym murzynskim gwiazdorem. Fury, fryzury i udawanie rapera-gangstera. Nie puszczal nigdy tekstow o milosci do Juve. Za to pamietam dobrze wypowiedz w tonie 'pieniadze maja znaczenie'.
Nawet gdyby dostal pensje jak Higuain, to wciaz ponad 2 razy mniej od zapowiadanych 18 w United. Money talks.
W sumie ciekawe jak bedzie sie kleila gra United. Ostatnia Chelsea Mourinho to byla kompromitacja. Sam Portugalczyk chyba nigdy nie przyjal do wiadomosci, ze jego formula sie wyczerpala.
- RICTOR
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ludzie, 20 mln za rok piechotą nie chodzi. Polpo sobie tam teraz przez ~5 sezonów może dreptać na Old Trafford a i tak zostanie milionerem. Ja nigdy nie byłem w 100% przekonany do jego wizerunku bo teraz każdy co medialniejszy piłkarz ma swoich ludzi od PRu i nigdy nie wiadomo co komuś tak naprawdę w głowie siedzi. Tak zwyczajnie po ludzku szkoda bo fajną mielibyśmy paczkę, ale kibicowsko nie jest mi w ogóle żal zawodnika, który za hajsy idzie wygrywać LE. Szanujmy się.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 16:27 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- Morgesztern
- Juventino

Mam wrażenie, że jesteśmy jakimś Porto czy Ajaxem. Poszanowanie woli piłkarzy? Oni powinni poszanowania też wolę klubu. Ile razy jeszcze musimy być rozbierani?LordJuve pisze:Pytanie: dlaczego ich oddajemy? Z szacunku do woli zawodników? A może z przyczyn finansowych?Morgesztern pisze: Smutne jest to, że co roku oddajemy ważnych zawodników. Ostatnio Vidal, teraz Pogba, potem pewnie Dybala.
Szczerze mówiąc to po 5 minutach ochłonąłem. Pogba nie jest wart 120 mln, można kupić naprawdę jakiegoś kocura. Oby się nie okazało, że tym kocurem jest Diamanti.

- gregor_g4
- Juventino

BuahahahLordJuve pisze:
Jeśli transfer dojdzie do skutku, to proponuję zrobić akcję. Dla Pogby ważny jest marketing i social media. Kibice Juve z całego świata powinni zasypać jego profil na FB krótkim komentarzem: "Blah, blah, blah..." Niech ma poczucie, że zagrał nam na nosie.
To samo myslenie, ktore bylo u lewackich europejczykow, ktorzy chccieli z terrorystami walczyc bazgrajac kreda, efrkt ten sam.
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
Jakiego wizerunku? Jaki najlepszy gracz.RICTOR pisze:Ludzie, 20 mln za rok piechotą nie chodzi. Polpo sobie tam teraz przez ~5 sezonów może dreptać na Old Trafford a i tak zostanie milionerem. Ja nigdy nie byłem w 100% przekonany do jego wizerunku bo teraz każdy co medialniejszy piłkarz ma swoich ludzi od PRu i nigdy nie wiadomo co komuś tak naprawdę w głowie siedzi. Tak zwyczajnie po ludzku szkoda bo fajną mielibyśmy paczkę, ale kibicowsko nie jest mi w ogóle żal zawodnika, który za hajsy idzie wygrywać LE. Szanujmy się.
Przecież po finale LM jak i finale ME pokazał jak zależy mu na sukcesach. Pirlo płącz, Bonus płacz. A Pogba spoko uśmiechy, hihy, hahy
- RICTOR
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Żeby była jasność. Ja nigdy nie kupowałem Paula "liczą się sukcesy sportowe a nie pieniądze" Pogby. Kupowali inni.
To teraz skoro jedna część się potwierdziła, tj. sprzedaż Pogby to może druga część nabierze wiarygodności. Sporo, albo nawet wszystkie, VSowe źródła informacji z tematu mercato podały w ostatnim czasie, że Matuidi jest bliziutko nas.
To teraz skoro jedna część się potwierdziła, tj. sprzedaż Pogby to może druga część nabierze wiarygodności. Sporo, albo nawet wszystkie, VSowe źródła informacji z tematu mercato podały w ostatnim czasie, że Matuidi jest bliziutko nas.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 16:33 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Na razie nie znamy warunkow transakcji, wiec poki co na 120 mln sie nie napalajcie, bo mozemy byc niemile zaskoczeni. Nie moge sie doczekac slow Marotty i... kolejnego pomocnika. Po zakontraktowaniu go bedzie mozna wystawic Beppe ocene.
- LordJuve
- Juventino

Zastanów się jeszcze raz nad tym, co napisałeś. Tu nie chodzi o to, żeby z kimkolwiek walczyć. Chodzi raczej o widoczne i zbiorowe pokazanie Pogbie i jego świcie, jakie świństwo zrobił kibicom Juve.gregor_g4 pisze:BuahahahLordJuve pisze:
To samo myslenie, ktore bylo u lewackich europejczykow, ktorzy chccieli z terrorystami walczyc bazgrajac kreda, efrkt ten sam.
Niestety, prawda jest taka, że adidas i Pogba podbili sobie medialną wartość naszym kosztem. Wszystkiemu wtórował grubas, bo dla niego to też korzyść.
- PlanetJuve
- Juventino

Pogba był jedynym naszym zawodnikiem w top 10 najlepiej sprzedajacych sie koszulek.
- LordJuve
- Juventino

Mhm, a widziałeś kiedyś płaczącego Buffona? Gość zawsze klepie się z przeciwnikiem i wymienia uśmiechy (nie raz o tym wspominano na forum). Wniosek z tego taki, że Buffonowi nie zależy na sukcesach?Robaku pisze: Przecież po finale LM jak i finale ME pokazał jak zależy mu na sukcesach. Pirlo płącz, Bonus płacz. A Pogba spoko uśmiechy, hihy, hahy
- CzeczenCZN
- Juventino

W ogóle ilu to już zawodników ze stajni Mino gra w Manesterze United? Teraz to ja nie wiem czy to będzie Manchester United, czy Mouchester United czy Minochester United.
Aha a co do tej formacji pomocy, niektórzy mówią - że kasa już wydana Higuain + Pjanic. Czyli zgodnie z ich myśleniem - to co było dzisiaj, będzie od początku sezonu?
Tak w ogóle ciekawe ile jeszcze wydamy w to mercato. I ile z pieniędzy za Pogbę?
BTW: Może Cabrini właśnie z tą chwilą słowa dotrzymał?
Aha a co do tej formacji pomocy, niektórzy mówią - że kasa już wydana Higuain + Pjanic. Czyli zgodnie z ich myśleniem - to co było dzisiaj, będzie od początku sezonu?
Tak w ogóle ciekawe ile jeszcze wydamy w to mercato. I ile z pieniędzy za Pogbę?
BTW: Może Cabrini właśnie z tą chwilą słowa dotrzymał?
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 16:36 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
widziałem, z tego co pamiętam po ostatnich ME...LordJuve pisze:Mhm, a widziałeś kiedyś płaczącego Buffona? Gość zawsze klepie się z przeciwnikiem i wymienia uśmiechy (nie raz o tym wspominano na forum). Wniosek z tego taki, że Buffonowi nie zależy na sukcesach?Robaku pisze: Przecież po finale LM jak i finale ME pokazał jak zależy mu na sukcesach. Pirlo płącz, Bonus płacz. A Pogba spoko uśmiechy, hihy, hahy
Och, za chwilę się okaże ze Juve zmusiło Pogbę do odjeścia:
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 16:36 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
- gregor_g4
- Juventino

Moze Ty sie zastanow, zanim pojdziesz mu spamowac wall'a czy on sie tym w ogole przejmie, czy to po nim splynie?LordJuve pisze:Zastanów się jeszcze raz nad tym, co napisałeś. Tu nie chodzi o to, żeby z kimkolwiek walczyć. Chodzi raczej o widoczne i zbiorowe pokazanie Pogbie i jego świcie, jakie świństwo zrobił kibicom Juve.gregor_g4 pisze:BuahahahLordJuve pisze:
Niestety, prawda jest taka, że adidas i Pogba podbili sobie medialną wartość naszym kosztem. Wszystkiemu wtórował grubas, bo dla niego to też korzyść.