Mercato (2012-2014)
- Łukasz
- Juventino
Robimy tu mały piłkarski śmietnik. Oby skończyło się tylko na tym pierwszym i to jako czwartym stoperze.alina pisze: Bonucci, Destro, Santon. Robimy tu mały Inter.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Nie spodziewam się w tym tygodniu żadnych ciekawszych informacji mających pokrycie w rzeczywistości. Złapaliśmy wiatr w żagle po ograniu obu ekip z Mediolanu i teraz cały klub skupia się na meczu z Napoli. Wątpię, żeby Marotta zdziałał cokolwiek a tym bardziej podzielił się tym z jakimś dziennikarzem.
O, widzę że Wojtek Kowalczyk w studiu. Idę zobaczyć co tam powie o Barcelonie odkrywczego.
O, widzę że Wojtek Kowalczyk w studiu. Idę zobaczyć co tam powie o Barcelonie odkrywczego.
- pumex
- Juventino
Wiesz... w niektórych sytuacjach można Pi razy drzwi wytypować cenę za zawodnika.@D@$ pisze:Swoją drogą te pomysły typu 25 mln lub 20+Fabio są czymś poparte, jakimiś newsami, czy tak sobie strzelacie?
Mamy szansę sprowadzić jakiegoś snajpera cud, miód, malina? Wątpię? Jakieś sensowne kandydatury na prawy atak? Nie bardzo. A Jovetić jest okazją podobną do Sancheza rok temu...@D@$ pisze:Serio patrząc na ostatnie mecze trójki Mirko-Matri-Pepe uważasz, że najlepiej będzie wywalić dużą kasę na lewy atak?
Jedziesz, LypskyLypsky pisze:Może chcesz coś od Lypskiego?

Po prostu wolę czytać coś od gościa, który coś tam kiedyś trafił, niż śmierdzące plotą informacje tuttosportu
:*ewerthon pisze:Nawet tak nie pisz, bo Pumex dostanie zawałualina pisze:To się zdziwisz jak latem przyjdzie Giovinco, Matri zostanie ogloszony naszą gwiazdą na LM, a na ławę przyjdzie Destro
Ty wredna, zniewieściała szujo...ewerthon pisze:(mi to by było w sumie na rękę, bo ostatnio mnie wyprzedził w liczbie postów)

- Zbyniu
- Juventino
Trochę z dzisiejszego porannego "przeglądu prasy":
Otóż wielce prawdopodobne jest, że City wystawi Dzeko na listę transferową ponieważ podobno Mancini nie jest zadowolony z jego postawy. Co ciekawe w tym samym newsie wyczytałem o zainteresowaniu City.....Robertem Lewandowskim. Jeżeli to prawda i Bośniak naprawdę ma zostać wystawiony na sprzedaż niech Marotta się zepnie bo by nam się przydał. Wiem, że newsy o nim to żadna nowość jednak każdy kolejny powoduje, iż coraz bardziej wierzę w jego sprowadzenie dlatego o tym piszę.
Po raz kolejny podobnie jak w przypadku Dzeko dziennikarze piszą o "nieszczęśliwym" Joveticiu. Coraz więcej mówi się o tym, że młody Czarnogórzec jest niezadowolony z postawy Fiorentiny i to właśnie ten aspekt w głównej mierze miałby decydować o tym, że sam poprosi o transfer. Ale tak jak już mówiłem i przy Dzeko info o tym graczu to także żadna nowość, a piszę o tym tylko dlatego, iż z każdym dniem pojawia się coraz więcej informacji.
Kolejnym napastnikiem, którego nazwisko przywołują dziś różne źródła jest Andre-Pierre Gignac. 26 letni Francuz w Marsylii nie dostaje zbyt wielu szans na pokazanie swoich umiejętności. Nie uważam jednak go za poważnego kandydata do bycia topowym zawodnikiem, o którym tak często wspominał Marotta. Co prawda miał jeden sezon jeszcze w barwach Toulousy kiedy to strzelał jak na zawołanie i po tamtym sezonie liczyłem na jego transfer ale od tamtej pory spisuje się raczej kiepsko.
Kolejne informacje dotyczą zawodnika, którego my będziemy chcieli się pozbyć. Otóż Milos Krasic podobno nadal cieszy się wysoką renomą wśród klubów angielskiej Premier League. Co ciekawe największe zainteresowanie wykazują kluby, z którymi moglibyśmy dobić targu włączając Serba do transakcji za ich zawodników, których my obserwujemy. Mówię tu głownie o Chelsea i Tottenhamie.
Reasumując pojawia się wiele nowych informacji na temat zawodników, o których wiele już pisano, a każdy z nich daje nową nadzieję na to, iz to właśnie oni w lecie zasilą nasz ukochany klub.
Tak jeszcze poza tematem. Najpewniej każdy śledzący to forum odwiedza także Solo Juve. Mimo wszystko gdyby ktoś jakimś cudem ominął Apel jednego z naszych biało-czarnych braci pragnę wkleić tu link by każdy mógł mu pomóc. Oto link: http://www.solojuve.com/solojuve/apel_venomika.php . Mam nadzieję, że w ten sposób chociaż trochę przyczynię się do jeszcze większej pomocy.
Otóż wielce prawdopodobne jest, że City wystawi Dzeko na listę transferową ponieważ podobno Mancini nie jest zadowolony z jego postawy. Co ciekawe w tym samym newsie wyczytałem o zainteresowaniu City.....Robertem Lewandowskim. Jeżeli to prawda i Bośniak naprawdę ma zostać wystawiony na sprzedaż niech Marotta się zepnie bo by nam się przydał. Wiem, że newsy o nim to żadna nowość jednak każdy kolejny powoduje, iż coraz bardziej wierzę w jego sprowadzenie dlatego o tym piszę.
Po raz kolejny podobnie jak w przypadku Dzeko dziennikarze piszą o "nieszczęśliwym" Joveticiu. Coraz więcej mówi się o tym, że młody Czarnogórzec jest niezadowolony z postawy Fiorentiny i to właśnie ten aspekt w głównej mierze miałby decydować o tym, że sam poprosi o transfer. Ale tak jak już mówiłem i przy Dzeko info o tym graczu to także żadna nowość, a piszę o tym tylko dlatego, iż z każdym dniem pojawia się coraz więcej informacji.
Kolejnym napastnikiem, którego nazwisko przywołują dziś różne źródła jest Andre-Pierre Gignac. 26 letni Francuz w Marsylii nie dostaje zbyt wielu szans na pokazanie swoich umiejętności. Nie uważam jednak go za poważnego kandydata do bycia topowym zawodnikiem, o którym tak często wspominał Marotta. Co prawda miał jeden sezon jeszcze w barwach Toulousy kiedy to strzelał jak na zawołanie i po tamtym sezonie liczyłem na jego transfer ale od tamtej pory spisuje się raczej kiepsko.
Kolejne informacje dotyczą zawodnika, którego my będziemy chcieli się pozbyć. Otóż Milos Krasic podobno nadal cieszy się wysoką renomą wśród klubów angielskiej Premier League. Co ciekawe największe zainteresowanie wykazują kluby, z którymi moglibyśmy dobić targu włączając Serba do transakcji za ich zawodników, których my obserwujemy. Mówię tu głownie o Chelsea i Tottenhamie.
Reasumując pojawia się wiele nowych informacji na temat zawodników, o których wiele już pisano, a każdy z nich daje nową nadzieję na to, iz to właśnie oni w lecie zasilą nasz ukochany klub.
Tak jeszcze poza tematem. Najpewniej każdy śledzący to forum odwiedza także Solo Juve. Mimo wszystko gdyby ktoś jakimś cudem ominął Apel jednego z naszych biało-czarnych braci pragnę wkleić tu link by każdy mógł mu pomóc. Oto link: http://www.solojuve.com/solojuve/apel_venomika.php . Mam nadzieję, że w ten sposób chociaż trochę przyczynię się do jeszcze większej pomocy.
- deszczowy
- Juventino
A wie ktoś co się dzieje z takim piłkarzem, jak Chamakh? Swego czasu był mocno chciany na forum, a teraz gnije chyba w Arsenalu.
- deszczowy
- Juventino
Ja bym powiedział, że sa tej samek klasy. W sumie ten jego regres jest dośćzaskakujacy. Pół Europy go chciało jeszcze niedawno. My też.jaqb pisze:28 lat, najwięcej bramek w sezonie -13. to już matri lepszy
Jakaś włoska plotwa pisze, że Conte ma mokre sny o CAvanim. Kuuurde, to by była fantastyczna opcja, lepsza od Higuaina, Teveza i kogo tam jeszcze. Szkoda tylko, że kosztowałby ze 40 baniek

- Łukasz
- Juventino
Odpukaj w niemalowane. Wolny, mało zwrotny.deszczowy pisze:A wie ktoś co się dzieje z takim piłkarzem, jak Chamakh? Swego czasu był mocno chciany na forum, a teraz gnije chyba w Arsenalu.
- pumex
- Juventino
...koszmarna technika i gra nogami, żyje tylko z dośrodkowań i gry głowąŁukasz pisze:Odpukaj w niemalowane. Wolny, mało zwrotny.deszczowy pisze:A wie ktoś co się dzieje z takim piłkarzem, jak Chamakh? Swego czasu był mocno chciany na forum, a teraz gnije chyba w Arsenalu.

- mixery
- Juventino
Wydaje mi się że większość trenerów klubów Europejskiej czołówki ma podobne przeżycia związane z Cavanim(i Hulkiem). Jeśli jednak jest jakakolwiek możliwość to trza zawalczyć!
Ktoś tu wspomniał o Asamoahu z Udine. Kosztowałby sporo, grał by mniej, a podobno Pazienza gra na podobnym poziomie do niego. Ja cały czas w faceta wierzę, na przyszły sezon ławka musi być mocna.
Ktoś tu wspomniał o Asamoahu z Udine. Kosztowałby sporo, grał by mniej, a podobno Pazienza gra na podobnym poziomie do niego. Ja cały czas w faceta wierzę, na przyszły sezon ławka musi być mocna.
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Miał niby niezły sezon w Ligue 1 + odchodził za darmo -> nie dziwne, że sępy się zleciały...deszczowy pisze:Ja bym powiedział, że sa tej samek klasy. W sumie ten jego regres jest dośćzaskakujacy. Pół Europy go chciało jeszcze niedawno. My też.jaqb pisze:28 lat, najwięcej bramek w sezonie -13. to już matri lepszy
Ale z powodów j.w. jego kariera nie eksplodowała...
- pablo1503
- Juventino
Farfan! Mam nadzieję, że Marotta ogląda ten mecz i da mu to do myślenia, bo Peruwiańczyk rozgrywa bardzo dobry mecz. Szybki, dobry technicznie i myślący. Ja rozumiem, że Conte ma taką wizję, żeby każdy z graczy angażował się w defensywę, ale przez te jego zachcianki może nam przejść kilka piłkarz koło nosa. Na pewno nie można powiedzieć, że jest ustawiony stricte ofensywnie, bo dużo czasu spędzał w środkowej strefie boiska. Ściągnąć takiego piłkarza za darmo, byłoby czymś niesamowitym
Jest jeden, a w zasadzie dwa problemy. Komentator, Mateusz B, powiedział, że Farfan żąda za podpisanie kontraktu 14mln!nie wiem jakie są standardy przy podpisywaniu, ale 14 baniek to chyba sporo, mimo, że dyrektor proponuje mu 6 baniek rocznie, ale ten i tak nie chce podpisać.
Niby przyszedłby za darmo, ale jego zachcianki są troszkę wygórowane

Jest jeden, a w zasadzie dwa problemy. Komentator, Mateusz B, powiedział, że Farfan żąda za podpisanie kontraktu 14mln!nie wiem jakie są standardy przy podpisywaniu, ale 14 baniek to chyba sporo, mimo, że dyrektor proponuje mu 6 baniek rocznie, ale ten i tak nie chce podpisać.
Niby przyszedłby za darmo, ale jego zachcianki są troszkę wygórowane

- matbar21
- Juventino
Cavani w Juve .. To byłby zdecydowany skok jakościowy, w końcu moglibyśmy mieć lidera w klasyfikacji strzeleckiej od czasów Trezegueta.deszczowy pisze: Jakaś włoska plotwa pisze, że Conte ma mokre sny o CAvanim. Kuuurde, to by była fantastyczna opcja, lepsza od Higuaina, Teveza i kogo tam jeszcze. Szkoda tylko, że kosztowałby ze 40 baniek
Ale niestety wątpliwe jest to, aby Napoli wzmacniało ligowego rywala. Poza tym cena wyjściowa na pewno nie na nasz budżet.
Wielka szkoda, że takie nazwisko opuści Serie A i zasili jakiś szejków, którzy nie boją się rozbijać banków na transfery.
Swoją drogą możesz udostępnić link na forum apropo tej wzmianki o Conte i Cavanim? Chciałbym chociaż "pojarać" się samą plotą ;-)
- Eric6666
- Juventino
Dzeko-Cavani-Ba-Jovetic jeden z nich i jestem mega happy, ale pewnie nikt z nich nie przyjdzie, pierwsza trójka robi różnicę i mają warunki, które dają im możliwość gry we Włoskiej Lidze i to na szpicy. Cavani - za drogi, Jovetic- za drogi ( aspekt sprzedaży do rywala ), Ba - wielkie zainteresowanie, ale w porównaniu z resztą kasa bardzo mała, Dzeko? moim zdaniem zawodnik robiący różnicę, w meczu Bośnia H. - Brazylia robił co chciał z obroną, w City za dużo gwiazd i ludzie się tam marnują. Aguero chyba jako jedyny przebił się z ostatnich transferów na stałe do pierwszego składu ( Dzeko, Clichy, Nasri, Kolarov ).
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain