Wszystko o Squadra Azzurra
- Wojtek
- Juventino
Mam nadzieję, że tak się stanie
Przynajmniej Antek nie będzie musiał grać przeciwko Juve
A kto wie, może tak się potoczyć, że po przygodzie z repą (czyli pewnie po Euro 2016, albo MŚ 2018), Antek może znów zostanie naszym kołczem 

- jakku1
- Juventino
Piekny teatr nam Conte odstawil.
Zycze Antonio powodzenia, na pewno bede zawsze mu wdzeiczny za te trzy mistrzostwa, ale sposob w jaki nas zostawil jest godny pozalowania.
Zycze Antonio powodzenia, na pewno bede zawsze mu wdzeiczny za te trzy mistrzostwa, ale sposob w jaki nas zostawil jest godny pozalowania.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- zahor
- Juventino
Ja bym się z takimi sądami wstrzymał, bo póki co do końca nie wiadomo jak to dokładnie było z tym jego odejściem. Jeżeli (podkreślam - jeżeli, pewności nie mam) faktycznie wyglądało to tak, że Antek czuł się wypalony już po sezonie, a zarząd namówił go do ponownego przemyślenia sprawy i w tym czasie nie rozglądał się za opcją B, to w Conte jest tym do którego należy mieć najmniej pretensji ze wszystkich.jakku1 pisze: Zycze Antonio powodzenia, na pewno bede zawsze mu wdzeiczny za te trzy mistrzostwa, ale sposob w jaki nas zostawil jest godny pozalowania.
Co do niego w roli selekcjonera, już kiedyś pisałem - jestem dość sceptyczny. Nie twierdzę, że się nie nadaje, bardziej bym powiedział że nie wiadomo czy ma te cechy, które na tym stanowisku są wymagane - bo to co ugrał z Juventusem zawdzięcza głównie tym spośród swoich zalet, które u selekcjonera mają znaczenie marginalne, jeżeli w ogóle jakiekolwiek. Tak czy siak, życzę mu powodzenia.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Nie żeby coś, ale znowu okazało się, że zahory, pumexy i inne lordy wysuwają przeróżne teorie, a i tak na końcu szczypeczek ma rację. Dowód:
[quote="szczypek w temacie "Nowy Trener?" 15 lipca"]Dla mnie powód odejścia Conte jest tylko jeden i jest on oczywisty - reprezentacja Włoch. Gdyby chodziło o mercato, to w ogóle nie pojawiłby się na zgrupowaniu. Nie wierzę, że nie dyskutowali o przeróżnych opcjach przed rozpoczęciem mercato i teraz nagle nasz zarząd zmienił zdanie w kluczowych sprawach. To się nie trzyma kupy. Propozycja objęcia stanowiska widocznie pojawiła się teraz, po zakończeniu Mistrzostw Świata (na których Włosi dali upy. Gdyby było inaczej Prandelli nadal by siedział na tym stanowisku, a Conte trenowałby Juventus).[/quote]
Niech mu się wiedzie.
[quote="szczypek w temacie "Nowy Trener?" 15 lipca"]Dla mnie powód odejścia Conte jest tylko jeden i jest on oczywisty - reprezentacja Włoch. Gdyby chodziło o mercato, to w ogóle nie pojawiłby się na zgrupowaniu. Nie wierzę, że nie dyskutowali o przeróżnych opcjach przed rozpoczęciem mercato i teraz nagle nasz zarząd zmienił zdanie w kluczowych sprawach. To się nie trzyma kupy. Propozycja objęcia stanowiska widocznie pojawiła się teraz, po zakończeniu Mistrzostw Świata (na których Włosi dali upy. Gdyby było inaczej Prandelli nadal by siedział na tym stanowisku, a Conte trenowałby Juventus).[/quote]
Niech mu się wiedzie.
- Arbuzini
- Juventino
Powodzenia Antonio!
Conte wypromował się w Juventusie i dostał chyba najlepszą fuchę na jaką mógł liczyć po odejściu z Turynu. Jak mu się nie uda to zawsze można powiedzieć, że dostał wypaloną kadrę ze starym Pirlo i kurduplowatym Verrattim, który nie dorasta mistrzowi do pięt.
Włosi mają młodych zawodników, którzy coraz śmielej powinni wkraczać do kadry, nawet jeśli dzisiaj 32-33 latek wydaje się lepszym wyjściem. Jak Conte się odbetonuje to będzie dobrze. Jeśli postanowi, że jednak nie to kadra nie będzie go dobrze wspominała. Rzekłem.
Conte wypromował się w Juventusie i dostał chyba najlepszą fuchę na jaką mógł liczyć po odejściu z Turynu. Jak mu się nie uda to zawsze można powiedzieć, że dostał wypaloną kadrę ze starym Pirlo i kurduplowatym Verrattim, który nie dorasta mistrzowi do pięt.
Włosi mają młodych zawodników, którzy coraz śmielej powinni wkraczać do kadry, nawet jeśli dzisiaj 32-33 latek wydaje się lepszym wyjściem. Jak Conte się odbetonuje to będzie dobrze. Jeśli postanowi, że jednak nie to kadra nie będzie go dobrze wspominała. Rzekłem.
- krystiank
- Juventino
Marudzisz taka prawda żę ja sie mu nie dziwie i też bym olał sprawę jak bym nie miał gwarancji że nie będę miał wzmocnień jakich oczekuje. Do Conte nie mam nic tylko najwiecej żalu do Marotty i Agnelliego. Jak by nie Conte to byćmy nie mieli bankowo 3 majstrów tylko 1jakku1 pisze:Piekny teatr nam Conte odstawil.
- Franek1897
- Juventino
Ja osobiście z całym szacunkiem do Conte, bo wielkim piłkarzem był (teraz się okaże czy też jest wielkim trenerem, bo na swoim podwórku potrafił wygrać, a teraz jest już coś innego), ale jego powrotu do Juve nie chcę. Nie chcę, żeby znowu po jakimś czasie mu się znudziło i Nas zostawił... AMENOlek1987 pisze:super, bo juz sie balemm ze pojdzie do jakiegos innego klubu, za dwa lata witamy spowrotem w Juve
"To moja walka, moje życie. Nigdy na dnie-zawsze na szczycie!!!"
- jakku1
- Juventino
Nie do konca wiadomo i najpewniej nigdy sie dokladnie nie dowiemy jak to bylo. JEDNAK, wszystkie przeslanki wskazuja, ze Conte zgodzil sie poprawadzic klub przez co najmniej jeden sezon, po czym nagle zrezygnowal tlumaczac sie "zmeczeniem, wypaleniem", itd.zahor pisze: Ja bym się z takimi sądami wstrzymał, bo póki co do końca nie wiadomo jak to dokładnie było z tym jego odejściem. Jeżeli (podkreślam - jeżeli, pewności nie mam) faktycznie wyglądało to tak, że Antek czuł się wypalony już po sezonie, a zarząd namówił go do ponownego przemyślenia sprawy i w tym czasie nie rozglądał się za opcją B, to w Conte jest tym do którego należy mieć najmniej pretensji ze wszystkich.
Gdyby bylo inaczej, bysmy musieli zalozyc, ze Agnelli, Marotta i Nedved i Paratici to kompletni idioci i nie dosc, ze pozwolili trenowi na trzymanie calego klubu w zawieszeniu przez miesiace to jeszcze wiedzac jaka jest sytuacja nie mieli w zanadrzu zadnego innego szkoleniowca, w zwiazku z czym zostalismy uraczeni Allegrim (o czym mowil Marotta, ze nie bylo czasu na szukanie trenera, a Allegri byl dostapny od zaraz).
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- meda11
- Juventino
- Skibil
- Redaktor
Problem w tym, że Conte kadry nie zbawi - i nie mam tu na myśli, że jest słaby albo się nie nadaje na selekcjonera. Włosi potrzebują głębszych zmian w rozgrywkach i systemie szkolenia. Gdy Buffon, Pirlo czy Barza skończą reprezentacyjne kariery, będzie ciężko o kogoś, kto z miejsca wskoczy na ich miejsce prezentując podobny poziom.
- Arbuzini
- Juventino
Buffon - Sirigu, Perin + Scuffet, Bardi, Leali
Pirlo - Verratti, Marchisio + Jorginho
Barzagli - nie mam sensownego pomysłu, ale on sam też dość niespodziewanie stał się kluczowym zawodnikiem kadry
Nie przesadzałbym, że personalnie Włosi nie mają w kim wybierać. Tradycyjnie bieda na bokach obrony, ale cała reszta prezentuje się dość interesująco. Większość zawodników, którzy mają naprawdę spore umiejętności to piłkarze dość młodzi i niedoświadczeni, ale Squadra prosi się o odmłodzenie tak długo, że unikanie tego procesu w tym momencie będzie strzałem w stopę przez łokieć i kolano.
Barzagli - nie mam sensownego pomysłu, ale on sam też dość niespodziewanie stał się kluczowym zawodnikiem kadry
Nie przesadzałbym, że personalnie Włosi nie mają w kim wybierać. Tradycyjnie bieda na bokach obrony, ale cała reszta prezentuje się dość interesująco. Większość zawodników, którzy mają naprawdę spore umiejętności to piłkarze dość młodzi i niedoświadczeni, ale Squadra prosi się o odmłodzenie tak długo, że unikanie tego procesu w tym momencie będzie strzałem w stopę przez łokieć i kolano.
- meda11
- Juventino
Dorzuciłbym jeszcze Baselliego, który im bliżej końca sezonu tym odgrywał ważniejszą rolę w Atalancie - w meczu rewanżowym z nami naprawdę fajnie sobie poczynał. W ogóle dziwne czasy nastały. Jak dodamy, że z przodu są potencjalnie tacy kopacze jak Rossi, Balotelli, Faraon, Immobile, Berardi czy mniej medialni Gabbiadini i taki powiedzmy Sansone to dochodzimy do wniosku, że największe kłopoty Włosi mają z obroną.Arbuzini pisze:Buffon - Sirigu, Perin + Scuffet, Bardi, Leali