Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 11:53

A ja myślę że Roma tak szybko nie spuchnie. Nawet jeśli przegrają ten mecz to będą dalej punktować. Jestem ciekawy jak sytuacja się rozwinie. Nie jestem z tych co przychylnie wypowiadają się o rywalach, ale na Romę się po prostu przyjemnie patrzy.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 13:30

a mi sie wydaje, ze Roma dzisiaj zgarnie komplet punktow i to Napoli zacznie regularniej gubic punkty w lidze.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 14:18

Nie ma co dywagować, fajnie ze obie ekipy w najsilniejszych składach. Trzeba usiaść przed TV i zobaczyć co zaoferują nam obie ekipy. Po ostatnim popisie Romy oczekuje naprawdę dobrego widowiska.

Obrazek
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 17:29

mało strategicznie, ale liczę, że dzisiaj nie będzie remisu. Liczę, że jednej z drużyn zostanie przytarty nos w Serie A. Ciężko mi wybrać kogo wolałbym, aby przegrał :prochno:

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 19:01

A ja właśnie cieszyłbym się z remisu, bo podział punktów i nasza ewentualna wygrana z Fiorentiną przybliży Juventus do Romy.

Dziku1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 19:25

Zapowiada się bardzo ciekawe spotkanie, sądzę że Roma zostanie dzisiaj sprowadzona na ziemię. Stawiam 3-1 dla Napoli. Puszczają ten mecz gdzieś w TV?

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 19:37

Dziku1897 pisze:Zapowiada się bardzo ciekawe spotkanie, sądzę że Roma zostanie dzisiaj sprowadzona na ziemię. Stawiam 3-1 dla Napoli. Puszczają ten mecz gdzieś w TV?
Canal+Family

ten mecz pachnie mi remisem,ale może paść każdy wynik

Obrazek
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 19:39

Dużo zależy od tego jak Napoli podejdzie do meczu, będą sie "oszczędzać" na LM na której na pewno im bardzo zależy czy zagrają na 100% Wynik tak jak wspominaliście może paść każdy.

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 21:38

Dosyć wyrównany mecz, jednak z niewielkim wskazaniem na gospodarzy. Z przodu bardzo fajnie pokazuje się Florenzi, Pjanic super bramka
Co do Napoli, to nie wiem jak można było zmarnować te dwie 100% :doh: , zwłaszcza Pandev pokazał swój "kunszt".
Licze teraz, że śmieciarze strzelą bramkę i skończy się na remisie.
Czemu nie gra Higuain ? :think:

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 21:39

Napoli powinno prowadzić, ale Pandev(?) i Insigne ostro przymulili dupki, co się zemściło na śmieciarzach.

Roma 1:0 w 48' po rzucie wolnym

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 21:43

W tego Gervinho wstapil jakis inny duch chyba... Kolo jak narazie jest po 8 kolejkach najlepszym pilkarzem Seria A, drybluje spirtnuje strzela, podaje. Brawo. O to przyklad jak mozna sie odbudowac zmieniajac otoczenie.

Co do meczu, Roma jest dojrzalsza druzyna ma skladniejsze akcje ale mogla przegrywac 2 :0 po 2 fajnych podaniach za linie obrony.

Napoli wydaje mi sie nie jest druzyna na miano mistrza Wloch, choc moze troche jeszcze poczekam z moją oceną. Ale brakuje im zdecydowanie jakośći z tyłu.

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 21:44

Dzium pisze:Czemu nie gra Higuain ? :think:
Podobno nie na 100% wyleczył mięsień, a Benitez przed LM woli dmuchać na zimne. Może w drugiej połowie wejdzie, bo na ławce jest.

Dobra pierwsza połowa. Z gry więcej miała Roma, ale miała też masę szczęścia - to, co zrobił Pandrzew, to trochę piłkarski kryminał. No i zejście Tottiego paradoksalnie wyszło im na dobre, bo gdyby został, to pewnie nie byłoby tej bramki Pjanicia. Pięknej bramki, i to jeszcze zdobytej do szatni.

Obrazek
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 21:45

Gervinho też zmaścił setkę na początku, mimo jego chaotyczności obrońcy w Serie A za nim nie nadążają zdecydowanie. Cannavaro nie przybliżył się do składu, świetny strzał Pjanicia, jednak jeśli przydarzy się dłuższa absencja akurat Tottiemu, może to mieć swoje reperkusje. Będzie ciekawie, Neapol musi sie teraz otworzyć, a Roma dobrze wychodzi z piłką w kontrze.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 22:25

Oglądalem mecz do 2:0 obecnie to juz nie ma sensu. Napoli cisnelo, cisnelo i nic z tego nie mialo. Szkoda. Karny podobno po symulce - nie wiem, nie widzialem, slaby stream.
W każdym razie Napoli duzo lepiej się prezentowalo przez cały mecz, ale w ataku było daremne - całkiem jak my :)
Gervinho i Totti zeszli z kontuzjami, niewiadomo jak dlugo, ale na Romie się to może odbić.
Wg mnie jeśli będziemy grali uważnie w obronie i pilnowali zwlaszcza przy kontrakatakach to mozna Rome rozmontować.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 22:42

Mam nadzieję że w przypadku naszego zwycięstwa w rozgrywkach to nie Napoli, Milan czy inter będą na 2 miejscu a właśnie Roma. W pierwszym sezonie Conte biliśmy się o Scudetto z Milanem w drugim z Napoli teraz czas na Romę, jednak wiadomo że i tak wygramy!

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
ODPOWIEDZ