Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2016, 15:27

Crunny pisze:Buffon, Neto

Barzagli, Bonucci, Chiellini, Benatia, Rugani

A.Sandro, D.Alves, Lichtsteiner, Evra

Pogba, Pjanic, Khedira, Matuidi, Pereyra, Asamoah, Lemina, Hernanes + wychowanek Marchisio

Dybala, Hugian, Mandzukic, Pjaca, Zaza

Po przyjściu Matuidiego aż 3 graczy musiałoby odejść. Ponoć Lemina ma zostać. Gdzieś czytałem, że Pereyra też, więc kto miałby odejść? Hernanes, Zaza i kto? Asamoah - nie wierzę, Lichtsteiner - jego odejście wymagałoby sprowadzenie De Sciglio, czyli nadal trzeba by było kogoś sprzedać, Pogba - on wydaje się najbardziej logiczny patrząc na to, ile do tej pory wydaliśmy i nadal chcemy wydawać.
Jest jeszcze Sturaro...

Allegri ponoć rozmawiał z Pogba i ma się on stawić w Vinovo w poniedziałek.

Trzeba w końcu zacząć sprzedawać niepotrzebnych graczy, bo przy nowych przepisach skończy się wypozyczeniami, które w dłuższej perspektywie przynoszą tylko straty (np. Isla).

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2016, 15:27

Crunny pisze:Buffon, Neto

Barzagli, Bonucci, Chiellini, Benatia, Rugani

A.Sandro, D.Alves, Lichtsteiner, Evra

Pogba, Pjanic, Khedira, Matuidi, Pereyra, Asamoah, Lemina, Hernanes + wychowanek Marchisio

Dybala, Hugian, Mandzukic, Pjaca, Zaza

Po przyjściu Matuidiego aż 3 graczy musiałoby odejść. Ponoć Lemina ma zostać. Gdzieś czytałem, że Pereyra też, więc kto miałby odejść? Hernanes, Zaza i kto? Asamoah - nie wierzę, Lichtsteiner - jego odejście wymagałoby sprowadzenie De Sciglio, czyli nadal trzeba by było kogoś sprzedać, Pogba - on wydaje się najbardziej logiczny patrząc na to, ile do tej pory wydaliśmy i nadal chcemy wydawać.
Zaza, Pereyra i Hernanes.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2016, 15:35

Ziomy, czy w oryginale Allegri rzeczywiście powiedział dokładnie, że rozmawiał (czas przeszły) z Pogbą przez telefon i (jak wynikło z rozmowy) piłkarza zamelduje się u nas w poniedziałek? Czy może dopiero ma zamiar do niego zadzwonić albo co prawda już dzwonił ale fakt spodziewania Paula wynika z oficjalnego harmonogramu na tę chwilę?
Jeśli tłumaczenie newsa z głównej jest poprawne to sprawa chyba się właśnie wyjaśniła. :pray:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2016, 15:37

Crunny pisze:

Crunny gdzie czytałeś info o Pereyrze? A może wniosek wyciągnąłeś ze wspólnej foty naszych argentynczyków?
Ostatnio Watford zgłaszać się po Roberto i mam nadzieje, że podobnie jak Hernanesa ( a i ja ciągle marze o pozbyciu się Asa) zrobimy trochę porządku w środku.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2016, 15:45

Crunny pisze: Hernanes, Zaza i kto?
- Asamoah, Lemina i pewnie Pereyra, bo tutaj się trzeba czterech pozbyć (Zapomniałeś o Sturaro - a on na bank zostanie - Włoch.), a nawet 5 - ponieważ myślimy jeszcze o kimś do ataku - Lichtsteiner? Jeżeli łykniemy De Sciglio? Nie wiem ale transfer młodego Włocha wydaje mi się prawdopodobny, bo już za baaaaaaardzo odbiegliśmy od ItalJuve.
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2016, 15:46 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2016, 15:46

CavAllano pisze:Moze przy takiej biedzie na rynku lepiej byloby zainwestowac w kogos mlodszego, jak swego czasu w Vidala.
Szkoda, że nie interesujemy się Dahoud-em. Świetnie się zapowiada.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2016, 15:47

Pluto pisze:Ziomy, czy w oryginale Allegri rzeczywiście powiedział dokładnie, że rozmawiał (czas przeszły) z Pogbą przez telefon i (jak wynikło z rozmowy) piłkarza zamelduje się u nas w poniedziałek? Czy może dopiero ma zamiar do niego zadzwonić albo co prawda już dzwonił ale fakt spodziewania Paula wynika z oficjalnego harmonogramu na tę chwilę?
Jeśli tłumaczenie newsa z głównej jest poprawne to sprawa chyba się właśnie wyjaśniła. :pray:
Ja czytalem w oryginale na Tuttojuve i nic takiego jak rozmowa Allegriego i Pogby nie rzucilo mi sie w oczy. Chyba, ze wrzucili okrojona wersje. Powiedzial, ze Pogba POKI CO jest naszym graczem, natomiast dziennikarze meczyli jak zwykle bule. Pogba dostal od Allegriego powolanie na poniedzialkowy trening, czyli jutro wieczorem powinien byc w Turynie. Trzymajmy kciuki.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2016, 15:48

Pluto pisze:Jeśli tłumaczenie newsa z głównej jest poprawne to sprawa chyba się właśnie wyjaśniła. :pray:
Wyjaśniło się tylko tyle że Pogba w poniedziałek będzie w Vinovo. Nie wiemy gdzie będzie we wtorek. Zresztą Sarri też spodziewał się Higuaina w Dimaro. Mnie ten wywiad nie uspokoił. Wręcz przeciwnie. Allegri wie kogo będzie miał do dyspozycji dzień po zakończeniu okienka transferowego. Gdyby wiedział że Pogba zostaje, to właśnie coś takiego by powiedział.

Wiemy też że Mourinho chce mieć nowego pomocnika przed 14 sierpnia. W ciągu tygodnia dowiemy się wszystkiego. Ja tej telenoweli mam dość.
Jeśli okaże się że Pogba chciał tego transferu, okaże się, najzwyczajniej na świecie, idiotą.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2016, 16:00

blackadder pisze:
Pluto pisze:Jeśli tłumaczenie newsa z głównej jest poprawne to sprawa chyba się właśnie wyjaśniła. :pray:
Wyjaśniło się tylko tyle że Pogba w poniedziałek będzie w Vinovo. Nie wiemy gdzie będzie we wtorek. Zresztą Sarri też spodziewał się Higuaina w Dimaro. Mnie ten wywiad nie uspokoił. Wręcz przeciwnie. Allegri wie kogo będzie miał do dyspozycji dzień po zakończeniu okienka transferowego. Gdyby wiedział że Pogba zostaje, to właśnie coś takiego by powiedział.
Sytuacji z Higuainem nie ma co tutaj przytaczac, bo oni dobrze wiedzieli, ze chlopak nie pojawi sie na zgrupowaniu - byl sklocony z AdL. Czy aby na pewno Allegri musi kazdego przekonywac, ze Pogba zostaje? Jego slowa byly reakcja na pytanie dziennikarza i przytoczona wypowiedz Mourinho, ktory nie chcial sie wypowiadac o Francuzie, bo to gracz Juve. Allegri odpowiedzial na spokojnie, ze bardzo dobrze, ze trener United nie wypowiada sie o zawodniku, ktory poki co jest nasz. Dlatego caly wywiad mozna interpretowac nieco inaczej niz wycinek, ktory pojawil sie na glownej JP.

lukaszqq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2016, 16:06

realbs pisze:
lukaszqq pisze:Do wyścigu o podpis Andrei Favillego dołączył Real Madryt. Królewscy są zainteresowani sprowadzeniem 19-letniego napastnika Livorno, który spędził ostatni sezon na wypożyczeniu w Juventusie. W swoim składzie widziałyby go także m.in. AC Milan i Inter Mediolan.

On nie nasz?
No przecież sam napisałeś że jest napastnikiem Livorno i że był u nas tylko na wypożyczeniu :prochno:
To tekst z PS ,JAK MYŚLAŁEM ŻE JEST NASZ

slay_mac

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2016, 16:11

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
slay_mac pisze:Przełknąłbym odejście Pogby bez żalu, to żaden Juventino i nigdy nim też nie będzie.
Ocenianie z góry, ocenianie po wyglądzie, stereotypy itp., itd...
2006 - Cudowna 5 która została: Francuz, Czech, Farbowany Włoch i 2 Włochów. Odeszli m. in 2 włoscy mistrzowie świata... Także ten. Jeszcze Pogba zakończy u nas karierę, a Verratti nigdy nie powącha murawy Vinovo.
2006 rok to zupełnie inna sytuacja, sugerujesz, że Paul zostałby z nami po spadku do Serie B? Pogba nie zakończy kariery w Juventusie, jeśli w tym okienku jakimś cudem nie dojdzie do porozumienia z Manu, to za rok doświadczymy powtórki z rozrywki tym razem z Barcą lub Realem. Nie wiem czy mam na to najmniejszą nawet ochotę. Ten chłopak po prostu nie uważa Juventusu za szczyt futbolowego świata, lub po prostu podobnie do Lewandowskiego pragnie prowadzić swoją karierę etapami, niestety ma takie prawo i zawsze będzie dążył do czegoś więcej, większych pieniędzy, nagród (kwestia dyskusyjna dotyczy wyboru Manu).

Nie wiem czy lepiej zakończyć to teraz, czy poczekać kolejny rok. Być może w notesie Marotty jest parę nazwisk młodych, perspektywicznych następców o których nie mamy pojęcia. Widzcie jakieś alternatywy <25 roku życia?

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2016, 16:23

slay_mac pisze:2006 rok to zupełnie inna sytuacja, sugerujesz, że Paul zostałby z nami po spadku do Serie B? ?
Tego nie powiedziałem, napisałem że była taka sytuacja i niekoniecznie sami Włosi zostają - zostało dwóch Argentyńskich Latynosów jeden w połowie Francuz, drugi przerobiony na Włocha. No a Włosi poszli sobie - czyli pozory mogą mylić - to miałem na celu w przekazie.
slay_mac pisze:Ten chłopak po prostu nie uważa Juventusu za szczyt futbolowego świata, lub po prostu podobnie do Lewandowskiego pragnie prowadzić swoją karierę etapami, niestety ma takie prawo i zawsze będzie dążył do czegoś więcej, większych pieniędzy, nagród (kwestia dyskusyjna dotyczy wyboru Manu).
Skoro tak to poproszę o oficjalne źródło - kiedy i gdzie tak powiedział - bo strzelasz ślepakami jak Di Marzio i Agresti. To są twoje przemyślenia i domysły wynikające z subiektywnej oceny jego - bez jakiegokolwiek podparcia stanowiskiem Polpo.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2016, 16:32

slay_mac pisze:
slay_mac pisze:Przełknąłbym odejście Pogby bez żalu, to żaden Juventino i nigdy nim też nie będzie.
Ocenianie z góry, ocenianie po wyglądzie, stereotypy itp., itd...
2006 - Cudowna 5 która została: Francuz, Czech, Farbowany Włoch i 2 Włochów. Odeszli m. in 2 włoscy mistrzowie świata... Także ten. Jeszcze Pogba zakończy u nas karierę, a Verratti nigdy nie powącha murawy Vinovo.
Nie wiem czy lepiej zakończyć to teraz, czy poczekać kolejny rok. Być może w notesie Marotty jest parę nazwisk młodych, perspektywicznych następców o których nie mamy pojęcia. Widzcie jakieś alternatywy <25 roku życia?
Kondogbia (strasznie źle wybrał sobie klub), Brozovic, Tolisso, Rabiot albo ktoś naprawdę młody z dużym ryzykiem: Bazoer, Tielemans, Dahoud, Donsah.

slay_mac

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2016, 16:38

slay_mac pisze:2006 rok to zupełnie inna sytuacja, sugerujesz, że Paul zostałby z nami po spadku do Serie B? ?
Tego nie powiedziałem, napisałem że była taka sytuacja i niekoniecznie sami Włosi zostają - zostało dwóch Argentyńskich Latynosów jeden w połowie Francuz, drugi przerobiony na Włocha. No a Włosi poszli sobie - czyli pozory mogą mylić - to miałem na celu w przekazie.
slay_mac pisze:Ten chłopak po prostu nie uważa Juventusu za szczyt futbolowego świata, lub po prostu podobnie do Lewandowskiego pragnie prowadzić swoją karierę etapami, niestety ma takie prawo i zawsze będzie dążył do czegoś więcej, większych pieniędzy, nagród (kwestia dyskusyjna dotyczy wyboru Manu).
Skoro tak to poproszę o oficjalne źródło - kiedy i gdzie tak powiedział - bo strzelasz ślepakami jak Di Marzio i Agresti. To są twoje przemyślenia i domysły wynikające z subiektywnej oceny jego - bez jakiegokolwiek podparcia stanowiskiem Polpo.
Poczekajmy na oficjalne wypowiedzi wszystkich z zainteresowanych. Temat póki co na pewno istnieje, potwierdza to środowisko Manu.
Dziwne reklamówki adidasa, brak jednoznacznych deklaracji, to jeszcze nic nie znaczy ale na pewno jest niepokojące i świadczy o faktycznych negocjacjach.
W przyszłym tygodniu wiele się wyjaśni.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2016, 16:40

Tak więc Allegri powiedział convocato (zwoływać), anglicy przetłumaczyli na called up a polacy na... rozmawiałem z nim przez telefon. :facepalm:
Tak więc na pytanie o Pogbe, Max udzielił zdawkowej i wymijającej odpowiedzi, że technicznie jest naszym graczem i obaj z Evrą są powołani na poniedziałkowy trening.
Tyle tygodni wymyślnych interpretacji każdego pierdnięcia a kiedy nadchodzą kluczowe godziny to człowiek musi ze słownikiem dukać pojedyncze wyrazy.

Zablokowany