Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pandecybel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 18:59

dawid91 pisze:Potrzebujemy piłkarzy, którzy będą kochali biało-czarne barwy.
Przecież mamy De Ceglie... Na co nam jacyś najemnicy tacy jak Tevez :rotfl:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 19:02

Jeśli ktoś się spodziewa, że będą nas zasilać piłkarze Juventini, to powinien zmienić podejście. :wink: To nie te czasy, gdy piłkarze grali całą karierę w jednym klubie, teraz liczy się hajs, kasa, pieniądz.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 19:48

pandecybel pisze:
dawid91 pisze:Potrzebujemy piłkarzy, którzy będą kochali biało-czarne barwy.
Przecież mamy De Ceglie... Na co nam jacyś najemnicy tacy jak Tevez :rotfl:
Dokladnie :prochno: Dla mnie taki Gotze moze przyjsc nawet na dwa sezony strzelic w kazdym z nich 10bramek, rozdac 10 asyst i poprowadzic do sukcesow. Wiadomo ze wtedy zaczeli bysmy go wielbic i zal by byl, gdyby odchodzil (Tevez) ale zrobilby przez ten czas swoje. Niestety na 11stu zawodnikow 2-3 trafi sie ktorzy beda juventino.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 20:01

dawid91 pisze:
sebatiaen pisze:Może być tak że nasi sprzedali taniej Vidala Bayernowi i umówili się na podobną kwotę z Bayernem, jeżeli oni sprzedadzą młodego to do nas.
Do tego podatki mniejsze ze względu na zaniżone transakcje oba kluby zapłacą, nie wykończą się na wzajem.
Nasi to dusi grosze a to przecież jest ten najprawdziwszy biznes.
Już widzę Goetze przychodzącego do nas z opuszczoną głową, płaczącego za Monachium, niemogącego się doczekać kiedy Guardiola stamtąd odejdzie by wreszcie po jego odejściu jak najszybciej tam powrócić. Potrzebujemy piłkarzy, którzy będą kochali biało-czarne barwy. Mamy przykład takiego Teveza, Morata też się błąka między Realem, a nami. Potrzebujemy następców Del Piero, Nedveda czy Buffona, a nie płaczków. Podsumowując moją wypowiedź - Goetze niech spada
Jeśli uważasz, że Ci piłkarze nie myśleli podczas kariery o innym klubie to jesteś w błędzie. Bo takie myśli się zdarzają. Jednym z faktów są słowa Buffona, który mógł grać w Milanie.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 20:08

Gdybym był DS Juventusu i chciał za rok sprzedać Pogbę, to zrobiłbym dokładnie to, co zrobiono dzisiaj. Dogadałbym się jednocześnie z Knurem, żeby ten co tydzień w barwnych słowach trąbił w mediach o tym jakim to kluczowym dla losów wszechświata piłkarzem jest młody Francuz i jakich to kosmicznych rozmiarów skarbonkę trzeba będzie rozbić, żeby go prowadzić. Po cichu liczyłbym też że Pogba, nawet jeżeli dalej będzie chimeryczny i na wysokim poziomie będzie grywać, a nie grać, przesunięty nieco do przodu parę razy błyśnie jakimś dryblingiem czy bombą zza pola karnego, żeby jego wartość marketingowa czasem nie spadła, więc prędzej byłbym skłonny szukać nowej osoby do zabezpieczenia tyłów niż kogoś, kto mógłby Francuzowi podkraść fejmu. Tym bardziej zaskakuje mnie jak wiele osób uważa że '10 dla Pogby = sygnał, że Paul zostaje u nas na długie lata'.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 20:16

Czuję się jak w CIA albo KGB w tym temacie. Tyle konspiracji, przesłanek, kontekstów, że można by było film nakręcić :prochno:

Ja chcę Praeta :)

Vidal...Vidal... :płaczę:

Obrazek
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 20:18

wloski pisze:
dawid91 pisze:
sebatiaen pisze:Może być tak że nasi sprzedali taniej Vidala Bayernowi i umówili się na podobną kwotę z Bayernem, jeżeli oni sprzedadzą młodego to do nas.
Do tego podatki mniejsze ze względu na zaniżone transakcje oba kluby zapłacą, nie wykończą się na wzajem.
Nasi to dusi grosze a to przecież jest ten najprawdziwszy biznes.
Już widzę Goetze przychodzącego do nas z opuszczoną głową, płaczącego za Monachium, niemogącego się doczekać kiedy Guardiola stamtąd odejdzie by wreszcie po jego odejściu jak najszybciej tam powrócić. Potrzebujemy piłkarzy, którzy będą kochali biało-czarne barwy. Mamy przykład takiego Teveza, Morata też się błąka między Realem, a nami. Potrzebujemy następców Del Piero, Nedveda czy Buffona, a nie płaczków. Podsumowując moją wypowiedź - Goetze niech spada
Jeśli uważasz, że Ci piłkarze nie myśleli podczas kariery o innym klubie to jesteś w błędzie. Bo takie myśli się zdarzają. Jednym z faktów są słowa Buffona, który mógł grać w Milanie.
Wszyscy źle zrozumieliście moje słowa. Może z tym kochaniem barw przesadziłem i dlatego tak wyszło. Chcę żeby do Juventusu przychodzili piłkarze którzy nie będą płakać za klubem w którym grali w przeszłości stąd odniosłem się do Teveza. Morata też wydaje się być oburzony tym, że w Madrycie na niego nie stawiali, gdzieś tam po głowie Real pewnie mu chodzi, dlatego do tego gościa nigdy się nie przywiążę, bo nie lubię niepewności i szybkich pożegnań.

@stahoo - wszyscy piłkarze którzy pomyślą o grze w Juventusie jako kroku w przód w swojej karierze. Goetze będzie tak myślał?
Draxler pewnie tak.

FORZA JUVE!!!
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 20:20

Cabrini_idol pisze:Czuję się jak w CIA albo KGB w tym temacie. Tyle konspiracji, przesłanek, kontekstów, że można by było film nakręcić :prochno:

Ja chcę Praeta :)

Vidal...Vidal... :płaczę:
cabrini ale czy to nie jest piekne ;) te wszystkie szach maty, te knucie, przeciez to clou tej dyscypliny, nie tylko dryblingi, ale też dryblingi podczasszonu trasnsferowegfo

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 20:26

Zobaczcie sobie film The Draft;)
Tam jest pokazane okienko transferowe w Ameryce, oczywiście nie piłkarskie;)
Piękny film z Costnerem.

Siqueira będzie kosztował 9 mln euro.
Najpierw wypożyczenie i za rok opcja wykupu.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 21:20

jakku1 pisze:Po drugie, ułatwiamy sobie w ten sposob negocjacje z Schalke/innymi klubami. Skoro nie jestesmy juz przyparci do naroznika i wcale nie musimy kupic "10" to moze... negocjowac sie bedzie łatwiej?
Nie będzie. Dlaczego? Bo futbol to poważny biznes i poza środowiskiem Juve oraz tymi zainteresowanymi Pogbą dzisiejsze wydarzenie z nadaniem Francuzowi numeru 10 nikogo nie obchodzi, tym bardziej w kontekście negocjacji dotyczących innego piłkarza. Jak to sobie wyobrażasz? Rozpacz i przygnębienie w Gelsenkirchen, Heldt mówi do Tonniesa: "Pogba dostał dychę, cały nasz misterny plan wziął w łeb. Dzwonię do Marotty i redukuję nasze żądania z 30 baniek do 15". Poza tym nigdy nie było mówione, że poszukiwany trequartista z rozbiegu przywdzieje trykot z dziesiątką na plecach, więc nie wiem co znaczy, że jednym sprytnym ruchem wyszliśmy z narożnika? Do wczoraj potrzebowaliśmy porządnego rozgrywającego umiejącego spajać ze sobą dwie linie - pomoc i atak - i... dalej go potrzebujemy. Czyli nic się nie zmieniło. Poza tym z resztą Twojego wcześniejszego posta się zgadzam :wink:

Ogólnie ruch z przekazaniem 10-tki Francuzowi ze spokojem można uznać za dobry strzał. Nie ma na świecie zbyt wielu zawodników z takim potencjałem marketingowym co Pogba, a już na pewno na żadnego z nich nie byłoby nas stać. Kasa powinna się zgadzać, zarówno jeśli chodzi o klub jak i o zawodnika, bo podejrzewam, że Paul ma zagwarantowany jakiś procent z wpływów marketingowych dotyczących jego osoby.

Niezależnie od słów Rummenigge i sytuacji Goetze w Bayernie, nie napalajcie się na niego, bo i tak do nas nie zawita - to tak na poprawę wieczornego nastroju :wink: Strzelam, że Draxlera również nie wyciągniemy, a precyzując dodam, że wg mnie nie pozyskamy żadnego trequartisty (chyba, że jakiegoś wafla).

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 21:40

pumex pisze:
jakku1 pisze:Po drugie, ułatwiamy sobie w ten sposob negocjacje z Schalke/innymi klubami. Skoro nie jestesmy juz przyparci do naroznika i wcale nie musimy kupic "10" to moze... negocjowac sie bedzie łatwiej?
Nie będzie. Dlaczego?
Pumi... ale mnie chodziło o negocjacje w sprawie nowego nabytku, a nie negocjacje stricte Draxlera. Przeciez to jest jasne, ze łatwiej sie negocjuje gdy ma sie kilka obiektow transferowych, a nie jest sie skazanym na jeden, jedyny. Pisze o tym od kilku postów.
Marat87 pisze:Ale się ubawiłem! Schalke puści za mniej Draxlera, bo Pogba dostał jakiś numerek :rotfl: Tu idzie gra o miliony, o sumy które nikt z was nigdy na oczy nie zobaczy i na całą transakcję miałby wpłynąć numer na koszulce... paaaanie, daj pan spokój!
Ale kto napisał cos takiego, co sugerujesz?;-)

I skad sie tutaj wzielo jakies obnizanie ceny?
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2015, 21:55 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 21:40

Ale się ubawiłem! Schalke puści za mniej Draxlera, bo Pogba dostał jakiś numerek :rotfl: Tu idzie gra o miliony, o sumy które nikt z was nigdy na oczy nie zobaczy i na całą transakcję miałby wpłynąć numer na koszulce... paaaanie, daj pan spokój!

PS: Ech, w tym tygodniu kupiłem koszulkę z Pogbą jeszcze z szóstką. Szkoda, obecna pasowałby do dychy Teveza z poprzedniego sezonu.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 22:01

Francesco Ceccotti (ufobianconero), m.in. założyciel VS pisze, że z tego co wie dogadanie się z Bayernem w sprawie dwuletniego wypożyczenia Gece to kwestia kilku chwil, ale sam zawodnik chce się przenieść gdzieś na stałe :shock: Czyżby coś było jednak na rzeczy?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 22:07

RICTOR pisze:Francesco Ceccotti (ufobianconero), m.in. założyciel VS pisze, że z tego co wie dogadanie się z Bayernem w sprawie dwuletniego wypożyczenia Gece to kwestia kilku chwil, ale sam zawodnik chce się przenieść gdzieś na stałe :shock: Czyżby coś było jednak na rzeczy?
Byc moze wlasnie dlatego wszystko sie tak przeciaga.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 22:08

RICTOR pisze:Francesco Ceccotti (ufobianconero), m.in. założyciel VS pisze, że z tego co wie dogadanie się z Bayernem w sprawie dwuletniego wypożyczenia Gece to kwestia kilku chwil, ale sam zawodnik chce się przenieść gdzieś na stałe :shock: Czyżby coś było jednak na rzeczy?
Nie wierze w boga, ale daj nam panie !

Zablokowany