Liga Mistrzów 2012/13
- YaSq
- Juventino
Barca dzis pokazala ze jest do ogrania. Jednak nie da sie tego dokonac dzisiejsza taktyka Milanu - kto dalej wykopie pilke. Przeciez to nawet nie byly podania tylko wykopania. Do 3-0 Milan nie probowal grac w pilke tylko modlic sie o jak najmniejszy wymiar kary. Co i tak nie przeszkodzilo im w tym, by miec pilke meczowa. Zaczeli grac dopiero po 3 bramce Barcy. Wtedy mecz przestal wygladac jak kopanie lezacego, a mecz rownego z rownym. Moim zdaniem Milan zagral zbyt bojazliwie, wygladalo to jak by totalnie spalili sie jeszcze w tunelu.
Tak czy inaczej Barca jest do ogrania. Nic wielkiego dzis moim zdaniem nie pokazala, to Milan zagral straszny piach. Co nie zmienia faktu, ze mam nadzieje na NIE trafienie Barcy oraz Bayernu w nastepnej rudzie.
Tak czy inaczej Barca jest do ogrania. Nic wielkiego dzis moim zdaniem nie pokazala, to Milan zagral straszny piach. Co nie zmienia faktu, ze mam nadzieje na NIE trafienie Barcy oraz Bayernu w nastepnej rudzie.
"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
- jareckik
- Juventino
Zagrali jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> to odpadli zasłużenie, w sumie wystarczył gol Nianga i inaczej by dzisiaj pisano ale co;] Jak się stwarza jedną sytuacje w meczu...
- LordJuve
- Juventino
Głupoty niektórzy gadają. Nie jestem ślepym wyznawcą wolnego rynku, ale nie od dziś wiadomo, że konkurencja dobrze robi najlepszym. Lepiej być wicemistrzem mocnej ligi niż mistrzem kiepskiej. Celtic pokazał, że bycie hegemonem (aktualnie po wiadomym spadku, wiadomej drużyny) nic nie znaczy.
Poza tym w grę wchodzą inne kwestie. Wysoki poziom w lidzę to większe pieniądze (z różnych źródeł), lepsi piłkarze, większy prestiż, więcej miejsc pucharowych itp. itd.
Jak już ktoś napisał, Szczypku, zejdź na ziemię. Być może opatrznie zrozumiałeś zacytowane słowa
Poza tym w grę wchodzą inne kwestie. Wysoki poziom w lidzę to większe pieniądze (z różnych źródeł), lepsi piłkarze, większy prestiż, więcej miejsc pucharowych itp. itd.
Jak już ktoś napisał, Szczypku, zejdź na ziemię. Być może opatrznie zrozumiałeś zacytowane słowa

- Piti
- Juventino
Panowie jak tak sobie teraz mysle gdyby Juve bylo na miejscu Milanu dzisiaj i w tej sytuacji z 1 polowy zamiast Nianga widzialbym Biegnącego Vucinica sam na sam biegnie na Valdesa i jakims dziwnym trafem strzela prosto w niego to chyba bym sobie strzelił w łeb...oby nasi napastnicy ogarniali w LM przynajmniej, to bedzie dobrze.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Cieszy się cieszy, ale ta radość byłaby większa gdyby dziś wygrał Milan. Tego właśnie nie rozumiem, po co komu ten Milan czy ten brak Barcelony? Trafimy na Real albo Bayern albo Galatasaray i być może odpadniemy z turnieju, wszyscy będą płakać. Hipotetycznie, Milan wygrywa Ligę Mistrzów, wszyscy się cieszymy i skaczemy z radości, no bo włoska piłka > hiszpańska piłka.kuba2424 pisze:No to nas podenerwowałeś, ja, ale z Ciebie kozak! A gdzie wyczytałeś, że się ktoś nie cieszy z losowania 15 marca?Szczypuś, zejdź na ziemię i jak Cię boli to, że niektórzy z nas wypowiadają się na temat meczu FCB - Milan, to po prostu to przemilcz, a te złote myśli cytowane przez Ciebie wpisz do pamiętnika. Ten apel to śmiech na sali.
Macie pieprzony kompleks i nie pieprz mi tu o zwykłym gadaniu, autentycznie spora część ludzi tutaj żałuje tego dzisiejszego meczu, a ja się pytam, co mnie to powinno obchodzić skoro moja ukochana drużyna gra dalej?
Bo co? Nałożysz mi mniej frytek?LordJuve pisze:Jak już ktoś napisał, Szczypku, zejdź na ziemię.
- filippo
- Juventino
:rotfl: you made my dayBazyliszek pisze:Panowie jak tak sobie teraz mysle gdyby Juve bylo na miejscu Milanu dzisiaj i w tej sytuacji z 1 polowy zamiast Nianga widzialbym Biegnącego Vucinica sam na sam biegnie na Valdesa i jakims dziwnym trafem strzela prosto w niego to chyba bym sobie strzelił w łeb...oby nasi napastnicy ogarniali w LM przynajmniej, to bedzie dobrze.
Zwizualizowałem sobię to. Jakież to by było symptomatyczne - Vucinic lecący sam na sam walący wprost w bramkarza - najlepiej w rękawice.
Byłem zdenerwowany po tym meczu, miałem żal do Milanu ale w końcu mi przeszło. Żebym ja się miał denerwować, bo Milan zagrał siarę. Mam nadzieję, że i tym razem ktoś napisze tekst i OCZYWIŚCIE pojawi się jako główny news na JuvePoland - "Wczoraj byłem rossonero..."
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Wiesz co, niby tak, tylko że te legendarne już przypadki marnowania dużych zaliczek miały miejsce, gdy przewaga była większa (3 lub 4 bramki), a i rywal nie takiego kalibru (nic nie ujmując Deportivo, Arsenalowi, czy nawet Liverpoolowi). Otóż spodziewałem się, że Milan zagra uważnie i z należnym szacunkiem do takiego rywala, jakim jest Barcelona. Myślę, że tego mogłem się spodziewać. A że cała drużyna zachowywała się jak dzieci we mgle... Cóż, ich problem.Bazyliszek pisze:czego ty sie spodziewales? roztrwonianie zaliczek bramkowych w LM to niemalże wizytowka Milanu, pokazali to nawet roku temu, gdzie dali sobie wcisnac 3 bramki w 45 minut od Arsenalu i przypominam, ze ich defensywa byla w 3x lepszym stanie wtedy, przedewszystkim mieli lepszych obrońców.
- deszczowy
- Juventino
Deklasacja. Jak pomyślę, ile spermy wyleją jutro gimbazjaliści to mi się słabo robi.
- Piti
- Juventino
Ja tam będe kibicowal wloskim druzynom w europejskich pucharach do czasu az nie odzyskamy 4 miejsca w LM.szczypek pisze: Macie pieprzony kompleks i nie pieprz mi tu o zwykłym gadaniu, autentycznie spora część ludzi tutaj żałuje tego dzisiejszego meczu, a ja się pytam, co mnie to powinno obchodzić skoro moja ukochana drużyna gra dalej?
- Szaq
- Juventino
YaSq pisze: Tak czy inaczej Barca jest do ogrania. Nic wielkiego dzis moim zdaniem nie pokazala, to Milan zagral straszny piach. Co nie zmienia faktu, ze mam nadzieje na NIE trafienie Barcy oraz Bayernu w nastepnej rudzie.

Pary w następnej rundzie:
BVB - Juve
Bayern - Real
PSG - Barcelona
Galatasaray - Malaga/Porto
to potwierdzone info

- LordJuve
- Juventino
Wiesz, problem jest taki, że to nie my coś mamy, ale raczej ty...przekonanie, że "twoja ukochana drużyna" jest zawieszona w piłkarskiej próżni. Tak oczywiście nie jest. Silna liga włoska = silniejszy Juventus. Sukces Milanu z pewnością przysłużyłby się tej drużynie, w konsekwencji całej lidze (a nam pomógłby w zdobyciu kolejnego Scudetto, wiadomo, że na dwa "fronty" gra się trudniejszczypek pisze:Macie pieprzony kompleks i nie pieprz mi tu o zwykłym gadaniu, autentycznie spora część ludzi tutaj żałuje tego dzisiejszego meczu, a ja się pytam, co mnie to powinno obchodzić skoro moja ukochana drużyna gra dalej?

Bo nie wydasz mi świstka na parkingu?szczypek pisze:Bo co? Nałożysz mi mniej frytek?LordJuve pisze:Jak już ktoś napisał, Szczypku, zejdź na ziemię.