Wszystko o SSC Napoli

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2017, 12:12

panlider pisze:
pablo1503 pisze:Śmiechom z Sarriego nie było końca. :facepalm:
Ale od pośmiechujek to się kolego odczep, śmiech to zdrowie! :prochno:
Oczywiście, że tak. :) Bo wiesz, z wypowiedzi livinglegend można wywnioskować, że stawiam Sarriego w super świetle, co jest głupstwem, a kolega starał się mi udowodnić dlaczego nie mam racji. Może to kwestia czytania ze zrozumieniem, nie wiem, nie ingeruje. ;)

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2017, 12:27

Poulinho pisze:Trochę tak jak my w zeszłym sezonie z LM :) Z tym, że my pewne schematy mamy w DNA, oni nie.
tak samo jak nasze DNA to przegrywanie w finałach tak ich DNA jest przegrywanie w lidze więc nie martw się - podniosą się
livinglegend pisze:składu nie ma bo tam jest jedenastka + 3/4 stałych rezerwowych. Wypada Milik i lipa w ofensywie. Wypada Ghoulam i oczy zwracają się na Maggio
MRN pisze:tutaj na forum Allegri jest be a Sarri jest de best
panowie ale bądźmy uczciwi - Allegri nie ma jedenastki +3/4 rezerwowych ;] skoro mają 3/4 rezerwowych to czemu się dziwić, że nie są w stanie grać na wszystkich frontach? to wina Sarriego, że nie ma kim grać?

ja go nie bronie ale bądźcie uczciwi w swoich ocenach

co do samego Napoli to oglądałem ten mecz i dopóki Ukraińcy mieli jeszcze szanse odpaść to Napoli grało spoko, a jak się zrobiło 2-0 to po co było się męczyć tak na prawdę? z ich zaangażowaniem i tak skończyło się dobrym wynikiem, nie ułożył im się terminarz i taka prawda, z gry byli na poziomie Szachtara a nawet lepiej bo byli lepsi w dwumeczu ale terminarz sprawił, że to oni awansowali a nie odwrotnie i nie ma co tu zaklinać rzeczywistości, ale taka jest już LM że losowanie ma znaczenie i to duże
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2017, 13:02 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2017, 12:47

Maly pisze:
Poulinho pisze:Trochę tak jak my w zeszłym sezonie z LM :) Z tym, że my pewne schematy mamy w DNA, oni nie.
tak samo jak nasze DNA to przegrywanie w finałach tak ich DNA jest przegrywanie w lidze więc nie martw się - podniosą się
livinglegend pisze:składu nie ma bo tam jest jedenastka + 3/4 stałych rezerwowych. Wypada Milik i lipa w ofensywie. Wypada Ghoulam i oczy zwracają się na Maggio
panlider pisze:tutaj na forum Allegri jest be a Sarri jest de best
panowie ale bądźmy uczciwi - Allegri nie ma jedenastki +3/4 rezerwowych ;] skoro mają 3/4 rezerwowych to czemu się dziwić, że nie są w stanie grać na wszystkich frontach? to wina Sarriego, że nie ma kim grać?

ja go nie bronie ale bądźcie uczciwi w swoich ocenach

co do samego Napoli to oglądałem ten mecz i dopóki Ukraińcy mieli jeszcze szanse odpaść to Napoli grało spoko, a jak się zrobiło 2-0 to po co było się męczyć tak na prawdę? z ich zaangażowaniem i tak skończyło się dobrym wynikiem, nie ułożył im się terminarz i taka prawda, z gry byli na poziomie Szachtara a nawet lepiej bo byli lepsi w dwumeczu ale terminarz sprawił, że to oni awansowali a nie odwrotnie i nie ma co tu zaklinać rzeczywistości, ale taka jest już LM że losowanie ma znaczenie i to duże
Maly, po pierwsze to jak kogoś cytujesz, to sprawdzaj dobrze, kto co napisał, bo zdanie, które zacytowałeś pod moim nickiem nie zostało napisane przez mnie. Niby szczegół, ale nie lubię, jak mi się przypisuje czyjeś wypowiedzi.
Po drugie, to może i masz trochę racji z tym terminarzem, ale jak to mawiają: złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy. Jakby Napoli na otwarcie nie przegrało z Szachtarem, który nawet nie gra na swoim stadionie, więc ciężko to nazwać meczem u siebie i zdobyło jakiekolwiek punkty na City, to nie byłoby tematu. Sorry, ale 6 punktów i bilans bramkowy 0 to jednak żenada w przypadku drużyny, która jakieś tam aspiracje ma, a do tego kilku naprawdę niezłych piłkarzy w składzie.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2017, 13:07

a co by zmieniło jakby wygrali wczorajszy mecz? jakby mieli 9 punktów patrzyłbyś na nich inaczej? a zdobyliby jakby im się po prostu chciało... poza tym, że mieliby najwięcej punktów na 3 miejscu do spółki z CSKA dalej graliby w LE

ps. sorry za cytat, już poprawiłem, musiałem wycinać go z twojego

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2017, 14:29

Maly pisze:a co by zmieniło jakby wygrali wczorajszy mecz? jakby mieli 9 punktów patrzyłbyś na nich inaczej? a zdobyliby jakby im się po prostu chciało... poza tym, że mieliby najwięcej punktów na 3 miejscu do spółki z CSKA dalej graliby w LE

ps. sorry za cytat, już poprawiłem, musiałem wycinać go z twojego
Jak to co? Kupon by mi wszedł :prochno:
Jak już napisałem ich wczorajszy występ był tylko podsumowaniem ich bezjajecznej gry w całej fazie grupowej, a porażka z Feyenoordem, który zdobył na nich swoje jedyne punkty, do tego grając w dziesiątkę, raczej im chluby nie przynosi.
Twoje twierdzenia, że "jakby im się chciało, to by wygrali" są równie wiarygodne jak to, że jak mi by się chciało, to byłbym wśród najbogatszych Polaków :prochno:

rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2017, 15:02

Maly pisze:a co by zmieniło jakby wygrali wczorajszy mecz?
Mieliby 1.5 miliona euro więcej na koncie. Tylko tyle i aż tyle.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2017, 15:14

Kto by miał? Piłkarze? Sarri? no właśnie...

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2017, 15:30

Maly pisze:Kto by miał? Piłkarze? Sarri? no właśnie...
Rzeczowa odpowiedź na celny argument :lol: Co z tego kto by miał? Zawodnicy na boisko wychodzą po to żeby grać o zwycięstwo. W tym wypadku nie dawało ono awansu, ale można było zarobić i do tego zgarnąć kilka punktów do rankingu. Skoro Napoli rzekomo mogło zlać ten mecz, to czemu Sarri nie zrobił od razu 4 zmian przy niekorzystnym wyniku w meczu równoległym?

livinglegend

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2017, 22:39

pablo1503 pisze:
livinglegend pisze:I jaki ten trener dobry? Sarri? Błąkał się pół życia w banku i po peryferiach Calcio, miał solidne Empoli i nagle jest geniuszem futbolu w Napoli?
Jak ja nienawidzę nadinterpretacji. Napisałem, że jest dobrym trenerem. Dobrym, nic więcej. Nie pisałem w żadnych superlatywach, nie wspominałem o jakiejś topce trenerów, czy nawet, jak sam tego użyłeś, jego geniuszu. Ot stwierdzenie faktu, a Ty się podpaliłeś i próbujesz udowadniać dlaczego nie jest geniuszem. :ok: Koledzy wyżej też ładnie podłapali. Śmiechom z Sarriego nie było końca. :facepalm:
Zacytowałem Cię, ale to był tylko trigger do mojej wypowiedzi, nie odnoszę się do Ciebie bezpośrednio, ale do tego, jak kreowany jest Sarri w mediach a także środowisku piłkarsko-trenerskim.
Maly pisze:panowie ale bądźmy uczciwi - Allegri nie ma jedenastki +3/4 rezerwowych ;] skoro mają 3/4 rezerwowych to czemu się dziwić, że nie są w stanie grać na wszystkich frontach? to wina Sarriego, że nie ma kim grać?
Nie, to wina klubu który jest bezmyślnie prowadzony i co rok popełnia te same błędy. Z tego co pamiętam, awansowali do Serie A razem z nami i chociaż nasza ekonomia a ich to co innego, to nie można zaprzeczyć, że ugrzęźli w jednym miejscu kilka lat temu.

Arrivederci Mauro e David :(
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2017, 09:36

johnnybgoode pisze:Skoro Napoli rzekomo mogło zlać ten mecz, to czemu Sarri nie zrobił od razu 4 zmian przy niekorzystnym wyniku w meczu równoległym?
bo regulamin przewiduje tylko 3? ;) a poważnie to po co robić zmiany skoro po prostu można dotruchtać do 90 minuty bez spinki? Sarri nie dostałby złamanego eurocenta z bonusu o którym piszesz i piłkarze też nie więc moja odpowiedź była bardzo rzeczowa, to twój argument był lipny, oni przegrali awans w pierwszym meczu bo przy takim terminarzu po prostu nie mogli tam przegrać

@livinglegend: ugrzęźli bo pewnych rzeczy nie przeskoczysz, w dzisiejszej piłce bez pieniędzy nie da się osiągnąć sukcesów i Napoli jest wg mnie prowadzone bardzo dobrze, zaczynali niby tak jak my i zauważ, że wyprzedzili Lazio, Rome, Milan i Inter po kilku latach, które mają większe możliwości i większą historię w ostatnich 25 latach, o tym jak dobrze są zarządzani mówi chociażby zakup Higuaina po sprzedaży Cavaniego - nie poszli po półśrodek tylko walnęli z grubej rury, wzbili się na poziom wyżej i później jeszcze sprzedali go za ponad 2 razy tyle, co więcej po sprzedaży wcale nie widać by w ataku byli słabsi jak ma to miejsce np z naszą pomocą po odejściu Vidala i Pogby... a skoro sam przyznajesz, że wąski skład i brak możliwości manewru to wina zarządu to nie gadaj durnot, że Sarri to mierny trener czy przereklamowany bo jakby miał takie możliwości jak Guardiola zjadłby jego MC na śniadanie a jakby miał takie jak Allegri to po strzeleniu gola na 1-0 dobiłby nas na 3-0 a nie ustawił w polu karnym 11 zawodników by bronić wyniku z dużo gorszym kadrowo zespołem, bo personalnie są prawdopodobnie gorsi na 9 z 11 pozycji na boisku natomiast punktowo tej różnicy kompletnie nie widać

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2017, 14:18

Maly pisze:
johnnybgoode pisze:Skoro Napoli rzekomo mogło zlać ten mecz, to czemu Sarri nie zrobił od razu 4 zmian przy niekorzystnym wyniku w meczu równoległym?
bo regulamin przewiduje tylko 3? ;) a poważnie to po co robić zmiany skoro po prostu można dotruchtać do 90 minuty bez spinki? Sarri nie dostałby złamanego eurocenta z bonusu o którym piszesz i piłkarze też nie więc moja odpowiedź była bardzo rzeczowa, to twój argument był lipny, oni przegrali awans w pierwszym meczu bo przy takim terminarzu po prostu nie mogli tam przegrać

@livinglegend: ugrzęźli bo pewnych rzeczy nie przeskoczysz, w dzisiejszej piłce bez pieniędzy nie da się osiągnąć sukcesów i Napoli jest wg mnie prowadzone bardzo dobrze, zaczynali niby tak jak my i zauważ, że wyprzedzili Lazio, Rome, Milan i Inter po kilku latach, które mają większe możliwości i większą historię w ostatnich 25 latach, o tym jak dobrze są zarządzani mówi chociażby zakup Higuaina po sprzedaży Cavaniego - nie poszli po półśrodek tylko walnęli z grubej rury, wzbili się na poziom wyżej i później jeszcze sprzedali go za ponad 2 razy tyle, co więcej po sprzedaży wcale nie widać by w ataku byli słabsi jak ma to miejsce np z naszą pomocą po odejściu Vidala i Pogby... a skoro sam przyznajesz, że wąski skład i brak możliwości manewru to wina zarządu to nie gadaj durnot, że Sarri to mierny trener czy przereklamowany bo jakby miał takie możliwości jak Guardiola zjadłby jego MC na śniadanie a jakby miał takie jak Allegri to po strzeleniu gola na 1-0 dobiłby nas na 3-0 a nie ustawił w polu karnym 11 zawodników by bronić wyniku z dużo gorszym kadrowo zespołem, bo personalnie są prawdopodobnie gorsi na 9 z 11 pozycji na boisku natomiast punktowo tej różnicy kompletnie nie widać
Naprawdę nie widać? Aktualnie są już pod nami, w poprzednim sezonie było to 5 pkt, w sezonie 2015/2016 było to 9 pkt. Jak dla Ciebie to jest niewidoczna różnica, to chyba czas na okulary ;)
Co więcej, uważam, że argument dotyczący niezarobionych 1,5 bańki euro jest trafiony, a Twój kontrargument absurdalny do granic możliwości. Przecież piłkarze i trener to pracownicy klubu. Pracownicy powinni działać w interesie pracodawcy. Czy będąc szefem nie byłbyś wkurzony, że ze względu na lenistwo Twoich pracowników nie zarobiłeś kilkudziesięciu tysięcy złotych, wiedząc, że zdobycie tych pieniędzy nie wymagałoby zbyt wielkiego nakładu pracy?

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2017, 17:41

a myślisz, że prezydent Napoli woli 1.5mln czy mistrzostwo Włoch?

natomiast co to 5 punktów... czym one są w porównaniu z różnicą finansową jaka dzieli nas a ich? przecież oni OD LAT są za Romą, Interem czy Milanem i to o grube procenty, nasz przychód a ich to jakieś 3 do 1 jeśli się nie mylę więc 5 punktów przy braku ławki rezerwowych to przecież śmieszna różnica, finansowo od lat powinni walczyć o występy w LE...

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2017, 16:58

Napoli wyraźnie siada, wychodzi brak ławki.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2017, 19:53

MRN pisze:Napoli wyraźnie siada, wychodzi brak ławki.
Z jednej strony na pewno, ale z drugiej to też Sarri z tego co ma nie korzysta za bardzo, owszem Ounas czy Gacek to żadne topy ale na takie Benevento,Hellas czy inną ekipę z dołu tabeli pewnie by wystarczyli. Owszem dla Mertensa zmiennika nie ma,ale Callejon zaczął wszystkie spotkania w 11, Insigne do momentu kontuzji także, dla porównania Rog ani razu od 1min. Zielu też w tym sezonie gra na razie mniej niż w analogicznym momencie poprzedniego.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2017, 11:42

Maly pisze:a myślisz, że prezydent Napoli woli 1.5mln czy mistrzostwo Włoch?
Masz to swoje mistrzostwo Włoch, mieli szansę wrócić na fotel lidera, a byli bliżej porażki niż zwycięstwa :smile:
Swoją drogą udało im się na przestrzeni kilku dni pogrążyć mi dwa kupony :prochno:

ODPOWIEDZ