Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 00:45

mm widzę trochę osób oglądało spotkanie i zaczynają się bać Romy :prochno: :prochno: po meczu Napoli-Borussia baliście się Napoli, po Inter-Viola Interu, niedługo zaczniecie się bać Milanu :smile:

z taką grą spokojnie są w stanie wywalczyć pierwszą trójkę, ale... mistrzostwo wygrywa się z najsłabszymi i w drugiej części sezonu. Póki co można być zadowolonym z Juventusu, bo im nie idzie, a i tak w lidze stracili tylko 2 pkt. ( tak MU zawsze wygrywało mistrza). Zobaczymy Romę, jak przestanie im iść i ta "burza" trochę opadnie.

Co to Romy to :bravo: :bravo: naprawdę podoba mi się to co zrobił nowy trener i ich kluczowe transfery ( Benatia, Maicon w obronie; Strootman w pomocy + Gervinho i Ljalic w ataku).
Trochę zawodzi mnie Viola, bo liczyłem na nią na równi z Romą. Reszta moim zdaniem się nie liczy ( Benitez z Napoli opadną, a presja związana z "Gonzalo Maładoną" i ogromnymi pieniędzmi ich zniszczy, zaś Inter może być groźny, ale w przyszłym roku, może za dwa lata, ponieważ czegoś im wciąż brakuje; Milan pewnie znowu będzie gonił po zimie, jak zrobią jakiś kluczowy transfer ( Akinfeev? Honda? ).

Z Romą gramy dopiero w styczniu, a do tego czasu zmieni się wiele. Mam nadzieję, że podejdziemy do spotkania jako lider :ok:

Ps. po dzisiejszym spotkaniu chciałbym widzieć minę autora artykułu o Interze jak Juventus sprzed dwóch lat :prochno: Myślę, że woda w kuble, który został wylany na kibiców Interu była bardzo zimna :rotfl:
Ps2. Komentatorzy C+ są przekonani, że Garcia po 7 spotkaniach już zasługuje na miejsce w najbardziej zasłużonych trenerach Romy :smile:
Ps3. Jak Tottiego nie dopadną kontuzje to grzechem byłoby nie branie go na Mundial.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 10:01

Roma jest w gazie i bardzo fajnie. Zawsze to jakieś urozmaicenie, ale nie sądzę że będą tak grać przez dłuższy czas. Nie oglądałem niestety żadnego ich meczu, ale wydaje mi się że to w dużej mierze zasługa Benati. Roma grała strasznie w obronie w minionym sezonie. Teraz stracili tylko jedną bramkę. Zobaczymy jak poradzą sobie z nami czy Napoli. Może być ciekawie. Napoli spuchnie jak zawsze. O nich bym się nie martwił bo grają dobrze i punktują. Nam wyszły w tym sezonie tylko 2 mecze. Gramy padake a i tak zdobywamy punkty. Jak zaczniemy łapać formę to będziemy demolować rywali bo nie chce mi się wierzyć że Roma czy Napoli kopiąc się po czole będzie w stanie punktować jak my.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 10:27

Nie ma co się czarować, postawa romy nie może przejść obojętnie. Naprawdę nie wiem co jest przyczyną tak niesamowitego startu. Trener? Wszyscy zawodnicy w formie? Transfery?
Szczerze mówiąc to nie wiem czy bardziej od zdobyczy pkt. nie zaimponowali mi ilością straconych goli (1). W zeszły sezonie w defensywie sito jak w pescarze a teraz...
Roma będzie bardzo groźna i nie ma się co czarować. Ponadto nie grają w żadnych pucharach co tylko może im pomóc. Nie powiem, że się ich boję, bo to bylo by nie rozsądne. Niemniej jednak cieszę się, że mamy ich tak późno bo forma obu ekip może się zmienić o 180 stopni.
Ostatnio zmieniony 06 października 2013, 10:41 przez Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 10:37

Dragon pisze:forma obu ekip może się zmienić o 360 stopni.
Czyli nic się nie zmieni? :-D
Nieważne. Jak radzi sobie Ljajic?
Myślę jedno, pisze drugie :P Za rano 8)

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 11:40

Castiel pisze:Jak zaczniemy łapać formę to będziemy demolować rywali bo nie chce mi się wierzyć że Roma czy Napoli kopiąc się po czole będzie w stanie punktować jak my.
O, właśnie. Można tłuc innych, nie tracić bramek i zaliczyć jedną, dwie wpadki ale z całą pewnością będzie jeszcze z 5-6 meczy gdzie ewidentnie nie trafią z formą w dniu meczowym, rywale postawią autobus czy też sędzia będzie przeszkadzał jak tylko może. Wtedy trzeba wbić gola i zapunktować - tak zdobywa się mistrzostwo. Roma jak na razie zdobywa fejm, który bez końcowego sukcesu w Serie A czy Coppa Italia będzie pamiętany za kilka lat wyłącznie przez swoich kibiców.

Obrazek
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 11:45

Sytuacja zmieni się o 360 stopni czyli najpierw Roma spadnie o kilka miejsc, a na koniec sezonu znów powróci na pozycję lidera...Ale faktycznie zastanawiająca jest ich genialna forma na początku obecnego sezonu. Owszem, transfery mieli niezłe, ale to nie są nazwiska powalające na kolana. Nie wiem, może Totti odmłodził się jakimś cudem o 10 lat. Ale skoro Rudi Garcia potrafił zwyciężyć Ligue 1 z takim Lille (jednak wówczas bez konkurencji ze strony oligarchii PSG czy Monaco) może jest w stanie wygrać ligę włoską z Romą :?: :!:

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 12:21

W ogóle którą to już młodość przechodzi Totti? 7 meczy, 3 gole i 6 asyst wg TM. W Romie zachowano się lepiej niż u nas. Nie wypychano legendy na siłę za drzwi i ciągle korzystają na tym.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 12:39

Lucas87 pisze:Sytuacja zmieni się o 360 stopni czyli najpierw Roma spadnie o kilka miejsc, a na koniec sezonu znów powróci na pozycję lidera...
aha,spadną o kilka miejsc a na koniec sezonu zdobędą Scudetto,no ok. Skoro tak myślisz,to pewnie tak będzie,choć logiki i kibicowania Juve to w tym nie ma.
Stary patrząc na datę Twej rejestracji,ilość postów i przede wszystkim ich wątłą treść to jesteś jak taka świnia przy zarzynaniu,kwiczysz bardzo dużo i bardzo bezsensownie.Bez obrazy.

Pomijając świetne ruchy transferowe w postaci Benatii,De Sanctisa,Maicona czy Gervinho to najlepszym transferem Giallorossich był trener Rudi Garcia.Nic tylko winszować.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 12:47

Eric6666 pisze: Ps3. Jak Tottiego nie dopadną kontuzje to grzechem byłoby nie branie go na Mundial.
Totti skończył kariere reprezentacyjną. Nie tak jak Del Piero, który po prostu przestawał dostawać powołania od Lippiego. Totti dobrowolnie powiedział basta ponad siedem lat temu (7!). Szanuję Tottiego i doceniam to, że jest w formie. Ale nie mam pewności czy gra w kadrze go po prostu interesuje. A na mundialu widziałbym np. Florenziego.

Roma dokonała przemyślanych transferów, Rudi Garcia odkurzył swojego zawodnika (takie transfery bardzo często bardzo fajnie wypalają), przy okazji skorzystali z kilku niezłych okazji na rynku transferowym i okazje się, że na drużynę, która nie gra w pucharach w zupełności to wystarcza. Zobaczymy jak to będzie wyglądać dalej, ale w tej chwili przypominają mi się pierwsze tygodnie Conte w naszym klubie.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 13:07

zoff pisze:Zobaczymy jak to będzie wyglądać dalej, ale w tej chwili przypominają mi się pierwsze tygodnie Conte w naszym klubie.
Conte po pierwszych 7 kolejkach miał na koncie 13 punktów :wink:

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 13:48

SKAr7 pisze:
zoff pisze:Zobaczymy jak to będzie wyglądać dalej, ale w tej chwili przypominają mi się pierwsze tygodnie Conte w naszym klubie.
Conte po pierwszych 7 kolejkach miał na koncie 13 punktów :wink:
Wiem o tym :) Ale mi chodzi nie tyle o liczbę punktów, ale styl i pasję jacy mieli zawodnicy. Pamiętam mecz z Parmą. Cudowny mecz, dzięki któremu wreszcie zaimponował mi Juventus. Mecz zremisowany z Bologną, gdzie czerwoną kartkę dostał Vucinić czy wygrana z Milanem po fenomenalnej grze naszych. Dokładnie dwa lata temu, też przed przerwą na reprezentacje.

Wczoraj widziałem w graczach Romy właśnie coś takiego co mieliśmy wtedy.

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 16:18

zoff pisze:Totti skończył kariere reprezentacyjną. Nie tak jak Del Piero, który po prostu przestawał dostawać powołania od Lippiego. Totti dobrowolnie powiedział basta ponad siedem lat temu (7!). Szanuję Tottiego i doceniam to, że jest w formie. Ale nie mam pewności czy gra w kadrze go po prostu interesuje.
Tak, ale już poprzedni sezon był w jego wykonaniu bardzo dobry i zapytany o mundial, odpowiedział, że jeżeli w następnym roku będzie w tak dobrej dyspozycji, a Prandelli będzie go chciał, to jest szansa, że pojedzie do Brazylii. Myślę, że z czasem, wraz z kolejnymi świetnymi meczami w lidze, ciśnienie na jego wyjazd będzie coraz większe. Pozostaje czekać, ja mam wielką nadzieję.

Wczoraj dostał pytanie od mediaset po meczu
"Powrót Tottiego do reprezentacji?
FT: Nie myślę o tym teraz. Myślę tylko o Romie. Jestem zadowolony z wyników. Cieszę się przede wszystkim ze względu na kibiców, którzy zasługują na sukcesy."

Castiel pisze: nie sądzę że będą tak grać przez dłuższy czas. Nie oglądałem niestety żadnego ich meczu, ale wydaje mi się że to w dużej mierze zasługa Benati.
:lol:

Przywitanie zawodników o 2 w nocy na rzymskim lotnisku:

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 07:33

Dzisiaj hit Serie A, Roma - Napoli.

Przewidywalne składy:

Roma (4-3-3): De Sanctis-Maicon,Benatia,Castan,Torosidis-Pjanic,De Rossi,Strootman-Florenzi,Totti,Gervinho.

Napoli (4-2-3-1): Reina-Maggio,Albiol,Britos,Mesto-Inler,Behrami-Callejon,Hamsik,Insigne-Higuain.

Dodatkowo pojawiły się plotki, że do Amerykanów mają dołączyć jacyś bogacze z Rosji, bracia Bazhaev.

Obrazek
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 11:06

Znacie prawo serii? Że każda się kiedyś kończy. Moim zdaniem już czas i SSC może wywieźć stamtąd komplet punktów. Wszystko zależy od dyspozycji dnia Hamsika i Higuaina. Moim zdaniem będzie to 1-2 dla gości.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 11:35

Antek666 pisze:
Lucas87 pisze:Sytuacja zmieni się o 360 stopni czyli najpierw Roma spadnie o kilka miejsc, a na koniec sezonu znów powróci na pozycję lidera...
aha,spadną o kilka miejsc a na koniec sezonu zdobędą Scudetto,no ok. Skoro tak myślisz,to pewnie tak będzie, choć logiki i kibicowania Juve to w tym nie ma.
Stary patrząc na datę Twej rejestracji,ilość postów i przede wszystkim ich wątłą treść to jesteś jak taka świnia przy zarzynaniu,kwiczysz bardzo dużo i bardzo bezsensownie.Bez obrazy.
Pojawiałem się ostatnio sporadycznie więc niestety dopiero teraz zauważyłem Sierotko Marysio Twoje wypociny :(

1. Nie wypominaj mi jakości czy ilości moich postów bo sam jesteś na tym forum jedynie skromnym figurantem. Sugerowanie się datą rejestracji na forum jest w ogóle dziecinnie śmieszne co już po stokroć było tu wałkowane. Może mam Ci poprzesyłać jakieś skany, może koszulki na dowód od kiedy kibicuje Juventusowi :?:

2. Zarzut braku logiki i złego kibicowania Juventusowi to już w ogóle z kosmosu. Wyrwałeś z kontekstu fragment pewnej luźnej wypowiedzi, w której odnosiłem się do stwierdzenia innej osoby- piszącej, że sytuacja Romy zmieni się o 360 stopni (chodziło o to, że we wspomnianym przypadku nic się nie zmieni, choć miał na myśli coś odwrotnego, poprawił na sugestię innego użytkownika, więc spoko- ale oczywiście Ty musiałeś wjechać na mnie, nie rozumiejąc nawet treści rozmowy)...Otóż zmiana o 360 stopni może istnieć choćby taki Juventus zajmował do połowy sezonu pierwsze miejsce, od 19 do 26 kolejki, spadłby na trzecie- czwarte, natomiast potem udałoby się ponownie powrócić na fotel lidera, zdobywając na koniec sezonu- scudetto. Więc moje skromne hipotetyczne założenie dotyczyło stwierdzenia jednego ze wspomnianych użytkowników, ale Ty oczywiście musiałeś zasugerować mi nie tylko brak pojęcia o piłce, ale dać do zrozumienia, że nie jestem prawdziwym kibicem Juventusu. Ja kwiczę jak świnia przy zarzynaniu, spoko- jakie brudy za moment wyciągniesz- geniuszu :?:
Że Jovetic często łapie kontuzje, czy że źle potraktowali Alexa. Coś jeszcze MISTRZU LOGIKI:?: Jeśli to są bzdury i jedyny merytoryczny argument jaki masz przeciwko mojej osobie to Ci Serdecznie gratuluje i współczuje zarazem- miłego przeglądania cudzych postów życzę (przy jakimkolwiek braku samokrytyki wobec samego siebie) :rotfl:

Przepraszam resztę użytkowników za rozpisanie się na temat nie dotyczący bezpośrednio meczu...
3. Odnośnie zbliżającego się spotkania Romy z Napoli. Z naszego punktu widzenia najlepszy byłby remis obydwu ekip. Atutem Romy w obecnym sezonie jest brak obciążenia spotkaniami w europejskich pucharach. Lecz pomimo to- sądzę, że Rzymianie posiadają zbyt krótką ławkę rezerwowych. Wiem, że podobny zarzut niektórzy stawiają Juventusowi, ale jednak nie ma co porównywać pod tym względem Romy chociażby z Neapolem. Obecnie trener Garcia skutecznie wycisnął ze swoich podopiecznych 200% możliwości.
To się może odbić na ich kondycji w pozostałej części sezonu.
Na ten mecz typuje wynik 1-1 :stop:
Ostatnio zmieniony 18 października 2013, 12:00 przez Lucas87, łącznie zmieniany 3 razy.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
ODPOWIEDZ