Mercato (Lato 2016)
- Cabrini_idol
- Juventino

Mamy 20.00. Transfer nie ogłoszony. Czyli Pogba zostaje . Mamy weekend. W niedziele Pogba wraca do Turynu. W Poniedziałek melduje sie w Vinovo.
Koniec sagi. Mozna sie napic i zacząć weekend.

- CzeczenCZN
- Juventino

Żartujesz chyba? Real M nie puszcza już za czapkę gruszek najlepszych zawodników. Sądzę że cena wywoławcza to będzie 40 mln - poza tym szukamy bardziej B2B niż gracza kreatywnego.lukaszqq pisze:Real Madryt postanowił sprzedać Isco i jest otwarty na oferty za pomocnika. Zinedine Zidane widzi, że konkurencja w drugiej linii jest duża, Isco nie błyszczy formą, a trener chciałby dać szansę młodszemu Marco Asensio.
Brać się za niego
----------------Buffon-----------------
-----Barzagli---Bonucci---Chiellini-------
-Alves---Isco---Pjanic---Pogba---Sandro-
---------Dybala-----Higuain------------
To wygląda jak "11" kolejki, a nie jak 2 linia dobranego zespołu.
3 Ofensywnych lub o inklinacjach ofensywnych pomocników. :lol:
- Push3k
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Hmmm, jeszcze wczoraj widziałem na kilku stronach MU, że transfer w następnym tygodniu.Cabrini_idol pisze:Mamy 20.00. Transfer nie ogłoszony. Czyli Pogba zostaje . Mamy weekend. W niedziele Pogba wraca do Turynu. W Poniedziałek melduje sie w Vinovo.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
oczywiście, że tak a co mają powiedzieć. Kiedyś deadlinem było początek sirerpnia, potem powrót Pogby z wakacji, teraz 14.08, za chwilę powiedzą, że 20.08, a na koniec media zaczną podawać, zę wszystko rozstrzygnię sie do konca okienka.Push3k pisze:Hmmm, jeszcze wczoraj widziałem na kilku stronach MU, że transfer w następnym tygodniu.Cabrini_idol pisze:Mamy 20.00. Transfer nie ogłoszony. Czyli Pogba zostaje . Mamy weekend. W niedziele Pogba wraca do Turynu. W Poniedziałek melduje sie w Vinovo.
Jakoś muszą to tłumaczyć.
- pan Zambrotta
- Juventino

możesz rozwinąć? ja co prawda mam jeszcze złudne nadzieje na pozyskanie Kolumbijczyka, jaram się każdym newsemRobaku pisze:Conte odstrzelił Cuadrado i OScara.
- Urbi27
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
Panowie jeżeli nie sprzedajemy Pogby to czekają nas już tylko sprzedaże (pewnie z marnym skutkiem, ale nie ma co psioczyć). Jedynie w sytuacji gdy odejdzie Zaza spodziewałbym się ewentualnego transferu Barbosy - moim zdaniem Pjaca to skrzydłowy i nadal nie mamy alternatywy dla Dybali
- Robaku
- Juventino

https://t.co/8Nxm44BbZnpan Zambrotta pisze:możesz rozwinąć? ja co prawda mam jeszcze złudne nadzieje na pozyskanie Kolumbijczyka, jaram się każdym newsemRobaku pisze:Conte odstrzelił Cuadrado i OScara.
tyle mam, tyle wiem.
Urbi, czy aby na pewno?
Sprzedajemy Leminę, Hernanesa i Zaze?
zostajemy wiec z Pjaniciem, Khedirą, Pogbą, Sturaro, Pereyrą ( którego notabene nie chcemy), Asą (bez kolan) i Markizem w II częsci sezonu? Mało jakości mimo wszystko.
6 zawodników na 3 pozycje.
- Urbi27
- Juventino

Mimo wszystko jednak 7 zawodników na przestrzeni całego sezonu, wydaje mi się, że jest to wystarczająca ilość, szczególnie, że kadra ilościowo ma swoje ograniczenia i trzeba będzie z tym jakoś żyć. Jakość ławki może i pozostawia wiele do życzenia, ale rozwijamy się, więc tutaj nie ma co narzekać.Robaku pisze: Urbi, czy aby na pewno?
Sprzedajemy Leminę, Hernanesa i Zaze?
zostajemy wiec z Pjaniciem, Khedirą, Pogbą, Sturaro, Pereyrą ( którego notabene nie chcemy), Asą (bez kolan) i Markizem w II częsci sezonu? Mało jakości mimo wszystko.
6 zawodników na 3 pozycje.
Oczywiście modle się o transfer Pereyry, który mógłby umożliwić zatrzymanie Leminy, mimo wszystko Francuza uważam za jedynego zawodnika, który w przyszłości mógłby wnieść coś do pierwszego zespołu z całej naszej rezerwowej pomocy.
A Zazę do Wilków za 27 mln to oczywiście sam osobiście bym mu spakował szczoteczkę
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino

W jaki sposób powrót Pogby do Vinovo przesądza jego pozostanie w Juve? Ponadto Mourinho w tym wywiadzie wypowiedział się w taki sposób jakby negocjacje trwały. To też oczywiście nie przesądza o odejściu, ale nie widzę wielkich powodów do optymizmu.
Mam tylko nadzieję, że jeśli w niedzielę lub poniedziałek nie będzie oficjalnej informacji o transferze, to będzie jakiś oficjalny komentarz Pogby lub naszego zarządu - czy Francuz odchodzi, czy zostaje.
Mnie póki co żaden argument nie przekonał, że Francuz zostaje. Doskonale pamiętam słowa m.in Zambrotty, czy Cannavaro, którzy powiedzieli, że zostaną w Juve, a potem odeszli. A więc po takim czymś już nie robi na mnie wrażenie lapidarne "tak" Pogby w odpowiedzi na pytanie, czy zostaje w Juve.
PS
Dziwne, że na stronach MU nic się nie pisze o alternatywach. Raz przeczytałem, że Muo chciałby ściągnąć z Liverpoolu Joe Allena. Nic więcej. Ale ten ma już nowy klub.
Mam tylko nadzieję, że jeśli w niedzielę lub poniedziałek nie będzie oficjalnej informacji o transferze, to będzie jakiś oficjalny komentarz Pogby lub naszego zarządu - czy Francuz odchodzi, czy zostaje.
Mnie póki co żaden argument nie przekonał, że Francuz zostaje. Doskonale pamiętam słowa m.in Zambrotty, czy Cannavaro, którzy powiedzieli, że zostaną w Juve, a potem odeszli. A więc po takim czymś już nie robi na mnie wrażenie lapidarne "tak" Pogby w odpowiedzi na pytanie, czy zostaje w Juve.
PS
Dziwne, że na stronach MU nic się nie pisze o alternatywach. Raz przeczytałem, że Muo chciałby ściągnąć z Liverpoolu Joe Allena. Nic więcej. Ale ten ma już nowy klub.
- Arbuzini
- Juventino

Wiesz o tym, że rozegrał kilkanaście spotkań jako napastnik, w tym też na szpicy w 433? Uważam, że przyszedł w miejsce Moraty i będzie pełnił taką samą rolę jak Hiszpan przez większość ubiegłego sezonu. Będzie zmiennikiem Dybali i gościem od rozruszania skrzydeł.Urbi27 pisze:gdy odejdzie Zaza spodziewałbym się ewentualnego transferu Barbosy - moim zdaniem Pjaca to skrzydłowy i nadal nie mamy alternatywy dla Dybali
Tak jakby gazety nie strzelały wcześniej ślepakami i nie brnęły konsekwentnie w swoje rewelacje. Dla Draxlera też nie wymieniano alternatyw i niespodziewanie przyszedł Hernanes w ostatni dzień okienka.Bartek(Juventino) pisze:Mnie póki co żaden argument nie przekonał, że Francuz zostaje. Doskonale pamiętam słowa m.in Zambrotty, czy Cannavaro, którzy powiedzieli, że zostaną w Juve, a potem odeszli. A więc po takim czymś już nie robi na mnie wrażenie lapidarne "tak" Pogby w odpowiedzi na pytanie, czy zostaje w Juve.
PS
Dziwne, że na stronach MU nic się nie pisze o alternatywach.
- RICTOR
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
A gdzie tam. O Hernanesie ktoś wspomniał na VS jakiś miesiąc przed końcem okienka jako taka ostatnia alternatywa jeśli wszystko inne zawiedzie i razem z jakku o tym tylko nieśmiało wspomnieliśmy żeby nas Pumi albo ktoś inny nie zjadł. True story 
A jeśli chodzi o media to też ktoś pisał o nim. LGdS bodaj, albo TuttoSport. Pamiętam, że nawet chyba sam wrzucałem okładkę tu na forum.
A jeśli chodzi o media to też ktoś pisał o nim. LGdS bodaj, albo TuttoSport. Pamiętam, że nawet chyba sam wrzucałem okładkę tu na forum.
- Urbi27
- Juventino

Ale sam pewnie widziałeś jak on gra. Jasne nie jestem specem od ligi chorwackiej, ale przed i po transferze starałem się zapoznać z tym zawodnikiem, oprócz Euro zapodałem sobie kilka meczów klubowych - no skrzydłowy jak byk. Ok gość jest młody i można go lekko ukształtować, ale od Dybali oczekuje się także bramek a od Pjacy no nie wiem... Mam nadzieję, że doczekam się meczów, w którym panowie Dybala, Higuain, Pjaca zagrają razem, to byłby przełom u Maxia, ale też bardzo przyszłościowe ustawienie. Barbosa by się nam przydał, 19 lat fajny prospekt, bardziej kreatywny niż Zaza, a pamiętajmy, że za młotka mamy też Mandzura.Arbuzini pisze:Wiesz o tym, że rozegrał kilkanaście spotkań jako napastnik, w tym też na szpicy w 433? Uważam, że przyszedł w miejsce Moraty i będzie pełnił taką samą rolę jak Hiszpan przez większość ubiegłego sezonu. Będzie zmiennikiem Dybali i gościem od rozruszania skrzydeł.Urbi27 pisze:gdy odejdzie Zaza spodziewałbym się ewentualnego transferu Barbosy - moim zdaniem Pjaca to skrzydłowy i nadal nie mamy alternatywy dla Dybali
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino

Jeśli chodzi o przykład Draxlera to po pierwsze rzeczywiście było bardzo blisko deal done, a po drugie koleś ostatecznie odszedł tylko do innego klubu. Słabo pokrzepiający serce przykład.Arbuzini pisze:Tak jakby gazety nie strzelały wcześniej ślepakami i nie brnęły konsekwentnie w swoje rewelacje. Dla Draxlera też nie wymieniano alternatyw i niespodziewanie przyszedł Hernanes w ostatni dzień okienka.Bartek(Juventino) pisze:Mnie póki co żaden argument nie przekonał, że Francuz zostaje. Doskonale pamiętam słowa m.in Zambrotty, czy Cannavaro, którzy powiedzieli, że zostaną w Juve, a potem odeszli. A więc po takim czymś już nie robi na mnie wrażenie lapidarne "tak" Pogby w odpowiedzi na pytanie, czy zostaje w Juve.
PS
Dziwne, że na stronach MU nic się nie pisze o alternatywach.
- Arbuzini
- Juventino

Spoko, tylko VS to trochę inny poziom niż te fora Czerwonych DiabłówRICTOR pisze:A gdzie tam. O Hernanesie ktoś wspomniał na VS jakiś miesiąc przed końcem okienka jako taka ostatnia alternatywa jeśli wszystko inne zawiedzie i razem z jakku o tym tylko nieśmiało wspomnieliśmy żeby nas Pumi albo ktoś inny nie zjadł. True story
Dynamiczny, dobrze gra na małej przestrzeni, wzorcowe wręcz warunki fizyczne - jak dla mnie jest potencjał na cofniętego napastnika. Gabigol to w sumie też skrzydłowy tylko grający po drugiej stronie boiska.Urbi27 pisze:Ale sam pewnie widziałeś jak on gra. Jasne nie jestem specem od ligi chorwackiej, ale przed i po transferze starałem się zapoznać z tym zawodnikiem, oprócz Euro zapodałem sobie kilka meczów klubowych - no skrzydłowy jak byk.
Blisko, jak blisko. Ze słów Marotty wynikało, że dość szybko go sobie odpuściliśmy, a w gazetach temat ciągnięty był miesiącami. Miejmy na uwadze też w jakich okolicznościach Draxler trafił do Wolfsburga. Jakbyśmy mieli zrobić taki interes jak Wilki to sam bym Pogbie kupił bilet na samolot.Bartek(Juventino) pisze:Jeśli chodzi o przykład Draxlera to po pierwsze rzeczywiście było bardzo blisko deal done, a po drugie koleś ostatecznie odszedł tylko do innego klubu. Słabo pokrzepiający serce przykład.
Bądźmy poważni, Juventus to nie Schalke. Mimo rozdzierania szat i wylewania krokodylich łez, nad tym jak to najlepsi nie chcą u nas grać wcale tak nie jest. Jacy najlepsi? Najlepszy bramkarz? Najlepsi stoperzy? Najlepsi boczni obrońcy/wahadłowi? Najlepsi napastnicy? Może chodzi o najlepszych pomocników? Jeśli tak to nie obrażajmy Marchisio, Khediry i Pjanicia.
Pogba to przypadek jednostkowy i w jego wypadku od początku było wiadomo, że Juventus stanowi tylko przystanek. Wydawało się, że do większej sławy, lepszej ligi i pewniejszych sukcesów w Europie (a co za tym idzie, indywidualnych). Jak się chłopakowi rozjechały priorytety to nawet mi go nie żal. Real wkroczy w ostatniej chwili? Mooooożliwe... Niemniej uważam, że jeśli nie podjęliśmy wcześniej decyzji o jego sprzedaży to zostanie z nami na kolejny rok choćby błagał o transfer (Juventus to nie Schalke)... bo ma ważny kontrakt i nie może sobie ot tak przestać chcieć u nas grać.
Pjanic nie wydaje mi się być następcą Pogby. Po odejściu Vidala i Pirlo, udało się zastąpić tylko tego pierwszego i to w niepełnym wymiarze czasowym. Khedira to tykająca bomba, Marchisio pod koniec sezonu złapał poważną kontuzję i będę zaskoczmy jeśli wróci na boisku w 2016 roku. W takim wypadku jedynym sensownym ruchem wydaje się sprzedaż nie Pogby,a Leminy i zastąpienie go kimś kto da jakość w pierwszym składzie teraz, a nie może kiedyś.
- Robaku
- Juventino

Fabrizio Romano to ten co dzień w dzień pisze o Pogbie w UTD kilka info o Luizie Gustavo.
Znowu w sprawę chce się wbić Inter, który proponuję transfer definitywny 18 mln + 2 bonusy. Juve preferuje opcje jak przy Benatii. Sam Brazol ma europejski paszport, wiec nie blokuje miejsca non UE.
Myślę, że jesli Zaza się odważy to nie ma co się martwić działaniami Interu. A jeśli Simone powie nie - i jednak zgłosi się po niego MIlan, to trzeba wyciągnąc DeSciglio i tyle. Win win.
Znowu w sprawę chce się wbić Inter, który proponuję transfer definitywny 18 mln + 2 bonusy. Juve preferuje opcje jak przy Benatii. Sam Brazol ma europejski paszport, wiec nie blokuje miejsca non UE.
Myślę, że jesli Zaza się odważy to nie ma co się martwić działaniami Interu. A jeśli Simone powie nie - i jednak zgłosi się po niego MIlan, to trzeba wyciągnąc DeSciglio i tyle. Win win.