Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
skurczzone

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 marca 2013, 20:30

Wpadnie nam 75 milionów euro od Samsunga to może zaszalejemy?

Tak w ogóle to wydaje mi się, że Fabio mógłby w sezonie strzelić te 20 bramek jakby grał regularnie

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2013, 20:32

Nie wpadnie nam ani cent od Samsunga.

Ibra jest dobry, ale to cygan i nie chcę go tutaj.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2013, 20:57

Ja też Ibry nie chce;p Bo wtedy wiadomo, że LM nie zdobędziemy;p No chyba, że by odszedł po roku;p Bo wiecie co wtedy się dzieje :lol:

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 marca 2013, 21:37

FelekJUVE pisze:Ja też Ibry nie chce;p Bo wtedy wiadomo, że LM nie zdobędziemy;p No chyba, że by odszedł po roku;p Bo wiecie co wtedy się dzieje :lol:
od nas odszedł w 06 i jakoś nie wygraliśmy LM :prochno:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 marca 2013, 22:41

Vimes pisze:Conte: "Ibra is an extraordinary player. He is a true champion. Sure, I'd love to [be his Coach]. There few players as decisive as he is in world football".

Zapewne była to tylko i wyłącznie odpowiedź na pytanie dziennikarza co Conte myśli o Ibrze. Żadnych daleko idących wniosków bym z tego nie wyciągał. Aczkolwiek warto zauważyć, że w przypadku Cassano i Balotelliego trener po kurtuazyjnym początku, że to dobrzy zawodnicy nie wspominał nic o tym, że chciałby z nimi pracować, a o Ibrze powiedział coś innego.
W podobnym tonie wypowiedział się dzisiaj Nedved, który także przyznał, że chciałby powrotu Cygana do Juve. Sam Raiola zapytany ostatnio o jego możliwe przenosiny do Juventusu nie odpowiedział jednoznacznie, raczej wymijająco. Nie da się ukryć, że stosunki agenta z turyńskim klubie w ostatnim czasie znacznie się poprawiły (odpowiada za interesy Pogby, Bouya, a prywatnie przyjaźni się z Nedvedem). Mnie by taki transfer specjalnie nie zaskoczył w obliczu rzeczonych wypowiedzi/obecnej sytuacji Szweda w PSG. Piłkarzem jest wielkim i bez dwóch zdań można go określić mianem topa, nawet abstrahując od wieku. Tylko ten charakter i zachowanie po degradacji klubu...

Oto słowa Nedveda:
«Ibra? Non nascondo che lo riporterei volentieri alla Juventus. Zlatan è come Messi e Cristiano Ronaldo. Lo inserisco fra i tre attaccanti più forti del mondo. Chi non lo rivorrebbe? Ripeto, mi piacerebbe riportarlo alla Juve».

Słowem Pavel chętnie widziałby napastnika ponownie w Juventusie, stawia go na równi z Messim czy Ronaldo, ogólnie rzecz biorąc jest jego zdaniem jednym z najlepszych na świecie. "Kto nie chciałby go z powrotem? Powtarzam, chciałbym sprowadzić go ponownie do Juve".

Niby kurtuazja, ale warto zwrócić uwagę na fakt, że ludzie z naszego obozu nie wypowiadali się w podobnym tonie o innych. Nedved, Conte, Raiola... Kto wie.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 marca 2013, 22:50

Może i jego przyszłość w PSG jest niepewna, wiadomo, że chyba każdy klub chciał by mieć Zlatana w składzie więc takie wypowiedzi specjalnie nie dziwią. Pytanie, czy Zlatan zgodził by się zarabiać o połowę mniej ;) Mi tam wierzyć się w to nie chce, ale jeśli ktoś lubi się nakręcać takimi newsami, to przypominam że jakiś czas temu Zlatan mówił, że Juve było specjalne czy tam wyjątkowe ( z pół roku temu czy dawniej to było ). :smile:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2013, 22:50

Też nigdy nie widziałem Berardiego na żywo. Wynik bramkowy nie powala na kolana, ale wszyscy się nim zachwycają, więc coś w nim jest.

Swoją drogą:
Leali - Sorensen, Masi, Guano - Chibsah, Gabriel, Bouy, Giandonato, De Silvestro - Boakye, Gabbiadini

Trochę na siłę niektóre pozycje, ale niezła jedenastka wychodzi :)

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2013, 22:52

Prawda jest taka, że on chce wrócić do Włoch, na daną chwilę tylko Juve będzie w stanie go zadowolić. Wątpię, żeby chciał wracać do Milanu po tym co mu zrobili. Inter to w tej chwili średniak, a takie kluby nie interesują Zlatana. Jest też zbyt ambitny, żeby pograć w Lazio, Romie lub Fiorentinie. Jak wróci do Włoch, to tylko do nas.
Sam nie wiem co o tym myśleć. Niby opuścił nas w bardzo trudnej chwili, ale można to zrozumieć, bo był na fali wschodzącej. Nie można mu też zarzucić, że wylewał jakieś brudy na nas. Patrząc na jego aspekty fizyczne, to sądzę, że spokojnie przez najbliższe kilka lat może być TOPEM. Skoro takie chucherko jak Del Piero w zeszył roku nadal grał na całkiem dobrym poziomie, to Zlatan nie powinien mieć tego problemu.
Gdyby się tylko zgodził na obniżenie pensji do 5-6mln, to brałbym.

Obrazek
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2013, 23:28

pablo1503 pisze:Prawda jest taka, że on chce wrócić do Włoch, na daną chwilę tylko Juve będzie w stanie go zadowolić. Wątpię, żeby chciał wracać do Milanu po tym co mu zrobili. Inter to w tej chwili średniak, a takie kluby nie interesują Zlatana. Jest też zbyt ambitny, żeby pograć w Lazio, Romie lub Fiorentinie. Jak wróci do Włoch, to tylko do nas.
Sam nie wiem co o tym myśleć. Niby opuścił nas w bardzo trudnej chwili, ale można to zrozumieć, bo był na fali wschodzącej. Nie można mu też zarzucić, że wylewał jakieś brudy na nas. Patrząc na jego aspekty fizyczne, to sądzę, że spokojnie przez najbliższe kilka lat może być TOPEM. Skoro takie chucherko jak Del Piero w zeszył roku nadal grał na całkiem dobrym poziomie, to Zlatan nie powinien mieć tego problemu.
Gdyby się tylko zgodził na obniżenie pensji do 5-6mln, to brałbym.
Nie nie i jeszcze raz nie! Chyba żaden fan z Włoch by go nie chciał, może się myle?

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Pawel1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 00:17

Oczywiescie ze NIE dla cygana wystarczy ze juz byl Cannavaro.

skurczzone

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 00:19

5 milionów to będzie u nas zarabiał przeciętny LLorente, który moze się okazać nietrafionym transferem. Mozecie nie lubic Ibry, ale prawda jest taka, ze spokojnie mozna go wrzucic do TOP5 napastników i z tych 5 chyba byłby największym pewniakiem w Juve, nawet jakby stał się cud i przeszedł do nas Messi to mogłoby się okazać, ze kiedy druzyna nie gra pod niego i gdy odbija się od obrońców jak Giovinco to nie jest juz najlepszy. Ibra to najlepsza rzacz jaka moze nas spotkac. Najemnik? Pirlo tez byl w 2 klubach z mediolanu.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 00:20

W Ibre w Juve nie uwierzę póki go u nas znowu nie zobaczę. jareckik Czytając trochę włoskie fora muszę stwierdzić że zdania tam są podzielone jak i u nas. Wiadomo że jakby znów u nas grał pojawiły by się transparenty o nie miłej dla niego treści, ale w moich oczach ratuje go to że w tym pamiętnym roku i tak miał odejść ( Juve od dłuższego czasu odmawiało mu podwyżki ), co potwierdziło kilka osób, no i że nawet będąc w Merdach powtarzał że te mistrzostwa należą się nam, i były wygrane na boisku.

Tylko ten transfer do Interu :/

francois jeszcze Fausto Rossi, Leonardo Spinazzola to utalentowane grajki na wypożyczeniach, nie mówiąc już o kilku talentach z primki, no i mamy chyba jeszcze połówkę Pasquato i Ciro. Spokojnie dali by radę w Serie B.

edit. Ma ktoś może przegląda naszych połówek kart, bo to ciężej znaleźć niż tych tylko wypożyczonych.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 00:50

Kurka, a ja bym Ibre chciał. Po wypowiedziach ludzi związanych z klubem, którzy nie mają spiny do Zlatana za jego przeszłość, to dlaczego ja bym miał mieć. Pewnie, że ulubieńcem nigdy już nie będzie, ale to klasowy napastnik, który zna już środowisko i z całą pewnością nie można odmówić mu tego, że jest TOPem. Bo jest. Niby już wiekowy, a atak aż prosi się o lekkie odmłodzenie, ale pal sześć. Takim napastnikiem się nie gardzi.

Jeśli chodzi o chłopaków na wypożyczeniach to w tym momencie bezsprzecznie najlepszy jest Sorensen. Musiał naprawdę ciężko pracować i dzięki temu przeszedł drogę od zawodnika przyspawanego do ławki do najlepszego obrońcy. Leali ma wielki talent, ale ewidentnie brakuje mu szlifu żeby stać się klasowym bramkarzem. Dla takich zawodników powinny istnieć drużyny rezerw. Fatalna jest sprawa z kontuzją Bouy'a, bo chłop był w Serie B jednym z najlepszych środkowych pomocników o usposobieniu ofensywnym. Teraz jego dalsza kariera stoi pod znakiem zapytania. Berardiego przywitałbym z otwartymi ramionami. Zapowiada się naprawdę dobrze, a z racji kończącego się kontraktu jego cena nie powinna być wywindowana.

Tak generalnie wielu wieszczyło upadek włoskiej piłki i reprezentacji, a tu proszę - pojawiło się nowe pokolenie, które naprawdę może napawać nadzieją. Póki co nie widzę tylko dobrego przecinaka, ale De Rossi powinien jeszcze trochę pograć, a on oprócz solidnej defensywy daje zespołowi o wiele więcej.

BlueCrystal_meth

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 01:23

francois pisze:Też nigdy nie widziałem Berardiego na żywo. Wynik bramkowy nie powala na kolana, ale wszyscy się nim zachwycają, więc coś w nim jest.

Swoją drogą:
Leali - Sorensen, Masi, Guano - Chibsah, Gabriel, Bouy, Giandonato, De Silvestro - Boakye, Gabbiadini

Trochę na siłę niektóre pozycje, ale niezła jedenastka wychodzi :)

Czy ktoś z nich jest tak silny jak Pogba?

-----------------------------------------------------------
Swallowed, smoked, snorted, injected
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 01:33

Jaki Wy macie problem z Ibrahimovicem? Oczywiście, że odszedł po degradacji do Interu, ale już wcześniej były zgrzyty i nie otrzymał obiecanej podwyżki. Nie dostałby jej podczas gry w Serie B, więc skorzystał z propozycji Nerrazzurich i odszedł z Juventusu. Podobnie było z Vieirą, lecz francuza nikt nie wini.
Jest możliwość pozyskania Ibrahimovica? Dlaczego, nie? Nie sądze, aby kosztował więcej niż 10 milionów euro, bo zarabia sporo i przed sezonem kosztował PSG skromne 20 milionów. Poza tym pomimo 30 lat na karku wciąż gwarantowałby przynajmniej trzy lata gry na solidnym poziomie. Akurat Zlatan nie bazuje głównie na szybkości, więc dwa-trzy lata nie będą miały wpływu na jego grę.
Jasne, że prawdopodobnie jest to plotka... z drugiej strony zawsze możemy gdybać. Ja póki co nie wierzę w atak złożony z Llorente i Ibrahimovica, bo jeszcze nigdy nie widziałem duetu złożonego z dwóch toporów (mam tutaj na myśli wzrost, a nie możliwości techniczne). Chciałbym to zobaczyć i byłbym mile zaskoczony, gdyby Ibra dołączył do nas. Przypominam, że nigdy nie powiedział na Juventus złego słowa. W swojej biografii wspominał, że grając dla Interu zarząd jasno postawił sytuacje i zakazał wypowiedzi w dobrym świetle na temat Starej Damy.

Czysta analizja sytuacji, dobrze? Powiedzmy, że w kadrze znajdziemy miejsce dla 5 snajperów. Możemy z góry przyjąć, że odejdzie Anelka i Bendner oraz zejdzie 3,5 milionowy kontrakt Iaquinty. Mimo wszystko zarobki trzech nie pokrywają kontraktu Ibrahimovica. (Nawet spekulując, że otrzymałby największą gaże w zespole i kasowałby JEDYNIE 6-7 milionów euro). Do odejścia szykowany będzie jeszcze jeden napastnik z dwójki FQ i Matri. Tyle, że ani jeden ani drugi nie mają zamiaru opuścić Juventusu i w Turynie czują się wspaniale. Trudno się dziwić, prawda? Obaj grają regularnie i są używani w rotacji czterech napastników.
Do tego dochodzą plotki na temat Jovetica i Sancheza.
Kurczę nie chce mi się wierzyć, aby w tym okienku dołączyło do nas aż TRZECH napastników. Jeśli wierzyć doniesioniom podanym przez jakku żaden z trójki Boakye/Gabbiadini/Immobile nie zawita do Turynu. Nie chce mi się wierzyć abyśmy pozbyli się FQ i Matriego w jednym mercato, bo ocieka to wszystko o popularną grę Football Manager.

Podsumywując:
In: Llorente, Sanchez/Jovetic i wtedy mamy Llorente, Sancheza/Jovetic, FQ, Matri, Vucinic, Giovinco. Daje nam to 6 napastników, więc jest w miare ciasno. Wierzę jednak, że odejdzie jeszcze jeden snajper... Vucinic? FQ? Matri? Nie mam pojęcia.
Out: Anelka, Bendtner, Iaquinta

Pamiętam jak Marotta wspominał o OKAZJI do pozyskania top playera. Taka sytuacja się nadaża, ale aby ją wykorzystać najpierw trzeba uporać się z listą płac.

Chaos, bzdury i domysły... Nie wiem, nie wiem nic :)

Zablokowany