Mercato (Lato 2016)
- juventussek
- Juventino

Fajnie jakby Matuidi przyszedł, dobry w defensywie a mamy pajnica który bardziej ma ofensywny pociąg. Pogba- Pjanic- Matuidi/Khedira.
- Wojtek
- Juventino

Jeśli to prawda to ZNOWU postarzamy zespół. Lipa.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Sportmediaset: Matuidi o krok od Juventusu, za 35 mln € - ale oni to piszą w kontekście odejścia Pogby - więc nie wiem ile w tym prawdy.
- Shadow Marshall
- Juventino

Ja Matuidiego kojarzę lepiej z tej strony ofensywnej...on w def jest dobry/bardzo dobry? Ja w tamtym sezonie nie oglądałem ani jednego meczu PSG. Mi się on kojarzył z takim nie rozgrywaniem, ale potrafił posłać takie fajne podanie, a nawet dobrze dośrodkować. Jakby Zezol zbił do 30 mln to byłoby spoczko.juventussek pisze:Fajnie jakby Matuidi przyszedł, dobry w defensywie a mamy pajnica który bardziej ma ofensywny pociąg. Pogba- Pjanic- Matuidi/Khedira.
W tym przypadku wydaje mi się to bez znaczenia. To raczej nie jest zawodnik jak Cuadrado, którego głównym atutem jest szybkość.Wojtek pisze:Jeśli to prawda to ZNOWU postarzamy zespół. Lipa.
- wagner
- Juventino

Vidal rok temu kosztował 37, biorąc jako wyznacznik tą kwotę i podobno charakterystykę piłkarza 32/35 to uczciwe pieniądze za takiego gracza.Shadow Marshall pisze:Jakby Zezol zbił do 30 mln to byłoby spoczko.
- Push3k
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Jak dla mnie to Matuidi to wyraźnie transfer powiązany z Pogbą. No chyba, że rzeczywiście opchniemy cały ten szrot, który jest w pomocy.juventussek pisze:Fajnie jakby Matuidi przyszedł, dobry w defensywie a mamy pajnica który bardziej ma ofensywny pociąg. Pogba- Pjanic- Matuidi/Khedira.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- CzeczenCZN
- Juventino

Strzelec zwycięskiej bramki podczas azjatyckiego tournee z zespołem South China - Lorenzo Rosseti blisko szwajcarskiego Lugano.
- Cabrini_idol
- Juventino

I do tego frytki z ketchupem.Przemo90 pisze:...Pisze, że mamy sciągnąć Matuidiego i Matica lub Witsela (ale akurat za niego Zenit chce zbyt dużo)..
Kto wymyśla te bajki. Matic nie do ruszenia z CFC, Witsel za drogi a za Matudiego Marotta nie da więcej niż 20 mln. A oni chcą 35 ....
W ogóle co to za ściemy, że zostały ostatnie szczegóły, od 2 tygodni zostały ostatnie szczegóły. Sprawa jest prosta, transferu nie będzie. Marotta powiedział NIE, a Raiola i MU co chwila atakują go na nowo i co chwila media powtarzają się. Transfery takie jak Pogby załatwia się w tydzień, MAX 2. A to trwa prawie miesiąc... Godzina 21:38 a Pogba nadal jest w Juve. Za 3 dni o tej porze będzie siedział na tronie w swojej willi pod Turynem.

- Shadow Marshall
- Juventino

Pewnie masz rację. Vidal odchodził w nieco śmierdzącej atmosferze. Nie słyszałem by Matuidi robił jakiś syf w szatni. Ogólnie to wydawało mi się, że bez Vidala będziemy klepać biedę w środku pola, ale nasi pokazali, że znają się na rzeczy.wagner pisze:Vidal rok temu kosztował 37, biorąc jako wyznacznik tą kwotę i podobno charakterystykę piłkarza 32/35 to uczciwe pieniądze za takiego gracza.Shadow Marshall pisze:Jakby Zezol zbił do 30 mln to byłoby spoczko.
Wg. Di Marzio, Raiola ma/miał spotkanie z przedstawicielami Juve, a wg. Juve, Marotta i Nedved byli w Vinovo podczas treningu, gdy info dał Di Marzio (Twitter). Raioli nie stwierdzono. W Vinovo negocjujemy deale? 
Jestem od początku z obozu, że Pogba zostanie, ale dziwi mnie fakt, że interesujemy się na poważnie Matuidim....
Edit.
Tweet Juventusu o którym mowa -
Jestem od początku z obozu, że Pogba zostanie, ale dziwi mnie fakt, że interesujemy się na poważnie Matuidim....
Edit.
Tweet Juventusu o którym mowa -
Ostatnio zmieniony 04 sierpnia 2016, 21:55 przez Cobra, łącznie zmieniany 1 raz.
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- Cabrini_idol
- Juventino

Tym bardziej, pomijając realność tych plotek o Matuidim to chłop ma 29 lat , wiem nie jest stary bo Pipita ma też tyle, ale Francuz bazuje na bieganiu bieganiu i tylko bieganiu. To ryzykowne bo tacy piłkarze szybciej schodzą z topu... zaraz po 30 wydolność spada i trzeba bardziej opierać grę na technice, schematach itd.

- Shadow Marshall
- Juventino

Mnie to w ogóle nie dziwi. Marchisio jest połamany i Bóg jeden wie jak będzie grał gdy już go poskładają do kupy, Khedira robi sobie krzywdę jak tylko wstaje z łóżka, a Lemina/Asa/Sturaro i Pereyra to gracze wątpliwej jakości. Z ostatniej 5 (jeśli w to wliczymy Hernanesa) to podejrzewam, że 2 odpalimy (Hernanes i Pereyra?) bo będzie tłok,a jakości niewiele.Cobra pisze: Jestem od początku z obozu, że Pogba zostanie, ale dziwi mnie fakt, że interesujemy się na poważnie Matuidim....
- Shadow Marshall
- Juventino

Wiadomo, że w środku pola trzeba biegać, ale to nie jest ten sam aspekt co w przypadku skrzydłowych jak inny murzynek (wspomniany przeze mnie wcześniej) Cuadrado. Ta szybkość i bieganie to nie jest jego główny atut więc ja bym się o to tak nie martwił. Pogba ma ile (23l ?) a z szybkością w jego przypadku jest tak sobie. Podobnie było z Vidalem, teraz Marchisio, Khedira i wcześniej Pirlo...każdy pomimo upływu lat jakoś kondycyjnie dawał radę. Ogólnie to już dawno nie widziałem by któregoś z naszych zawodników łapały skurcze. Alves ma 33 lata i podobno jest w świetnej formie + nasi go tam jeszcze dodatkowo doszlifują.Cabrini_idol pisze:Tym bardziej, pomijając realność tych plotek o Matuidim to chłop ma 29 lat , wiem nie jest stary bo Pipita ma też tyle, ale Francuz bazuje na bieganiu bieganiu i tylko bieganiu. To ryzykowne bo tacy piłkarze szybciej schodzą z topu... zaraz po 30 wydolność spada i trzeba bardziej opierać grę na technice, schematach itd.
- wagner
- Juventino

Claude Makelele bazował na bieganiu. Real Madryt sprzedał go w 2003 roku do Chelsea za ok 17 mln. Claude miał wtedy 30 lat. Resztę już znasz. Na prawdę nie rozumiem tego chorobliwego strachu odnoszącego się do wieku piłkarza. Czy to w przypadku Matuidiego, Higuaina, Alvesa ect.Cabrini_idol pisze:Tym bardziej, pomijając realność tych plotek o Matuidim to chłop ma 29 lat , wiem nie jest stary bo Pipita ma też tyle, ale Francuz bazuje na bieganiu bieganiu i tylko bieganiu.
- Cabrini_idol
- Juventino

Tak ale Makalele również potrafił rozegrać, miał technikę użytkową a Matuidi to taki harpagan w środku, technika słaba gra kombinacyjna słaba, cały czas biega, jest agresywny, ma dobry pressing to fakt. Ale chyba nie takiego piłkarza szukamy.
I nie mam nic do wieku piłkarzy, dla mnie najlepszy okres piłkarza, w sumie człowieka ogólnie, pod względem wydolności itd to 28-33 lata.
I nie mam nic do wieku piłkarzy, dla mnie najlepszy okres piłkarza, w sumie człowieka ogólnie, pod względem wydolności itd to 28-33 lata.

- wagner
- Juventino

Nie jestem w stanie się z Tobą zgodzić. Taki obraz gry Matuidiego może być tylko interpretacją jego gry podczas Euro, jednak nie ma on nic wspólnego z jego graniem w klubie, w lidze czy to w LM. Nie trzeba daleko szukać, sama gra Pogby na Euro i w Juve może dać wyobrażenie sytuacji.Cabrini_idol pisze:Tak ale Makalele również potrafił rozegrać, miał technikę użytkową a Matuidi to taki harpagan w środku, technika słaba gra kombinacyjna słaba, cały czas biega, jest agresywny, ma dobry pressing to fakt. Ale chyba nie takiego piłkarza szukamy.
Problemem niektórych użytkowników są oczekiwania, że po ewentualnej sprzedaży Pogby przyjdzie gracz o podobnej charakterystyce. Jednak rok temu mieliśmy podobno sytuację. Wspomniany Vidal - odchodził gracz pierwszego planu, wybiegany, walczący i takiego większość się spodziewała w jego miejsce. Kto przejął jednak pałeczkę po nim? A no Khedira. Gracz unikający parteru bazujący na dobrym ustawieniu. Czy różnica była aż tak wyraźna? Czy odbiła się negatywnie na grze zespołu? W mojej ocenie - nie. Dlatego uważam, że Matuidi w przypadku transferu Pogby to bardzo dobry następca.
Ostatnio zmieniony 04 sierpnia 2016, 22:27 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.